آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه پلو تره؛ پلو مخلوط خوشمزه و معطر خانه داري

طرز تهیه پلو تره؛ پلو مخلوط خوشمزه و معطر
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / پلو تره نوعی پلو مخلوط خوشمزه و معطر است که از ترکیب برنج با عدس، گوشت چرخ کرده، تره و شوید تهیه می‌شود.
پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. پلوی مخلوط گیاهی یکی از انواع پلو‌های مخلوط است که از ترکیب برنج با لوبیا سبز، فلفل دلمه‌ای، قارچ، ذرت و... تهیه می‌شود. پلو تره نوعی پلوی مخلوط بسیار خوشمزه، معطر و مقوی است که از ترکیب برنج و عدس با تره، شوید، گوشت چرخ کرده و... تهیه می‌شود و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید یک غذای خوشمزه و جدید را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش پلو تره خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
پیاز بزرگ: 1 عدد
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
عدس: 1 پیمانه
تره پاک و خرد شده: 250 گرم
شوید خرد شده: 150 گرم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: به میزان دلخواه
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه​
برای درست کردن این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید و به مدت 3 ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد، سپس عدس را همراه با آب و کمی نمک روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی‌تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود، سپس کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و کمی با پیاز تفت بدهید. نمک، فلفل، دارچین و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را 1 دقیقه دیگر تفت بدهید و کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید تا گوشت با حرارت کم بپزد. بعد از اینکه عدس پخت، آن را آبکش و به گوشت اضافه و مواد را هم بزنید. در مرحله بعد تره و شوید را به صورت خیلی ریز خرد و به مواد اضافه کنید و هم بزنید و یکی دو دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا برنج را آبکش کنید. مواد را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و داخل قابلمه مناسب بریزید و روی اجاق گاز قرار بدهید تا به مدت 40 دقیقه دم بشکد. در این مرحله پلو تره خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با شور و ترشی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود.
دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای‌خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند. 

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1344247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چند بار دستشویی رفتن در طول شب طبیعی است؟

گل دوم بارسلونا به بنفیکا توسط رافینیا

گل اول لیل به لیورپول توسط دیوید

گل اول اتلتیکومادرید به لورکوزن توسط آلوارز

ساکت الهامی مغموم و ساکت از ورزشگاه خارج شد

برخورد با دیاز و اخراج بازیکن لیل

هت‌تریک پاولیدیس؛ گل سوم بنفیکا به بارسلونا در دقیقه 30 از روی نقطه پنالتی

گل اول لورکوزن به اتلتیکومادرید توسط هینکاپیه

اخراج بازیکن اتلتیکو؛ کارت قرمز مستقیم برای باریوس

گل اول بارسلونا به بنفیکا توسط لواندوفسکی

دبل پاولیدیس؛ گل دوم بنفیکا به بارسلونا

گل اول لیورپول به لیل توسط صلاح

گل پنجم آتالانتا به اشتورم گراتس توسط برشانینی در دقیقه 6+90

خاک کلاس درس نخورده‌اند، اما از کتاب درسی سود می برند! / فرهنگستان برخی معادل‌ها را دیر ارائه می کند/صادق هدایت از لغت بالابر طنز ساخته بود

آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین

ربات‌هایی که انسان‌ها به گرد پای آنها نمی‌رسند!

داستانی زیبا از حسین پناهی

گل مردود دکتلار؛آتالانتا 1-0 اشتورم‌ گراتس

گل دوم آتالانتا توسط پاشالیچ ؛ آتالانتا 2-0 اشتورم‌ گراتس

گل سوم آتالانتا توسط دکتلار ؛ آتالانتا 3-0 اشتورم‌ گراتس

خلاصه بازی الهلال 4 - الوحده 1

بیرانوند کارت نگرفت و به پرسپولیس رسید

سرآسیایی: تکلیف بازی با تصمیمات درست تغییر می‌کرد

گریه طولانی سرمربی تیم ملی روی آنتن زنده

معرفی مدیرعامل جدید نفت MIS

گل مردود زاپاکوستا؛ آتالانتا 3-0 اشتورم‌ گراتس

ارسال دقیق دکتلار؛ آتالانتا 4-0 اشتورم‌ گراتس

از ماجرای «شاه نقش» تا «گوزن‌های اتوبان» در فجر 43

جدال سر «زخم‌کاری» ادامه دارد؛ مالک و سیما در مرکز توجه!

سوال عجیب فیلیمو درباره گروه حشدالشعبی!

معنی سریال «ازازیل» چیست؟

«نی»؛ سازی که اسرار سوختن را بیان می کند

آماری از وضعیت سواد ایرانی‌ها

شادی مردم سنندج از بارش برف

پادشاه تمام قفل ها!

پرندگان مهاجر سیبری مهمان دریاچه هنر تهران

سقوط مرگبار دوچرخه سوار به خاطر بی احتیاطی راننده

حکمت/ از سیرى ناپذیرى بپرهیزید

پنینی سالامی جذاب و خوشمزه

فیزیوتراپی برای دیسک کمر

آرایش زمستانی برای پوست‌های بالغ؛ از خط چشم رنگی تا آرایش برجسته

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

شاعرانه/ از اینکه فکر کنم عشق چیست بیزارم

فرصت 48 ساعته کمیته انضباطی به حامد لک

برتری النصر با دبل رونالدو

دبل رونالدو در دمام؛ کریس توقف‌ناپذیر

10 حرکت برتر شب گذشته لیگ بسکتبال NBA

مهار خوب ماجکی روی ضربه بیلی؛ موناکو 1-0 استون ویلا

لحظات خاص از کلوپ در مستند ویژه لیورپول

اخبار خوب و بد از وضعیت مصدومان استقلال