روایتی از زندگی یک سیاستمدار با اجرای سیاه بازی
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - ایسنا / فیلم مستند «فاطمی» به تهیهکنندگی و کارگردانی امیرحسین سیاح که در هجدهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت به نمایش درخواهد آمد قرار است روایتی از خدمات شهید دکتر فاطمی در طول دولت مصدق را نشان دهد. سیدحسین فاطمی معروف به دکتر فاطمی، صاحب امتیاز روزنامه باخترامروز، سیاستمدار و روزنامهنگار ایرانی بود که در سال 1330 به عنوان معاون سیاسی و پارلمانی و سخنگوی دولت دکتر مصدق منصوب شد و سپس از سال 1331 تا 1332 بهعنوان وزیر امور خارجه دولت مصدق فعالیت کرد.
به گفتهٔ محمد مصدق که فاطمی را پسر سوم خود خطاب می کرد، فکر ملی شدن نفت، ایده تشکیل جبهه ملی و طرح «جمهوری» در آن مقطع از سوی فاطمی بوده است.
هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی سینما حقیقت امسال، مستند «فاطمی» که روایت بخشی از زندگی این سیاستمدار است را به نمایش خواهد گذاشت تا نسل جدید بیشتر با این چهره آشنا شوند.
به همین منظور امیرحسین سیاح -کارگردان و تهیهکننده فیلممستند «فاطمی»- در گفتوگو با ایسنا در مورد ایده ساخت این مستند توضیح داد و گفت: دکتر فاطمی جزو کسانی است که به نسبت دوران کوتاه زندگی خود اقدامات موثری را انجام داده است اما کسی آن طور که شایسته ایشان است به این شخصیت نپرداخته است، ما پیش از ساخت این مستند طی یک مصاحبه در خیابان و میدان فاطمی (جهاد فعلی) از حدود 80 نفر راجب این شخصیت سوال کردیم و هیچکسی متاسفانه ایشان را نمیشناخت.
وی ادامه داد: بر همین اساس به نظر من و همکارم فرشاد عسگری کیا رسید که فیلمی مستند در مورد دکتر فاطمی و خدمات ایشان باید ساخته شود، از این رو فیلم مستند «فاطمی» را کلید زدیم که از دوران کودکی دکتر فاطمی تا وزارت و نهایتا اعدام و شهادت ایشان در سن 37 سالگی را در بر میگیرد.
این مستندساز خاطرنشان کرد: در این مستند تمامی آنچه شهید دکتر فاطمی برای ایران رقم میزند از فعالیتهای ایشان برای ملی شدن صنعت نفت، انحلال شرکت نفت ایران و انگلیس و بیرون کردن انگلیسیها، تعطیل کردن سفارت انگلستان و تلاش برای تاسیس جبهه ملی تا ارتباط ایشان با کودتای 28 مرداد و جهاد 30 تیر نمایش داده شده است.
سیاح در مورد زمان ساخت این مستند یادآور شد: از سال 98 تحقیق و تولید این مستند را به صورت مستقل و سرمایهگذاری شخصی شروع کردیم که متاسفانه از همان روز اول ضبط با اپیدمی کرونا روبهرو شدیم و پروژه متوقف شد. جدای از موضوع کرونا کمبود اسناد،
عکس و
فیلم درمورد این شخصیت و عدم همکاری بعضی از سازمان ها کار را زمانبر کرد.
وی افزود: مستندات به سختی بسیار و قطره چکانی به دست ما رسید و در این مسیر به ارگان ها و آرشیوهای زیادی مراجعه کردیم تا بتوانیم با صداقت تاریخ آن دوره را نمایش دهیم.
پوستر مستند «فاطمی»
این مستندساز خاطرنشان کرد: شاید مهمترین تفاوت این مستند با
فیلم های مستند رایج ساختار موزاییکی آن است که ما را به مهمترین هدف یعنی گستردگی مخاطب نزدیکتر می کرد، به عنوان مثال اجرای سیاه بازی اشعار انتقادی همان دوره توسط جواد انصافی و همچنین تولید دو ترانه اختصاصی با صدای سالار عقیلی که البته یکی از آنها ترانه مشهور بلاچاو است و به دو زبان فارسی و ایتالیایی و برای اولین بار در
ایران اجرا شده است.
-
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳:۲۵
-
۲۱ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1319001/