آریا بانو

آخرين مطالب

چرا مگس‌ها جذب انسان می‌شوند؟ گوناگون

چرا مگس‌ها جذب انسان می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - عصر ایران /همه ما بارها صدای وزوز آزاردهنده مگس‌ها را دور سرمان تجربه کرده‌ایم، اما چه چیزی این حشرات سمج را به سمت ما می‌کشاند؟ 
تقریباً صدایی آزاردهنده‌تر از صدای وزوز مگسی که دور سرتان می‌چرخد، وجود ندارد. این حشرات ریز توانایی عجیبی در زمینه‌ی جستجو و شناسایی انسان‌ها دارند و به سرعت از تلاش‌های ما برای کشتنشان فرار می‌کنند. اما چرا مگس‌ها این‌قدر دور ما می‌چرخند؟
به گزارش زومیت، جاناتان لارسن، حشره‌شناس دانشگاه کنتاکی، می‌گوید دلیل علاقه‌ی برخی مگس‌ها به انسان این است که ما پستانداران خونگرمی هستیم که می‌توانیم به منبع تغذیه‌ی آن‌ها تبدیل شویم. این موضوع درمورد حشراتی مانند پشه‌ها، مگس‌های گوزن و چند نوع دیگر صدق می‌کند و آن‌ها جذب کربن‌دی‌اکسیدی می‌شوند که حین بازدم دفع می‌کنیم.
ما پستانداران خونگرمی هستیم که می‌توانیم به منبع تغذیه‌ی حشرات تبدیل شویم
جودی گنگلف-کافمن، حشره‌شناس از دانشگاه کرنل می‌گوید دلیل اینکه مگس‌ها به راحتی بدن ما را پیدا می‌کنند، این است که ما به‌طور پیوسته بوهایی مانند کربن‌دی‌اکسید، لاکتیک اسید و کربوکسیلیک اسید را از بدنمان منتشر می‌کنیم که این حشرات به طور طبیعی جذب آن‌ها می‌شوند. با‌این‌حال، آن بوهای خاص در هر شخص متفات است.
سامی رمزی، استادیار حشره‌شناسی در دانشگاه کلرادو بولدر، به لایو ساینس گفت: «اگر می‌توانستید بو را ببینید، آن وقت ابری از ذرات ریز را در اطراف بدن تمام کسانی که می‌شناختید، می‌دیدید. ترکیب چربی‌های بدن و مولکول‌های معلقی که از پوست منتشر می‌شوند، در هر فرد متفاوت است و به ژنتیک، رژیم غذایی و فعالیت‌های انجام‌شده در طول روز بستگی دارد. بااین‌حال، برخی افراد نسبت به دیگران برای مگس‌ها جذاب‌تر هستند.»
درحالی‌که مگس‌های انگلی به ما نزدیک می‌شوند تا از خونمان تغذیه کنند، گونه‌های دیگر، مانند مگس خانگی (Musca domestica)، بیشتر به مواد مغذی موجود روی پوست ما علاقه دارند. لارسن می‌گوید: «پوست ما حاوی موادی است که مگس‌ها می‌توانند از آن تغذیه کنند. عرق و چربی پوست ما شامل کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و سایر ترکیباتی است که این حشرات می‌توانند آن‌ها را بلیسند و جذب کنند. برای حشرات، این فرآیند مانند ورود به سوپرمارکت بزرگی است که در آن می‌توانند به‌سرعت و به‌راحتی با کشیدن دهان اسفنجی‌شان روی سطح پوست، مواد مغذی موردنیاز خود را دریافت کنند.»
رمزی می‌گوید مگس‌ها برای تأمین انرژی خود به عرق وابسته نیستند. گرچه برخی از آن‌ها مواد مغذی موجود روی پوست ما را جذب می‌کنند، مواد بسیار رقیق هستند. به‌گفته‌ی او، احتمالاً مگس‌ها بیشتر عرق را می‌خورند تا نمک مورد نیاز بدنشان را تأمین کنند.
مگس‌ها در جستجوی وعده غذایی مقوی‌تر، بیشتر به غذای ما علاقه نشان می‌دهند. برخی گونه‌ها، ازجمله مگس‌های خانگی، مواد درحال تجزیه را ترجیح می‌دهند، اما سخت‌گیر نیستند و از هر چیز کمی تغذیه می‌کنند. مگس‌ها برای هضم غذاهای جامد، آنزیم‌های گوارشی خود را روی غذا بالا می‌آورند تا آن را به حالت مایع درآورند، سپس آن را به کمک خرطوم نی‌مانند خود می‌مکند.
سیستم‌های شناسایی منابع غذایی در میان 110 هزار گونه مگس و حتی بین نر و ماده‌های آن‌ها متفاوت است. بسیاری از مگس‌ها برای تشخیص بوهای خاص، به موهای ریز موجود روی شاخک‌ها یا بدن خود که گیرنده‌های حسی دارند، متکی هستند.
مگس‌ها سلول‌های حسی ویژه‌ای دارند که می‌توانند بوی غذا را از کیلومترها دورتر احساس کنند. این سلول‌ها بسته به نوع مواد شیمیایی‌ که در هوا پیدا می‌کنند، سیگنال‌های مختلفی به مغز مگس می‌فرستند.
وقتی مگس بوی خوشایندی را احساس می‌کند، به سمت آن پرواز می‌کند و روی آن می‌نشیند. مگس‌ها روی پاهایشان حسگرهایی برای چشیدن دارند، بنابراین خیلی سریع می‌فهمند که آیا چیزی برای خوردن مناسب است یا خیر. این ویژگی به آن‌ها کمک می‌کند قبل از اینکه میزبان آن‌ها را دفع کنند، مقداری غذا بخورند.
مگس‌ها همچنین چشم‌های بزرگی دارند که از هزاران عدسی کوچک تشکیل شده و نسبت به حرکت بسیار حساس هستند. این چشم‌ها طوری شکل گرفته‌اند که به مگس‌ها امکان دید تقریبا 360 درجه‌ای می‌دهند. بسیاری از مگس‌ها از نشانه‌های بصری برای پیداکردن غذا و فرار از خطر استفاده می‌کنند.
مگس‌های خانگی به‌طور ذاتی موجودات کنجکاوی هستند
مگس‌های خانگی به‌ویژه می‌توانند آزاردهنده باشند؛ زیرا آن‌ها به‌طور ذاتی موجودات کنجکاوی هستند. رمزی توضیح می‌دهد که مگس‌ها به‌خاطر کنجکاوی طبیعی‌شان و توانایی‌شان در تشخیص حرکت و ارتباط دادن آن به خطرات احتمالی، به طور مداوم روی شما و سطوح مختلف فرود می‌آیند.
همین کنجکاوی طبیعی باعث می‌شود مگس‌ها ناقلان مناسبی برای انتشار بیماری‌ها مانند وبا، سل و تب تیفوئید باشند. لارسن توضیح می‌دهد مگس‌ها روی مدفوع می‌نشینند و بعد می‌آیند و روی ساندویچ شما استفراغ می‌کنند. آن‌ها با لمس مواد آلوده و سپس تماس با غذا، میکروب‌ها را پخش می‌کنند.
جودی گنگلف-کافمن می گوید هرچند روش واحدی برای کاهش جذابیت برای کل گونه‌های مگس وجود ندارد، پوشیدن لباس‌های بلند و استفاده از مواد دافعی مثل DEET یا روغن اکالیپتوس لیمویی می‌تواند به دور کردن برخی از مگس‌ها کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1357647/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اگر سیارک بنو با زمین برخورد کند، چه اتفاقی می‌افتد؟

دوبیتی زیبا از باباطاهر

«امتحان‌های فصل آخر» منتشر شد

سر آلکس فرگوسن به مربی‌گری بر میگردد

دو شوک به النصر 4 روز قبل از پرسپولیس!

تارتار: باید مراقب باشیم تا حذف نشویم

تکذیب شایعه عجیب درباره امید عالیشاه!

کسب نقره کانتندر ترکیه از سوی پینگ‌پنگ‌بازان ایران

ناراحتی میلانی‌ها از واکنش مانیان به اشتباه بزرگ

درخواست بی‌سابقه آرسنال از لیگ برتر برای مجوز ویژه

آدرس غلط به رحمتی در ماجرای روزبه

مرگ مغزی استعداد سابق بایرن مونیخ

فلورنتینو پرس قیمت وینیسیوس را به نماینده عربستان اعلام کرد

چرا سریال «تاسیان» شروع نشده حاشیه ساز شد؟/ ماجرا از کجا آب می خورد!

مروری بر 4 فصل سریال زخم‌کاری/ خوب یا بد؟

کمدی «صبحانه با زرافه‌ها» چقدر فروخته است؟

چهره ها/ سلفی جدید خانم بازیگر با یک پند

آرامش محض با این تار نوازی دلنشین

ساز و آواز «دشتستانی» از استاد ایرج بسطامی

رادان: سال آینده سال پرونده‌های خرد مفاسد اقتصادی نیست، باید از خرد به کلان برسیم

تردد در محورهای تهران-چالوس، کرج-چالوس و هراز ممنوع است

حال و هوای مسجد جمکران در شب نیمه‌شعبان

«نسیم سحر» با نوای پویانفر

نماهنگ سرود «طاووس بهشت»

«او می آید» با صدای پویانفر با تصاویرسازی هوش مصنوعی از امام زمان(عج)

حوادث آخرالزمان در کلام امیرالمومنین علیه‌السلام؛ از مسخ ارزش‌ها تا جنگ آخرالزمانی

شب نیمه شعبان درب های آسمان باز می شود

بدون نشاسته،خمیرمایه و ماست، زولبیا درست کن

نون خرمایی، میان وعده مقوی و خوشمزه برای بچه‌ها

خوردن این خوراکی‌ها برای مردان بالای 40 سال ممنوع

علائم نیاز همسرتان به توجه شما

چرا «ازدواج» کاهش یافته است؟

کشف حیرت‌انگیز؛ سریع‌ترین منظومه سیاره‌ای فراخورشیدی با سرعت 540 کیلومتر بر ثانیه!

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

تیموری: جواب تلفن مدیرعامل مس را نمی‌دهند!

رامین: به استقلال نیامدم تا اسطوره باشم

واکنش هوشنگ نصیرزاده به اختلاف با یحیی

نیمار رویای رقص آخر در بارسلونا را در سر دارد

ستاره برزیلی شادی خودش را در نقش جهان دید؛ شادی گل دانشگر در اینستاگرام ریچارلیسون

احتمال برگزاری متمرکز مراحل نهایی لیگ نخبگان در سال‌های بعد

عالمی: درباره ماتزاری مدیرعامل توضیح خواهد داد

کیتا بالده به مونتزا پیوست

10 مدال پارادوومیدانی ایران در مسابقات فزاع امارات

بازسازی سکانس فیلم «تایتانیک» توسط علی اوجی و آقا رشید!

نظر مصطفی زمانی درباره مهاجرت: من بچه این آب و خاکم

احسان امانی بازیگری که هیچ وقت نمی خندد/ دوست ندارم محل دفنم را کسی بداند!

انتقاد از دونالد ترامپ در نخستین روز جشنواره فیلم برلین!

چهره ها/ سحر زکریا عزادار شد

پراحساس‌ترین و گیراترین جشن نیمه شعبان در فیلم «مارمولک»

چهره ها/ دلنوشته عاشقانه مهنوش صادقی برای مهدی هاشمی