آریا بانو

آخرين مطالب

مرگی که پای فساد در فوتبال را وسط کشید؛ با ما تند برخورد می‌کردند! فرهنگی هنری

مرگی که پای فساد در فوتبال را وسط کشید؛ با ما تند برخورد می‌کردند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / محمدابراهیم عزیزی کارگردان فیلم «بازی را بکش» گفت که مرگ بر اثر حادثه ورزشی الهام‌بخش این فیلم و پرداختن به فساد در فوتبال شد.
محمدابراهیم عزیزی کارگردان فیلم سینمایی «بازی را بکش» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، درباره آشنایی با این سوژه گفت: پیش از هرچیزی ابتدا قرار بود که خانم لادن شیرمرد قصه کوتاهی بنویسد درباره اتفاقات 15 دقیقه بین دو نیمه یک تیم فوتبال در رختکن. در حین نگارش این داستان با موضوع مرگ بر اثر حادثه ورزشی آشنا شدند که در طول تاریخ فوتبال نیز زیاد تکرار شده است. خانم شیرمرد روی این موضوع عمیق و متوجه شد که می توان این قصه را بسط و توسعه داد. هر چه جلوتر رفت با موضوعات عمیق تری مواجه شد و مرگ ورزشی علتی شد که از دل موضوع، قصه دراماتیکی برای این فیلم بنویسند.
وی درباره داستان فیلم بیان کرد: فیلم «بازی را بکش» داستان شخصی به نام موسی مربی فوتبالی است که برادرش در اثر خطای ورزشی بازیکن تیم مقابل در حین بازی فوتبال فوت می کند. مرگ برادرش برایش سوال برانگیز است و او در پی پاسخ این سوال می رود که خطای زمین فوتبال یک خطای ورزشی بوده یا عمدی در کار بوده است. موسی در حین این جستجو با لایه های مختلفی از فساد و تبانی و شرط بندی در فوتبال آشنا می شود که زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد.
این کارگردان درباره تحقیقات برای نگارش این فیلمنامه گفت: من و خانم شیرمرد برای نگارش این فیلمنامه سراغ وقایع و پرونده های واقعی رفتیم که بخشی از آنها در اینترنت در دسترس بودند و پس از آن نیاز به تحقیقات میدانی بود. برای تحقیقات میدانی یک جاهایی ما را راه نداند و گاهی وقتی می فهمیدند که سوال ما درباره چه موضوعی است، جواب نمی دادند یا برخورد تندی با ما داشتند. نکته قابل توجه این است که نوشتن درباره فوتبال که بیشتر موضوعی مردانه است توسط یک نویسنده زن انجام می‌شود و این می‌تواند بسیار مورد توجه قرار گیرد.
سواستفاده از عشق خالصانه به فوتبال
وی تصریح کرد: دلیل اینکه ما شمال کشور را به عنوان بستر روایت این فیلم انتخاب کردیم، این بود که خانم شیرمرد متعلق به همان خطه هستند و شناخت و تسلط نسبت به این منطقه دارند. دوم اینکه فوتبال در شمال کشور بسیار پرطرفدار است و فوتبال بخشی از زندگی مردم است و خالصانه این ورزش را دوست دارند. این عشق به قدری خالصانه است که وجود فساد در لایه هایی از این رشته ورزشی دل آدم را به درد می آرود که یک عده از این عشق و خلوص سواستفاده می کنند.
این کارگردان درباره همکاری با مصطفی کیایی برای تهیه‌کنندگی فیلمش توضیح داد: ما نیز مانند همه فیلمسازان دوست داشتیم تهیه کننده ای پیدا کنیم تا فیلممان ساخته شود زیرا داستان را خیلی دوست داشتیم و می خواستیم که آن را در سینما ارائه کنیم. زمانی که فیلمنامه اولیه نوشته شد محمد بحرانی دوست قدیمی ما پیشنهاد کرد که فیلمنامه را به آقای مصطفی کیایی ارائه کنیم تا بخوانند. آقای کیایی از فیلمنامه خوششان آمد و فیلم ساخته شد.

آریا بانو


وی درباره پایین آمدن ریتم فیلم در برخی صحنه‌ها بیان کرد: گاهی آدم‌های فیلم‌بین دوست دارند که داستان با ریتم تند جلو برود اما من اعتقاد دارم که وقتی می خواهی برای مخاطب قصه بگویی باید دقایقی به مخاطب فرصت دهیم که به آرامش برسد. از نگاه برخی مخاطبان که کمتر اهل سینما هستند این فرصت نیاز است که به آن چیزی که تماشا کرده‌اند، فکر کنند و ما نمی توانیم پشت سر هم به آنها اطلاعات بدهیم. ما در قصه‌گویی نیز این ترفند را داریم و پدربزرگ و مادربزرگ ها زمانی که می خواستند برای ما قصه بگویند گاهی توقفی در قصه‌گویی ایجاد می کردند تا ما با قصه همراه شویم.
این کارگردان تصریح کرد: به بازی کردن فوتبال در شالیزار به اصطلاح فوتشال گفته می‌شود. در شهرهای شمال کشور قبل از اینکه نشای برنج کاشته شود، افراد دورهم جمع می‌شوند و فوتشال بازی می کنند. این نوع فوتبال بسیار بکر است زیرا آدم ها همه دورهم جمع می شوند که صرفاً لذت ببرند و پس از تمام شدن بازی در زمین نشا برنج می کارند و همه چیز تمام می شود. در پایان فیلم از زمانی که موسی شخصیت اصلی فیلم متوجه می شود که نمی تواند کاری کند و همه اطرافیانش نیز درگیر ماجرای فساد شده اند، به شالیزار می‌رود و با دوستان قدیمش فوتشال بازی می‌کند. در اینجا حس دوگانه‌ای برای مخاطبان ایجاد می‌شود که آیا موسی وارد این گل و لای زد و بند و تبانی شده یا فوتشال و بکر و صادقانه بودنش را انتخاب می‌کند؟
ایستادگی تا پای جان
عزیزی درباره پایان بندی این فیلم توضیح داد: پایان فیلم و شخصیتی که از موسی در این فیلم خلق شده است کمی مانند شخصیت نویسنده است. این حرف را به این دلیل می‌گویم که نویسنده فیلم «بازی را بکش» که همسرم است، دارم. موسی در این فیلم اگر قرار است وارد یک مبارزه ای شود تا پایان آن می رود و حتی اگر به قیمت جانش تمام شود پای اصولش می ایستد.
وی در پایان درباره چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بیان کرد: ما فیلم می‌سازیم تا مردم فیلم را دوست داشته باشند و من هم امیدوارم مردم فیلم «بازی را بکش» را دوست داشته باشند. همچنین امیدوارم یک عده آدم نسبت به اتفاقات فوتبال آگاه شوند و بدانند که نمی توان این مسائل را نادیده گرفت.
در این فیلم بازیگرانی همچون محسن کیایی، هدی زین‌العابدین، محمد بحرانی، متین حیدری‌نیا، حدیث بیابانگرد، سودابه جعفرزاد، مهرداد بخشی، فرح‌روز دواتگر، بهرام نوری و پوریا رحیمی‌سام نقش‌آفرینی می‌کنند.
عوامل این فیلم عبارتند از نویسندگان: لادن شیرمرد، محمد ابراهیم عزیزی، مدیر فیلمبرداری: حسین جلیلی، تدوین: نیما جعغری‌جوزانی، طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان، صدابردار: امیر نوبخت‌حقیقی، مدیر تولید: سجاد رحیمی، موسیقی: پیام آزادی، طراح جلوه‌های بصری: فرید ناظر فصیحی، طراح صحنه: مهدی موسوی، طراح گریم: عباس عباسی، طراح لباس: ثمینه افتخاری، اصلاح رنگ و نور: کامران سحرخیز - نگین حیدری، مدیر برنامه‌ریزی: امید جزینی، دستیار اول کارگردان: وحید شیخلر، مدیر تبلیغات: میلاد کیایی، عکس: روزبه خسروی و محسن کرمانی، استوری بورد: اوستا فروردین، طراحی و ساخت تیزر: امین سلمانی، مشاور رسانه‌ای: تبسم کشاورز.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1353677/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نورون‌هایی که دستور توقف خوردن را صادر می‌کنند!

تو گل سرخ منی!

حسادت بازیکنان بارسا به رشفورد!‏

محمد ربیعی کنفرانس مطبوعاتی را تحریم کرد!

هوگو آلمیدا: کار با مورایس در ایران تجربه خوبی بود

جدایی ستاره آمریکایی از لیگ ایران

بیانیه ملوان خطاب به فدراسیون فوتبال: قربانی بی عدالتی هستیم

ضربه آزاد تماشایی قائدی؛ گلزنی مهدی قائدی در دیدار مقابل شارجه

حضور وزیر ورزش در فینال لیگ برتر هاکی روی یخ آقایان

دبل مهدی قایدی در دیدار امشب اتحاد کلبا مقابل شارجه

از «شهر زیبا» تا «ترک عمیق»/ به دوربین نمی‌توان دروغ گفت!

برگزاری مراسم مهمانی لاله‌ها در 20 هزار نقطه از کشور

تاخت‌وتازها به فیلم «آنتیک» برای چه بود؟

گفتگو با بازیگری که با صدام مو نمی‌زند!

«آنتیک» توهین یا صیانت از مقدسات؟

ویدئویی از ورود رضا عطاران به نشست خبری «صددام»

انتشار سکانسی از «زیبا صدایم کن» با بازی امین حیایی

انتقاد فراستی از بازی امین حیایی در فیلم زیبا صدایم کن

علیرضا کمالی : بعد پوست شیر، دلم نبود در بازنده بازی کنم

کارگردان «صددام»: می‌خواستم یک کمدی بسازم که قصه داشته باشد

تبریک مسعود فراستی به سازندگان «پسر دلفینی 2»

لحظاتی از نقش‌آفرینی نوید پورفرج در «گوزن‌های اتوبان»

فیلم آوازخوانی معین زد قبل از شهرت!

مغازه‌دار بامرام زندگی سارق را تغییر داد

متوقف‌شدن خودروها در خرم‌آباد به‌دلیل بارش سنگین برف

روایت تلخ سوزاندن صورت یک معلم در بازداشتگاه ساواک

تفاوت ذبح حلال و غیرحلال از زبان یک قصاب در کانادا

بهترین آموزش تیرامیسوی اصل و لذیذ

یکی از درمان‌های فشار خون کم خوری است

دستبند کریستالی، آموزش گام به گام

ارتقاء کیفیت فرآورده‌های غذایی با توسعه فناوری‌های کنترل کیفیت

بخشی از کتاب/ همه مهره ها، پیاده ها، شاه ها و وزیرها‌ همه به یک جعبه برمیگردن

داور جنجالی‌ ترین دربی مادرید؛ مغضوب رئال و اتلتیکو

میلوشویچ: بازیکنان نساجی کیفیت لازم برای ماندن در لیگ را دارند

20 گل برتر رونالدو در منچستر یونایتد

محمد نوازی: شرایط تیم ما خدا را شکر خوب است

خداداد عزیزی: من هم شرایط بیرانوند را تجربه کردم

استقلال با دو غایب قطعی مقابل مس‌رفسنجان

مریم سرمدی: حضور «مریلا زارعی» به من دلگرمی داد

شهدای پیروان ادیان الهی در کنار شهدای اسلام حماسه‌‌ها ساختند

حرکات عجیب و غریب رضا عطاران و عباس جمشیدی در نشست خبری فیلم «صددام»

قزوینی، بازیگر فیلم «صددام»: بازی با تیم فیلم صددام و در نقشم یک لذت تمام عیار بود

استایل خاص هدی زین‌العابدین در جشنواره ترکاند

جای خالی آناهیتا درگاهی در فتوکال فیلم کمدی «تاکسیدرمی»

بازگشت به دوران اوج/ امپراطوری رضا عطاران با «صددام» زنده می شود؟

جنجال دوباره کارشناس سیما این بار درباره سقط جنین!

بازیگر فیلم آنتیک : هشت باز زدم توی گوش پژمان جمشیدی !

رضا عطاران بازیگر «صددام»: خواهشا از من سوال نپرسید!

مادرانه‌های جذاب «گوهر خیراندیش» در فیلم هایی مهم

«لاک پشت» چهاربار در شورای سابق پروانه نمایش رد شد!