آریا بانو

آخرين مطالب

رویا افشار: دل‌خوشی از آینده ندارم! فرهنگی هنری

رویا افشار: دل‌خوشی از آینده ندارم!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برنا /رویا افشار در نشست خبری فیلم «اشک هور» گفت: نمی‌توانم آینده را پیش‌بینی کنم و شاید دل خوشی زیادی نسبت به آن نداشته باشم، اما تمام تلاشم را کرده‌ام که حقیقت گذشته را به درستی نشان دهم.
 نشست خبری فیلم سینمایی «اشک هور» در پنجمین روز جشنواره فیلم فجر با حضور عوامل فیلم و اجرای منصور ضابطیان برگزار شد. مهدی جعفری؛ کارگردان فیلم، در ابتدای صحبت‌هایش گفت: قبل از هر چیز لازم می‌دانم از همه گروه و عوامل فیلم که شبانه‌روز برای رساندن این اثر به جشنواره تلاش کردند، تشکر کنم، به‌ویژه تیم اکشن که فعالیت بسیار سختی داشتند. ساخت فیلم «اشک هور» یک تقدیر بود، همان‌طور که زندگی و شهادت شهید علی هاشمی تقدیری شگفت‌انگیز داشت. ایشان 22 سال ناپدید بود و پیکرش پیدا نمی‌شد، و حتی پس از یافتن پیکر نیز توجه زیادی به زندگی‌اش نشده بود. ما توانستیم بخشی از زندگی و صبوری خانواده او را در این فیلم به تصویر بکشیم.
وی در پاسخ به این سوال که چه چیزی از زندگی شهید علی هاشمی برای شما جذاب بود که تصمیم به ساخت این فیلم گرفتید؟، پاسخ داد: علی هاشمی همشهری و هم‌محله‌ای من در اهواز بود و سال‌ها او را می‌شناختم، اما هیچ وقت وسوسه‌ای برای کار روی زندگی‌اش نداشتم. وقتی حوزه هنری پیشنهاد ساخت سریالی بر اساس زندگی ایشان را داد، کنجکاو شدم. هر چه بیشتر تحقیق کردیم، اشتیاقمان برای روایت این داستان بیشتر شد. در نهایت تصمیم گرفتیم علاوه بر سریال، این فیلم را نیز بسازیم. فیلمنامه فیلم در طول تولید سریال و حتی در روزهای فیلمبرداری تکمیل شد. با مشورت دوستان، به ویژه آقای فرآورده و آقای مولایی، به فرم نهایی فیلم رسیدیم.
این کارگردان درخصوص اتفاق غیرمنتظره‌ای که در طول فیلم رخ داد، گفت: در سینمای ایران، تقریباً هیچ روزی نیست که سر صحنه فیلمبرداری اتفاق غیرمنتظره‌ای نیفتد! چالش اصلی ما در ایران، بیشتر از تکنیک، مدیریت همین اتفاقات غیرمنتظره است. اما خوشبختانه تیم ما با همدلی این مسائل را پشت سر گذاشت.
جعفری در مورد شباهت این فیلم با فیلم «اسفند» توضیح داد: شخصیت‌های برجسته‌ای در تاریخ معاصر ما وجود دارند، به‌ویژه در حوزه دفاع مقدس، و طبیعی است که درباره آن‌ها چندین فیلم ساخته شود. علی هاشمی شخصیتی است که زوایای مختلف زندگی‌اش می‌تواند سوژه چندین فیلم و سریال باشد.
ابراهیم فرآورده؛ تهیه‌کننده فیلم، نیز در این زمینه افزود: من نمی‌دانم دوستان دقیقاً چه تشابهی را دیده‌اند. شاید تقدیر این بوده که همزمان دو فیلم درباره این شخصیت ساخته شود. از همکارانم که فیلم «اسفند» را ساخته‌اند تشکر می‌کنم و حتی امیدوارم گروه‌های دیگری هم پیدا شوند و درباره مقاطع دیگر زندگی علی هاشمی فیلم بسازند تا یک سه‌گانه از زندگی او در جشنواره داشته باشیم.

رضا ثامری، بازیگر نقش شهید علی هاشمی، در مورد تجربه بازی در این نقش گفت: بازی در نقش یک قهرمان، مسئولیت بزرگی است. من باید اول شخصیت علی هاشمی را می‌شناختم و احساسش می‌کردم تا بتوانم تأثیر آن را به بیننده منتقل کنم. این اولین کار حرفه‌ای من جلوی دوربین بود و خوشحالم که این تجربه را با آقای جعفری داشتم.
جعفری در مورد انتخاب رضا ثامری گفت: واقعیت این است که ابتدا دنبال بازیگران شناخته‌شده‌تر بودیم، اما تقدیر به شکلی پیش رفت که رضا که برای نقشی کوچک تست داده بود، به دلم نشست. ریسک کردیم و خوشبختانه نتیجه خوبی گرفتیم.
تورج الوند، دیگر بازیگر فیلم، درباره نقش خود گفت: یادگیری زبان عربی برای این نقش خیلی سخت بود. همچنین باید نقش فردی 60 ساله را بازی می‌کردم که چالش بزرگی بود. حتی یک هفته قبل از فیلمبرداری به آقای جعفری گفتم که می‌خواهم انصراف بدهم، اما ایشان اجازه ندادند و تشویقم کردند ادامه دهم.
رویا افشار، بازیگر نقش مادر شهید هاشمی، نیز در این نشست بیان کرد: من همیشه ترجیح می‌دهم به عمق و درون ماجرا نزدیک شوم. البته در این پروژه خاص، خیالم راحت بود چون آقای جعفری به همه جوانب موضوع آگاه بودند و توضیحات ایشان برای من کافی و قانع‌کننده بود. اما موضوع حساس و خاص این فیلم، خانواده شهید علی هاشمی و به‌خصوص مادر ایشان بود؛ افرادی که سال‌ها با رنجی عمیق زندگی کرده‌اند. نگرانی من این بود که آیا می‌توانم به‌اندازه‌ای که باید، این رنج و عمق احساسات را به تصویر بکشم؟ آیا توانایی و شعور لازم برای درک و بازتاب این درد را دارم؟ اگر شما در فیلم چنین احساسی داشتید، بخشی از آن حاصل تلاش من و بخش دیگر نتیجه هدایت‌های دقیق آقای جعفری است. ایشان در کارشان بسیار مسلط و مطمئن هستند و کار کردن با ایشان برای من باعث آرامش خاطر بود.
وی ادامه داد: ما تلاش عملی زیادی کردیم تا به واقعیت نزدیک شویم. سال‌هاست که با مادران شهدا و خانواده‌های بازماندگان جنگ در ارتباط بوده‌ام. از همان زمانی که اولین شهید بازگشت، این موضوع برایم مسئله‌ای جدی بوده است. ما شاهد بودیم که چطور یک انسان از دست می‌رود، تشییع می‌شود، به خاک سپرده می‌شود و بازماندگان با این فقدان چطور کنار می‌آیند. همیشه این سؤال در ذهنم بوده که جامعه ما چه برخوردی با این خانواده‌ها خواهد داشت؟ بعد از تمام این تراژدی‌ها، چه نتیجه‌ای برای بازماندگان حاصل می‌شود؟
افشار اضافه کرد: من این موضوع را همیشه دنبال کرده‌ام و هنوز هم در حال پیگیری‌ام. همچنان انتظار دارم که این فجایع و رنج‌های دلخراش به یک نتیجه انسانی و تأثیرگذار برسد. در این فیلم تلاش من بر این بود که تصویری واقعی و صادقانه از گذشته ارائه دهم. نمی‌توانم آینده را پیش‌بینی کنم و شاید دل خوشی زیادی نسبت به آن نداشته باشم، اما تمام تلاشم را کرده‌ام که حقیقت گذشته را به درستی نشان دهم. امیدوارم موفق بوده باشم، چون شاید همین نگاه صادقانه بتواند آینده را تغییر دهد.
در پایان، جعفری تأکید کرد: هدف ما در این فیلم فقط شناساندن شخصیت علی هاشمی نبود. زندگی او پر از فراز و نشیب است و بدون اغراق می‌توان دو فیلم و سریال دیگر هم درباره مقاطع مختلف زندگی‌اش ساخت. اما ما سعی کردیم بخشی از این زندگی را با نگاهی شاعرانه و انسانی به تصویر بکشیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1352487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص سریع پارکینسون با نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی توسط محققان ایرانی

یک سیاره آخرالزمانی و افسانه‌ای که در آسمان‌ها گم شد

ترجمه جواد فاضل از «صحیفه سجادیه» به چاپ بیست و هشتم می‌رسد

به دنیا دل مبند ای دل

تصمیم جالب کارتال برای خط دفاعی پرسپولیس

پرسپولیس امشب وینگر نخواهد داشت

برخورد گتوزو، سرمربی هایدوک اشپلیت، با دستیارش در کنار زمین

ستاره ژاپنی بعد از 7 ماه برای بایرن بازی می‌کند!‏

سورپرایز کارتال؛ دورسون فیکس شد!

مجتبی جباری: سهراب نباید تحت هر شرایطی در استقلال می‌ماند

رونالدو در 40 سالگی پرنده فوتبال آسیا شد

گل دوم الغرافه به پاختاکور توسط خوسلو که به دلیل آفساید مردود اعلام شد

تمرینات مدافعی که گل قیچی‌برگردان می‌زند!

سنگ تمام فراستی برای سازندگان فیلم «شمال از جنوب غربی»

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

«چشم بادومی» و روایتی از دغدغه‌های نسل نوجوان

کافه گردی نعیمه نظام دوست و مادرش

انتخاب حامد بهداد برای دوبله اتفاقی بود

آرمان امیدی با پیگیری های آریاعظیمی نژاد به تهران منتقل شد!

چهارمین روز برگزاری جشنواره فیلم 43 در یک نگاه

حاشیه نگاری روز چهارم جشنواره ؛ از درگیری لفظی در نشست خبری تا ایجاد پرونده قضایی برای دو هنرمند

علی اوجی: در فینال «جوکر» شرکت کردم تا پول فیلمم را جور کنم!

بهزاد فراهانی: من با دستمزد 100 میلیونی چگونه جلوی بازیگر 30 میلیاردی بازی کنم؟

چند دیالوگ به‌یادماندنی از فیلم‌های سینمای ایران

شنونده آهنگ رضا صادقی به نام «دنیای معکوس» باشید

بارش بی سابقه برف در ژاپن

بررسی مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون 1404

قالیباف: رتبه‌بندی فقط باید شامل کسانی شود که معلمی می‌کنند

کشف 100 هزار لیتر سوخت قاچاق از محل دپوهای غیر قانونی

ضرب المثل/ چاه مکن بهر کسی اول خودت بعدا کسی

سنگ ماهی؛ سمی‌ترین ماهی جهان!

امامت رحمت به بیان آیت الله جوادی آملی

بانوان برای جلوگیری از این 2 بیماری کشنده از 21 سالگی این تست ها را انجام دهند

بارداری بدون علائم و علل حاملگی بدون علائم زنان

اختراع یک پانسمان جدید که درمان زخم را متحول می‌کند

یادمان باشد اگر این دلمان بی کس شد...

پیام آنتونی به یونایتد؛ حالا دیدید مشکل از من نبود!‏

خرید استقلال به آب و آتش زد

رونالدو با تو بود آقای تن‌هاخ، نمی‌دانی فوتبال چیست!‏

فرزترین جیمی‌جامپ دنیا؛ بادیگارد مسی رکب خورد!

مالک پرسپولیس هزینه درمان هواداران را متقبل شد

اسکن‌های جدید نشان داد؛ آرنولد مصدوم نیست

آرتتا: سیتی انگیزه داد تا به فینال جام اتحادیه برسیم

عزت‌اللهی به سردار: جاتم اصلا خالی نیست!

آدرس حمله به کوجو از ایمان

ترکیب پرسپولیس و الهلال برای دیدار امشب؛ دورسون در ترکیب اصلی

کارگردان «خاتی»: سینمای دنیا به سمت استفاده از نابازیگرها می‌رود

کارگردان «شمال از جنوب غربی»: پیچیدگی نباید مخاطب را سردرگم کند

گیر تاریخی محسن کیایی به شبنم مقدمی

آخرین وضعیت آرمان امیدی از زبان آریا عظیمی نژاد