آریا بانو

آخرين مطالب

معجزه‌ای برای پیشگیری از پیری/ اسیدی که چین و چروک پوست را ترمیم می‌کند اقتصادی

معجزه‌ای برای پیشگیری از پیری/ اسیدی که چین و چروک پوست را ترمیم می‌کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) به اختصار HA که با نام هیالورونان نیز شناخته می‌شود،‌ یک گلیکوزآمینوگلیکان فاقد سولفات است که به مقادیر زیاد در بافت‌های پیوندی، ‌پوششی و عصبی بدن و نیز در مایع موجود در چشم‌ها یافت می‌شود.

برخی از افراد برای ارتقای سلامت پوست و مبارزه با علائم پیری از این ماده استفاده می‌کنند. هیالورونیک اسید در اشکال مختلفی مانند: مکمل‌های غذایی، کرم‌های صورت، سرم‌ها، قطره چشم و تزریقات در دسترس است. این ماده به مولکول‌های آب متصل می‌شود و می‌تواند رطوبت و انعطاف پذیری پوست را افزایش دهد.
هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) به اختصار HA که با نام هیالورونان نیز شناخته می‌شود،‌ یک گلیکوزآمینوگلیکان فاقد سولفات است که به مقادیر زیاد در بافت‌های پیوندی، ‌پوششی و عصبی بدن و نیز در مایع موجود در چشم‌ها یافت می‌شود.
این ماده به طور طبیعی در ماتریکس برون‌سلولی حضور دارد و نقش‌های زیادی از جمله روان‌کنندگی را ایفا می‌کند. برای مثال هیالورونیک اسید در مایع میان‌مفصلی به افزایش ویسکوزیته‌ و روان‌کنندگی این مایع کمک می‌کند. مایع میان‌مفصلی از ساییدگی استخوان‌ها در مفاصل جلوگیری می‌کند.
اسید هیالورونیک (HA) اولین بار توسط دو دانشمند به نام‌های «کارل مایر» و «جان پالمر» در دهه 1930 کشف شد. این دو دانشمند در حال انجام تحقیقاتی بر روی زجاجیه (ماده ژل‌مانند موجود در چشم‌ها) بودند و با موفقیت ماده‌ای را استخراج کردند که نام آن را «اسید هیالورونیک» گذاشتند. این نام از کلمه یونانی «Hyalos» به معنای شیشه‌ای یا شفاف گرفته شده است که منعکس‌کننده ماهیت ژل‌مانند و شفاف این ماده است.
امروزه اسید هیالورونیک به دلیل خواص منحصر به فرد و کاربردهای همه‌جانبه به طور گسترده در زمینه‌های مختلف از جمله پزشکی، آرایشی، بهداشتی و بیوتکنولوژی مورد مطالعه قرار گرفته و استفاده می‌شود.
هیالورونیک اسید در پوست
HA به طور طبیعی در پوست به عنوان یک فاکتور آبرسان طبیعی (NMF-Natural Moisturizing Factor) حضور دارد. بیشترین تراکم HA در پوست، در لایه‌ی درم و در ماتریکس برون‌سلولی است. سلول‌های پوستی ما به طور طبیعی HA تولید می‌کنند تا علاوه بر حفظ میزان رطوبت پوست،‌ به روند حرکت سلول‌های پوستی در لایه‌ها و طبقات پوست، جایگزینی سلول‌های جدید، پوسته‌ریزی و نیز به روند بهبود زخم‌ها کمک کند.
در درم نیز هیالورونیک اسید، ساخت کلاژن توسط فیبروبلاست‌ها را تسهیل می‌کند. با افزایش سن و با دخالت عوامل تهاجمی محیطی به ویژه اشعه‌ فرابنفش خورشید، مقدار کمی از این ماده در صورت ما تولید می‌شود و مقدار تولید آن در پوست دائما روند نزولی دارد. نشانه‌های حساسیت، عدم درخشندگی، خطوط ریز و بافت ناهمگون از جمله علائم کمبود HA هستند.
مزایای هیالورونیک‌اسید
ضد پیری
اثرات ضد پیری محصولات حاوی هیالورونیک اسید ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما با این وجود مطالعه‌ای در سال 2017 نشان داد استفاده از هیالورونیک اسید با کاهش چین و چروک و بهبود وضعیت پوستی مرتبط است. اسید هیالورونیک هم‌چنین انعطاف و کشسانی پوست را افزایش و زبری پوست را در کمتر از 2 تا 8 هفته کاهش می‌دهد.
در یک مطالعه آلمانی در سال 2016، محققان اثرات ضد پیری چهار کرم مختلف صورت حاوی هیالورونیک را مقایسه کردند و شاهد افزایش سفتی پوست و کاهش 10 تا 20 درصدی عمق چین و چروک در هر 20 شرکت‌کننده بودند.
بسیاری از برندهای لوازم آرایشی ادعا می‌کنند که محصولات حاوی هیالورونیک اسید آنها می‌تواند علائم پیری را معکوس کند. با این حال، طبق یک مقاله در سال 2015، اکثر این محصولات، نسخه‌ای از اسید هیالورونیک را در ترکیبات خود دارند که برای عبور از لایه بیرونی سلول‌های پوست بسیار بزرگ هستند.
التیام زخم
هیالورونیک اسید نه‌تنها باعث آبرسانی پوست می‌شود، بلکه با افزایش رطوبت پوست، به بهبود زخم کمک می‌کند. بر اساس یک مقاله مروری در سال 2016، هیالورونیک با کنترل التهاب و هدایت رگ‌های خونی به مناطق آسیب دیده پوست، بهبود زخم را سرعت می‌بخشد. بر اساس شواهد، اسید هیالورونیک به بهبود سریع‌تر زخم پای دیابتی، در مقایسه با مواد استاندارد پانسمان زخم، کمک می‌کند.
در یک مطالعه حیوانی در سال 2019، محققان یک ژل زیست تخریب‌پذیر حاوی اسید هیالورونیک و پولوکسامر را روی زخم‌های پوستی اعمال کردند. این ژل با جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی و مرطوب کردن زخم، باعث بهبود آن می‌شود.
تسکین درد مفاصل
مایع سینوویال (مایع مفصلی) که حاوی اسید هیالورونیک است، مفاصل را روان می‌کند، اما به گفته بنیاد آرتریت، به مرور اسید هیالورونیک در مایع سینوویال تجزیه می‌شود، کاهش می‌یابد و به درد و سفتی مفاصل می‌انجامد. به همین دلیل برخی افراد برای درمان آرتروز، از تزریق هیالورونیک استفاده می‌کنند.
عوارض جانبی
به طور کلی، مکمل‌های اسید هیالورونیک، محصولات موضعی و تزریقات، تا زمانی که طبق دستورالعمل‌های صحیح اعمال شوند، بی‌خطر به نظر می‌رسند. با این حال، اسید هیالورونیک ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی و واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند؛ که برای پیشگیری از این اتفاق لازم است پیش از درمان اصلی، یک تست کوچک انجام شود.
افرادی که تزریق‌های حاوی هیالورونیک اسید دریافت می‌کنند، ممکن است دچار برخی عوارض شوند که معمولاً ظرف یک هفته از بین می‌رود. این عوارض عبارتند از: درد، سرخی محل تزریق، خارش، تورم و کبودی.
نکته:
فرد باید در مورد هرگونه تداخلاتی که ممکن است اسید هیالورونیک با داروهای مصرفی داشته باشد، با پزشک صحبت کند. از آنجایی که بدن به طور طبیعی اسید هیالورونیک تولید می‌کند، این ماده به ندرت باعث عوارض جانبی شدید یا واکنش‌های آلرژیک می‌شود. با این حال، افرادی که سابقه واکنش‌های آلرژیک شدید مانند آنافیلاکسی دارند، باید در استفاده از اسید هیالورونیک احتیاط کنند.
اثرات این ماده در دوران بارداری و در دوران شیردهی ناشناخته است، بنابراین توصیه می‌شود زنان در این زمان‌ها، مکمل‌های اسید هیالورونیک را مصرف نکنند یا با احتیاط مصرف کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1312093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتیجه آزمایش ربات Figure 02 ؛ افزایش 4 برابری سرعت انجام کارها

داستانک/ اسب باهوش

واکنش خوب سید حسین حسینی روی ارسال بازیکن پاختاکور

گل اول الغرافه به النصر توسط خوسلو

انریکه: جور دیگری بلد نیستم، فقط حمله و حمله!‏

ضربه سر امیرعلی صادقی را دروازه‌بان پاختاکور مهار کرد

فرصت سوزی آبی ها در لیگ نخبگان؛ همچنان امیدوار برای صعود

خلاصه بازی استقلال 0 _ 0 پاختاکور

خوش‌و‌بش رونالدو و خوسلو، بازیکنان سابق رئال مادرید پیش از بازی النصر و الغرافه

تحقیر السد در نشست خبری سرمربی الهلال!‏

«ببعی قهرمان» 50 میلیاردی شد

تصمیم اصغر کوپک برای کشتن ناتاشا

افزایش سقف تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان/ بیمه عمر تمدید شد

ماجرای ساخت موسیقی «آمدم ای شاه پناهم بده» از زبان آریا عظیمی‌نژاد

آهنگ «نرماندی» با صدای ایوان بند

وعده شهردار تهران به جانبازان و توان‌یابان

خداحافظی با جریمه‌های اشتباه/ قول رئیس پلیس راهور به رانندگان

شیوع یک ویروس گوارشی در ایران

مسمومیت عجیب 180 نفر در کردستان بعد از مراسم عروسی

اولین روز برفی حیوانات باغ وحش

رونمایی از توله پانداهای متولد شده در هنگ کنگ

مشاهده سه یوزپلنگ در حیات وحش میاندشت

این میمون، حالا معروف‌ترین میمون جهان است؛ بازدید نجومی با عصبانی کردن حیوان

لحظه سقوط یک هواپیمای باری در لیتوانی

باید حتما این شکلات رو درست کنید!

فواید کشک و پنیر برای سلامت دندان‌ها

طلوع زمین از دید فضاپیمای اوریون در مدار ماه

آسمانش را گرفته تنگ در آغوش

رامین رضاییان با فرارهای سریع آمد

امیدیان: سپاهان به دنبال تاریخ‌سازی است

ترکیب پرستاره الریان برای تقابل با پرسپولیس

اولین تیم صعود کننده در لیگ نخبگان مشخص شد

کاوه رضایی: سپاهان 26 بازیکن فوق‌العاده دارد

برای بازی با آرسنال از آموریم کمک نگرفتم!

خروج کاپیتان پرسپولیس از ترکیب بعد از درخشش

گل اول النصر به الغرافه توسط کریستیانو رونالدو

موقعیت گلزنی برای استقلال که از دست رفت

حمایت بازیگر هالیوودی از مردم فلسطین

خاطره بازی با برنامه های قدیمی شبکه تهران در آستانه 30 سالگی

آهنگ «سقوط» با صدای فرزاد فرزین

شرکت بهره‌برداری مترو تهران: کارت بلیت‌های نامحدود مترو و اتوبوس غیرمجاز است

انتصاب رئیس جدید پلیس امنیت عمومی فراجا

افزایش 3 برابری زباله‌های پلاستیکی تا سال 2060

تصویری جالب از کمیاب‌ترین پنگوئن جهان

شکار یک بچه کاپی بارا توسط جگوار

موفقیت بی‌سابقه پزشکی؛ عمل جراحی نادر روی یک خرس

برگ مو ندارم، با چی دلمه بپزم؟

آنچه در مورد بیماری دیابت باید بدانیم

70 درصد مجردهای ژاپنی‌ نمی‌دانند چگونه همسر پیدا کنند!

بدن شما نمیدونه شما چشم دارید!