آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه نان لقمه‌ای؛ سریع با بافتی عالی خانه داري

طرز تهیه نان لقمه‌ای؛ سریع با بافتی عالی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / نان لقمه‌ای نرم و پفی خیلی سریع آماده می‌شود بدون اینکه بخواهید منتظر ور آمدن خمیر باشید. کل زمانی که برای درست کردن این نان صرف می‌کنید، تنها یک ساعت است، اما نتیجه کار بسیار عالی و راضی کننده است بدون آنکه کسی به شما خرده بگیرد.
درست کردن نان برای اغلب ما کار سختی به نظر می‌رسد حتی برای افرادی که در این کار مهارت دارند. وقتی کسی نزدیک ظهر به من می‌گوید نان درست کن، انگار حرف بسیار غیر منطقی به من زده باشد حسابی جا می‌خورم. نزدیک ظهر! نان! خب چرا، چون نان پختن مستلزم گذشت زمان برای عمل آوردن مخمر، ورز دادن خمیر، ور آمدن خمیر و در نهایت پختن است و اگرهم بخواهید نان لقمه‌ای درست کنید که مرحله ور آمدن دو بخش دارد.
ابتدا یک چیز را به شما بگویم. مخمر‌های پاکتی که در کشور ما موجود هستند مثل مخمر رضوی یا فریمان همگی مخمر فوری هستند که نیازی به عمل آوردن ندارند. عمل آوردن خمیر از این جهت انجام می‌شود که مطمئن باشیم که مخمر ما خراب نیست و از ابتدا متوجه این موضوع شویم. من هر بار به میزان کمی از مخمر یعنی در حد دو یا سه قاشق غذاخوری را کیسه‌ای پلاستیکی در یخچال قرار می‌دهم و بقیه آن را در فریزر نگهداری می‌کنم، چون می‌دانید که یک پاکت مخمر خیلی زیاد است و شاید استفاده از آن یکسال طول بکشد.
با حذف مرحله عمل آوردن خمیر 10 تا 15 دقیقه از زمان حذف می‌شود. شما می‌توانید فقط آن را روی آرد بریزید سپس بقیه کار را انجام دهید. مخمر‌ها از آرد تغذیه می‌کنند تا خمیر را پف کنند، اما اگر مقداری شکر به مواد اضافه کنید این کار را در زمانی سریعتر انجام می‌دهند، چون شکر به سرعت توسط آن‌ها مصرف می‌شود.
برای درست کردن نان به شیوه‌ای سریع یکی از روش‌های کوتاه کردن زمان ور آمدن خمیر استفاده از مخمر به میزانی بیشتر است. هر چه مخمر بیشتر باشد، تعداد عمل آورندگان خمیر هم بیشتر می‌شود مثل این می‌ماند که شما تعداد کارگران را بیشتر کنید تا کار ساختن یک ساختمان، سریعتر پیش برود. اما این موضوع محدودیت‌هایی دارد، چون وقتی مخمر زیاد باشد خمیر ترش می‌شود.
اگر مخمر زیاد باشد یا زمان ور آمدن خیلی طولانی و یا جای خمیر خیلی گرم باشد، این موجودات کوچک به یکباره بخش زیادی از آرد را تخمیر کرده و الکل و اسید لاکتیک را به میزان زیادی تولید می‌کنند. بوی خوش نان در واقع به خاطر اسید لاکتیک است، اما اگر زیاد شود ترش و بد مزه می‌شود. الکل‌های موجود در خمیر نان معمولی، الکل‌هایی فرار هستند که اغلب موقع پخت بخار شده و از بافت نان خارج می‌شود و از این جهت جای نگرانی ندارد، اما اگر مخمر خیلی زیاد باشد میزان این الکل هم زیاد و نان را بدبو و با طعمی الکلی می‌کند. من از یک برند معتبر نان، چند بار نان کروسان خریدم و هر بار طعم الکل را در آن احساس کردم که واقعا آزار دهنده است.
مواد لازم
آرد: 3 و 3/4 تا 4 و 1/4 پیمانه شکر: 1/4 پیمانه مخمر فوری: 1 قاشق غذاخوری نمک: 1 و 1/2 قاشق چایخوری آب سرد: 3/4 پیمانه شیر: 2/3 پیمانه کره: 4 قاشق غذاخوری+ مقداری برای روی نان آب لیمو: 1 و 1/2 قاشق چایخوری طرز تهیه
1. فر را با حرارت 80 درجه سلسیوس (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2. در کاسه همزن برقی ثابت یا کاسه معمولی با قطعه خمیر زن همزن ایستاده، 4 پیمانه آرد، شکر، مخمر و نمک را مخلوط کنید.

آریا بانو


3. در کاسه‌ای دیگر، آب، شیر و کره را بریزید و داخل مایکروفر با قدرت بالا گرم کنید تا به دمای 45 درجه روی دماسنج آشپزی برسد. این کار حدود 1 دقیقه و 15 ثانیه زمان می‌برد. خوب بهم بزنید تا کره ذوب شود و داخل مایع مخلوط شود. می‌توانید همین کار را روی گاز، اما با شعله‌ای بسیار کم انجام دهید. بهتر است که روی گاز شعله پخش کن بگذارید تا حرارت مستقیم نباشد.

آریا بانو


4. مخلوط شیر را داخل مخلوط آرد داخل کاسه همزن بریزید. به آن آب لیمو هم اضافه کنید.

آریا بانو


5. قطعه خمیرزن را روی همزن کاسه‌ای بگذارید. روی سرعت پایین خمیر را بزنید و به تدریج به سرعت متوسط برسانید. حدود 3 تا 4 دقیقه آن را ورز دهید تا زمانی که خمیر لطیف و انعطاف پذیر باشد. در صورتی که به آرد بیشتری نیاز داشت، به آن آرد اضافه کنید. خمیر باید کمی چسبناک، اما قابل کنترل باشد. در صورتی که همزن برقی ساده دارید، قطعه خمیرزن را بگذارید و حین ورز دادن مرتب همزن را بالا نگه دارید تا در خمیر فرو نرود. اگر هم کلا همزن برقی ندارید آن را با لیسک بهم بزنید و با دست ورز بدهید. برای ورز دادن نباید خمیر را با دست چنگ بزنید بلکه بیشتر سعی کنید که با دست، خمیر را روی هم تا کنید. این بهترین روش برای ورز دادن خمیر است. با دست این کار زمان بیشتری می‌گیرد.

آریا بانو


6. روی کاسه را با پلاستیک سلفون بپوشانید و به مدت 5 دقیقه استراحت دهید. در همین حال ظرف پیرکس را با کره چرب کنید. برای ظرف، از هر ظرفی که قابل گذاشتن در فر باشد، استفاده کنید نیازی نیست که حتما یک ظرف پیرکس شیشه‌ای و یا ظرف مخصوص فر باشد. اندازه مناسب ظرف 30 در 20 سانت یا کمی بزگتر، بهتر است.
7. خمیر را روی سطحی آرد پاشی شده بگذارید. آن را به شکل یک مربع صاف و مساوی با قطر 22 سانت درآورید.

آریا بانو


8. آن را به 16 قطعه مساوی تقسیم کنید. استفاده از کاتر خمیر خیلی خوب است، اما اگر ندارید از همان چاقوی آشپزخانه استفاده کنید.

آریا بانو


9. پانزده خمیر را گرد کنید و به شکل توپ درآورید و از خمیر شانزدهم که کوچکتر است برای چسباندن دور خمیر‌های کوچکتر استفاده کنید اگر هم توانستید که آن‌ها را دقیق به 16 قسمت تقسیم کنید که عالی است. خمیر‌های گرد کرده را داخل ظرف چرب شده بگذارید. کمی بین آن‌ها فاصله بگذارید.

آریا بانو


10. روی خمیر‌ها را با آب برس بزنید. این کار باعث می‌شود که موقع ور آمدن در فر، خشک نشوند.
11. آن‌ها را داخل فر بگذارید، درب آن را ببندید و خاموش کنید. بگذارید به مدت 20 دقیقه خمیر‌ها ور بیایند. در این مدت به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید.
12. آن‌ها را از فر خارج کنید و فر را با حرارت 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. گرم کردن فر باید حدود 5 دقیقه انجام شود، در این زمان هم رول‌ها روی کابینت آشپزخانه، استراحت کرده و ور می‌آیند.

آریا بانو


13. دوباره ظرف را در فر گرم شده بگذارید. به مدت 14 تا 16 دقیقه بگذارید ظرف در فر بماند تا روی نان‌ها طلایی تیره شود. ظرف را از فر درآورده و روی آن‌ها کره بمالید البته به میزانی کم. این کار باعث می‌شود که روی نان‌ها بیشتر طلایی و تیره رنگ شود.

آریا بانو


14. نان‌ها را گرم سرو کنید. در صورتی که اضافه آمد، آن‌ها را در ظرفی دردار بگذارید و برای استفاده مجدد هم می‌توان از مایکروفر استفاده کرد.

آریا بانو


نکات مهم
در صورتی که پس از آماده کردن خمیر کاری برای شما پیش آمد و نمی‌توانید به سرعت خمیر را درست کنید حتما آن را در یخچال بگذارید. ظاهر نان تا حد زیادی بستگی به نوع آرد شما هم دارد، هر چه سبوس بیشتر باشد نان تیره‌تر و سفت‌تر است. برای اینکه از نرم و پفی شدن نان مطمئن شوید می‌توانید یک کاسه آب جوش را به هنگام روشن کردن فر داخل آن بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1344677/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خورشید مصنوعی چین دوباره رکوردشکنی کرد

ممبینی: رای استیناف پرونده بیرانوند هر وقت به ما ابلاغ شود آن را اعلام می‌کنیم

محمدنبی: تنور انتخابات داغ است و نباید شخصی فکر کنیم

مدافع رئال همه پیشنهادات را رد کرد

واکنش عبدی به پیشنهاد سرمربیگری پرسپولیس

حضور مهاجم خط خورده پرسپولیس در تمرین

محمدنبی: سرمربی امید قبل از عید مشخص می‌شود

میلاد تقوی: هیچ لیستی از بازیکنان تیم ملی به پیاتزا ندادیم

علی خسروی: وحید زمانی در بازی ذوب‌آهن و پرسپولیس ریسک و قمار بزرگی کرد

تمرین و ریکاوری پرسپولیس با ادامه انتظار کُشنده!

دهقانیان: با تمام مشکلات چند اردوی خارجی برای تیم جوانان داشتیم

مدیرعامل باشگاه چادرملو: فرافکنی در ذات سپاهان است!

جناب خان در گروه پینگ فلوید نوازندگی کرده!

سریال «سوجان» می تواند رکورد 10 ساله شبکه یک را بشکند؟

رونمایی از پوستر «خاتی» با بازی سارا بهرامی

سکانسی از آخرین حضور «چارلی چاپلین» در سینما

جناب خان باز محسن کیایی رو با خاک یکسان کرد!

تیزر نفس‌گیری از امیر آقایی در فیلم «شمال از جنوب غربی»

اعلام نامزدهای تمشک طلایی/ رقابت «واکین فینیکس» و «فرانسیس فورد کوپولا»

چهره ها/ سلفی شبنم مقدمی با برادرش

تغییر چهره پژمان بازغی؛ عموی رهی سریال “سرزمین مادری” بعد از 14 سال / از این همه تغییر شوکه می شوید

خواننده معروف کشورمان به قتل رسید / اولین تصویر از صحنه این اتفاق وحشتناک

چربی پنهان در بدن می‌تواند عامل بیماری قلبی باشد

شاهین فرهت: «آهنگسازی» نقطه قوت آثار مکتوب «موسیقی فجر» است

مداحی بنیامین بهادری در یک هیات عزاداری

وضعیت ذخیره خون‌های نادر در کشور

اجرای طرح سراسری مقابله با قاچاق کالا و ارز

هشدار پلیس به سارقان خشن

وزارت بهداشت: بودجه خوبی برای اضافه‌کاری پرستاران تصویب شد

امام رضا(ع) چگونه سلام کودک یتیم و دلشکسته را پاسخ داد؟

سخن بزرگان/ دلیل ابتلائات در آخر‌الزمان

سس پستو؛ سبزِ ایتالیایی جذاب

طرز تهیه آش جو با سیرابی

اهمیت درمان به موقع سنگ کلیه

سن خانم و طلاق دلیلی برای جواب منفی به خواستگاران هست؟

خانه دوستدار سلامت سالمند

زن در نگاه سه فیلسوفان تاثیرگذار غرب : کانت، شوپنهاور و نیچه از زبان رحیم پورازغدی

نسخه ارتقاءیافته دو ماهواره ایرانی به فضا می‌رود

طرح ویژه فروش حضوری  و مجازی کتابفروشی‌ها

واکنش فوتبال قطر به 4 باخت مقابل امارات

معرفی کادر تیم فوتبال بانوان تراکتور

فارس مدعی شد: توافق کارتال با پرسپولیس

کلینزمن: طارمی اعتماد به نفس ندارد

ممبینی: تدارک خوبی برای تیم جوانان داشتیم

سومین خرید زمستانی استقلال چه کسی است؟

دومین جلسه کمیته شهدا و ایثارگران ستاد دهه فجر برگزار شد

جناب خان نمی تونه از پاری سن ژرمن بگذره!

تدوینگری که 5 سیمرغ بلورین گرفت

خفن‌ترین شعبده‌بازی «سعید فتحی روشن»

چهره متفاوت غزاله اکرمی؛ بازیگر “سوجان” خارج از قاب تلویزیون / عکس های زیبای هنری بازیگر جوان در دل طبیعت