بزرگنمايي:
آریا بانو - مهر /هواداران تیم فوتبال پرسپولیس در شرایطی خواستار «اخراج درویش» از مدیرعاملی این باشگاه شدهاند که مدیریت وی در سه سال حضورش با نوسان و کمبودهایی همراه بوده اما اتفاقات مثبت هم رقم خورده است.
شکست پرسپولیس برابر سپاهان در سوپرجام فوتبال ایران انتقاد هواداران از عملکرد مدیریتی رضا درویش را به اوج رساند تا آنها با راه انداختن کارزاری خواستار اخراج وی از مدیریت باشگاه شوند. با این حال هیئت مدیره باشگاه هنوز تصمیمی در این مورد اتخاذ نکرده و در حال بررسی شرایط هستند.
پرسپولیس در زمان حضور رضا درویش جام های قهرمانی زیادی را در فوتبال ایران به کلکسیون افتخارات خود اضافه کرده است که در سایه انتقاداتی که صورت می گیرد لحاظ نمی شود اما از این حیث او را می تواند یکی از مدیران پرافتخار این باشگاه دانست.
با این حال پرسش در مورد این که رضا درویش باید از مدیرعاملی باشگاه برکنار شود یا همچنان به کارش ادامه دهد نیاز به بررسی عملکرد وی در بخش های مختلف دارد. او در شرایطی باشگاه را مدیریت می کند که بخش عمده هزینه های این باشگاه از سوی کنسرسیوم بانکی تامین می شود و مثل گذشته نیاز به رایزنی و گرفتن اسپانسرهای پرتعداد نیست.
جدایی ستاره ها و شروع انتقادات
قهرمان فصل گذشته لیگ برتر فوتبال ایران در ابتدای بازار نقل و انتقالات تابستانی فوتبال ایران شرایطی پیچیده را تجربه کرد. بازیکنان اصلی این تیم همچون علیرضا بیرانوند، مهدی عبدی، مهدی ترابی و دانیال اسماعیلی فر به تراکتور رفتند. علی نعمتی هم سر از فولاد خوزستان در آورد و عبدالکریم حسن هم به قطر بازگشت تا پرسپولیس نیمی از استخوان بندی اصلی خود را از دست بدهد.
از دست دادن سرمربی قهرمان
ستون فقرات فنی پرسپولیس زمانی محکمترین ضربه را دریافت کرد که اوسمار ویهرا سرمربی موفق برزیلی نیز حاضر به ماندن در پرسپولیس نشد و راهی بوریرام یونایتد تایلند شد تا فشار به رضا درویش به خاطر از دست دادن این بازیکنان آغاز شود.
باشگاه پرسپولیس پس از بررسی گزینههای مختلف خارجی بالاخره خوان کارلوس گاریدو را به عنوان سرمربی جدید در فصل بیست و چهارم معرفی کرد تا مرد اسپانیایی در فاصله کمتر از یک ماه مانده به شروع بازیهای لیگ، وارد تهران شده و با تصمیم رضا درویش هدایت این تیم را بر عهده بگیرد.
جدایی علیرضا بیرانوند از پرسپولیس یکی از اهرم های فشار بود
انتخابهای شخصی آقای مدیرعامل
عدم شناخت گاریدو از لیگ برتر
ایران باعث شد تا بازیکنانی همچون فرشاد احمدزاده و میلاد محمدی بدون شناخت سرمربی با تصمیم رضا درویش مدیرعامل باشگاه جذب شوند. انتخابهایی که برای پر کردن جای خالی ترابی و اسماعیلی فر صورت گرفت اما دور رفت بازیهای لیگ برتر نشان داد فاصله مهرهها در سیستم پرسپولیس زیاد است.
خوب بد زشت رختکن با مدیرعامل
22 دی ماه 1400 وزارت
ورزش تصمیم گرفت رضا درویش را به عنوان مدیرعامل معرفی کند. او در کوتاه مدت توانست مشکلات پرسپولیس را سامان دهد اما همواره رابطه او با نیمکت و رختکن پر تنش بود. مدیرعامل پرسپولیس پس از قهرمانی تیم در لیگ بیستم نتوانست انتظارات
مالی را برآورده کند تا جرقه اعتراض بازیکنان قدیمی همچون بیرانوند و ترابی با او زده شود. با این حال درویش سعی کرد اوضاع را با تمام مشکلات
مالی کنترل کند تا این تیم پس از یک فصل فاصله گرفتن از جام قهرمانی دوباره اوج بگیرد و بتواند در بیست و دومین دوره این مسابقات به جام برسد.
اختلاف با یحیی گل محمدی
مدیرعامل پرسپولیس در روزهای پر از چالش پرسپولیس در لیگ بیست و سوم با یحیی گل محمدی اختلافات جدی پیدا کرد تا کار به جدایی سرمربی بکشد تا اوسمار ویه را دستیار او هدایت فنی را بر عهده بگیرد. ریسک پرسپولیس روی اوسمار جواب مثبت به همراه داشت تا این تیم بتواند در فصل گذشته نیز مقام قهرمانی را کسب کند اما مدیرعامل سرخها با وجود تمام انتقادها از عدم حفظ بازیکنان تأثیرگذار و سرمربی تصمیم گرفت روندی متفاوت را برای تیمش در فصل جاری منظور کند.
هشتگ تابستان به زمستان رسید
پرسپولیس بدون توجه به موارد فنی و فلسفه فوتبالی که آنها را یک دهه گذشته به بیشترین جامهای قهرمانی رسانده است سراغ انتخاب گاریدو رفت. انتخاب گاریدو در همان ابتدای فصل هم با انتقاداتی از درویش همراه شد تا هشتگ: «اخراج درویش» برای نخستین بار در تابستان سال جاری نقل طرفداران پرسپولیس در فضای مجازی شود. هشتگی تکراری که در زمستان هم رخ داد تا مدیرعامل پرسپولیس نزدیک به یک میلیون بار با درخواست اخراج خود روبرو شود!
وقتکشی با درویش
برکناری گاریدو بیش از یک ماه پرسپولیس را معطل انتخاب سرمربی کرد. درویش سعی داشت با استفاده از فرمول فصل گذشته بار دیگر یک نفر از اعضای کادر فنی را سرمربی کند اما کریم باقری زیر بار این موضوع نرفت تا تنها به عنوان سرمربی موقت هدایت سرخها را عهده دار شود.
با این حال اصرارهای درویش کار را به جایی رساند که باقری به طور مکرر در مصاحبههای خود اعلام کرد حاضر به پذیرش این پست نیست. همین موضوع باعث شد تا مدیرعامل سرخها هم دیگر قید این موضوع را بزند و چارهای جز بهانههایی نظیر نیامدن مربی درجه یک خارجی در روزهایی که استقلال سراغ پیتسو موسیمانه و سپاهان هم با پاتریس کارترون قرارداد میبندد را مطرح کند.
درویش گاهی اوقات هم به مبلغ درخواستی بالای مربیان مد نظر باشگاه اشاره کرد تا اینگونه وقت کشی کند تا کار به برگزاری جلسه اضطراری هیئت مدیره با مالکان باشگاه برسد و آنها در جلسه یکشنبه گذشته به صراحت اعلام کنند مشکلی با پرداخت پول به مربی خارجی ندارند.
کمیته فنی نامشخص
مدیرعامل پرسپولیس از سوی هیئت مدیره مسئول برگزاری ارتباط مستقیم با گزینههای سرمربیگری تیم در نقل و انتقالات زمستانی شده است اما خودش در مصاحبهها عنوان کرده رزومهها را کمیته فنی بررسی و اعلام میکند. کمیتهای که اعضایش همچنان نامشخص است و گاهی اوقات از کریم باقری و حمید استیلی نام برده میشود و گاهی هم اسم مهرداد خانبان در کنار علی پروین به
چشم میخورد!
مخالفان موافق!
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس تعللهای درویش برای انتخاب سرمربی جدید را بر نمیتابد تا کار به درخواست فوری آنها برای معرفی سرمربی جدید از سوی مدیرعامل باشگاه برسد. ضربالاجل هیئت مدیره به مدیرعامل تا فردا سه شنبه پایان پیدا میکند اما همان هیئت مدیره نیز همچنان خواستار ادامه همکاری با مدیرعاملی هستند که شمع سه سالگی مدیرعاملیاش را 22 دی ماه فوت کرد تا در چهارمین سال با جدی ترین مواد روبرو شود.
مدیرعاملی که مخالفان جدی در هیئت مدیره پرسپولیس دارد اما آنها فعلا صبر را بر هرگونه اقدام فوری نسبت به جابجایی مدیرعامل ترجیح میدهند تا شاید پس از انتخاب سرمربی جدید دیگر وقت رسیدگی به هشتگ میلیونی هواداران علیه درویش باشد!
تشدید انتقادات هواداران
شکست برابر سپاهان و از دست رفتن جام قهرمانی در سوپرجام که پرسپولیس چند دوره آن را تصاحب کرده بود، انتقادات از رضا درویش را به اوج رساند اما هیئت مدیره همچنان نسبت به این موضوع واکنشی نداشته و نظاره گر عملکرد مدیرعامل باشگاه است. با این حال به نظر می رسد اگر هم قرار باشد تصمیمی گرفته شود به پایان فصل و تعیین جایگاه پرسپولیس در جدول موکول خواهد شد.