آریا بانو

آخرين مطالب

کارگردان جوان سینما کلیه‌اش را به فروش گذاشت! سیاسی

کارگردان جوان سینما کلیه‌اش را به فروش گذاشت!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - عصر ایران / وحید وکیلی‌فر، فیلمساز مستقل از تصمیم به فروش یکی از کلیه‌های خود به دلیل وضعیت معیشتی در صفحه اینستاگرام خود خبر داد.
خبر بسیار تکان دهنده است!
وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل سینمای ایران در صفحه اینستاگرامش پستی منتشر کرد و نوشت: «اینجانب وحید وکیلی فر فیلمساز مستقل، چهل و سه ساله، گروه خون B منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم. لطفا قیمت پیشنهادی خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال کنید.»


وحید وکیلی فر یکی از متفاوت‌ترین فیلمسازان مستقل سینمای ایران است که بیش از 15 سال از ساخت اولین فیلم او می‌گذرد، او چهار فیلم سینمایی بلند در کارنامه دارد: «گِشِر»، «تابور»، «کی 9» و «کرگدن ها خاورمیانه را فتح کردند» .
نشریه معتبر سینمایی هالیوود ریپورتر درباره فیلم «گِشِر» نخستین ساخته بلند سینمایی «وحید وکیلی‌فر» نوشته است: «گِشِر» در واقع، یک پرتره انسانی‌ بی‌ادعاست که شرافت‌ را در ساده‌ترین شکلش به تصویر می‌کشد و فیلم اول بسیار امیدوار کننده‌ای از فیلمساز ایرانی‌ "وحید وکیلی‌ فر" است.»

آریا بانو

در سایت تیوال در معرفی او به درستی آمده است: «وحید وکیلی فر یکی از قدرنادیده‌ترین فیلمسازان سینمای مستقل ایران است. فیلمسازی مطرود از مناسبات جریان غالب سینمای ایران. او چهار فیلم بلند سینمایی ساخته است که دو تای اول آن پیشتر به شکل محدود در سینمای هنر و تجربه اکران شده‌اند. هر چند هرگز به آنچه استحقاق‌اش را داشتند، لااقل از نظر اقبال عموم نرسیدند. دو فیلم آخر وکیلی‌فر هرگز اکران نشده‌اند. فیلمسازی که اولین فیلم علمی-تخیلی تاریخ سینمای ایران را نیز به نام خود ثبت کرده است.»
وکیلی فر فیلم‌هایی خاص ساخته است که هر کدام به نوعی به تنهایی و انزوا انسان معاصر می‌پردازد، درست است که او هیچ‌گاه به گیشه توجه نکرده و برای مخاطب عام فیلم نساخته است اما از طرف دیگر آثار او به غایت درجه نشان دهنده وضعیت بشری است. فضا سازی فیلم‌ها و داستان‌های انتخابی او واقعا فارغ از هر گونه سلیقه و ارزش گذاری مهر و امضا خاص او را دارد.
فیلم‌های او در بسیاری از جشنواره‌های جهانی به نمایش درآمده‌اند و جایزه گرفته‌اند، اتفاقا در هیاهوی جشنواره‌هایی که عادت کرده بودند یک نوع فیلم‌های منسوب به سینمای اجتماعی از ایران ببینند، همیشه فیلم‌های وحید وکیلی فر یک تعجب و سورپرایز بزرگ برای آنها به همراه داشت. برای مثال فیلم تابور که داستان قصه مردی تنها است در یک زندگی آخر الزمانی که هیچ انسان دیگری در اطراف او زنده نیست، واقعا یک نسخه پیچیده نشده از سینمای ایران بود.
حال این تنهایی و انزوا شخصیت فیلم‌هایی وحید وکیلی فر انگار به زندگی شخصی و حرف‌ای او راه پیدا کرده است که مجبور شده چنین تصمیمی بگیرد، این قضیه واقعا ناراحت کننده است.
وقتی که به سینمای امروز ایران و وضعیت آن نگاه می‌کنیم، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی را می‌بینیم واقعا اولین نکته‌ای که به چشم می‌خورد این است که یک دایره محدود از هنرمندان هستند که در هر کدام از این حیطه‌ها فعالیت دارند هم به عنوان سازندگان و هم بازیگران و ... طبیعی است با توجه به محصولاتی هم که خلق می‌شود، تنهایی و استیصال افرادی با نگاه خاص چون وحید وکیلی فر بیشتر از پیش معلوم می‌شود.
باید به مسئولان و مدیران مربوطه هشدار داد که موقعیت این فیلمساز و بسیاری از هنرمندان دیگر که مثل او هستند را جدی بگیرند. قطعا این چنین تصمیمی و اعلام آن اصلا خوشایند هیچ کسی نیست و در واقع این زنگ خطر، یک وضعیت قرمز، هشدار و ... است که باید به آن توجه کرد.
متاسفانه انگار در وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، حوزه هنری، تلویزیون، سکوهای نمایش خانگی و ... هیچ دپارتمان یا امکان فیلمسازی برای سینمای متفاوت و اندیشه هم وجود ندارد که یک فیلمساز از نظر معیشتی به چنین نقطه‌ای نرسد که از سر ناچاری اعلام کند که می‌خواهد برای بقا کلیه‌اش را بفروشد.
با یک نگاه ساده وقتی این همه فیلم و سریال و برنامه‌های مختلف تولید شده در انواع و اقسام سازمان‌ها و نهادهای تولید محصولات هنری می‌بینیم واقعا تاسف آور است که وحید وکیلی فر هیچ امکانی برای ادامه فعالیت نیابد.
در همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان برای هنرمندانی چون وحید وکیلی فر که خارج از قواعد بازار فعالیت می کنند یارانه و حمایت وجود دارد.
اگر کسانی هم استدلال کنند و بگویند وکیلی فر فیلمسازی خاص است و فیلم‌هایش برای مخاطب خاص است و ... به آنها توصیه می‌کنم در ذهن خودتان مرور کنید که در چند سال اخیر در سینمای ایران، تلویزیون، سکوهای نمایش خانگی و ... تا چه اندازه محصولاتی تولید شده است که هیچ بیننده‌ای نداشته و اصلا نه کسی آنرا دیده و نه کسی آنرا به یاد دارد و هیچ ارزشی هم نداشته‌اند، اما سازندگان آنها به نان و نوا رسیدند.
فقط بیاد بیاورید چند فیلم، سریال، برنامه و ... تولید شد و میلیاردها، میلیارد تومان خرج شد اما به قول معروف نه این دنیا را دارند و نه آخرت.
وحید وکیلی فر به گواه آثار ارزشمند و خاصی که ساخته است واقعا حقش این نیست که به چنین تنگنایی برسد، هر کسی که در زمینه فرهنگ وهنر فعالیت می‌کند با یک بررسی ساده به درستی این گزاره گواه خواهد داد.
تمامی مدیران و مسئولان نهادهای مختلف مرتبط با عرصه فرهنگ و هنر، نسبت به موقعیت هولناک و ناخوشایند این فیلمساز و هنرمندان دیگری چون او مسئول هستند. لطفا چشمان و گوش‌هایتان را نبندید و خود را به کوچه علی چپ نزنید و این هشدار را جدی بگیرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1303886/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتباطی که بین گذشت و علی پروین پیدا کرد، عالی بود

وقتی پسرت ماشینت رو می‌دزده

شکسته‌شدن رکورد فروش ماه سینمای ایران بعد از کرونا

آهنگ «شبگردی» با صدای محسن ابراهیم زاده

بیمه‌ تکمیلی بازنشستگان در پیچ‌و‌خم؛ وزیر کار: مشکل بیمه تکمیلی بازنشستگان حل شد

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم 92 ساله بازداشت شد

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای برهنه شدن دانشجوی دختر در دانشگاه علوم تحقیقات

کاهش تاریخی نرخ تولد در ایران؛ امسال به زیر یک میلیون می‌رسیم!

«یه رد خون روی صفحه تاریخه» با نوای مهدی رسولی

سخن بزرگان/ کسانی که نمازهایشان قضا می شود

اوضاع ایالت کارولینای شمالی، بیش از 50 روز پس از سیل و طوفان هلن!

یک فراپه پاییزی که هم خوش عطر و هم غلیظ است

تغذیه؛ عاملی برای سوءاستفاده سودجویان

4 دلیل اصلی پف صورت و راهکارهای رفع آن

هرگز تخم مرغ‌ها را نشورید

تغذیه مناسب جهت پیشگیری از بیماری‌های قلبی

تربیت اسلامی فرزندان با توجه به 3 نکته قرآنی

حذف کم‌هزینه میکروپلاستیک و نانوپلاستیک ها از آب

فروش ویژه مجموعه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»

حالا لوکاس ژوائو به شما زنگ می‌زند!

خدابنده‌لو، هافبک پرسپولیس: امیدوارم الریان شروع بردهای ما باشد.

یاسین سلمانی، هافبک پرسپولیس: در سختی‌ها آدم رشد می‌کند

دقیقی به دنبال دومین برد روی نیمکت خیبر

یادآوری گل تاریخی آنخل دی‌ماریا

پدیده لیگ برتر با چاقوی کماندویی یک جوان را فلج کرد!‏

هوی و هوس تکرار یک شادی استثنایی در اصفهان!

وحید امیری: مطمئن هستیم همه به شرایط ایده آل می رسند

عاشقانه بهرام برای سرهنگ ناهید

روناک از عشقش دست بردار نیست!

فصل جدید «عصر خانواده» با محیا اسناوندی از شبکه دو سیما

قطعه زیبای «بحر طویل» با اجرای علیرضا قربانی

روانشناسی/ این آزمایش شخصیت اطلاعات جالبی درباره ناخودآگاه شما فاش می‌کند

تجربه پنج بعدی از آتش سوزی واقعی در یک سینمای چینی

مشمای ضد درد

دیدگاه طب سنتی درباره سکته مغزی

چه کسانی می‌توانند کودکان بی‌سرپرست را به فرزندی قبول کنند؟

طراحی دکل‌های فوق سبک کامپوزیتی

تصحیح اشعار منتسب به قیصر امین‌پور توسط بهروز اتونی

شوت مسعود ریگی با واکنش گلر مس سونگون به کرنر رفت

صعود با طعم طلسم‌شکنی ژوائو؛ برد راحت سرخ‌پوشان در جام‌حذفی

ضربه آزاد دیدنی آل کثیر که با واکنش حقیقت به گل تبدیل نشد

جراح ستاره بارسا؛ مشکل قدیمی‌اش را کامل حل کردم!‏

جانشین آموریم؛ کپی کردن از او غیرممکن است!‏

تیکه سنگین عروس و مادرشوهر در سریال «هیولا»

«رکسانا» آخرین فیلم ساخته‌شده پرویز شهبازی به فجر 43 می‌آید

بغض «گیتی معینی» برای شهدا با یک شعر

بفرست برای اونی که هی آهنگ عوض میکنه!

حضور رشید در کنسرت سهراب پاکزاد در تهران

مصرف 3.5 برابری آنتی بیوتیک در ایران نسبت به میانگین جهانی

متلاشی شدن باند گروگان‌گیر 6 نفره در پایتخت