آریا بانو

آخرين مطالب

برداشت از جیب پزشکان برای سرپانگه‌داشتن بیمارستان‌های دولتی! سیاسی

برداشت از جیب پزشکان برای سرپانگه‌داشتن بیمارستان‌های دولتی!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم / در طرح "پرداخت‌های پلکانی" که بیش از 7 سال است در بیمارستا‌ن‌های دولتی درحال اجراست درصد زیادی از "جزء حرفه‌ای پزشکان" در هر ماه کسر می‌شود و به حساب بیمارستان واریز می‌شود مثلاً از درآمد 84میلیون‌تومانی پزشک صرفاً 55درصد آن به پزشک پرداخت می‌شود!
"پرداخت‌های پلکانی" و تأخیر در پرداخت‌ها، یکی از عوامل اصلی فرار پزشکان از مراکز درمانی و بیمارستان‌های بخش دولتی به بخش خصوصی است.
در مراکز درمانی بخش خصوصی، پزشکان نه‌تنها دریافت‌های به‌موقع‌تری دارند، بلکه درصد بیشتری از کارکرد خود را دریافت می‌کنند،
این امر موجب شده است بسیاری از پزشکان ترجیح دهند به‌جای کار در بیمارستان‌های دولتی، در مراکز خصوصی فعالیت کنند که این خود موجب کاهش سطح دسترسی به خدمات درمانی در بخش دولتی می‌شود،
از سوی دیگر، مشکلات مالی پزشکان در بخش دولتی موجب شده است بسیاری از آنها از انجام کارهای اضافی یا رسیدگی به بیماران بیشتر خودداری کنند به‌عبارت دیگر، یکی از آسیب‌های این مسئله، ارجاع دادن بیماران توسط پزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی است تا درآمد بیشتری نصیب پزشکان شود که البته حتماً این امر به‌ضرر بیماران و باعث هزینه‌کرد بیشتر آنها نیز خواهد شد!
بخش مهمی از دلیل پایین بودن درآمد پزشکان در بخش دولتی، نه به تعرفه‌های پزشکی بلکه به شیوه پرداخت نظام سلامت به پزشکان برمی‌گردد.
"طرح پرداخت پلکانی به پزشکان در بخش دولتی" که از دهه 90 و همزمان با اجرای طرح تحول سلامت در وزارت بهداشت آغاز شد، به‌عنوان یکی از راهکارهای مدیریت منابع مالی بیمارستان‌ها و کاهش هزینه‌ها در بخش دولتی معرفی شد تا یک مدل جدید برای کنترل هزینه‌ها اجرا شود و بار مالی بر دوش بیمارستان‌ها کاهش یابد!
اما در عمل اجرای این طرح، مشکلات متعددی به‌وجود آورد و یکی از عمده‌ترین مشکلات این طرح، کاهش شدید انگیزه پزشکان در ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای دولتی است، به‌ویژه در بخش دولتی، پزشکان که باید به تعداد بیشتری از بیماران رسیدگی کنند، متوجه شدند که درصد زیادی از درآمد آنها به‌دلیل کسر‌ها و تأخیر در پرداخت‌ها، عملاً از دست می‌رود، این وضعیت نه‌تنها بر کیفیت خدمات درمانی بخش دولتی تأثیر منفی گذاشت بلکه باعث شد بسیاری از پزشکان به بخش خصوصی مهاجرت کنند و انگیزه آنها برای حضور در بیمارستان‌های دولتی کاهش یابد.
با محوریت این مسئله، گفت‌‌وگویی با مصطفی مژدهی‌فرد؛ مسئول اندیشکده سلامت مرکز مطالعات راهبردی ژرفا داشتیم؛ وی درباره اجرای "طرح پرداخت پلکانی به پزشکان در بخش دولتی" اظهار کرد: طرح پرداخت پلکانی از سال 1396 ـ 1395 در وزارت بهداشت مطرح شد یعنی زمانی که طرح تحول سلامت با مشکلات مالی مواجه بود، در آن زمان، برای مدیریت منابع مالی و کاهش هزینه‌ها در بخش دولتی، مسئله پرداخت پلکانی مطرح شد؛ هدف این طرح، مدیریت هزینه‌ها و بهینه‌سازی منابع بیمارستان‌ها بود.
وی افزود: در این سیستم، بر اساس کارکرد پزشکان، درصدی از درآمد پزشکان کسر می‌شد و سقف پرداختی برای پزشکان تعیین شد! در ابتدا، سقف دریافتی پزشکان 60 میلیون تومان بود اما این سقف بعداً حذف شد؛ با وجود این تغییرات، همچنان پزشکان در بخش دولتی با مشکلات جدی مواجه هستند چرا که منابع مالی، محدود است و پزشکان با اجرای این طرح و کاهش انگیزه برای کار بیشتر، به بخش خصوصی می‌روند و ماندگاری پزشکان و کیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی کاهش یافته است.
مژدهی‌فرد ادامه داد: در این طرح که همچنان در حال اجراست، پرداخت‌ها طبق یک جدول پلکانی محاسبه می‌شود که در آن درآمد پزشکان بر اساس میزان کارکرد آن‌ها، وارد پله‌های مختلف می‌شود. در ابتدا، از درآمد پزشکان 10 درصد کسر می‌شود که به دانشگاه علوم پزشکی تعلق می‌گیرد! سپس، 90 درصد باقی‌مانده وارد پلکان می‌شود و در هر پله، درصدی از کارکرد پزشک کسر و مابقی به پزشک پرداخت می‌شود.
وی متذکر شد: در پلکان اول که برای کارکرد بین صفر تا 42 میلیون تومان است، 70 درصد "جزء حرفه‌ای" به پزشک پرداخت می‌شود و 30 درصد آن به دانشگاه اختصاص می‌یابد! در پلکان دوم که برای کارکرد بین 42 تا 84 میلیون تومان است، 60 درصد جزء حرفه‌ای به پزشک تعلق می‌گیرد و 40 درصد آن به دانشگاه اختصاص می‌یابد؛ در پلکان سوم نیز که مربوط به درآمد بالای 84 میلیون تومان است، 55 درصد از جزء حرفه‌ای به پزشک تعلق می‌یابد و مابقی میزان کارکرد وی به دانشگاه تعلق پیدا می‌کند! به‌عبارت دیگر هرچه پزشک در بخش دولتی بیشتر کار کند، کمتر کارانه دریافت می‌کند!
این پژوهشگر حوزه سلامت با ارائه مثالی گفت: برای مثال اگر پزشکی به‌میزان 70 میلیون تومان کارکرد از محل جزء حرفه‌ای خود داشته باشد، در نهایت با این سیستم پلکانی، میزان پرداختی به او به 42 میلیون تومان می‌رسد که نزدیک به نصف میزان کارکرد وی است! از این 42 میلیون تومان نیز 60 درصد در ماه آینده پرداخت می‌شود و 40 درصد مابقی نیز 6 ماه بعد به پزشک پرداخت می‌شود!
وی درباره آسیب‌های ناشی از این سیستم پرداخت پلکانی به پزشکان تصریح کرد: این سیستم باعث شده است پزشکان در بخش دولتی انگیزه بسیار کمتری برای ارائه خدمات درمانی داشته باشند؛ بسیاری از پزشکان ترجیح می‌دهند که به بخش خصوصی منتقل شوند زیرا پرداخت‌ها در آنجا بیشتر و به‌موقع‌تر است؛ بخش خصوصی، برای جذب پزشکان، حتی ممکن است از بخش‌های فنی و هتلینگ خود کم کند و آن‌ها را به پزشکان اختصاص دهد تا انگیزه ارائه خدمات بهتر در بیمارستان‌های خصوصی حفظ شود.
این پژوهشگر حوزه سلامت یادآور شد: در نتیجه، این وضعیت به‌نفع بخش خصوصی و البته به‌ضرر مردم تمام می‌شود که بخش‌های درمانی خصوصی توانسته‌اند با فراهم کردن شرایط بهتر، پزشکان را جذب خود کنند؛ این وضعیت، نشان‌دهنده‌ نیاز به اصلاحات جدی در سیستم پرداخت پزشکان و افزایش توجه به شرایط مالی و کاری پزشکان در بخش دولتی است تا بتوان از کاهش کیفیت خدمات درمانی جلوگیری کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1329074/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش خبرنگار آخرین خبر از استادیوم شهید نصیری یزد محل برگزاری بازی استقلال و چادرملو

سید حسین حسینی: ای کاش تصمیم بهتری برای امروز گرفته می‌شد. از نبود هوادارانمان، ناراحت هستیم

وقتی تیاگو آلکانتارا توپ را به بابانوئل روی تابلوهای تبلیغاتی کنار زمین پاس می‌دهد!

ورود اعضای تیم چادرملو به ورزشگاه شهید نصیری یزد

رونمایی از اتاق وی ای ار ورزشگاه شهید نصیری یزد

آشنایی با یوگن ساندو، پدر بدن‌سازی مدرن و اولین بدن‌ساز جهان

بدتر از نیمار، بازیکنی که بیشترین افت قیمت را داشت

آنچلوتی اینجا هم ژابی را شکست داد

بگو بازم هوامو داری

اولین غریبه در زندگی!

غم و اندوه شاهرخ رزمجو پسر ژاله علو در مراسم تشییع مادر / تصاویر تلخ از چهره غمگین پسر این هنرمند در لحظات وداع

سخنگوی فراجا: امنیت مردم را با جانمان گره زدیم

تعطیلی مدارس و بلاتکلیفی 17 میلیون دانش‌آموز؛ راهکار چیست؟

مبارزه با بیسوادی در سایه 900 هزار کودک بازمانده از تحصیل

کپسول گاز افتاد زمین و تبدیل به موشک شد!

مسابقه دو بین پنگوئن‌ها در هاربین چین با قهرمانی پنگوئن مجهز

پل ورسک از نمایی که کمتر دیده‌اید!

تیزر هواپیمایی امارات برای کریسمس

موج عظیم موج‌سوار معروف را بلعید

له شدن سرنشینان یک خودرو بین دو کامیون

گوناگون/ گران‌ترین درخت کریسمس در آلمان رونمایی شد

طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار

اثر منفی رسانه‌های اجتماعی بر عدم رضایت از بدن و عزت نفس

آموزش دوخت جانماز جیبی مسافرتی

فعالیت های غیر معمول خورشید

من ندانستم از اول که تو بی مهر و وفایی

ویدئویی از هنرنمایی آدریانو امپراطور فوتبال برزیل

قیچی برگردون جادویی لواندوفسکی زمان حضورش در بایرن مونیخ

چهار غایب پرسپولیس در دیدار با خیبر

11 منتخب یحیی برای دربی خوزستان

شکایت باشگاه سپاهان از مدیرعامل پرسپولیس

لئون مارشان؛ ورزشکار سال فرانسه

ماموریت مهم برای این یازده استقلالی!

رکورد شگفت‌انگیز کنده و والورده در 2024

قدردانی کاپیتان استقلال از هواداران با عکس یادگاری

خبری از پرسپولیس نیست؛ فاتح تریم با مبلغی سنگین راهی الشباب عربستان می‌شود

چهره ها/ مهراوه شریفی نیا و کاراکتر مورد علاقه اش در زخم کاری

ویدئویی پُربازدید از رضا عطاران در بین مردم

ترس عجیب المیرا شریفی مقدم از عقرب روی آنتن زنده تلویزیون / واکنش غیرمنتظره خانم مجری مخاطبان را شوکه کرد

آهنگ جدید/ «بغض پنهان» از حمید هیراد و میثم اکبری

دستگیری 3 نفر به اتهام افساد فی الارض در آمل

دستگیری سارقان دریچه‌های فاضلاب

هشدار نارنجی سازمان هواشناسی؛ تشدید بارش‌ها تا شنبه

اولین خودروها در چه سالی به ایران آمدند؟

اولین خودروهایی که بشر تولید کرد، شبیه به درشکه بودند

اولین کسانی که سوار ماشین شدند، عربستانی‌ها بودند

خارجی‌ها ماشین را به ایران آوردند

فرمانده‌ای گمنام در ایران، مؤسس حشدالشعبی در عراق

تصاویری ترسناک از عقابی که پوست غاز را زنده زنده کند و او را برای مرگ تدریجی رها کرد +18

محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد