آریا بانو

آخرين مطالب

4 گوشه دنیا/ هشتمین عجایب جهان باستان چگونه کشف شد؟ سیاسی

4 گوشه دنیا/ هشتمین عجایب جهان باستان چگونه کشف شد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / امپراتور «چین شی هوانگ» دستور داد برای اینکه در زندگی پس از مرگ هم ارتش خود را به همراه داشته باشد، مجسمه‌هایی سفالی از افراد ارتش او در اندازه‌های واقعی بسازند و همراه با او دفن کنند؛ این ارتش سفالی 8 هزار سرباز دارد و گاهی از آن به عنوان هشتمین عجایب جهان باستان یاد می‌شود. اما این شگفتی خیره‌کنندۀ باستانی چگونه کشف شد؟
در مارس 1974، در میانه یک خشکسالی طولانی، گروهی از کشاورزان برای جستجوی آب به مزرعه‌ای نزدیک کوه لیشان در شمال شرقی استان شانشی چین رفتند. اما متأسفانه فقط تعداد انگشت‌شماری خرده سفال و نوک تیر برنزی پیدا کردند، نه چیزی که تشنگی و گرسنگی‌شان را برطرف کند. 
اگر بخاطر ژائو کانگمین نبود، این کشاورزان یافته‌هایشان را دوباره دفن می‌کردند، اما کانگمین اهمیت چیزهایی که پیدا کرده بودند شد. او که خودش هم در گذشته کشاورز بود و حالا موزه‌داری در استان شانشی شده بود، می‌دانست آن خرده سفال‌ها و تیرها بسیار مهم هستند چون نزدیک محل دفن احتمالی اما هنوز کشف‌نشده‌ی «چین شی هوانگ»، بنیان‌گذار افسانه‌ای سلسله چین پیدا شده بودند. چین شی هوانگ متحدکننده بزرگ و نخستین امپراتور چین بود. 
تحت نظارت ژائو، کشاورزان به مزرعه بازگشتند و پس از کمی حفاری، دو مجسمه سفالی جنگجویان این سلسله را که هر یک کمی بیش از پنج فوت ارتفاع داشتند، کشف کردند. در طول پنج دهۀ بعد، باستان‌شناسان چینی حدود 2000 جنگجو را همراه با 130 ارابه و 520 اسب کشف کردند و تخمین زدند 6000 جنگجوی دیگر نیز هنوز در انتظار کاوش هستند. 
مجسمه‌ها هر کدام به دقت در جای خود گذاشته شده‌اند و در یک آرایش نظامی باشکوه انگار از دل زمین بیرون آمده‌اند. آن‌ها با توجه به اندازه و وزنی که دارند (از 272 تا 600 پوند) به درستی هشتمین عجایب جهان نامیده شده‌اند.
گمان می‌رود ارتش سفالی چین شی هوانگ بین سال‌های 247 تا 208 پیش از میلاد، یعنی بیش از 2200 سال گذشته برپا شده باشد. منشأ آن تا حد زیادی در هاله‌ای از ابهام پنهان شده، اما در یک منبع اصلی (یک متن تاریخی معاصر معروف به شی چی) گفته شده که امپراتور زمانی که فقط 13 سال داشته دستور ساخت آن را داده، یعنی او از پیش به میراث خود پس از مرگ فکر کرده است. 
روند ساخت این ارتش با دیوار بزرگ چین رقابت می‌کند. کارشناسان معتقدند که این کار به بیش از 700 هزار کارگر نیاز داشته، از کارگران عادی که وظیفه جابجایی بلوک‌های سفالی را داشتند تا صنعتگران ماهر که برای هر جنگجو سلاح‌ها، زره‌ها و ویژگی‌های چهره‌ی منحصربه‌فردی ساختند. 
هر مجسمه از پا به بالا، با قسمت‌های مختلف بدن از جنس خاک رس ساخته شده است. اما سرها جداگانه ساخته شده بودند. پیش از اینکه مجسمه‌ها وارد کوره شوند، جزئیات بیشتری روی آن‌ها کار شده، از مو گرفته تا لباس. 

آریا بانو


به علاوه این جنگجویان سفالی در اصل با رنگ‌های روشن رنگ‌آمیزی شده بودند. نقاشی از لحظه‌ای آغاز میشده که مجسمه‌ها از کوره بیرون آورده می‌شدند. روی آن‌ها با نوعی لاک پوشانده میشد و با رنگ‌هایی تزئین می‌شدند که نمایانگر درجه نظامی آن‌ها بود. اگرچه بیشتر رنگ‌ها به مرور زمان محو شدند، اما بقایای کمرنگی از آن‌ها روی حداقل دو جنگجو باقی مانده است. 
باستان‌شناسان و مورخان باور دارند که هدف از ساخت این مجسمه‌ها این بوده که مقبره چین شی هوانگ را تزیین و از آن در برابر دشمنان بسیارش در زندگی پس از مرگ دفاع کنند. اتاقک تدفین خود امپراتور به دستور دولت چین، با وجود ثروت‌های تاریخی بی‌شماری که شاید داخل آن وجود داشته باشد، همچنان مهروموم‌شده است. این دستور برای این است که مبادا در جریان حفاری آسیبی جبران ناپذیر به مقبره وارد شود. 
در حال حاضر، تنها توصیف فضای داخلی اتاقک تدفین مربوط به یک سند تاریخی باستانی می‌شود، متنی که سیما چیان (Sima Qian) وقایع‌نگار سلسله‌ی هان نوشته و در آن، کاخ‌ها و برج‌های دیدنی برای صد مقام را توصیف کرده که مملو از هنر و مصنوعات هستند، سقف‌ها با صور فلکی پوشیده شده‌اند و شبیه آسمان شب هستند و ماکت‌هایی از بزرگترین رودخانه‌های چین، یانگ‌تسه و رودخانه زرد زیر آن‌ها جریان دارد.

آریا بانو


شاید جالب‌ترین داستان درباره ارتش سفالین مربوط به ساخت خود موزه باشد. وقتی ژائو کانگمین متوجه شد در حال حفاری چه چیزی است، شک داشت به ایالت اطلاع بدهد یا خیر. چین به تازگی از انقلاب فرهنگی بیرون آمده بود، دوره‌ای که در آن، هر کسی که برچسب ضدانقلابی به او زده شده بود، به شدت قربانی آزار و اذیت میشد و بسیاری از آثار باستانی چینی تخریب می‌شدند تا راه برای آینده‌ای جدید و کمونیستی باز شود. 
اما خوشبختانه دولت چین برعکس عمل کرد و تلاش‌های حفاری را به عهده گرفت و یکی از چشمگیرترین موزه‌های باستان‌شناسی کره زمین را تأسیس کرد. در نتیجه، یک بار دیگر، ارتش سفالی پیروز ظاهر شد. 

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1335020/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از اولین گیتار بی‌سیم جهان

بخشی از کتاب/ طرز فکر ثابت

پراسترس‌ترین بازی حامد لک مقابل پرسپولیس

جلسه انتخاب مربیان جدید مس با حضور حسین‌خانی

یک فرانسوی و یک بوسنیایی؛ گزینه‌‌های جدی سرمربیگری پرسپولیس

کامبک طلایی زیدان به مستطیل سبز

درباره زوج طارمی در فینال سوپرجام چه نوشتند

عربستان بی‌خیال وینیسیوس نمی‌شود!

رکورد طارمی در پرتغال شکسته می شود؟

واکنش اسکوچیچ به عکس عجیبی که از او گرفته شد

لحظه به لحظه با نقل و انتقالات زمستانی

کسب سهمیه تاریخی اسکی روی آب ایران برای مسابقات ورلدگیمز چین

استقلال به دنبال معاوضه گلر

پیشنهاد جدید استقلال به موسیمانه برای دریافت پول

بازتاب نقد مهران مدیری و ماجرای بهرنگ علوی در فضای مجازی

تلاش گلزار برای کمک به شرکت‌کننده «پانتولیگ»

رونمایی از چهره جدید پسر هومن حاجی عبداللهی؛ بازیگر رحمت سریال “پایتخت” / ماشاالله برای خودش مردی شده

ویروس جدید چینی وارد ایران نشده است/ کیت تشخیص آن در کشور وجود دارد

وقتی خیابانی با موسیقی «جیمبو» یاد فوتبالیست‌ها می‌افتد

مرگ مشکوک دختر جوان در تهران؛ شوهر صیغه‌ای در برابر اتهام قتل عمد

1700 نفر از عشایر زیارت اولی کشور مهمان حرم رضوی شدند

تعداد شکات پرونده‌های رمزارز اعلام شد

قتل هولناک زن جوان به دست همسرش

آواره شدن تعداد بالایی از بیماران و سالمندان براثر گسترش آتس سوزی آمریکا

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: ویروس شایع‌شده در کشور جدید نیست

اظهارنظر سازمان جهانی بهداشت درباره شیوع اخیر یک ویروس در چین

آغاز ثبت‌نام قطعی حج تمتع 1404 از پنج‌شنبه

4گوشه دنیا/ کشف تاریخی یک کشاورز هنگام کاشت درخت گیلاس

نصب پرچم و کتیبه در حرم امیرالمومنین علی(ع)

طرز تهیه گراتن سیب‌زمینی با گوشت چرخ‌کرده

املت کلم بروکلی

ویروس جدید چینی وارد ایران نشده است

قهرمان پارالمپیکی که با جوایزش برای پدرش تریلی خرید

6 نشانه زبان‌بدن افرادی که به‌دنبال پنهان‌کاری

توپ فوتبال و اسپاگتی در کهکشان!

مصرف ماست یونانی چه تاثیری بر کلسترول دارد؟

بهترین قصاید و قطعات ادبی شعرای عرب در رثای شهید سلیمانی

تاکتیک فلیک برای اولین قهرمانی با بارسلونا

فقدان دروازه‌بان سابق تیم ملی 5 ساله شد

سیتی با تیم اشتباهی مذاکره کرده، مرموش اینجاست!

مشکل میزبانی تیم‌های ایرانی در آسیا حل نشده است

ناجی آرسنال مقصر باخت برابر نیوکسل شد!

انتقال جنجالی؛ نام سانه در دورتموند به گوش می‌رسد

رضاییان هفتمین مدافع گلزن برتر دنیا شد

استارت ذوبی‌ها برای نیم‌ فصل پرقدرت

انگلیس شیفته ایساک: او در اروپا بهترین است

جلسه مهم یحیی با مدیران فولاد پیرامون شایعات

بکارگیری ظرفیت‌های برون سازمانی برای سلامت ایثارگران در دستور کار است

پای رئیس‌جمهور به سریال چرخ گردون باز شد!

ملت حق دارد بداند در سازمان صداوسیما چه می‌گذرد!