آریا بانو

آخرين مطالب

زندگی بزرگان/ ماجرای فعالیت‌های اطلاعاتی شهید مهدی زین الدین گوناگون

زندگی بزرگان/ ماجرای فعالیت‌های اطلاعاتی شهید مهدی زین الدین
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا/ مهدی زین‌الدین در 18 مهر 1338 در تهران چشم به جهان گشود. او با تربیت قرآنی مادر و پابه‌پای مبارز پدر، به نوجوانی متدین و انقلابی تبدیل شد. بهره‌گیری وی از نفس حق شهید محراب آیت‌الله مدنی، در ارتقای اخلاق او تأثیر بسزایی داشت.
در آستانه پیروزی انقلاب، هنگامی‌که خبر قبولی‌اش در بورسیه دانشگاه سوربن فرانسه آمد، شوق خدمت به اسلام و انقلاب نوپای امام خمینی، زرق‌وبرق سفر به اروپا را در چشمانش کوچک کرد.
پس از پیروزی انقلاب، چند ماهی در جهاد سازندگی خدمت کرد. با تشکیل سپاه قم نیز جزو اولین افرادی بود که واحد گزینش و سپس واحد اطلاعات سپاه را فعال کرد.
با آغاز جنگ، به جبهه سوسنگرد و دزفول اعزام شد و به‌سرعت در زمینه اطلاعات و شناسایی رشد کرد و در قرارگاه نصر و عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‌المقدس، به چشم حسن باقری تبدیل شد.
شناسایی‌های شبانه‌روزی، سرکشی به محورهای اطلاعاتی و تهیه نقشه‌ها و کالک‌های عملیاتی، اقدامات طاقت‌فرسایی بود که او و همرزمانش به‌خوبی از عهده آن برآمدند.
انتصاب به فرماندهی تیپ/ لشکر 17 علی بن ابیطالب (ع)
در پی سلسله عملیات‌های آفندی در جنوب، تیپ 17 قم که در عملیات بیت‌المقدس با هفت گردان وارد عمل شده بود، در 22 تیر 1361 با استعداد 13 گردان پیاده در نبرد سهمگین رمضان در منطقه شرق بصره شرکت کرد. در این مقطع که ساختار جدید سپاه به‌منظور پشتیبانی از یگان‌های رزم در حال تغییر و تحول بود و انتخاب فرماندهان بر مبنای بومی‌سازی یگان‌ها انجام می‌شد، مهدی زین‌الدین که از ابتدای عملیات در منطقه حضور داشت، در مرحله سوم عملیات در کنار حسن درویش قرار گرفت و پس از مرحله چهارم عملیات در 2 مرداد 1361 به‌طور رسمی به‌عنوان فرمانده تیپ معرفی شد.
این جوان که 23 سال از بهار زندگی‌اش می‌گذشت، مسئولیت هزاران رزمنده از شهرستان‌ها و روستاهای مختلف را با فرهنگ‌ها و سلیقه‌های متفاوت بر عهده گرفت. نام تیپ نیز به تیپ 17 علی بن ابیطالب (ع) تغییر کرد.
محسن رضایی در مورد انتخاب زین‌الدین چنین می‌گوید: زمانی که مسئول اطلاعات سپاه بودم، مهدی زین‌الدین از نیروهای زبده اطلاعاتی بود که در واحد اطلاعات سپاه قم فعالیت می‌کرد. با آغاز جنگ، ایشان و حسن باقری را از واحد اطلاعات به جبهه‌های جنوب مأمور کردم؛ لذا از همان زمان، شناخت خوبی نسبت به مهدی داشتم و او سومین فرمانده ای بود که طی مدتی کوتاه، سکان فرماندهی تیپ 17 علی بن ابیطالب (ع) را به دست می‌گرفت.
زین‌الدین فردی ساده‌زیست و ساده‌پوش بود. حرف زدنش، خنده‌ها و گریه‌هایش، رنگ و بوی خدایی داشت و زندگی و مرامش برای همه نسل‌ها الگویی ماندگار شد.
پیام مادر شهید
مادر بزرگوار شهیدان زین‌الدین، با شهامت و صبر زینب گونه در حرم حضرت معصومه (س) سخنرانی کرد و با بیانی حماسی، بر شکوه و عظمت مراسم تشییع افزود و خطاب به رزمندگان گفت: ای لشکر علی بن ابی‌طالب (ع) هرکجا هستید، پیام مادر مهدی را بشنوید:
«فلا خوف علیهم و لا هم یحزنون: خوف شما را نگیرد. هرگز محزون نشوید. حرکت کنید؛ حرکتی حسینی. حماسه‌سرایی کنید، هدف مقدس را دنبال کنید. از حرکت بازنایستید. مهدی و آقای او مهدی صاحب‌الزمان (عج) را خشنود سازید. می‌دانید که او همیشه به رزم و جهاد دعوت می‌کرد. انقلابمان را تنها نگذارید و آن را ادامه دهید. من آرزو می‌کنم، کاش به تعداد رگ‌های بدنم پسر داشتم و در راه اسلام می‌دادم و با خون آن‌ها درخت اسلام را آبیاری می‌کردم.»
تأثیر شهادت آقا مهدی
شهادت این فرمانده شجاع و محبوب در 27 آبان، رزمندگان و بسیاری از مردم در شهرهای سه استان را داغ‌دار و مجاهدان راه خدا را در ادامه این طریق مصمم‌تر کرد.
احمد فتوحی جانشین فرمانده لشکر 17 در خصوص تأثیر شهادت مهدی زین‌الدین بر رزمندگان چنین گفته است: شهادت آقا مهدی، جوششی در استان‌های مرتبط با لشکر 17 به وجود آورد و موجب اعزام‌های گسترده‌ای در قالب کاروان‌های راهیان کربلا شد.
همچنین پیاده‌روی رزمندگان قم به تهران و ملاقات با امام خمینی که بازتاب این حرکت بود؛ الگویی برای سایر استان‌ها و اعزام صدهزارنفری به جبهه‌های جنگ شد.
منبع
کربلایی، مهدی، حماسه کارخانه نمک، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران 1402، صص 58، 59، 60
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1308349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرایی از علی زندوکیلی به همراه برادرش

انجام 1500 عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران

ترفند انتقال با بلعیدن هروئین لو رفت

وزیر بهداشت: بودجه افزایش ظرفیت پزشکی نه دیده شده نه داده شده

گزارش یک رویداد غیرمنتظره و باورنکردنی!

سیاستمدار هلندی که می خواست کتاب ضد اسلام بنویسد اما مسلمان شد!

آموزش لازانیا بدون فر توی تابه

فلج مغزی چیست؟

بازی هایی که در افزایش قد موثرند

باورهای غلط درباره تعیین جنسیت نوزاد

تماسی که زندگی برنده توپ طلا را عوض کرد

روایت قهرمان المپیک از حسن یزدانی

اسکو: ترجیحم پیروزی است!

ژاوی و گالتیه گزینه‌های پیشنهادی هدایت قطر

آمار قابل توجه از آزمایش‌های دوپینگ در المپیک پاریس

2 بازیکن استقلال امروز و فردا در اردوی دبی

خبری از محرومیت رئال نیست!

رضا مهاجری در بیمارستان بستری شد

ببین چه جوری به مادر زنش دلداری میده!

صابر ابر و ایفای نقش‌های متفاوت با گذشته

«زودپز» همچنان فاتحِ صدرِ جدول فروش سینماهای سراسر کشور

اگه زودتر می‌دونستم یه سری حرفامو این‌جوری بهت می‌گفتم!

«هیوشیما» با تهیه‌کنندگی نوید محمدزاده اجرا می‌شود

شخصیت‌های ماندگار کودک سینما و تلویزیون

همونجاست که تکلیف آدم روشن میشه

آهنگ جدید/ «پشت سرت» با صدای رضا شیری

فرهاد فخرالدینی سیمرغ را به مقصد رساند

محسنی اژه‌ای: در موضوع عفو نگاهمان را به هم نزدیک کنیم

وزیر کار: از 101 معدن کشور، تنها یک معدن مدرن است

فیلم عجیب از تصادف پژو با الاغ!

موز 430 میلیارد تومانی که قرار است خورده شود!

لحظه برخورد صاعقه به برج میلاد در شب گذشته

نوشیدنی پسته داغ برای روزهای سرد

تاثیر جراحی پلک بر بینایی

شایع‌ترین عوارض بیماری دیابت

روش‌های درمان سکته مغزی از نظر طب سنتی

حضرت فاطمه(س)؛ نخستین معلم جهاد تبیین

مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟

آزادی گلادیاتور العروبه برای بازی العین

پاسخ یک کلمه‌ای اسکو به یک سؤال طولانی

روز سرنوشت‌ساز برای محمد خدابنده‌لو

تغییرات مهم فیفا دی با شروع سال 2026!

منتفی شدن تکرار فینال و مصاف تکراری 2 کشتی‌گیر

تحسین بی‌سابقه تیم برانکو توسط روزنامه منتقد

اثبات ادعای الیکا عبدالرزاقی با یادآوری یک سکانس نوستالژیک

اکران مردمی فیلم «زودپز» با حضور رامبد جوان و روزبه حصاری در ساری

برای ایران و مادرانه‌ هایش؛ «تانک ‌خورها» تمام شد

سکانس‌های مورد علاقه عباس جمشیدی‌فر

پژمان بازغی در نقش پیمان معینی سریال «گردن زنی»

انتقاد رئیس قوه قضائیه از یک فرآیند ایراددار