علت اصلی چاقی چیست؟/ این بیماریها از تبعات چاقی هستند
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - چاقی؛ مادر بسیاری از بیماری هاست و 40 تا 70 درصد علل چاقی، عوامل ژنتیک دارد.
دکتر مجید ولی زاده فوق تخصص غدد درون ریز، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی اظهار داشت: در این کنگره سعی شده است تا درباره آخرین یافته های مرتبط با پیشگیری و درمان چاقی صحبت شود.
در جوامع امروز چاقی، گسترش بی رویه پیدا کرده است و سوتغذیه و اضافه دریافت کالری تنها دلیل چاقی نیست بلکه مصرف بیش از حد کالری در کنار کاهش فعالیت فیزیکی و کمبود خواب همچنین آلودگی هوا، استفاده از وسایل نقلیه شخصی بدلیل مشکلات حمل و نقل عمومی که فعالیت بدنی را تحت تاثیر قرار می دهد عواملی هستند که باعث می شود کالری کافی سوزانده نشود و بعلت تجمع چربی، چاقی به وجود آید.
رئیس مرکز تحقیقات چاقی اظهار کرد: چاقی در افراد مسن، جوانان و کودکان روند روبه تزایدی دارد و پیامدهای مختلفی را برای سلامت ایجاد می کند که عبارتنداز: پرفشاری خون، دیابت، افزایش چربی های خون، کبد چرب، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات مکانیکی از قبیل آرتروز کمر و زانو را افزایش می دهد و منجر به عوارض روحی -روانی مانند اضطراب و افسردگی نیز می شود.
ایشان بیان کرد: حدود 22 نوع سرطان مانند سرطان های پستان و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقی افزایش پیدا می کند و نیز باعث می شود بیماری های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود.
این عضو هیات مدیره انجمن چاقی افزود: تمام گروه های سنی تحت تاثیر چاقی هستند بطوریکه حدود 16 درصد کودکان و نوجوانان چاق هستند همچنین حدود 60 درصد افراد بالغ دچار چاقی و اضافه وزن هستند ( 40 درصد اضافه وزن و 20 درصد چاقی دارند).
وی ادامه داد؛ با افزایش چاقی در سنین پایین بیماری های قلبی نیز در سنین پایین افزایش می یابد لذا داشتن برنامه تغذیه ای سالم و فعالیت بدنی برای کودکان و نوجوانان باید افزایش یابد و مدارس فضای فیزیکی لازم برای فعالیت های بدنی را جدی بگیرند تا دانش آموزان به مشارکت در فعالیت های ورزشی تشویق شوند.
دکتر ولی زاده اضافه کرد: 40 تا 70 درصد علل چاقی عوامل ژنتیک است و محیط چاق کننده نیز پیرامون ما وجود دارد استرس های محیطی، کمبود تحرک ، کم خوابی و برنامه های نادرست مدارس از جمله عواملی هستند که شیوع چاقی را بین کودکان و نوجوانان بیشتر می کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که این کنگره با برنامه ریزی های انجام شده توقع مخاطبان را برآورده سازد و گفت: باید نگاه مان به موضوع چاقی تغییر کند زیرا چاقی زمینه ساز و مادر بسیاری از بیماری هاست لذا باید عزم ملی و سیاست یکپارچه داشته باشیم. یک سازمان یا وزارتخانه نمی تواند متولی این امر باشد و نیاز به همکاری گسترده بین بخشی است.
بیشتر بدانید: برای کنترل استرس خود از این غذاها استفاده کنید
دبیر علمی نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی بر نقش و مشارکت وزارت خانه های متولی سلامت مواد غذایی، وزارت جهاد کشاورزی و صنایع غذایی برای تامین مواد غذایی با کیفیت و سالم، اداره مالیات (اخذ مالیات از غذاهای ناسالم و نوشابه ها برای پرداخت سوبسید به مواد غذایی سالم و مورد نیاز مانند لبنیات) ، شهرداری ها برای ساختن فضای مناسب و پیاده روهای ایمن، گسترش حمل و نقل عمومی، وزارت نفت برای توزیع سوخت باکیفیت، وزارت صنایع برای کم کردن خودروهای آلوده ساز، صدا و سیما و رسانه های عمومی برای افزایش دانش تغذیه ای افراد، بر کنترل و پیشگیری چاقی تاکید کرد.
-
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲:۱۱
-
۳۸ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1321468/