آریا بانو

آخرين مطالب

تفاوت سوژه‌های فصل دوم و اول «آقای قاضی» در چیست؟ فرهنگی هنری

تفاوت سوژه‌های فصل دوم و اول «آقای قاضی» در چیست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / جانشین سرپرست نویسندگان فیلمنامه سریال «آقای قاضی» گفت: تفاوت سوژه‌های فصل دوم با فصل اول در دربرگیری سوژه‌هاست.
 حسین برکتی، جانشین سرپرست نویسندگان فیلمنامه سریال «آقای قاضی» درباره انتخاب سوژه‌های کثیرالشاکی که در فصل دوم سریال به تصویر کشیده شد، گفت: تفاوت سوژه‌های فصل دوم با فصل اول در دربرگیری سوژه‌هاست. یعنی ما به روی سوژه‌هایی تمرکز کردیم، که از معضل یک خانواده یا یک محله فراتر رفته و جزو بخشی از مشکلات جامعه ماست. ما ساختار جزء به کل را فراموش نکردیم. مثلاً در سوژه کشاورزمان که آب ناسالم وارد حریم کشاورزی‌اش شده، شاکی یک فرد است، که تقاضای قطع آب ناسالم یا تصفیه آن را دارد. اما وقتی سوژه را ادامه می‌دهیم به ریشه‌های معضل می‌رسیم که احتمالاً می‌تواند سازمان آب و فاضلاب یا کارخانه باشد، که بین آبراه وجود دارد. 
برکتی در پاسخ به این سوال که در خلال حل پرونده به صورت زیر پوستی روابط بین شکات و قاضی هم نشان داده می‌شد، افزود: از آنجایی که سوژه اصلی ما قاضی قوه قضائیه جمهوری اسلامی است، تلاش کردیم به قضات هم نزدیک شویم. یعنی قضات را تک بعدی نگاه نکنیم؛ مثل فردی که پشت میز قرار گرفته و باید بر اساس قانون، عدالت و علم خود قضاوت کند. این قاضی ما روابط شخصی دارد، ارتباطات اجتماعی دارد، شخصیت حقیقی و حقوقی دارد و ممکن است تحت‌تاثیر برخی مشکلات نتواند به آن چیزی که در حوزه قضایی می‌خواهد عمل بکند. 
جانشین سرپرست نویسندگان فیلمنامه سریال «آقای قاضی» ادامه داد: قاضی ما تلاش کرد این فشار‌ها را نشان بدهد و بگوید اگر قاضی ما باید روزی 15 یا 20 پرونده را در روز بررسی کند، قاضی ایده‌آل روزی یک یا دو پرونده بررسی می‌کند. چون حجم پرونده‌ها باعث خستگی قضات می‌شود و سبب می‌شود نتواند تمام ابعاد پرونده‌ها را بررسی بکند. یکی از معضلاتی که قوه قضائیه و مشاوران به ما گوشزد می‌کردند فشار‌های مختلفی بود، که قضات با آن درگیر هستند. مثلاً یک قاضی نمی‌تواند شغل دومی داشته باشد و باید هزینه‌ای که به آنها پرداخت می‌شود، کفاف یک زندگی متوسط را بدهد، تا بتواند از بسیاری از پیشنهادات غیر معقول چشم‌پوشی کند.
وی با بیان اینکه قضات زندگی شخصی هم دارند و ما نباید آنها را به صورت یک ماشین و مجری عدالت ببینیم، توضیح داد: مثلاً در این سریال می‌بینیم قاضی ما دخترش را در همین مشکلات از دست داد و اتفاقاً پرونده آخر همان پرونده‌ای است که سرِ آن دخترش را از دست داده است. او نباید مسائل شخصی‌اش را در حکمش دخالت دهد. ما می‌خواستیم بگوییم قاضی ربات نیست. او ابعاد مختلف شخصیتی، عاطفی و ... دارد، که باید به این ابعاد هم توجه بشود.
برکتی در پاسخ به این سوال که یکی از منتقدین گوشزد می‌کرد اگر فصل سوم «آقای قاضی» می‌خواهد همچنان مخاطب خودش را حفظ کند، نباید به دام فرم بیفتد، افزود: مسلماً آن چیزی را که در فرم سیتکام در نظر داریم، نخواهیم شکست. درستش این است که ما در فرم سیتکام بمانیم.

جانشین سرپرست نویسندگان فیلمنامه سریال «آقای قاضی» در پاسخ به این سوال که با انتخاب آقای خلج چقدر به دنبال تغییر نگاه جامعه پیرامون قضات بودیم؟ توضیح داد: دو نکته را مخاطب خیلی به ما می‌گفت و آن این بود که دادگاهی که شما ترسیم کردید، دادگاهی نبوده که ما در جامعه می‌بینیم. انگار شما دروغ یا توهم بزرگ را از قوه قضائیه در ذهن مخاطب مطرح می‌کنید. این در حالی است که ما واقعیت و افق را در ذهن مخاطب مطرح می‌کنیم و می‌گوییم تمایلمان این است که قاضی جمهوری اسلامی در این سطح با مردم صحبت بکند، باید قاضی با این ادله محکمه پسند با مخاطب صحبت کند، باید قاضی خوش‌رو باشد، باید قاضی مهربان، عادل و مقتدر باشد. باید محیط قضائی محیط امن و پاکیزه باشد.
 به گفته وی، کاش «آقای قاضی» برای تمام ارگان‌ها ساخته می‌شد. برنامه‌ای که افق راه سازمان راهنمایی رانندگی را نشان می‌داد، افق سازمان آب و فاضلاب تهران را نشان می‌داد، افق سازمان گاز را نشان می‌داد و اگر ما به ایده‌آل دسترسی پیدا کنیم و آن را نشان بدهیم، شاید مسیر مخاطب و مسئولین را به مدینه فاضله تسریع می‌بخشیدیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1313820/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی تاتنهام 2 - آاس رم 2

گل دوم رم به تاتنهام توسط هوملس در دقیقه91

خلاصه بازی منچستریونایتد 3 - بودو گلیمت 2

برد مقصودلو و صعود به رده ششم

کنایه عجیب گزارشگر دیدار منچستریونایتد به بیرانوند در مقایسه با اونانا

جادو و جادوگری در دنیای فوتبال

احسان حدادی: در فدراسیون میز ریاست ندارم

ربیعی و شاگردانش آماده تقابل با شمس‌آذر شدند

هشدار مارسکا به بازیکنان

اتفاقات عجیب در برخورد با مقصران موج‌سواری

مرور خاطره شیرین از تیم ملی فوتبال

حرکات موزون قایدی، قدوس و مغانلو با لباس عربی در مراسم روز ملی امارات

گل دوم منچستریونایتد به بودو گلیمت توسط هویلوند

گل سوم منچستریونایتد به بودو گلیمت

گل دوم چلسی به هایدنهایم توسط مودریک

گل اول منچستریونایتد به بوده

گل اول بوده به منچستریونایتد

هدیه خوشامدگویی حریف نروژی به آموریم!

خلاصه بازی هایدنهایم 0 - چلسی 2

صنعت مد چگونه فوتبال را به تسخیر خود درآورد؟

مربیان بزرگی که به بن‌بست رسیدند

گل دوم تاتنهام به رم توسط جانسون

گل مردود رم به تاتنهام توسط الشعراوی

راکت فضایی سایوز را ببینید

دانشمندان چینی به دنبال سیب‌زمینی‌های مقاوم در برابر آب و هوا

جای من، پیش خودم خالی ست!

وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم!

معرفی فینالیست‌های قوی‌ترین مردان ایران

اسبقیان: انتخابات فدراسیون بولینگ و بیلیارد کاملا قانونی برگزار شد

گل دیدنی رونالدینیو به اسطوره‌های مادرید از روی ضربه آزاد

عبدالله روا: رای پرونده لوکادیا بالاخره چی شد؟!

گل اول تاتنهام به رم توسط سون از روی پنالتی

گل اول رم به تاتنهام توسط اندیکا

گل اول چلسی به هایدنهایم توسط انکونکو

سفر معاون وزیر خارجه به روسیه برای پیگیری وضعیت دانشجویان ایرانی در کازان

داستان طلایی که دست بدست می‌شود تا گرهی باز کند

ابراز ارادت دانشمند شهید هسته ای «فخری زاده» به حاج قاسم

همدلی کودکان خردسال غزه در زیر بمباران

نماهنگ زیبای «نحن حزب الله»

تلاوت شاهکار آیاتی از سوره مریم با صدای استاد عبدالباسط

بهترین ماسک های خانگی برای درمان جای جوش

گابیا با میلان تا 2029 تمدید کرد

آخرین تمرین استقلال در دبی پیش از دیدار بزرگ

روا: دبیر هیئت فوتبال کارشناسی دارد اما لیسانس ندارد!

لی شارپ: یونایتد برای موفقیت باید از شر آنتونی خلاص شود!

گزارش تولد قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی از زبان عبدالله روا

ترجمه عجیب علی پوردارا، لژیونری که در لیگ کویت توپ می‌زند

لحظاتی از درخشش علی پوردارا در لیگ کویت

اعتراف آموریم: نمی‌توانم یونایتد را تنهایی درست کنم!

چالش‌های توماس توخل برای هدایت سه شیها