آریا بانو

آخرين مطالب

آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا اصلاح شد سیاسی

آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا اصلاح شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: اصلاحیه آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی با تایید حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ریاست قوه قضاییه، ابلاغ شد.
سیدصادق سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در رابطه با مفاد اصلاحیه آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی، اظهار کرد: در پرونده‌های اجرایی بعضاً مال بازداشتی به مزایده می‌رسید و صورتجلسه مزایده تنظیم می‌شد، اما در سند انتقال اجرایی به جهت عدم توانایی بستانکار برای پرداخت نیم‌عشر اجرایی، پرونده مختومه نمی‌شد و موجب انباشت پرونده‌های اجرایی در دوایر اجرا می‌شد و بعضاً مفاسدی را نیز به دنبال داشت.
وی افزود: به همین منظور و برای اینکه بتوانیم پرونده‌های اجرایی را مدیریت و مختومه کنیم و این نارضایتی رفع شود پیشنهاد شد در این گونه موارد با درخواست بستانکار (که مال مورد مزایده به جهت عدم وجود خریدار به بستانکار واگذار شده) و برای اینکه بتواند قبل از پرداخت نیم عشر اجرایی، سند انتقال اجرایی ملک را دریافت کند برای پرداخت نیم عشر یک سال به خریدار فرصت داده شده تا به صورت اقساطی مبلغ مورد نظر را پرداخت کند. در این رابطه نیز همان ملکی که به نام بستانکار منتقل شده تضمین پرداخت نیم عشر در نظر گرفته می‌شود و به محض اینکه نیم عشر توسط خریدار یا بستانکار پرداخت شد سند ملک مذکور آزاد می‌شود.

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: با این کار هم نارضایتی احتمالی رفع خواهد شد و هم پرونده‌ها به موقع و در چارچوب قانون مختومه می‌شود؛ ضمن اینکه استیفای حقوق دولتی موجب ایجاد نارضایتی بین بستانکاران نمی‌شود و مبلغ مورد نظر به صورت اقساطی از بستانکار وصول و در طول یک سال به حساب خزانه دولت واریز می‌شود.
سعادتیان همچنین یادآور شد: گاهی اوقات نیز پرونده اجرایی تشکیل می‌شود، اما از مدیون، مالی در حوزه ثبت اسناد شناسایی نمی‌شود و بستانکار تمایل دارد پرونده را مختومه و از طریق مجاری قانونی حق خود را طلب کند. در این گونه موارد دوایر اجرای اسناد رسمی از بستانکار درخواست پرداخت نیم عشر اجرایی می‌کردند، اما با توجه به اینکه هیچ مالی از بدهکار شناسایی نشده و مطالبات بستانکار وصول نشده بود موجبات نارضایتی برخی را فراهم کرده بود. در این آیین نامه اصلاحی تکلیف شده که در این گونه موارد برای صدور گواهی جهت رجوع به محاکم قضایی اگر مالی شناسایی نشده باشد مبلف نیم‌عشر وصول نشود و اگر آن قسمت از اصل طلب شناسایی و وجه وصول شود به اندازه آن وجه وصول شده نیم عشر تعلق گیرد.
وی در رابطه با زمان اجرای این اصلاحیه نیز گفت: این قانون بلافاصله پس از ابلاغ از سوی ریاست قوه قضاییه به اجرا در می‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1339724/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

صدا بزن مرا شبی به غربتی که خواستی!

برگزاری دیدار سپاهان و ملوان با VAR

کریستیانو رونالدو، اسطوره فوتبال جهان 40 ساله شد

واکنش رئال مادرید به انتقال بزرگ NBA

آغاز دور جدید تمرینات تیم ملی شمشیربازی سابر

بزرگترین بازگشت تاریخ در ضربات پنالتی!

رونالدو رؤیای بزرگش پس از بازنشستگی را گفت

آیا کفاشیان برای رد صلاحیت به فیفا شکایت می‌کند؟

بهترین خبر ممکن به فلیک رسید

احضار بازیکن تراکتور به کمیته اخلاق

حضور دایی در افتتاحیه مسابقات فرشتگان سندروم دان

پرسپولیس - النصر در آزادی

نذری دادن فیروز

امینی، کارگردان «چشم بادومی»: بعد از ساخت فیلم خودم هم K-Poper شدم!

عظیمی‌‏نژاد: پایتخت از ماه رمضان پخش می‌شود

هشدار نسبت به بی نتیجه بودن داروهای ضدشپش در برخی بیماران

عکسی از هانس زیمر؛ آهنگساز معروف آلمانی در دهه 70

ضربان قلب جنین هنگام پخش موسیقی کلاسیک آرام می‌شود

انفجار مواد محترقه یک کشته و 5 مصدوم برجای گذاشت

انهدام شبکه سازمان‌یافته قاچاق سوخت؛ بازداشت 37 متهم در 5 استان‌

تغییر سرشماره پیامکی پست

کشف هزاران لیتر سوخت قاچاق در‌ هرمزگان‌

شگرد عجیب زوج سارق بعد از 2 سال لو رفت

اجرای دوست‌داشتنی عموهای روحانی در حسینیه معلی

سرود نوستالژی «خجسته باد این پیروزی»

تغییر رنگ جالب یک آفتاب پرست

راهکارهای درمان سوزش چشم

کشف فعالیت‌های ژئولوژیک تازه در ماه

تغییر سیاست گوگل در استفاده تسلیحاتی و نظارتی از هوش مصنوعی

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

کفاشیان: دلیل بگویید تا دیگر کاندید نشویم!

تا آخر با رئال مذاکره کردیم، افتخار بزرگی بود

صحبت‌های علی دایی در مراسم افتتاحیه مسابقات فوتسال فرشتگان سندروم داون

عیادت مدیرعامل باشگاه تراکتور از هوادار آسیب دیده پرسپولیس

وحید کاظمی به شکایت پرسپولیس فکر هم نمی‌کند!

نامه رئیس فدراسیون فوتبال ترکیه به مهدی تاج

آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال سه نفره زیر نظر لوکا کاروالیو

سایت عربستانی: الهلال مقابل پرسپولیس بی‌رحم بود

کابوسی که امباپه تصورش را هم نمی‌کرد

جلسه مهم و آنلاین نظری جویباری با ماتزاری در امارات

لقب جالب هواداران فنرباغچه به بازیکن پرسپولیس

رویا میرعلمی: تلاش کردم مخاطب با نقشم ارتباط بگیرد

مهران غفوریان بازیگر فیلم کفایت مذاکرات:در کمدی خطوط قرمز زیاد داریم

عامریان، تهیه‌کننده‌ فیلم «کفایت مذاکرات»: فیلم‌های کمدی نباشند دَر تمام سینماها تخته می‌شود

کارگردان فیلم «کفایت مذاکرات»: به سمت شوخی‌های دم دستی، لودگی و حرف‌های بد نرفتم

در دعوای فراستی با پژمان، شما کدام طرف را تایید می‌کنید؟

دیدار "رهی" با نامادر‌ی‌اش در زندان سریال سرزمین مادری

حذف امیلیا پرز از اسکار 2025

آریا عظیمی نژاد: موسیقی فیلم «خاتی» را بر اساس تم بختیاری تنظیم کردیم