ازدواج با مرد شکاک و مشکلاتی که به وجود می آورد!
خانواده
بزرگنمايي:
آریا بانو - مجله دلگرم / شک و بدبینی از ویژگی های شخصیتی می باشد که مشاور ازدواج آن را بسیار تاثیر گذار در زندگی مشترک زوجین می داند ، و ممکن است باعث شود تا زوجین در اثر این احساس نا خوشایند به جدایی نیز از یکدیگر فکر نمایند . شناسایی عوامل ایجاد کننده شک و بدبینی به زوجین کمک می کند تا با رفتار های مناسب از به وجود آمدن چالش در زندگی جلوگیری نموده و سازگاری بیشتری با یکدیگر پیدا نمایند . در این مطلب سعی بر آن داریم تا تبعات و عواملی که باعث ایجاد شک و بدبینی می شود را بیان نماییم تا شاید با مطالعه آن زوجین بتوانند دست به انتخاب مناسبی در زندگی خود زنند .
تبعات ازدواج با فرد شکاک چیست ؟
فردی که دچار شک و بدگمانی می باشد همواره خانواده و مخصوصا همسر خود را تحت فشار های روانی زیادی قرار می دهد . این فرد می تواند باعث شود تا همسر وی دچار اختلالاتی همچون اضطراب و افسردگی یا حتی از دست دادن اعتماد به نفس گردد . معمولا در بین خانواده هایی که به کلینیک روانشناسی مراجعه کرده اند و یکی از زوجین دچار بدبینی می باشد ، تمام اعضاء خانواده حتی فرزندان نیز دچار مشکلات روحی می گردند و معمولا این خانواده ها به انزوا روی آورده و روابط اجتماعی خیلی کمی خواهند داشت .
بدبینی از نظر اجتماعی نوعی تهدید به شمار می آید زیرا می تواند جو روانی جامعه را به ریخته و خانواده و نزدیکان خود را دچار مشکلات روانشناختی طولانی مدت نماید . معمولا متخصصین برای جلوگیری از طلاق و آسیب به اعضاء خانواده به دلیل شک و بدگمانی ، فرد شکاک را به یک متخصص روانشناس معرفی نموده تا توسط دارو درمانی و روانکاوی درمان گردد ، زیرا در غیر این صورت احتمال طلاق این زوج بسیار بالا می باشد .
مهمترین علل ایجاد بدبینی
1- تجربه نا خوشایند با والدین : بر اساس نظر لیست بهترین روانشناسان کشور سالهای اول زندگی یک کودک مهمترین زمان برای ایجاد ارتباط وی با والدین و محیط اطراف و ایجاد اعتماد می باشد . چنانچه کیفیت رابطه والدین با کودک پایین بوده و کودک دائما با بد رفتاری و نا کامی مواجه می شده ، نگاه بدبینانه ای نسبت به دنیا برای وی ایجاد می شود . کودکی که نمی تواند به والدین خود اعتماد کند قطعا در بزرگسالی نیز نمی تواند به محیط اطراف خود و همچنین همسر خود اعتماد داشته باشد و دچار سک و بدبینی می شود .
2- اخبار منفی مکرر : افرادی که بدبینی در آنها ریشه در دوران کودکی ندارد و یا با همسری مناسب نیز ازدواج می کنند امکان دارد در اثر قرار گرفتن در معرض اخبار منفی درباره خیانت ، آمار خیانت در کشور یا دیدن همکارانی که با وجود تاهل در محل کار خیانت می کنند یا حتی داشتن دوستانی که همسران آنها به آنها خیانت کرده اند ، دچار احساس ترس و در نتیجه نشان دادن رفتار های بدبینانه از خود شوند .
این افراد از ترس ایجاد الگوی مشابه در زندگی خودشان شک و بدبینی را در پیش می گیرند و آسیب های دیگری به زندگی مشترک خود وارد می کنند . این بازتاب محیطی با کاهش قرار گرفتن در مقابل اخبار منفی مکرر قابل رفع می باشد .
3- داشتن تجربه نا خوشایند : یکی از مهمترین و شایع ترین دلایل ایجاد شک و بدبینی در زوجین داشتن تجربه ای نا خوشایند در رابطه عاطفی می باشد . بر اساس دیدگاه روانشناس خوب یک رابطه عاطفی بر اساس اعتماد طرفین شکل می گیرد و زمانی که یکی از زوجین با بی وفایی و خیانت طرف مقابل رو به رو می شود ، در واقع اصلی ترین رکن رابطه آنها به خطر افتاده .
در نتیجه بدبینی همیشه ویژگی شخصیتی نیست که از گذشته همراه فرد وجود داشته باشد بلکه ممکن است در اثر رابطه عاطفی و مشاهده رفتارهای شک برانگیز از جانب همسر نیز ایجاد شود . اگر جلوی این احساسات و اعمال در زمان مناسب گرفته نشود ، زندگی زوجین امکان آسیب های جدی را متحمل می شود .
4- داشتن اختلال پارانوئید : اختلال شخصیت پارانوئید یا همان شک و بدبینی ، نوعی اختلال می باشد که در آن فرد دائما به دلایل گوناگون و بی پایه و اساس در حالت شک و سوءظن به دیگران به سر می برد . این افراد دائما همچون کاراگاهی به دنبال سر نخ هایی هستند تا در گفتار و رفتار یک فرد توهمات شکاکانه خود را با آن تایید کنند .
این افراد به هیچ عنوان بی دلیل بودن بدبینی های خود را نمی پذیرند و معمولا باعث ایجاد احساس خشم و دلخوری در اطرافیان می شوند . درجه این اختلال در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد ، اما چیزی که در همه افراد مبتلا به اختلال پارانوئید یکسان است ، این می باشد که بدون درمان مناسب این افراد نزدیکان خود را نیز دچار اختلالات روانی خواهند نمود .
5- اعتیاد : یکی از عوارض مصرف مواد مخدر همچون شیشه و قرض های توهم زا ایجاد شک و بدبینی می باشد . این افراد زمانی که تحت تاثیر موارد مخدر هستند ناگهان تغییرات شدید خلقی می دهند و نسبت به همسر یا اطرافیان دچار بدبینی شدید و افراطی می شوند ، در این شرایط قضاوت این افراد امری بسیار اشتباه می باشد و بهترین روش برای برخورد با این افراد مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و متخصصین روانشناسی می باشد که در زمینه اعتیاد فعالیت می کنند تا به این وسیله فرد از شرایط بدی که برایش ایجاد شده رهایی یابد .
-
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵:۵۱
-
۳۲ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1309295/