آریا بانو

آخرين مطالب

معرفی مواد ممنوعه خطرناک در مکمل‌های ورزشی پزشکي

معرفی مواد ممنوعه خطرناک در مکمل‌های ورزشی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌ محور سازمان غذا و دارو، نسبت به عوارض خطرناک مصرف مواد ممنوعه در مکمل‌های ورزشی غیرمجاز هشدار داد.
به نقل از ایفدانا ، نازیلا یوسفی، با اشاره به افزایش مصرف مکمل‌های ورزشی در جامعه، خصوصاً در میان جوانان، نسبت به مصرف بی‌رویه و خودسرانه این محصولات هشدار داد و اظهار داشت: به جای تکیه بر مکمل‌ها، تمرکز بر تغذیه متعادل و طبیعی می‌تواند به بهبود عملکرد ورزشی کمک کند. مکمل‌های ورزشی زمانی مؤثر هستند که بر اساس نیاز واقعی بدن و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف شوند. مصرف بی‌رویه یا بدون نظارت این محصولات نه‌تنها مفید نخواهد بود، بلکه می‌تواند به سلامت آسیب برساند.
وی با اشاره به وجود مکمل‌های تقلبی در بازار افزود: متأسفانه برخی مکمل‌های موجود در بازار غیرمجاز و فاقد تأییدیه‌های لازم از سوی سازمان غذا و دارو هستند. این محصولات ممکن است حاوی ترکیبات ناشناخته و مضر باشند که مصرف آن‌ها می‌تواند منجر به بروز عوارضی مانند مشکلات کبدی و کلیوی، اختلالات روانی، ناباروری، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی شود.
وی، استروئیدها را جمله مواد ممنوعه در مکمل‌های ورزشی غیرمجاز معرفی کرد که برای افزایش حجم و قدرت عضلانی به کار می‌روند اما عوارضی مانند اختلالات هورمونی، افزایش خطر بیماری‌های قلبی، آسیب کبدی و مشکلات روانی از جمله افسردگی و پرخاشگری را به همراه دارند. همچنین، مواد محرک که برای افزایش انرژی و استقامت به مکمل‌های غیرمجاز اضافه می‌شوند، می‌توانند باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، اضطراب و حتی حملات قلبی شوند.
یوسفی، مواد شبیه به هورمون رشد که به صورت غیرمجاز در این مکمل‌ها استفاده می‌شوند، خطر دیابت، بیماری‌های قلبی و اختلالات هورمونی را افزایش می‌دهند. علاوه بر این، مواد لاغری غیرمجاز موجود در برخی از این فرآورده‌ها می‌توانند منجر به نارسایی کلیوی، مشکلات گوارشی و حتی اعتیاد شوند. در نهایت، مصرف دوزهای بالای آمینواسیدهای فرآوری‌شده در این مکمل‌ها ممکن است ناراحتی‌های گوارشی و نارسایی کلیوی ایجاد کند.
وی به مصرف‌کنندگان توصیه کرد که فقط از مکمل‌های مجاز و تأیید شده توسط سازمان غذا و دارو استفاده کرده و این محصولات را صرفاً از داروخانه‌ها خریداری کنند. او تأکید کرد که سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر بر فرآیند تولید و عرضه مکمل‌های سلامت‌محور نظارت دارد و شهروندان می‌توانند از طریق سامانه‌های اطلاع‌رسانی این سازمان، از اصالت و سلامت فرآورده‌های مصرفی خود اطمینان حاصل کنند.
یوسفی در پایان توصیه کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، مکمل‌ها ممکن است با داروهای مصرفی تداخل داشته و خطراتی ایجاد کنند. بنابراین، افراد قبل از مصرف هرگونه مکمل ورزشی، حتماً با پزشک، داروساز یا متخصص تغذیه مشورت کرده و از مصرف خودسرانه آن‌ها پرهیز کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1354698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهارمین عمل پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا با موفقیت انجام شد

ستون های آفرینش شگفت انگیز را ببینید

شاعر خیاط می شناسید؟

مباش در پی آزار!

اولین گل ستاره ازبک سیتی؛ خوسانوف تعویض طلایی

پلن استقلال برای انتخاب مربی در جام حذفی

فرصت ضدحمله گلگهر توسط مسعود زائرکاظمین که با هوشیاری گندوز دفاع شد

حقدوست، ستاره برد درخشان روانخواه!

ضربه سر فرشاد فرجی بهترین موقعیت پرسپولیس برای رسیدن به گل در برابر گلگهر

گل اول پرسپولیس به گل‌گهر توسط سردار دورسون

لحظه ی خطا اندونگ روی عیسی آل کثیر در محوطه جریمه که ضربه پنالتی اعلام شد

تغییر رای داور از پنالتی پرسپولیس با بازدید وی ای آر

صعود به رده سوم با گلزنی خرید جدید؛ دشت اولین سه امتیاز کارتال

نه یحیی می‌رود نه نصیرزاده!

مرضیه برومند مشاور کارگردان «رها» : این فیلم باعث افتخار من است

صحبت های الناز ملک درباره کاراکترش در «پیشمرگ»

نمایش ویژه 2 فیلم در برج میلاد و اعلام نامزدها فردا

اخبار ضد و نقیض درباره اکران فیلم حمید نعمت الله؛ «قاتل و وحشی» امشب اکران نمی شود؟!

تمجید مهدی یزدانی خرم و مسعود فراستی از انیمیشن پسر دلفینی2

محمدجواد موحد تهیه‌کننده «تاکسیدرمی»؛ ترکیبی از ژانر فانتزی و کمدی

تورج الوند بازیگر «اشک هور»: میخواستم به خاطر ترسناکی نقش استعفا دهم

توضیحات بازیگر فیلم «فریاد» از دلایل حضورش در این اثر

سوتی گرفتن جناب خان از محسن کیایی

از ترس صدای دخترش به هوش نمی اومد!

"لئو سای" هنرمند اهل کشور ژاپن علاقه مند به موسیقی ایرانی

پیش بینی یخبندان 10 روزه در کشور

فرار از مرگ تنها چند ثانیه قبل از برخورد با قطار!

بازی طوطی با تکه ای گل خشک

کارگاه چوب بری مدرن

تنها ظالمی که احترام دارد!

آموزش بستن زنجیر چرخ‌

از این به بعد برای مهمونات کوفته مرغ مجلسی درست کن

سندروم شانه یخ زده چگونه بوجود می‌آید؟

ساخت باندهای نانویی برای مدیریت و کنترل عفونت‌ زخم‌ها

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

گل اول منچسترسیتی به لیتون اورینت توسط ریکو لوئیز

ضد حمله خطرناک گلگهر با دفاع به موقع فرجی راهی کرنر شد

سه کرنر متوالی و خطرناک گلگهر دروازه پرسپولیس را تهدید کرد

حسین بادامکی: چرا رای باید به نفع تراکتور صادر شود؟

گل دوم منچسترسیتی به لیتون اورینت توسط دیبروینه

وضعیت اسکوربورد نیمه سوخته ورزشگاه شهدای شهر قدس

کامبک کم‌جان منچسترسیتی مقابل تیم گمنام!

احتمال ائتلاف با کفاشیان و خادم؛ عابدینی: الان هم برنده‌ام

بُرد دراماتیک هوادار مقابل آلومینیوم؛ طلسم شکسته شد

ضربه غافل گیر کننده و خطرناک حامدی فر از روی دروازه پرسپولیس بیرون رفت

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0 - 0 گل‌گهر

نسیم ادبی بازیگر فیلم‌سینمایی «شاه‌نقش» : لحظه به لحظه نقشم را در این فیلم دوست داشتم

هشدار فراستی به هادی حجازی فر: برای پول کار کردن، تغییرت می‌دهد!

اینجا مرگ را با چشم های خودت میبینی

فریبا نادری در «شوهر ستاره» درخشان است