آریا بانو

آخرين مطالب

مبتلایان به دیابت مراقب اسپایک قندی باشند/ دیابتی‌ها سیب‌زمینی پخته بخورند یا سرخ‌شده؟ پزشکي

مبتلایان به دیابت مراقب اسپایک قندی باشند/ دیابتی‌ها سیب‌زمینی پخته بخورند یا سرخ‌شده؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / یک متخصص تغذیه در پاسخ به سوال افراد دیابتی که سیب زمینی را به شکل پخته مصرف کنند یا سرخ شده می‌گوید: مبتلایان به دیابت اگر سیب زمینی را به صورت پخته، پوره، له‌ شده یا الویه مصرف کنند، به این روش شاخص گلایسمی سیب زمینی خیلی افزایش پیدا می‌کند و اسپایک قندی ایجاد می‌شود.
دکتر محمد امانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در گفت‌وگو با خبر آنلاین می‌گوید: اگر سیب زمینی پخته، پوره، له‌ یا الویه شود، به این روش شاخص گلایسمی سیب زمینی خیلی افزایش پیدا می‌کند و اسپایک قندی ایجاد می‌شود. یعنی قند خون با سرعت بسیار زیادتری افزایش می‌یابد. اسپایک به افزایش ناگهانی قند خون پس از غذا خوردن گفته می‌شود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که بدن به طور موثری انسولین برای تنظیم قند خون ترشح نمی‌کند یا اغاز به اثر انسولین در افراد دیابتی با شروع به جذب قند مواد غذایی فاصله زمانی دارد.
استفاده از چربی‌ها در کنار کربوهیدرات‌ها
دکتر امانی می‌گوید: سیب زمینی سرخ شده در مقایسه با سیب زمینی پخته و پوره، اندیس گلایسمی پایین تری دارد و اسپایک قندی ایجاد نمی‌کند. هرگاه کربوهیدرات‌ها در کنار یک چربی مثلا مغزدانه یا روغن مصرف شوند، افزایش سرعت قند خون اتفاق نمی‌افتد. چربی‌ها سبب ماندگاری بیشتر غذا در سیستم گوارشی و هضم و جذب دیرتر می‌شوند. اگر افزایش وزن ندارید و چاق نیستید می‌توانید به جای سیب زمینی پخته از سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید اما هیچگاه نباید از یاد ببرید که سیب زمینی‌های سرخ شده کالری زایی بالایی دارند. حتی افراد دیابتی اگر می‌خواهند چای را با یک میوه خشک مثل خرما، انجیر یا توت مصرف کنند بهتر است در کنارش دو عدد مغزدانه هم استفاده کنند. این‌ها واحدهای چربی هستند که سبب ایجاد اسپایک قندی نمی‌شوند و سریع قند خون را بالا نمی‌برند.

آریا بانو


سیب زمینی پخته بهتر از پوره
نشاسته ماده اصلی سیب‌زمینی است و یک عدد آب‌پز آن بین 80 تا130 کالری انرژی دارد و اندکی پروتئین و تقریبا بدون چربی است. در مقایسه، میزان اندیس گلایسمی یا قند سیب‌زمینی آب‌پز کمتر از پوره است. میزان شاخص گلایسمی در روش‌های تنوری، کبابی و سرخ‌شدن سیب‌زمینی کمتر می‌شود، اما مصرف روغن در روش سرخ کردن مساله‌ساز است. در مورد سیب زمینی‌های پخته و سرد شده، به دلیل آن که حاوی نشاسته مقاوم هستند، یک ماده فیبری ملین بوده و با لینت مزاج از افزایش سریع وزن جلوگیری می‌کند.
سیب زمینی تنوری گرسنه‌تان نمی‌کند
سیب ‌زمینی تنوری در مقایسه با سیب‌زمینی آب‌پز و پوره به مدت زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد و دیرتر فرد را گرسنه می‌کند. علت آن است که با تنوری یا کبابی شدن سیب‌زمینی ذرات نشاسته رطوبت خود را از دست داده و امکان دسترسی آنزیم‌های گوارشی به هضم و جذب نشاسته کمتر و سخت‌تر می‌شود و هر چه غذا دیرتر به روده منتقل شود، گلوکز موجود در آن دیرتر جذب شده و باعث افزایش ناگهانی قند خون و گرسنگی زود هنگام نمی‌شود، اما اگر ورزشکار هستید و می‌خواهید پس از تمرین کربوهیدرات‌ها سریع‌تر هضم و جذب شود و نیاز به افزایش سریع قند خون دارید سیب‌زمینی را به شکل پوره البته بدون کره و چربی میل کنید.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1353478/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آشتی ستاره چلسی با همسر سابق بعد از 3 ماه!

شروع تمرینات پرسپولیس و فراموشی الهلال

موتا: فردا با تیمی شبیه بارسلونا بازی داریم!

تأیید آسیب‌دیدگی «لیچا» از ناحیه رباط صلیبی

4 آزادکار به فینال مسابقات کرواسی راه یافتند

تاج: همه ورزشگاه‌ها باید دوربین چهره‌زن داشته باشند

ماجراجویی کابوس‌وار جرارد در عربستان

آرزو دارم دوباره برای رئال بازی کنم

مهدی شیری در همه جای زمین می‌چرخد

آریا عظیمی نژاد ادعا کرد: فیلم ها به سفارش جشنواره‌ها سیاه نمایی می‌کنند!

پای «صدام» به جشنواره فجر 43 باز شد!

درگوشی های مهدی هاشمی و همسر جوانش در جشنواره وایرال شد!

مرگی که پای فساد در فوتبال را وسط کشید؛ با ما تند برخورد می‌کردند!

محسن شریفیان مهمان محسن کیایی می‌شود

افشاگری‌های جناب‌خان درباره شهرام قائدی!

محسن کیایی: نقش تلخ و متفاوتم در «بازی را بکش» را دوست داشتم

حاتمی‌کیا: هر فیلمی که می‌سازم باید نفَس زمانه به آن بخورد

نشست خبری «بازی را بکش» بدون حضور هدی زین العابدین

چهره ها/ هدی زین العابدین با پیشانی بند به کاخ جشنواره آمد!

خاطره بامزه محمد بحرانی از یادگیری لهجه شهر لنگرود

تقدیر محمد بحرانی از عادل فردوسی پور در کاخ جشنواره

همنوازی طربناک سازهای «ملودیکا» و «تنبک»

علت آلودگی هوای تهران چیست؟

مرگ "تالاب انزلی" در آینده‌ای نه چندان دور!

پاک‌سازی و ارتقای امنیت کویر با رزمایش فراجا

حکمت/ نشانه افزایش دانش انسان

آموزش پخت میگو پلوی لذیذ جنوبی

چندبار در سال مجاز به اهدای خون هستیم؟

لبخند زدن نوزادان، غریزی است یا آگاهانه؟

فعالیت های سطح خورشید

رقیب هوش مصنوعی استدلالی «اوپن‌ای‌آی» با قیمت کمتر از 50 دلار ساخته شد

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

نیمار: تا سه یا چهار هفته آینده به ریتم بهتری خواهم رسید

افشاری: بهترین نفرات به المپیک دانشجویان جهان اعزام می‌شوند

اعضای جدید کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی پارالمپیک انتخاب شدند

کونسیسائو: فلیکس و خیمنس نشان دادند که چقدر باهوش هستند

مارسلو، ستاره رئال از فوتبال خداحافظی کرد

یازده بازیکن ذوب آهن به دنبال تکرار شگفتی

ویدئویی که مارسلو پس از خداحافظی منتشر کرد

رونمایی از 11 آبی‌پوش با غایبان پرشمار!

هلیا امامی مثل همیشه با کیفی عجیب ظاهر شد!

ژست‌های مختلف مریلا زارعی برای عکاسان جشنواره

ابراهیم حاتمی‌کیا: خیلی فکر احمقانه‌ای کرده هرکسی گفته من از ساخت «موسی» خسته شدم!

تهیه‌کننده «موسی کلیم‌الله (ع)»: 10 هزار میلیارد برای بودجه فیلم تخیلی است

احساساتی شدن شهرام قائدی با شنیدن صدای خانواده‌اش

آغاز یک مسابقه اطلاعات ورزشی با اجرای میثاقی

«مرد آرام» از نگاه تنها کارگردان زن جشنواره 43

منتقد سینما: 80 درصد فروش یک فیلم برای سکانس پایانی است!

مدیر فیلمبرداری «موسی کلیم الله»: اولین فیلم در دنیاییم که تمام لحظات را در استودیو ساخته‌ایم

مریلا زارعی: بازی در نقش یوکابد برایم مانند «سعی بین صفاومروه» بود