آریا بانو

آخرين مطالب

ابتکار آمریکایی‌ها برای افزایش عمر، انرژی و کارایی باتری‌های لیتیوم-گوگرد گوناگون

ابتکار آمریکایی‌ها برای افزایش عمر، انرژی و کارایی باتری‌های لیتیوم-گوگرد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / محققان ایالات متحده الکترولیت قدرتمندی را برای افزایش عمر باتری‌های لیتیوم-گوگرد، ضمن بهبود انرژی و کارایی آنها طراحی کرده‌اند.
محققان باتری‌های لیتیوم-گوگرد(Li-S) را با افزودنی‌های الکترولیت نوآورانه برای حل چالش‌های کلیدی مرتبط با آنها ساخته‌اند.
باتری‌های Li-S با چالش‌هایی مانند خیس شدن ضعیف الکترولیت و انتقال آهسته یون در کاتدهای ضخیم گوگرد، به ویژه در شرایط عملی مواجه هستند.
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک افزودنی اسید لوئیس(LAA) که قبلا تصور می‌شد نامناسب است، می‌تواند یک لایه بین فازی یکنواخت را داخل کاتد تشکیل و انتقال یون را افزایش دهد.
محققان با استفاده از تکنیک‌ها و شبیه‌سازی‌های پیشرفته، این رویکرد را تأیید می‌کنند و بینش‌های جدیدی را در مورد فعل و انفعالات الکترولیت-کاتد ارائه می‌کنند و راه را برای بهبود عملکرد باتری Li-S هموار می‌کنند.
تیم آزمایشگاه ملی آرگون(ANL) در وزارت انرژی ایالات متحده(DOE) ادعا می‌کند که طراحی این الکترولیت جدید می‌تواند چگالی انرژی را بهبود بخشد، هزینه را کاهش دهد و عمر چرخه را نیز افزایش دهد.
باتری‌های Li-S پیشرفته
همین طور که جهان به سمت استفاده بیشتر از نیروی برق می‌رود، دانشمندان از سراسر جهان در حال رقابت برای ایجاد باتری‌های فراتر از لیتیوم هستند، با وجود این واقعیت که باتری‌های لیتیوم-یون تاکنون موفقیت بزرگی کسب کرده‌اند.
باتری‌های لیتیوم-یونی تجاری از مواد نسبتاً پرهزینه‌ای مانند ترکیبات کبالت و نیکل استفاده می‌کنند که به شدت به زنجیره‌های تامین ناپایدار وابسته هستند و چگالی انرژی کمتری نسبت به باتری‌های جایگزین دارند.
از آن سو باتری‌های لیتیوم-گوگرد(Li-S) که دارای یک کاتد گوگرد و یک آند فلزی لیتیوم هستند، یکی از قابل استفاده‌ترین جایگزین‌ها برای باتری‌های لیتیوم-یون هستند. این ترکیب الکترود از منابعی استفاده می‌کند که به راحتی در زمین در دسترس هستند و دو تا سه برابر چگالی انرژی و هزینه کمتر را نوید می‌دهند.
باتری‌های لیتیوم-گوگرد با چالش‌هایی مانند عمر چرخه کوتاه ناشی از کوچ پلی سولفید و واکنش‌های شیمیایی ناهموار مواجه هستند. برخلاف باتری‌های لیتیوم-یونی که یون‌های لیتیوم را بین لایه‌های کاتد ذخیره می‌کنند، باتری‌های لیتیوم-گوگرد به واکنش‌های شیمیایی متکی هستند که در آن گوگرد به پلی سولفیدهای محلول تبدیل می‌شود.
به گفته محققان، این اتفاق موجب ایجاد یک اثر رفت و آمدی(shuttling) رسوب مواد در آند و کاهش عملکرد می‌شود. راهبردهای رفع این مشکل شامل افزودنی‌های الکترولیت است که قبلاً به دلیل واکنش شیمیایی آنها با کاتد گوگرد و سایر اجزای باتری ناسازگار در نظر گرفته می‌شد.
محلول‌های لیتیوم پایدار
پژوهشگران برای مقابله با این چالش‌ها کلاس جدیدی از افزودنی‌ها را توسعه داد که عملکرد باتری را بهبود می‌بخشد. آنها با مدیریت دقیق برهمکنش مواد افزودنی با ترکیبات گوگردی، با موفقیت یک رابط بهبود یافته بین کاتد و الکترولیت ایجاد کردند که انتقال نرم‌تر لیتیوم-یون را ممکن می‌سازد.
گویلیانگ ژو(Guiliang Xu) شیمیدان ANL و سرپرست این تحقیق در بیانیه‌ای گفت: این افزودنی که افزودنی اسید لوئیس(Lewis acid additive) نامیده می‌شود، نمکی است که با ترکیبات پلی سولفید واکنش داده و یک لایه روی کل الکترود تشکیل می‌دهد.
وی افزود: نکته کلیدی این است که یک واکنش جزئی برای تشکیل داشته باشیم که بدون واکنش مداوم باشد که مواد را مصرف می‌کند و چگالی انرژی را کاهش می‌دهد.
این افزودنی یک لایه محافظ روی آند و کاتد تشکیل می‌دهد و اثر رفت و آمدی را سرکوب می‌کند، سلول را تثبیت می‌کند و انتقال کارآمد یون را ارتقا می‌دهد. این طراحی الکترولیت، انحلال گوگرد را به حداقل می‌رساند و یکنواختی واکنش را بهبود می‌بخشد و امکان استفاده از افزودنی‌های ناسازگار قبلی را نیز فراهم می‌کند.
محققان این الکترولیت جدید را با یک الکترولیت معمولی مقایسه و مشاهده کردند که تشکیل و انحلال پلی سولفید به میزان قابل توجهی کاهش یافته است که از طریق تکنیک‌های پیشرفته اشعه ایکس تأیید شده است. همچنین یافته‌ها نشان داد که طراحی این الکترولیت با ردیابی واکنش‌ها در طول شارژ و تخلیه، به طور موثری مشکلات رفت و آمد پلی سولفید را کاهش می‌دهد.
این تیم ادعا می‌کند که رابط بهبود یافته همچنین انتقال یون را افزایش می‌دهد، ناهماهنگی‌های واکنش را کاهش می‌دهد و چالش‌های کلیدی در عملکرد باتری لیتیوم-گوگرد را برطرف می‌کند.
ژو افزود: ما معتقدیم باتری‌های لیتیوم-گوگرد با بهینه‌سازی بیشتر و توسعه الکترودهای گوگرد می‌توانند به چگالی انرژی بالاتر و عملکرد کلی بهتر دست یابند و به پذیرش تجاری آنها کمک شود.
پایداری و ایمنی فلز لیتیوم به دلیل واکنش‌پذیری و اشتعال‌پذیری الکترولیت هنوز چالش‌های اصلی برای باتری‌های لیتیوم-گوگرد است و محققان در حال تولید الکترولیت‌های ایمن‌تر و پایدارتر هستند.
تکنیک‌های پیشرفته پرتو ایکس در منبع فوتون پیشرفته ANL، از جمله طیف‌سنجی جذب، تصویربرداری پراش و نقشه‌برداری فلورسانس، حلالیت پلی سولفید، یکنواختی واکنش سلولی و کوچ گوگرد را نشان می‌دهد و بینش‌هایی را برای رسیدگی به این مسائل و بهبود عملکرد باتری ارائه می‌دهد.
جزئیات این پژوهش در مجله Joule منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1341666/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی از انفجار استارشیپ

لحظه زیبای جدایی بوستر استارشیپ از فضاپیما

داستانک/ محروم از چشم و پا

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند

کمال کامیابی‌نیا: بعد از جدایی از پرسپولیس، در حالت کما بودم!

داوود سیدعباسی: تفاوت پرسپولیس و سپاهان همان یک گل است

داوود سیدعباسی: سپاهان با کارترون به ثبات و آرامش رسیده است

انتقاد توتونچی مجری برنامه از رضا درویش مدیرعامل پرسپولیس

ورود پیام حیدری و کمک هایش به اتاق داوران پس از پایان بازی سپاهان - پرسپولیس در ورزشگاه

داوود سیدعباسی: به نظرم هیچ گزینه‌ای بهتر از کریم باقری نداریم

دلیل عدم موفقیت گاریدو از زبان داوود سیدعباسی

گفت و گو با محمد کریمی، کاپیتان سپاهان بعد از برد مقابل پرسپولیس

داوود سیدعباسی: با چند مربی مذاکره کردند، هیچ کدام را نتوانستند نهایی کنند

انتقاد مهدی توتونچی مجری برنامه از هلدینگ خلیج فارس و موسیمانه و فرشید سمیعی

مچ گیری از خواستگار دروغگو

دور و ور پسرم باشی آتیشت میزنم

سرانجام «سفرنامه آبجی مظفر» به جشنواره تئاتر فجر می‌آید؟

هند جگرخوار در 40 سال پیش

«ازازیل»، نوسان روی مرز جنایی، وحشت و کمدی

آهنگ قدیمی «حافظه ضعیف» با صدای محسن یگانه

آتش‌سوزی تاسیسات ذخیره باتری تسلا

قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد

تصادف زنجیره‌ای چند خودرو، حادثه آفرید

گردباد تورنادو درایتالیا

بندر زیبای بِریس در چابهار

حس و حال عجیب سقوط آزاد در میان ابرها

مگه این حرکات فقط تو فیلم نبود!

آش شلغم؛ یک انتخاب هوشمندانه برای سلامتی در روزهای سرد

کودکان و بزرگسالان؛ مقدار توصیه‌شده ویتامین D چقدر است؟

بابا گفتن بچه‌ها در کشورهای مختلف

کلاه ایمنی مجهز به هوش مصنوعی

شعر انتخابی محمدتقی عزیزیان در رقابت شاعران فصل سوم

موسیمانه به جلسه ویژه فراخوانده شد

پرسپولیس در انتخاب سرمربی رکورد زد!

استقبال ویژه ربیعی از ملی‌ پوشان ذوب‌آهن

مهدی رحمتی، خواهان مهاجم رکورددار استقلال

چپ‌پای ذوب‌آهن به تیم دوران سربازی برگشت!

مادر گرانقدر شهیدان «محمدخانی» به فرزندان شهیدش پیوست

متمرکز بمایند ‌و امیدوار؛ صحبت‌های شنیدنی دیوید لینچ درباره نگاهش به فیلم‌سازی

با پدرش اتمام حجت کرد

اون روز واسه چی نگام کردی؟

این زبون رو نداشت چیکار می‌کرد!؟

اجرای قطعه موسیقی معروف «باخ» با ساز آکاردئون

تصویری ترسناک از مازوت سوزی در اراک

آخرین مهلت ثبت‌نام مرحله تکمیل ظرفیت آزمون 1403 اعلام شد

صحنه حیرت انگیز بازگشت زباله موشک استارشیپ به جو زمین

ویدئوی عجیب حمل فیل با ماشین!

روش عجیب شستن هویج توسط هندی‌ها!

کله جوش؛ یک تجربه متفاوت از مزه‌های ایرانی

نکاتی مهم در مورد مصرف مکمل‌ها