ورود اصل 90 به«هفت خان نوبت دهی درمان»
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان / در پی گزارش «خراسان»، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس از روند ارائه خدمات درمانی تامین اجتماعی استان بازدید و رفع مشکلات را از مسئولان مطالبه کرد.
گزارش روزنامه خراسان با عنوان «هفت خان نوبت دهی درمان» که 10 دی ماه امسال منتشر شده بود، روز گذشته منجر به حضور میدانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس و رئیس کمیسیون اصل 90 در یکی از بیمارستان های تحت مدیریت تامین اجتماعی استان و البته اولتیماتوم وی به رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور برای حل و فصل مشکلات حوزه عرضه و تقاضا بخش درمان تامین اجتماعی شد.
به گزارش «خراسان رضوی» رئیس کمیسیون اصل نود در بیمارستان فارابی مشهد حضور پیدا کرد تا از نزدیک به گلایه های مردم درباره وضعیت خدمات دهی تامین اجتماعی رسیدگی کند. او در حاشیه این بازدید اظهار کرد: بر اساس مطالبات و تماس های مردم و گزارشی هم که روزنامه خراسان نسبت به موضوع مشکلات مردم در حوزه خدمات درمانی تامین اجتماعی داشت ، گفتیم سری بزنیم و از نزدیک مشکلات مردم را ببینیم و هم شاهد اقدامات انجام گرفته باشیم. پژمانفر ادامه داد: به دفتر من مراجعات زیاد شده بود اما خبری که روزنامه خراسان کار کرده بود؛ این که از لحاظ حرفه ای خبرنگاری بیاید و بخشی از مسائل مردم گفته شود طوری که به دفتر من بگویند شما حداقل خبر روزنامه خراسان را پیگیری کنید، بالاخره اقتضا میکرد که حضور پیدا کنیم.
حجت الاسلام نصرا... پژمانفر در جریان بازدید از بیمارستان فارابی مشهد گفت: با توجه به خانواده بزرگ تامین اجتماعی، این سازمان باید زیرساخت های گسترده تری داشته باشد. آنچه نمایان است این که حجم مطالبه با حجم ارائه خدمات با هم برابری ندارد. وی با اشاره به این که در بازدید مردم گزارش دادند که از هر سه طریق حضوری، تلفنی، سیستمی برای نوبت اقدام کرده اند و با تاخیر مواجه شدند، گفت: دو یا سه اقدام باید انجام شود. یکی این که همین وضعیت امکانات موجود را شتاب بیشتری بدهیم. موضوع دوم این که این خدمات را با توجه به وظیفه تامین اجتماعی حتما با دکتر سالاری ، رئیس تامین اجتماعی کشور پیگیری خواهیم کرد و قطعا ایشان مانند سایر دستگاهها نسبت به وظایف قانونی که دارندان شاءا... پاسخگو باشند.
پژمانفر با اشاره به نقش نظارتی خود خاطرنشان کرد: در جلسه ای که با آقای سالاری داشتیم نسبت به مشکلاتی که این جا بود ، گفتم که باید تقویت شود و حمایت ویژه ای در بحث زیرساخت ها، کادر و مابقی بخش ها باید باشد. نمی دانم چه اقدامی شده یا نشده، اما ظاهرا هنوز اقدام قابل توجهی بعد از جلسه ما صورت نگرفته است. در عین حال این را حتما از آقای سالاری گلایه می کنیم. بالاخره هر اقدام و ظرفیتی که باید صورت بگیرد، حتما انجام بدهند. دستگاه نظارتی وظیفه خودش است که کارش را انجام بدهد و اگر با مقاومتی مواجه شود، باید از ابزار خودش استفاده کند. پژمانفر خطاب به مسئولان سازمان تامین اجتماعی استان گفت: بدون تعارف عرض می کنم این موضوع را هم در گزارشی که به آقای سالاری دارید، حتما منتقل کنید و بگویید پژمانفر خیلی گلایه مند بود، شما وعده هایی دادید.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس همچنین درباره بیمارستان رضا نیز گفت: ما از روند آن راضی نیستیم چون باید زودتر در مدار قرار گیرد و خدمت رسانی کند. تازه همین بیمارستان و بیمارستان های دیگر هم پای کار بیایند باز هم بین عرضه و تقاضا فاصله وجود دارد.
طرحی خوب برای جبران کمبودها
علی رضازاده، مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی نیز گفت: نیازمند این هستیم که در بخش ملکی توسعه داشته باشیم؛ بخشی از خدمات ما در بخش غیرملکی است . 60 درصد اعتبار استان در بخش غیرملکی هزینه میشود و به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت میکنیم. رضازاده درباره چالش مالیات پلکانی پزشکان نیز گفت: در بخش خصوصی 10 درصد و در بخش دولتی 30درصد مالیات کسر میشود . وی با اشاره به این که توسعه مراکز ملکی زمانبر است، گفت: یکی از طرح های کوتاه مدت که دارد برای سطح کشور آماده می شود، بحث خرید خدمت از مراکز دولتی و خصوصی است که بیمه شده ما آن جا رایگان خدمت بگیرد و فرانشیز را هم ندهد. این از طرح های خوب رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور است. در همه مراکز سرپایی کشور این مشکل لیست انتظار و... هست. دو تا سه ماهی زمان نیاز است تا این پروژه ها کارشناسی شود.
پژمانفر خطاب به مدیر درمان تامین اجتماعی استان گفت: این موضوع هم که آقای سالاری گفتند چون مجلس فشار آورد و اصلا آن را در برنامه هفتم قانون کردیم که درباره کاهش هزینه ها هست و گفتیم سراغ بخش خصوصی بروید چون شما نمی توانید این کار را بکنید . پژمانفر ادامه داد: هزینه تمام شده خدمات بالاست اما اگر خرید خدمات بکنید رقابت در ارائه کمیت و کیفیت خدمات شکل میگیرد. بخش خصوصی آن موقع انگیزه پیدا می کند با قیمت پایینتر و کیفیت بالاتر خدمات ارائه کند. ما امروز فرصت برای رقابت بخش خصوصی نداریم و دولت دارد تصدی گری می کند. واقعا فاجعه است که ما می خواهیم دولت با تصدی گری خودش قیمت تمام شده خدمات را پایین بیاورد، نمی شود. پژمانفر خاطرنشان کرد: خواهشمندم این موضوع را سرعت بدهید چون آقای سالاری گفتند، اما دود سفیدی هنوز بلند نشده که ببینیم دارد عملیاتی می شود؛ این در قالب شعار نباید باشد. در برنامه هایمان این را می گذاریم که آقای سالاری را بگوییم به کمیسیون اصل نود بیاید و نسبت به مسائل کل کشور از جمله خراسان گزارش بدهد.
افسری، رئیس بیمارستان فارابی نیز ضمن ارائه توضیحاتی درباره خدمات بیمارستان فارابی طی 10 ماه اخیر بیان کرد: میزان اشغال تخت های بیمارستانی 65درصد است. پژمانفر در اشاره به این موضوع نیز گفت: در برخی از قسمت ها نگاه کردم متوجه شدم خدمتی که باید ارائه شود به طور کامل ارائه نمی شود یک علت این که در ورودی اول گیر شده و باقی مانده است. در این صورت باقی بخش ها خالی می ماند. مثلا بعضی تخت ها خالی بود یعنی بیماری بیرون گیر کرده و در داخل نمیتواند خدمات بگیرد. وی خاطرنشان کرد: وقتی عرضه و تقاضا برابر نیست، دپویی در بیرون صورت میگیرد و به تعداد کسانی که نمیتوانند نوبت بگیرند، افزوده میشود.
کرباسی، رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز به عدم امکان خرید کالای خارجی، نارضایتی پزشکان از مالیات پلکانی، عدم تناسب بین عرضه و تقاضا و کمبود متخصص رادیولوژی به عنوان چالش های بیمارستان فارابی به عنوان یکی از بیمارستان های ملکی تامین اجتماعی اشاره کرد.
-
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴:۳۳
-
۱۴ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1343504/