آریا بانو

آخرين مطالب

امارات با استفاده از هوش مصنوعی ابرها را بارور می‌کند اجتماعی

امارات با استفاده از هوش مصنوعی ابرها را بارور می‌کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم /کشور امارات قصد دارد تا با همکاری دانشگاه کالیفرنیا در یک پروژه 3 ساله با بودجه 1.5 میلیارد دلاری، ابرهارا با کمک هوش مصنوعی بارور کند.
دهه‌ها تلاش و سرمایه‌گذاری میلیون‌ها دلاری برای کاهش خشکسالی مداوم در امارات صورت گرفته است؛ کشوری نفت‌خیز که علی‌رغم اقلیم خشک، گرمای طاقت‌فرسای تابستان و کمبود بارش، شاهد رشد روزافزون جمعیت، عمدتاً مهاجر است.
با وجود تلاش‌های فراوان، بارندگی در امارات همچنان نادر است اما در همایش بین‌المللی تقویت بارش که ماه گذشته در ابوظبی برگزار شد، مقامات امید تازه‌ای را مطرح کردند: استفاده از هوش مصنوعی برای افزایش رطوبت در آسمان‌های اغلب بی‌ابر!
"هارپ و ابردزدی" چقدر در وضعیت وخیم بارش‌های امسال کشورمان دخیل است؟!
یکی از برنامه‌های نوآورانه این طرح، بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای بهبود فرآیند بارورسازی ابرهاست؛ روشی که طی آن، هواپیماها مواد شیمیایی مانند نمک را در ابرها پخش می‌کنند تا احتمال بارندگی افزایش یابد.
لوکا دله موناچه؛ معاون مرکز تحقیقات شرایط جوی و آب‌های شدید دانشگاه کالیفرنیا در این باره می‌گوید: این پروژه تقریباً به پایان رسیده و ما در حال انجام مراحل نهایی هستیم. این روش با افزایش اندازه قطرات آب، احتمال بارش را حدود 10 تا 15 درصد افزایش می‌دهد اما تنها برای برخی از انواع ابرهای کومولوس قابل اجراست و در صورت استفاده نادرست، حتی می‌تواند بارش را کاهش دهد.
وی افزود: این کار باید در زمان و مکان مناسب انجام شود و به همین دلیل از هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم.
پروژه‌ای سه‌ساله با بودجه 1.5 میلیون دلاری
این پروژه سه‌ ساله که با سرمایه‌گذاری 1.5 میلیون دلاری از سوی برنامه تقویت بارش امارات تأمین شده، داده‌های ماهواره‌ای، راداری و اطلاعات جوی را به یک الگوریتم وارد می‌کند که قادر است محل تشکیل ابرهای قابل بارورسازی را تا شش ساعت آینده پیش‌بینی کند.
این فناوری می‌تواند رویکرد فعلی را که در آن پروازهای بارورسازی بر اساس تصاویر ماهواره‌ای هدایت می‌شوند، متحول کند. در حال حاضر، سالانه صدها پرواز بارورسازی در امارات انجام می‌شود.
تلاش برای تأمین منابع آبی پایدار
امارات متحده عربی با میانگین سالانه تنها 100 میلی‌متر بارندگی، برای تأمین آب مورد نیاز جمعیت 10 میلیونی خود، به‌طور عمده به آب شیرین‌کن‌های صنعتی متکی است. این کشور 14 درصد از آب شیرین‌شده جهان را تولید می‌کند. هرچند اکثر ساکنان امارات در شهرهای ساحلی مانند دبی، ابوظبی و شارجه زندگی می‌کنند، این کشور همچنان برای کشاورزی و صنعت به منابع آب زیرزمینی وابسته است که از طریق بارش‌های طبیعی و سدها تغذیه می‌شوند.
اگرچه مقامات اماراتی ادعا می‌کنند که بارندگی افزایش یافته است اما بارش‌ها آن‌قدر نادر هستند که دانش‌آموزان هنگام دیدن قطرات باران، با شور و اشتیاق به سوی پنجره‌های کلاس‌های خود می‌شتابند و برای آن کف می‌زنند حتی باران مصنوعی نیز در امارات به یک جاذبه تفریحی تبدیل شده است؛ در خیابان بارانی دبی، بازدیدکنندگان با پرداخت 300 درهم (81 دلار) می‌توانند زیر باران مصنوعی قدم بزنند!
در کنار این تلاش‌ها، خاندان‌های حاکم در کشورهای حاشیه خلیج فارس از دیرباز به برگزاری نماز استسقاء برای طلب باران متوسل شده‌اند. از سال 2017، امارات همایش بین‌المللی تقویت بارش را برگزار می‌کند و طی یک دهه گذشته، 22.5 میلیون دلار کمک مالی برای توسعه فناوری‌های بارورسازی ابرها اختصاص داده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1365848/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی اشتوتگارت 1 - بایرن مونیخ 3

خلاصه بازی العروبه 2 - النصر 1

دلیل بهانه جویی رونالدو برای نیامدن به ایران

بررسی هفته 21 لیگ برتر با حسین سیدصالحی

خلاصه بازی الهلال 2 - الاهلی 3

آثار برگزیده نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شد

فرار از تله آفساید؛ اشتوتگارت 1-1 بایرن مونیخ

بریس در 5 دقیقه؛ الهلال 0-2 الاهلی

گل دوم العروبه توسط گودمونسون ؛ العروبه 2-1 النصر

کار تیمی دیدنی؛ الهلال 1-2 الاهلی

ضربه آزاد خطرناک رونالدو؛ العروبه 2-1 النصر

گل دوم الهلال توسط لئوناردو؛الهلال 2-2 الاهلی

هت‌تریک تکمیل شد؛ الهلال 2-3 الاهلی

گل دوم بایرن مونیخ به اشتوتگارت توسط لئون گورتزکا

نوری: داور پنالتی صد درصد ما را نگرفت!

صحبت‌های هوادار روشن‌دلی که به پروین توهین کرده بود

تمارض لئوناردو؛ الهلال 0-0 الاهلی

گل اول العروبه توسط عمر سوما؛العروبه 1-0 النصر

واکنش عالی مندی روی ضربه الدوساری؛ الهلال 0-0 الاهلی

تکل دیدنی ایبانیز؛ الهلال 0-0 الاهلی

ضربه سر خطرناک لئوناردو؛ الهلال 0-0 الاهلی

فرصت‌سوزی موسیالا؛ اشتوتگارت 0-0 بایرن مونیخ

ضربه اونداو به تیر دروازه خورد؛ اشتوتگارت 0-0 بایرن مونیخ

گل اول اشتوتگارت توسط استیلر ؛اشتوتگارت 1-0 بایرن مونیخ

گل اول النصر توسط البوشیل؛العروبه 1-1 النصر

گل اول الاهلی توسط تونی ؛الهلال 0-1 الاهلی

معرفی دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم ایرانی با حضور رئیس‌جمهور

داستانک/ پدر پیوند کبد جهان

بزرگر: رحمتی زحمات زیادی برای نساجی کشید

باز هم اعتراض باشگاه آلومینیوم؛ این‌بار هند پنالتی

رستمی: جایگاه واقعی ما اینجای جدول نیست

فرجی: از عملکرد خودم در دربی ناراضی هستم

اعتراض آلومینیوم به داوری بازی با خیبر

شکایت مورینیو از گالاتاسرای؛ غرامت می‌خواهم!

هدیه تولد جالب دکو به فلیک

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - استقلال

برد شباب الاهلی در شب سینوسی سردار آزمون

رویداد ملی استارتاپی گردشگری با رویکرد فنآوری نوین در رشت برگزار شد

درخشش ایثارگران در رویداد گردشگری با رویکرد فناوری های نوین

اختتامیه نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزار شد

استفاده از ابزار هنری نقش مهمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد

خسرو معتضد: این روش‌ها شکست خورده، توقیف «تاسیان» اشتباه است

چهره ها/ مهسا حجازی در قاب آینه

چهره ها/ بابک حمیدیان به همراه همکارانش در پشت صحنه تاسیان

چهره ها/ سلفی الهام اخوان در حال رانندگی

اجرای اولین کنسرت دِدان در تهران

اجرای دلنشین قطعه معروف و حماسی «پولیشکا پولیه»

دفتر رهبر انقلاب: یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود

بدون تعارف با رئیس دستگاه قضا و دیدار بی‌واسطه‌اش با مردم ارومیه