آریا بانو

آخرين مطالب

عارف: دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است سیاسی

عارف: دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم، دولتی دانشگاهی است و رئیس‌جمهور نیز بارها بر ضرورت بهره‌گیری از نظرات کارشناسان در دولت تاکید کرده است، گفت: دولت با چالش‌ها و مسائل فراوانی روبرو است و از انجمن‌ها و تشکل‌های علمی انتظار داریم با سرمایه ارزشمند علمی خود و تعبیه سازوکارهای لازم به دولت در حل مسائل کلان کشور راهکارهای لازم را ارائه کنند.
محمدرضا عارف در نشست با مسئولان انجمن‌های علمی کشور که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نمایندگان انجمن‌های علمی و دانشمندان برجسته کشور و نمایندگان دستگاه‌های امر برگزار شد، تصریح کرد: انجمن‌های علمی به ویژه در پایش برنامه هفتم توسعه، تحقق رشد 8 درصدی و حل ناترازی‌ها به دولت کمک کنند.
 عارف با تاکید بر حل مسائل مرتبط با ثبت شرکت‌های انجمن‌های علمی با همکاری قوه قضاییه و همچنین روند تایبد صلاحیت اساتید فعال این انجمن‌ها، در خصوص حل مشکلات مالیاتی این انجمن‌ها ادامه داد: نگاه دولت چهاردهم این است که تشکل‌های علمی در راستای فعالیت‌های غیرانتفاعی معاف از مالیات باشند و اگر نیاز به اصلاح و بازنویسی قوانین وجود دارد با هماهنگی و همکاری سازمان مالیاتی این مسئله حل شود.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه انجمن‌های علمی مشاوران دولت چهاردهم هستند، تصریح کرد: از انجمن‌های علمی می‌خواهیم که پس از ابلاغ مصوبات دولتی نظرات کارشناسانه خود را به دولت ارائه کنند و دولت نیز بلافاصله بر اساس این نگاه کارشناسی دانشمندان و اساتید برجسته علمی، اصلاحات لازم را به عمل خواهد آورد.
وی با بیان اینکه نیاز به نگاه و حضور انجمن‌های علمی در همه بخش‌های کشور داریم، تصریح کرد: کشور گرفتار آسیب‌های اجتماعی به ویژه شکاف نسلی است و باید دید انجمن‌های علمی چقدر برای حل این مسائل ورود و به دولت کمک کرده‌اند و با حضور این انجمن‌های علمی در کنار دولت، در خدمت مردم باشیم و اگر بنا است مسئله‌ای با رویکرد علمی حل شود قطعاً دولت قوت قلب برای اجرا خواهد داشت.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی افزود: در گذشته مجموعه‌های جوان و علمی دانشجویی در دانشگاه‌ها به وجود آمد که بسیار موثر و فعال بودند و گاهی به دلیل برخوردهای غیرمنطقی و سلیقه‌ای دانشگاه‌ها، جوانان علاقه‌مند به کار تشکیلاتی رها شده‌اند و انجمن‌های علمی باید برای میدان دادن به جوانان دانشمند و فعال کردن آنان برای حل مشکلات کشور ورود کنند.
عارف درباره لزوم تکریم نخبگان و برجستگان علمی تاکید کرد: امروز جوانان الگوی علمی ندارند و به دلایل برخوردهای سلیقه‌ای، الگوسوزی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی شده است که باید اقدام ارزشمند خوب و تاثیرگذار تکریم نخبگان برجسته علمی کشور را تا زمانی که این دانشمندان در قید حیات هستند، انجام دهیم.
وی با اشاره به پدیده مهاجرت دانشمندان جوان طی سال‌های گذشته و با بیان اینکه به جای تقبیح مهاجرت آنان، رابطه‌شان را با ایران حفظ کنیم، تاکید کرد: جوانان دانشمند و نخبه که از کشور مهاجرت کرده‌اند، هنوز نگاه به ایران دارند و باید ارتباط آنها با ایران را حفظ کرده و مشوق‌های لازم را ارائه کنیم و همچنین برای جلوگیری از مهاجرت جوانان برجسته و اساتید دانشگاهی جوان با کمک وزارت علوم، مسائل اولیه مسکن و معیشت آنان برطرف شود که البته وزارت علوم دولت چهاردهم برنامه‌های بسیار خوب برای اساتید جوان در نظر گرفته است که در آینده اعلام می‌کنیم.
وی افزود: گاهی این جوانان فکر می‌کنند که با قهر سیاسی و اجتماعی روبرو هستند و تمامی پل‌های پشت سر آنها خراب شده است که باید با برگزاری کنفرانس‌ها و کارگاه‌های علمی از آنان برای بهره‌گیری از نظرات علمی و کارشناسی استفاده کرد تا برای حضور پررنگ آنها نیز زمینه‌سازی شود.
عارف از وزارت علوم خواست تا با ساماندهی انجمن‌های علمی زمینه‌های حضور آنان در تصمیم‌گیری‌های دولت ایجاد شود.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در این جلسه دستور داد تا مشکلات این انجمن‌ها از جمله مالیاتی، بودجه‌ای و اختصاص مکان مناسب با تشکیل کارگروهی با حضور معاونان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط حل شود.
همچنین در این نشست نمایندگان انجمن‌های علمی به تشریح مشکلات خود از جمله برخوردار نبودن از مکان مستقل برای استقرار و فعالیت، مشکلات مرتبط با امور مالیاتی، ناکافی بودن منابع مالی، طولانی بودن فرایند تایید صلاحیت منتخبان انجمن‌های علمی پرداختند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1338948/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو عامل مهم در پیر شدن مغز انسان

ساخت کیت تشخیص سریع بیماری با کمک نانوحفره

ساخت ربات‌های مغناطیسی چاپ سه‌بعدی با الهام از پروانه‌ها

شب چو در بستم!

سخنان دلنشین دکتر کاکاوند

هدایتی: پرسپولیس هیچ پرونده معوقه حقوقی ندارد!

رئیس سرگرم با سعودی‌ها

تبلیغ جذاب آدیداس با حضور بلینگام و زیدان

ناپولی برای جذب گارناچو دست به کار شد

حکیم: گزارش‌ ها از ورزشگاه تبریز مثبت بود؛ آزادی مشکلی ندارد

آخرین وضعیت مذاکره فولاد با 2 بازیکن استقلال

مربی اسبق تیم ملی زندانی شد

انوشیروانی استعفای نصیرشلال را پذیرفت

فدراسیون فوتبال شکایت از فریادشیران را پس گرفت

تشکیل پرونده در پی شکایت فدراسیون فوتبال در پلیس فتا

آتش به خانه آنجلینا جولی رسید؛ ویدئویی از لحظه ترک خانه این بازیگر به همراه پسرش

معرفی آثار نهایی سه بخش چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر

پخش «خواب سفید» و «پاستاریونی» از شبکه نمایش

فریبرز و 80 کیلو عشق!

شکایت برای تصادف با شتر

وقتی فهمید اومدن خواستگاری خودش

مل گیبسون از دنباله «مصائب مسیح» گفت

کاراکترهای ماندگار فیلم فجر؛ از «نایی‌جان» تا «هامون»

آیا غذاهای اصلاح ژنتیکی شده واقعا خطرناک هستند؟

تیزر ویدئویی از آهنگ جدید شاهین بنان به نام «پدر»

موزیک ویدئوی «از عشقت می خوانم» با صدای محمد معتمدی

ویدئویی از عملیات دستگیری قاچاقچی مواد مخدر در پایتخت

ابهام‌های شک برانگیز از آتش‌سوزی کالیفرنیا

تبعات رویای مهاجرت برای جاماندگان

امکان «شناورسازی» ساعات کاری و «دور کاری» والدین شاغل

آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها «ممنوع»

سـارق اجـاره ای بـه جـای دزدی جنـایت کرد!

تصاویری از ویرانی گسترده در لس‌آنجلس

گروگانگیری هالیوودی در جنگل‌های مازندران

پاداش خدمتگزار معتکفین

عطر بهار علوی در آستان نجف

آیا ناپلئون به قتل رسیده بود؟

کیک هواپیمایی برای خطوط هوایی عربستان

دختربچه ای که در آسمان متولد شد!

برگی از تاریخ/ عملیات کربلای 5 و چند نکته

گردباد آتش در لس آنجلس

تصاویر حیرت‌انگیز از حیات‌وحش گیلان؛ گرگ، خرس، پلنگ و دارکوب سیاه در قاب طبیعت

تصاویر نادری از خیابان‌های تهران در سال 1375!

گنج های دنیا در دست این کشورهاست

با «کرم بروله» به خیابان های فرانسه سفر کنید

رول پیتزا؛ طعم هیجان‌انگیز پیتزا در قالبی جدید!

مهمترین عوارض بعد از عمل جراحی زانو چیست؟

چرا در افراد جوان سکته قلبی خطرناک‌تر است؟

ایده ای که این چند روز به کارت میاد

چرا ازدواج‌م داره به طلاق میرسه؟