آریا بانو

آخرين مطالب

وقتی میکروب‌ها جایگزین داروهای ضد اضطراب می‌شوند! گوناگون

وقتی میکروب‌ها جایگزین داروهای ضد اضطراب می‌شوند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چگونه یک ذهن آرام می‌تواند از معده شما آغاز شود و نه از ذهن شما و یک مطالعه جدید بر اهمیت سلامت دستگاه گوارشی و میکروبیوم‌های روده تاکید کرده است.
اختلالات سلامت روان در سراسر جهان در حال افزایش است و اضطراب میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار داده است؛ در حالی که هیچ کمبودی در داروهای تجویزی برای بیماران وجود ندارد، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که گزینه غیرمنتظره‌ای در مبارزه با اضطراب ممکن است در دستگاه گوارش ما زندگی کند.
به نقل از اس‌اف، دانشمندان دانشکده پزشکی Duke-NUS و موسسه ملی علوم اعصاب سنگاپور کشف کرده‌اند که باکتری‌ها در روده ما ترکیبات خاصی تولید می‌کنند که می‌توانند بر رفتارهای مرتبط با اضطراب تاثیر بگذارند. تحقیقات آنها نشان می‌دهد که چگونه این موجودات میکروسکوپی ممکن است به تنظیم پاسخ‌های احساسی ما کمک کنند.
پروفسور شاون جی (Shawn Je) از برنامه اختلالات رفتاری و عصب شناسی Duke-NUS توضیح می‌دهد: یافته‌های ما فرآیند عصبی خاص و پیچیده‌ای را نشان می‌دهد که طی آن میکروب‌ها به سلامت روان مرتبط می‌شوند. آن دسته از افرادی که هیچ‌گونه میکروب زنده‌ای نداشتند، نسبت به آنهایی که باکتری زنده داشتند، رفتارهای اضطرابی بالاتری از خود نشان دادند. اساسا، فقدان این میکروب‌ها، عملکرد مغز افراد، به‌ویژه نواحی از مغز که ترس و اضطراب را کنترل می‌کنند را مختل می‌کند.
دانشمندان در تحقیقات خود با دو گروه از موش‌ها کار کردند. یک گروه به طور طبیعی با تمام باکتری‌های معمولی که در بدن و روی بدن آنها زندگی می‌کنند، بزرگ شدند. گروه دیگر از بدو تولد در شرایط کاملا استریل بزرگ شدند، یعنی اصلا باکتری نداشتند. به این موش‌ها، موش‌های «بدون میکروب» می‌گفتند.
برای آزمایش سطوح اضطراب، محققان از چندین آزمون رفتاری استفاده کردند. در یک آزمایش به نام آزمایش میدان باز، موش‌ها در یک جعبه بزرگ با مناطق باز و فضاهای بسته قرار گرفتند. موش‌ها به طور طبیعی ترجیح می‌دهند وقتی مضطرب هستند نزدیک به دیوارها و فضاهای بسته بمانند. موش‌های عاری از میکروب به طور قابل توجهی زمان بیشتری را در مناطق بسته سپری کردند و در مقایسه با موش‌های معمولی کمتر به فضاهای باز سفر کردند.
آنها همچنین از آزمایش دیگری به نام پیچ و خم استفاده کردند که شبیه یک سکوی مرتفع دایره‌ای با چند بخش باز و برخی بخش‌ها با دیوار بود. مجددا، موش‌های بدون میکروب رفتار مضطرب‌تری نشان دادند و زمان کمتری را در بخش‌های باز سپری کردند.
اما محققان تنها به مشاهده رفتار بسنده نکردند. آنها می‌خواستند بفهمند چه اتفاقی در مغز می‌افتد که این تفاوت‌ها را ایجاد می‌کند. آنها با استفاده از روش‌های تخصصی، فعالیت‌های ناحیه‌ای از مغز به نام آمیگدال پایه جانبی را بررسی کردند که پردازش احساساتی مانند ترس و اضطراب را کنترل می‌کند. آنها دریافتند که سلول‌های مغز در این ناحیه در موش‌های بدون میکروب بسیار فعال‌تر هستند.
تحقیقات بیشتر نشان داد که این افزایش فعالیت مغز با مشکلات مربوط به پروتئین‌های خاصی به نام کانال‌های SK2 مرتبط است. این کانال‌ها معمولا مانند یک سیستم ترمز برای سلول‌های مغز عمل می‌کنند و از فعال شدن بیش از حد آنها جلوگیری می‌کنند. در موش‌های بدون باکتری روده، این کانال‌ها به درستی کار نمی‌کردند و این کمبود، منجر به فعالیت بیش از حد سلول‌های مغزی می‌شد.
محققان برای تایید یافته‌های خود، دو روش درمانی متفاوت را امتحان کردند. ابتدا به موش‌های بدون میکروب باکتری‌های معمولی روده دادند و در روش دوم، آنها ترکیبی به نام ایندول را که معمولا توسط باکتری‌های روده تولید می‌شود، به مدت شش هفته به آب آشامیدنی موش‌های بدون میکروب اضافه کردند. هر دو درمان به عادی سازی فعالیت سلول‌های مغز و کاهش رفتارهای اضطرابی کمک کرد.
نتایج هیجان‌انگیز بود؛ موش‌هایی که هر دو درمان را دریافت کردند، شروع به گذراندن زمان بیشتری برای کاوش در فضاهای باز کردند و به طور کلی رفتار اضطرابی کمتری از خود نشان دادند. الگوهای فعالیت مغز آنها نیز بیشتر شبیه به الگوهای فعالیت مغزی موش‌های معمولی شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1354327/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل دوم پاری سن ژرمن به موناکو توسط خویچا کواراتسخلی

گل سوم پاری سن ژرمن به موناکو توسط عثمان دمبله

نجات‌دروازه استثنائی؛ منچستریونایتد 0-1 لسترسیتی

گل دوم بایرن مونیخ به وردربرمن توسط سانه

گل سوم بایرن مونیخ به وردربرمن توسط کین

گل اول لسترسیتی به منچستریونایتد توسط بابی رید

گل اول بایرن مونیخ به وردربرمن توسط کین

درگذشت شطرنج باز کرمانی و سانحه برای تیم واترپلوی ارومیه

دستور وزیر ورزش و جوانان برای پیگیری درمان مصدومان تیم واترپلوی دختران ارومیه

دبیر، رنگرز و سوریان سمت جهانی گرفتند

واکنش دیدنی زترر؛ بایرن مونیخ 1-0 وردربرمن

گل اول یوونتوس به کومو توسط موآنی

پیامک عجیب یکی از نزدیکان نکونام به توتونچی مجری برنامه

مسعود مرادی: کمک داورهای بازی استقلال - الشرطه عالی بودند و فوق العاده پرچم زدند

آفساید بود ولی کین هم گلش نکرد؛ بایرن مونیخ 0-0 وردربرمن

گل اول پاری سن ژرمن توسط ویتینیا ؛ پاری‌سن‌ژرمن 1-0 موناکو

گل اول موناکو توسط زکریا؛ پاری‌سن‌ژرمن 1-1 موناکو

شوت دیدنی کین به تیر خورد؛ بایرن مونیخ 0-0 وردربرمن

توپ از خط رد شده بود؛ پاری‌سن‌ژرمن 1-1 موناکو

گل اول کومو به یوونتوس توسط دیائو

مورایس در سوپرلیگ ترکیه!

دقتِ ربات جراح در کندن پوسته‌ تخم بلدرچین، سوراخ کردن و سپس بخیه‌ آن

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

انتقادهای تند مهدی توتونچی مجری برنامه از قرارداد موسیمانه

اثرات باران شدید انزلی در بازی ملوان مقابل سپاهان

فیروز کریمی: با دوچرخه نمی‌توانیم به ماشین های پرسرعت آن ها برسیم

فیروز کریمی: تراکتور شانس اصلی قهرمانی است

فیروز کریمی: چه حمایتی از استقلال و پرسپولیس کرده‌ایم که توقع داریم الهلال را شکست بدهند؟

صحبت‌های هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل فولاد درباره شکست مقابل خیبر و صحبت‌های یحیی گل‌محمدی

واکنش فیروز کریمی به وضعیت استقلال

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - شمس آذر

کارشناسی داوری ذوب آهن - تراکتور

کارشناسی داوری خیبر خرم آباد - فولاد

نی‌انبان نوازی محسن شریفیان و جناب‌خان

سکانسی از بازی مهران مدیری و هوتن شکیبا در اولین قسمت «تاسیان»

بازیگر «اشک هور»: تمام تلاشم را کردم که دختر خوبی برای پدر شهیدم شوم

ژست شیطنت‌آمیز خانم بازیگر تلویزیون در جشنواره

یک نشست حاشیه‌دار برای «ماریا»

منتقد سینما: در این جشنواره 10فیلم فقط لایق حضور در جشنواره هستند

کیسان دیباج از «بازی‌خونی» گفت

حاشیه‌نگاری روز هشتم جشنواره فجر 43؛ از حرف‌های جنجالی آقای کارگردان و بغض خانم بازیگر تا انتقاد تند فراستی!

توجه ویژه محسن شریفیان به موسیقی اقلیمی سنت‌ها

اشک‌های کیایی با تماشای هنرنمایی محسن شریفیان

تک نوازی آرامش بخش ساز چنگ از الیزبار

محورهای شمالی کشور مسدود شد

آموزش‌ و پرورش: مدارس هیچ استانی فردا تعطیل نیست؛ کلاس‌ها غیرحضوری است

وقتی نیروی گریز از مرکز مانع از ریختن مایعات میشه!

نمایی دیدنی از قله برفی سولدار تهران

حکمت/رابطه جهل و خوارى

شیرینی نارگیلی مدرن وخوشمزه