تشخیص دیرهنگامتر بیشفعالی در باهوش ها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان /یک پژوهش جدید برخی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر سن تشخیص «اختلال کمتوجهی-بیشفعالی» را آشکار کرده است. داشتن آی کیو بالاتر یکی از صفات مرتبط با تشخیص دیرتر است. به گزارش «دیجیاتو» پژوهشگرانی از دو دانشگاه وسترن آنتاریو و کویینز در کانادا دادههای 568 فرد بین چهار تا 22 سال مبتلا به اختلال بیش فعالی را مطالعه کردند.
تاثیر آیکیو بر تشخیص بیشفعالی
افراد دچار اختلال بیش فعالی تفاوتهایی در نحوه حرکت، تمرکز و کنترل انگیزههای خود نشان میدهند. این اختلال ممکن است آثاری قابلتوجه روی یادگیری و رشد کودکان بگذارد، پس هرچه تشخیص زودتر باشد بهتر است. پژوهشگران ابتدا دریافتند که آی کیو بالاتر باعث میشود تا سن تشخیص اختلال بیش فعالی افزایش پیدا کند. آنها سپس دریافتند که علایم مربوط به بیشفعالی-انگیزشی و علایم بیرونی در پسران و دختران سن تشخیص را کاهش میدهد.
بین دختران و پسران تفاوتی است؟
تشخیص دیرهنگام یا عدم تشخیص باعث مشکلات رفتاری مانند نمرههای درسی پایینتر میشود. با این که پژوهشهای قبلی نشان داده بودند که اختلال بیش فعالی در دختران و کسانی که آی کیو کمتر دارند دیرتر شناسایی میشود، پژوهشگران حاضر میخواستند این عوامل را با یکدیگر بررسی کنند. آنها طبق پژوهشهای قبلی انتظار داشتند که اثر آی کیو روی دختران بیشتر باشد اما دادهها چنین نشان ندادند. هم دختران و هم پسران کمابیش بهگونهای مشابه تحتتأثیر این عامل بودند. این یافتهها یک پیام مفید برای متخصصان سلامت و والدین دارد: بچههایی که باهوشتر بهنظر میرسند یا در پنهانکردن علایم خود موفقتر هستند، احتمالاً نادیده گرفته میشوند. میدانیم که اختلال بیش فعالی شکلهای مختلفی دارد و برخی از علائم و نشانههای آن احتمالاً از دید پنهان میماند؛ خصوصاً در بچههایی که عملکرد درسی خوبی دارند. یکی دیگر از پیچیدگیها این است که اختلال بیش فعالی اغلب بهاشتباه یک اختلال دیگر تشخیص داده میشود. تعیین دقیق این که اختلال بیش فعالی چه هست و چه نیست کار دشواری است اما این نوع پژوهشها به این هدف کمک میکنند.
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸:۰۹
-
۷ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1307811/