آریا بانو

آخرين مطالب

مردی که بلد است سیمرغ‌ بسازد فرهنگی هنری

مردی که بلد است سیمرغ‌ بسازد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / سیمرغ‌های بلورین و دیپلم‌های افتخاری که به نام فیلم‌های رسول صدرعاملی سند خورده، خود دلیلی کافی است بر اینکه هر بار حضور این سینماگر در جشنواره فجر کنجکاوی‌برانگیز و توام با بحث و گفت‌وگوهای بسیار باشد.
امسال در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بار دیگر فیلمی به کارگردانی صدرعاملی به نمایش درمی‌آید، «زیبا صدایم کن» همچون اغلب فیلم‌های این کارگردان اسمی نسبتا طولانی دارد و یک جمله کامل است؛ همانطور که «من ترانه پانزده سال دارم» یا «دیشب باباتو دیدم آیدا» اینگونه نامگذاری شده‌اند.
نگاه خاص کارگردان از همین مرحله، توجه‌ها را به خود جلب می‌کند تا قصه و شخصیت‌هایی که این‌بار در دنیای دیگری جان گرفته‌اند.
فاصله‌ی مواجهه مخاطب جشنواره فیلم فجر با «زیبا صدایم کن» چندان نیست، پس روایت کردن آنچه هنوز دیده نشده منفعتی را شامل نمی‌شود، اما گفتن از گذشته فیلمساز می‌تواند یادآوری کند که چه سینماگری با چه کوله‌باری مهمان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شده است.
گل‌های داودی و نخستین‌ها
فیلم سینمایی «گل‌های داودی» دومین ساخته سینمایی صدرعاملی است. او پیش از این فیلم «رهایی» را کارگردانی کرده بود که به دلیل اینکه در سال ساخت ان اوایل جنگ ایران و عراق بود،جشنواره ای در سطح فجر با سیمرغ هایش برگزار نشد، 
اما «گل‌های داودی» خط‌شکن بود. برای نخستین بار با این فیلم سینمایی یک بازیگر زن از جشنواره فیلم فجر جایزه دریافت کرد و نام پروانه معصومی به عنوان نخستین بازیگر زن دارنده لوح زرین جشنواره فیلم فجر ثبت شد.
جایزه بهترین بازیگر زن فقط یکی از جوایز «گل‌های داودی» در جشنواره سوم نبود. حاضران در مراسم اختتامیه جشنواره سال 1363 بارها برای عوامل فیلم صدرعاملی دست زدند و آنان را تشویق کردند؛ زمانی که جمشید مشایخی بازیگر برگزیده نقش اول مرد شناخته شد (مشترک با «کمال‌المک»)، یا کامبیز روشن‌روان جایزه موسیقی و فیروز ملک‌زاده جایزه فیلمبرداری را برای «گل‌های داودی» گرفتند. عباس گنجوی هم برای تدوین «گل‌های داودی» و «تاتوره» سیمرغ را از آن خود کرد.
کشف صدرعاملی و جسارت داوران فجر
سال 1380 مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر تحت تاثیر فیلم دیگری از رسول صدرعاملی بود؛ «من ترانه پانزده سال دارم» همانطور که در جریان نمایش‌هایش توانسته بود تاثیرگذار عمل کند، بر داوران نیز تاثیر گذاشت و سیمرغ‌ها بر در خانه این سینماگر صف کشیدند. صدرعاملی و کامبوزیا پرتوی برای نگارش فیلمنامه صاحب سیمرغ شدند و صدرعاملی سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را دریافت کرد. علی عابدینی هم برای چهره‌پردازی جایزه گرفت.
اما اوج قصه در مورد جوایز «من ترانه پانزده سال دارم» زمانی بود که اسم بازیگری بسیار جوان به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن خوانده شد. جمشید ارجمند، بابک بیات، پرویز پرستویی، زنده یاد کیومرث پوراحمد، نعمت حقیقی، مجید مجیدی و هارون یشایایی، بازیگری ترانه علیدوستی 18 ساله را شایسته سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن دانستند؛ بازیگری که با نوع حضورش در سال‌های بعدتر در سینما نشان داد که آن اعتماد سال 1380 بیهوده نبوده است.
دیگر بازیگر «من ترانه پانزده سال دارم» که موفق شد جایزه‌ای از جشنواره بیستم بگیرد، مهتاب نصیرپور بود، او برای بازیگری در نقش دوم این فیلم دیپلم افتخار دریافت کرد. 
اما از یاد نباید ببریم فیلم «دختری با کفش های کتانی» را که پیش از فیلم «ترانه پانزده سال دارم»ساخته شده بود و به دلیل اماده نبودن متقاضی فجر نشد و چند ماه بعد در جشن خانه سینما جوایزی کسب کرد.
شب و جایزه بازیگری‌اش
بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر میزبان «شب» دیگر ساخته صدرعاملی بود و این بار هم بازیگر فیلم او توانست سیمرغ بلورین را از آن خود کند. امین حیایی که در آن سال‌ها به طور خاص برای بازی در فیلم‌های کمدی شناخته می‌شد و طرفداران بسیار یافته بود با حضور در «شب» برگی تازه در کارنامه کاری خود ورق زد و نتیجه این انتخاب برای او بسیار مثبت بود. حیایی در این فیلم با عزت‌الله انتظامی و خسرو شکیبایی هم‌بازی شد و پشت دوربین کارگردانی چون صدرعاملی حضور داشت؛ فیلمسازی که اغلب بازی بازیگرانش از چشم داوران دور نمی‌ماند. این بار هم حیایی توانسته بود فرصت را از آن خود کند و نام بازیگر برگزیده مرد را به دست آورد. 
هر شب تنهایی و دیده شدن در بخش بین‌الملل
«هر شب تنهایی» فیلمی در ادامه «شب» بود که یک سال بعد از فیلم نخست در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.
«هر شب تنهایی» در بخش بین‌الملل جشنواره با آثار فیلمسازانی از نقاط مختلف دنیا رقابت کرد و حاصل این رقابت جایزه‌ای بود که به صدرعاملی تعلق گرفت. کارگردان در پی داوری‌ها در بخش کارگردانی فیلم‌های معناگرا موفق به دریافت دیپلم افتخار شد.
در انتظار معجزه و جایزه‌ای دیگر برای بازیگر زن
فیلم سینمایی «در انتظار معجزه» در سال 1390 همزمان با سی‌امین دوره جشنواره فجر در این رویداد سینمایی به نمایش درآمد و در بخش بین‌الملل هم مورد داوری قرار گرفت. فیلم صدرعاملی بار دیگر موجب شد یک بازیگر جایزه‌ای کسب کند.
پریوش نظریه برای بازی در فیلم «در انتظار معجزه» از بخش سینمای سعادت جشنواره دیپلم افتخار بازیگری را به دست آورد.
موفقیت در عرصه تهیه‌کنندگی
صدرعاملی زمانی که به عنوان تهیه‌کننده‌ی یک فیلم سینمایی در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد، باز هم توانست موفقیتی را از آن خود کند. او در سال 1398 همزمان با نمایش «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، در مقام تهیه‌کننده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را دریافت کرد.
دیگر فیلمی که صدرعاملی تهیه‌کنندگی آن را برعهده داشت؛ «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان بود که در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر موفق شد در سه رشته بازیگری زن و مرد و کارگردانی فیلم اول نامزد دریافت سیمرغ شود.
و حالا باید دید در اختتامیه چهل و هشتم فیلم فجر؛ «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سید مازیار هاشمی، خاطره کدام سیمرغ را تکرار می‌کند؟

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1351157/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقلال - الشرطه؛ بازی مرگ و زندگی در آزادی

کونسیسائو: رسانه‌ها می‌خواهند همین الان اخراجم کنند!

ضربه مغزی گاوی: نمی‌دانم امروز چند شنبه است!

فریبا متخصص در بیمارستان بستری شد

حاشیه‌نگاری روز سوم جشنواره فجر 43؛ از نگاهی عاشقانه به شهاب تا عصبانیت پسر خسرو شکیبایی

خبر دقیقه نودی؛ پروانه نمایش «قاتل و وحشی» برای جشنواره فجر صادر شد

اینزاگی: پنالتی‌مان را نگرفتند اما گل مساوی را زدیم

آمادگی دورسون در اولین تمرین با پرسپولیس

چرا فیلم «آبستن» برداشت بلند ساخته شد؟

کارگردان «آبستن» و برادر محسن تنابنده: دورادور با او مشورت کردیم

بازیگر «لباس شخصی»: بی رحمانه 6 سال توقیف است!

مجتبی شفیعی: خیلی ها میگن وقتی دلمون می‌گیره، کارهای موزیکالتو می‌بینیم!

عملکرد خیره‌کننده Deep Robotics Lynx، سگ رباتیک پارکورکار

«حال همه ما خوب است» با صدای گرم خسرو شکیبایی

سومین گل مردود افعی‌ها؛ گل اینتر به میلان که برای سومین بار خطا اعلام شد

آرسنال، منچسترسیتی را با خاک یکسان کرد!

چسب و بخیه روی ابروی شکافته فرشاد فرجی!

اینتر از شکست سوم به میلان گریخت؛ تساوی در دربی دلامادونینا

دردسرهای عجیب ساخت ماکت و دکور در فیلم «آبستن»

کارگردان «رها»: شهاب حسینی با سرماخوردگی شدید و سرُم، سکانسی سخت را بازی کرد

خانم بازیگری که با ژست های ناآرامش سوژه شد!

رئیس سازمان سینمایی مهمان آثار کوتاه و مستند جشنواره فجر43

کارگردان فیلم «داد»: مرسی که از فیلم من خوش‌تان نیامد!

کدام فیلم های جشنواره در شب سوم به سانس فوق العاده رسیدند؟

نقش‌های تاریخی مریلا زارعی به بهانه حضورش در «موسی کلیم‌الله(ع)»

با موزیک ویدئوی بیکلام «To Be Sun» همراه شوید

ثبت صحنه شکار گراز وحشی توسط گرگ‌های خاکستری

دمی آرامش با دنیای قبل از اینترنت

گلدن تایم در سوانح هوایی چه زمانی است؟

تلاش دانشمندان خاورمیانه برای نجات زیستگاه جغد‌های انبار

مسجد عجیب و خاص در ترکیه

استوری/ شام تولد ارباب و شب تولد عباسه...

ملاتونین واقعاً در بهبود کیفیت خواب اثر دارد؟

خواص درمانی بی‌نظیر این گیاه برای سلامتی

لباس پوشوندن سه قلوهای شیطون

جیمز وب تصاویری باشکوه از غبار میان‌ستاره‌ای منتشر کرد؛ سفر رویایی به اعماق کیهان

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

بازهم گل اینتر آفساید شد!

اینبار روی اشتباه فیل فودن؛ گل دوم آرسنال به سیتی توسط توماس پارتی

شیرجه دیدنی یان زومر دروازه تیم اینتر رو بسته نگه داشت

زلاتان و جدایی موراتا: نمی‌توانم چیزی بگویم!

گل اول میلان به اینتر توسط ریندرز

با تکرار شادی هالند؛ گل سوم آرسنال به منچسترسیتی توسط اسکلی

دومین تمرین پرسپولیس در ورزشگاه پرنس فیصل

گل چهارم آرسنال توسط هاورتز در دقیقه 76

میخ آخر به تابوت من‌سیتی با گل پنجم آرسنال توسط وانری

بازیگر «اسفند»: خانواده شهید علی هاشمی گفتند، پدرمان را روی پرده دیدیم

مسابقات دارت و تنیس روی میز ویژه بانوان ایثارگر کشور

نشست خبری آخرین فیلم روز سوم جشنواره 43

چهره ها/ محمدرضا گلزار با استایلی همه چیز تمام در کنار طراح لباسش