آریا بانو

آخرين مطالب

یک دستور پخت تخم مرغ که به حفظ مواد مغذی آن کمک کند خانه داري

یک دستور پخت تخم مرغ که به حفظ مواد مغذی آن کمک کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / آب‌پز کردن بی‌نقص تخم‌مرغ کاری چالش‌برانگیز است، زیرا آلبومین (سفیده تخم‌مرغ) و زرده ترکیبات متفاوتی دارند و برای دستیابی به طعم و بافت ایده‌آل، نیاز است در دماهای مختلف پخته شوند اما متخصصان می‌گویند که سرانجام این معما را با تکنیکی به نام «پخت دوره‌ای یا متناوب» حل کرده‌اند. 
مطالعه‌ای جدید روش متفاوت به صورت جابجایی متناوب تخم‌مرغ بین آب داغ و ولرم را پیشنهاد می‌کند تا سفیده و زرده هم‌زمان و بدون نیاز به جدا کردن از هم به‌ بهترین حالت پخته شوند.
این روش پخت دوره‌ای نه‌تنها بافت و طعمی ایده‌آل به سفیده و زده می‌دهد، بلکه در مقایسه با روش‌های رایجی مانند آب‌پز کردن، مواد مغذی بیشتری در تخم‌مرغ حفظ می‌کند.
دکتر «ارنستو دی مایو»، نویسنده اصلی مطالعه، تاکید می‌کند که این آزمایش با تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی انجام نشده، بلکه در آشپزخانه منزل او صورت گرفته است و تنها چیزی که برای آن نیاز است، 32 دقیقه زمان و کمی صبر است.
تیم تحقیقاتی برای پیش‌بینی اینکه گرما چگونه در تخم‌مرغ انتقال می‌یابد، از مدلسازی ریاضی و برخی شبیه‌سازی‌ها استفاده کردند. این رویکرد به آن‌ها کمک کرد شرایط پخت ایده‌آل را هم برای سفیده و هم برای زرده، مشخص کنند.
دی مایو در این‌ باره توضیح داد که او و همکارانش عواملی مانند دمای آب و چگالی را وارد مدل کردند تا زمان‌بندی مناسب برای جابجا کردن تخم‌مرغ بین آب داغ و ولرم را تعیین کنند.
در این آزمایش، تیم تحقیقاتی تخم‌مرغ‌های تازه را به چهار روش مختلف پختند: آب‌پز سفت، آب‌پز نرم، پختن تحت خلا (در کیسه) و روش جدید پخت دوره‌ای. برای هر روش از 40 تخم‌مرغ استفاده شد. تخم‌مرغ‌های آب‌پز سفت به مدت 12 دقیقه پخته شدند، تخم‌مرغ‌های آب‌پز نرم 6 دقیقه و تخم‌مرغ‌های تحت خلا در دمای 65 درجه سانتی‌گراد پس از یک ساعت آماده شدند.
در روش پخت دوره‌ای، تخم‌مرغ‌ها به مدت دو دقیقه در آب جوش (100 درجه سانتی‌گراد) و سپس دو دقیقه در آب ولرم (30 درجه سانتی‌گراد) فرو برده شدند. این چرخه هشت بار تکرار شد و در مجموع 32 دقیقه طول کشید.
در روش‌های سنتی، دمای داخل تخم‌مرغ پیوسته افزایش می‌یابد اما در روش دوره‌ای دمای زرده تخم‌مرغ ثابت (67 درجه سانتی‌گراد) می‌ماند، در حالی که سفیده در آب داغ به دمایی بین 87 تا 100 درجه سانتی‌گراد و در آب ولرم به دمایی بین 30 درجه تا 55 درجه سانتی‌گراد می‌رسد.
به گزارش ایندیپندنت، طبق گفته دی مایو، این توزیع دینامیک حرارت به هر دو قسمت سفیده و زرده اجازه می‌دهد به بافت و قوام ایده‌آل برسند.
متخصصان تخم‌مرغ‌های پخته‌شده به روش دوره‌ای را بررسی و بافت، رنگ و طعم آن‌ها را با روش‌های دیگر مقایسه کردند. طبق نتایج به‌دست‌آمده، بافت سفیده آن‌ها مشابه تخم‌مرغ آب‌پز نرم بود، در حالی که زرده آن مشابه تخم‌مرغ‌هایی بود که تحت خلا پخته شدند. آنچه با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.
متخصصان همچنین دناتوره شدن‌ــ تغییر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی‌ــ پروتئین‌ را بررسی و سطح پلی‌فنول‌ها (ترکیب‌های شیمیایی که به پیشگیری از آسیب سلولی کمک می‌کنند) و آمینواسیدها در زرده را ارزیابی کردند، زیرا این مواد حاوی مواد مغذی حیاتی‌اند. پخت دوره‌ای تخم‌مرغ در مقایسه با روش‌های دیگر، بالاترین سطح پلی‌فنول‌ها را حفظ کرد.
البته باید توجه داشت که این تغییرات در ترکیب مواد مغذی در روش دوره‌ای اندک بود و تخم‌مرغ‌ فارغ از روش پخت، منبع خوبی برای پروتئین و چربی‌های سالم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1361443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیاره کوتوله‌ای که 95 سال پیش کشف شد

کاوشگر ژاپن برای اولین بار از نزدیک به ماه نگاه کرد

دو خط کتاب/ زندگی خیلی چیزها یادمان می‌دهد

«هواتو دارم» به چاپ سی‌وپنجم رسید

رئال قید ستاره بایرن را زد؛ دیگر رکب نمی‌خوریم

کاپیتان جدید تیم پرستاره ایران از پرسپولیس

عواقب غیبت در سی‌ال؛ فروش ستاره جوان یووه

رویای بکام فراتر از مسی؛ به دنبال تیم کهکشانی!

کاپیتان بزرگ استقلال دوباره در جمع آبی‌ها

زرین‌ ساعد: با دیدن رودریگو تاباتا به خودم امیدوار شدم!

برگزاری نشست هماهنگی بازی ایران و ژاپن

ترک عادت رونالدو بعد از شکست!

اعتراض گسترده دانشجویان مسلمان فرانسه به ممنوعیت حجاب در ورزش

شوک به النصر قبل از بازی با استقلال

گیسا بایبوردی برنزی شد و سهمیه بازی‌های جهانی گرفت

چرا ماتزاری سرمربی پرسپولیس نشد

ویدئویی از ایرج طهماسب و فریبا نادری در اکران یک فیلم

چهره ها/ عکس جذاب دیبا زاهدی در اکران یک فیلم

خبری تازه از اکران فیلم جنجالی «پیرپسر»

چهره ها/ تصویری تازه از هانیه توسلی بعد از مدتها

حاتمی‌کیا: شش ماه برای ساخت فیلم حاج قاسم در سوریه بودم

«تاچ»؛ ماجرای دختری که در آستانه مهاجرت مردد می‌شود!

تاثیر کمبود ویتامین D در زنان باردار

عوامل سرطان در کودکان را بشناسیم

کنسرت‌های اسفند 1403؛ شب‌های موسیقی در آخرین ماه سال

هشدار رئیس پلیس راهنمایی رانندگی در مورد سفرها

خانواده‌ی قشنگ گور ایرانی در پارک ملی کویر

موتوری که به‌جای چرخ، توپ غلتان دارد!

لاکچری‌ترین نیمروی دنیا

راهکار حیاتی برای به حداقل رساندن خطر سکته مغزی

تبعات گرایش به انجام جراحی زیبایی صورت

به فکر غذای روح فرزندانمان باشیم

علل ژنتیکی پنهان در بیماری قلبی مادرزادی شناسایی شد

محمد صلاح یک راز درباره کلوپ را فاش کرد

خبر خوب به سپاهانی‌ها درباره مصدومان

بدشانسی کاپیتان پرسپولیس تمام نمی‌شود

پیولی: به اشتباهات فردی باختیم

رکوردی عجیب برای تیم نیستلروی

خروج قدرتی سپاهان از تونل تاریک!

اسطوره‌ای که بسکتبال و ورزش ایران را به اوج رساند

نقشه شوم سیمئونه برای امباپه و مادرید!

زننده گل قهرمانی تراکتور دوباره در یادگار

خاطره ابراهیم حاتمی‌کیا از تماشای «مست عشق» و تنها آرزویش برای سینما

چهره ها/ سالگرد ازدواج پیمان قاسم‌خانی و همسرش

همراهی اسکورسیزی و دی کاپریو با دواین جانسون و امیلی بلانت در یک فیلم

آهنگ جدید/ موزیک «به من نگو خداحافظ» با صدای روزبه بمانی

تعلیق فعالیت شرکت تعاونی مسئول در تصادف دانش آموزان کرمانی

انسداد کامل جاده‌های شمالی کشور تا 8 اسفندماه

تهران امروز بارانی می‌شود

آخرین وضعیت راه‌های کشور