آریا بانو

آخرين مطالب

ظهور نویسندگان جوان، از نقاط قوت داستان‌نویسیِ امروز است مقالات

ظهور نویسندگان جوان، از نقاط قوت داستان‌نویسیِ امروز است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / یک داستان‌نویس با اشاره به اهمیت و تأثیر هنر و ادبیات در جاری‌بودن رودی مانند زاینده‌رود، گفت: ظهور نویسنده‌های جوان، از نقاط قوت داستان‌نویسیِ امروز و البته تلنگری به نویسندگان مهم کشور است که صرفاً با کتب موفق گذشتۀ خود نمی‌توانند هر اثری را چاپ کرده و فکر کنند که مردم از آن‌ها استقبال می‌کنند.
مهدی یزدانی خرم در گفت‌وگو با بیان اینکه جشنواره‌هایی که با محوریت داستان برگزار می‌شوند موجب نفس‌گیری برهه‌ایِ فضای ادبی می‌شوند که بسیار جذاب است، بیان کرد: من نویسنده‌های بسیاری را در این جشنواره‌ها کشف کرده‌ و آن‌ها را در گذر زمان برای چاپ کتاب‌هایشان راهنمایی کرده‌ام و البته در بخش‌هایی نیز که عهده‌دار مسئولیتی بودم با آن‌ها همکاری داشته‌ام. در این خصوص باید بگویم که مهم‌ترین دستاورد این جشنواره‌ها ازجمله جشنوارۀ دانشجویی داستان کوتاه زاینده‌رود این است که ما با برگزاری آن‌ها می‌توانیم نویسندگان جوان و ناشناخته را کشف کنیم.
او با بیان اینکه اصفهان شهر جذابی است و جشنوارۀ دانشجویی داستان کوتاه زاینده‌رود نیز فضای بسیار جذابی دارد که همواره جزو جوایز محبوب حوزۀ داستان‌نویسی در این سال‌ها به‌شمار می‌رفته است، ضمن ابراز خرسندی از تداوم برگزاری آن، ادامه داد: من معتقدم که لازم است تا کتاب‌های برگزیده و منتشرشدۀ سال نیز داوری شوند و به آن‌ها جایزه تعلق بگیرد چراکه این اقدام سبب افزایش مخاطبان این جشنواره خواهدشد.
نویسنده رمان‌های «خون خورده»، «سرخ سفید»، «من منچستریونایتد را دوست دارم»، «ناصر حجازی» و «به گزارش اداره هواشناسی: فردا این خورشید لعنتی» درخصوص نقاط ضعف داستان‌نویسی و ادبیات امروز ایران نیز توضیح داد: در دو سال گذشته فضای ادبیات ایران کمی سقوط کرده است و آثار خوبِ منتشرشده بسیاراندک هستند، ضمن اینکه تعدادی از آثار نیز توسط بازیگران و سلبریتی‌ها نوشته شده و در نشریه‌های معروف چاپ می‌شوند که متأسفانه عمدتاً آثار بی‌ارزشی هستند و همیشه در دوره‌های مختلف در ادبیات ما حضور داشته‌اند. درمجموع، ضعف در رمان‌نویسی بسیار مشهود است که نشان‌دهندۀ کم‌کاری نویسنده‌ها و ضعف شدید آن‌ها در پرداخت ساحت رمان است و به دلیل اطلاع‌رسانی ضعیف از چاپ کتاب‌ها، مردم ترجیح می‌دهند کتاب‌های غیرفارسی را تهیه کنند.
یزدانی خرم که داور دومین دوره جشنوارۀ دانشجویی داستان کوتاه زاینده‌رود بوده است، اضافه کرد: اینکه بخشی از ناشران کتابی را چاپ می‌کنند، جلسه رونمایی می‌گیرند و در فضای مجازی پست و استوری می‌گذارند، حمایت از کتاب نیست! بلکه سر باز کردن بدیهی‌ترین کاری است که می‌توان برای یک کتاب انجام داد. من فکر می‌کنم چاپ زیاد کتاب‌های سلبریتی‌ها به ادبیات لطمه وارد کرده و مردم این آثار را به‌مثابۀ ادبیات تلقی می‌کنند که من نگران هستم این موضوع سبب ایجاد انشقاق نسلی شود.
او ادامه داد: به‌طورکلی ادبیات امروز ایران حرف زیادی برای گفتن ندارد مگر چند نویسندۀ محدودی که در حال فعالیت هستند. من به‌عنوان فردی که 17 سال مدیریت نشر را به‌عهده داشته‌ام، به‌وضوح شاهد کیفیت پایین عمدۀ آثار دریافتی هستم که البته چاپ نمی‌شوند و آثار خوبی که منتشر می‌شوند نیز آن‌چنان‌که باید دیده نمی‌شوند. لازم است که معدود آثار خوب به‌خوبی معرفی شوند و اجازه دهیم که بدون حب و بغض و حسادت که دستاورد اول ادبیات ما است بهتر دیده شوند.
این داستان‌نویس، روزنامه‌نگار و منتقد ادبی، درخصوص نقاط قوت داستان‌نویسی و ادبیات امروز ایران نیز توضیح داد: ظهور تعدادی نویسندۀ جوان، از نقاط قوت داستان‌نویسیِ امروز است و من فکر می‌کنم که یک تلنگر به نویسنده‌های مهمِ حال حاضر کشور واردشده است که صرفاً با کتب موفق گذشتۀ خود نمی‌توانند هر اثری را چاپ کنند و فکر کنند که مردم از آن‌ها استقبال می‌کنند. ما درحال حاضر شاهد شکست‌های متعدد نویسندگان پرفروش و خوب هستیم و این تنبیه بزرگ ازسوی مخاطب سبب می‌شود که نویسنده، اثر بهتری ارائه دهد. فضای سانسور نیز همیشه برای نویسندگان وجود دارد و من امیدوارم که در دولت جدید گشایش بهتری دراین‌باره نیز ایجاد شود.
او درخصوص اهمیت برگزاری جشنوارۀ دانشجویی داستان کوتاه زاینده‌رود در کمک به احیای این رود نیز تصریح کرد: در این‌باره دو مسئله وجود دارد؛ اولین مورد، مسئله جغرافیایی و خشک‌سالی و موضوع دوم نیز حافظه تاریخی است. هنر و ادبیات می‌تواند به‌قدری موثر باشد که یک رود تا سال‌ها جاری شود یا نشود و به همین دلیل داستان‌نویسی دربارۀ زاینده‌رود و وجود جشنواره‌ای با این نام سبب می‌شود که این مسئله در حافظه‌ها باقی بماند و ما با جاری شدن رود، احساس می‌کنیم که به‌عنوان نویسنده، تأثیری در جاری شدن آن داشته‌ایم چراکه مسئله خشک‌سالی، گذرا است.
یزدانی خرم تأکید کرد: مکان‌ها و بخش‌های مختلفی از طبیعت، عناصر سازندۀ ما هستند و با روایتشان حتی در فقدانشان به‌شدت می‌توانیم آن‌ها را جاری و ساری کنیم و هنگامی‌که داستانی دربارۀ زاینده‌رود نوشته شود، پس قطعاً جاری است و می‌توان این موضوع را در داستان مشاهده کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1308196/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرایی از علی زندوکیلی به همراه برادرش

انجام 1500 عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران

ترفند انتقال با بلعیدن هروئین لو رفت

وزیر بهداشت: بودجه افزایش ظرفیت پزشکی نه دیده شده نه داده شده

گزارش یک رویداد غیرمنتظره و باورنکردنی!

سیاستمدار هلندی که می خواست کتاب ضد اسلام بنویسد اما مسلمان شد!

آموزش لازانیا بدون فر توی تابه

فلج مغزی چیست؟

بازی هایی که در افزایش قد موثرند

باورهای غلط درباره تعیین جنسیت نوزاد

تماسی که زندگی برنده توپ طلا را عوض کرد

روایت قهرمان المپیک از حسن یزدانی

اسکو: ترجیحم پیروزی است!

ژاوی و گالتیه گزینه‌های پیشنهادی هدایت قطر

آمار قابل توجه از آزمایش‌های دوپینگ در المپیک پاریس

2 بازیکن استقلال امروز و فردا در اردوی دبی

خبری از محرومیت رئال نیست!

رضا مهاجری در بیمارستان بستری شد

ببین چه جوری به مادر زنش دلداری میده!

صابر ابر و ایفای نقش‌های متفاوت با گذشته

«زودپز» همچنان فاتحِ صدرِ جدول فروش سینماهای سراسر کشور

اگه زودتر می‌دونستم یه سری حرفامو این‌جوری بهت می‌گفتم!

«هیوشیما» با تهیه‌کنندگی نوید محمدزاده اجرا می‌شود

شخصیت‌های ماندگار کودک سینما و تلویزیون

همونجاست که تکلیف آدم روشن میشه

آهنگ جدید/ «پشت سرت» با صدای رضا شیری

فرهاد فخرالدینی سیمرغ را به مقصد رساند

محسنی اژه‌ای: در موضوع عفو نگاهمان را به هم نزدیک کنیم

وزیر کار: از 101 معدن کشور، تنها یک معدن مدرن است

فیلم عجیب از تصادف پژو با الاغ!

موز 430 میلیارد تومانی که قرار است خورده شود!

لحظه برخورد صاعقه به برج میلاد در شب گذشته

نوشیدنی پسته داغ برای روزهای سرد

تاثیر جراحی پلک بر بینایی

شایع‌ترین عوارض بیماری دیابت

روش‌های درمان سکته مغزی از نظر طب سنتی

حضرت فاطمه(س)؛ نخستین معلم جهاد تبیین

مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟

آزادی گلادیاتور العروبه برای بازی العین

پاسخ یک کلمه‌ای اسکو به یک سؤال طولانی

روز سرنوشت‌ساز برای محمد خدابنده‌لو

تغییرات مهم فیفا دی با شروع سال 2026!

منتفی شدن تکرار فینال و مصاف تکراری 2 کشتی‌گیر

تحسین بی‌سابقه تیم برانکو توسط روزنامه منتقد

اثبات ادعای الیکا عبدالرزاقی با یادآوری یک سکانس نوستالژیک

اکران مردمی فیلم «زودپز» با حضور رامبد جوان و روزبه حصاری در ساری

برای ایران و مادرانه‌ هایش؛ «تانک ‌خورها» تمام شد

سکانس‌های مورد علاقه عباس جمشیدی‌فر

پژمان بازغی در نقش پیمان معینی سریال «گردن زنی»

انتقاد رئیس قوه قضائیه از یک فرآیند ایراددار