پرتاب فضانوردان هند به سال 2026 موکول شد
سیاسی
بزرگنمايي:
آریا بانو - ایسنا / پرتاب فضانوردان هند که قرار بود در سال 2025 انجام شود، یک سال به تعویق افتاد تا آزمایشهای مورد نیاز انجام شوند.
هند قصد دارد در سال 2026 برای اولین بار فضانوردان را پرتاب کند. این تاریخ تقریبا یک سال پس از جدول زمانی اعلامشده پیشین است و پس از یک مجموعه آزمایش پرواز بدون سرنشین آغاز خواهد شد که قرار است در دسامبر انجام شوند.
به نقل از اسپیس، «سیدارتا سومانات»(Sreedhara Somanath) رئیس «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) در سخنرانی برگزارشده در دهلی نو، این تأخیر را ناشی از احتیاط شدید برای اطمینان از ایمنی خدمه و همچنین چالشهایی دانست که در توسعه فناوری داخلی پیش میآیند.
سومانات گفت: در برنامه «گاگانیان»(Gaganyaan) سیستمهای پیچیدهای وجود دارد و ما در حال توسعه آنها از طریق یک فرآیند سیستماتیک هستیم. من نمیخواهم اتفاقی که برای کپسول «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) افتاد، برای ما هم رخ دهد. بنابراین، باید بسیار مراقب باشیم.
پرواز سرنشیندار موسوم به «H1»، یک یا دو فضانورد را به مدار پایین زمین در فاصله تقریبا 400 کیلومتری از سیاره ما منتقل خواهد کرد. در صورت موفقیت این ماموریت، هند پس از آمریکا، روسیه و چین به چهارمین کشوری تبدیل خواهد شد که به طور مستقل انسانها را به فضا میفرستد.
سازمان تحقیقات فضایی هند در سالهای اخیر آزمایشهای مهمی را از جمله تأیید سیستمهای فرار اضطراری بدون سرنشین و روشهای بازیابی انجام داده است. این آژانس فضایی در ماههای اخیر خود را برای اولین پرواز آزمایشی بدون سرنشین آماده کرده که هدف آن تایید فناوری پیش از مأموریتهای سرنشیندار است.
سومانات گفت: ماژولهای سرنشیندار و خدماتی از مراکز پژوهشی سازمان تحقیقات فضایی هند در کرالا و کارناتاکا به فرودگاه فضایی آن در سریهاریکوتا منتقل میشوند.
پرواز آزمایشی برنامهریزیشده، چهار سال از جدول زمانی اولیه خود گذشته که بخشی از آن به دلیل چالشهای ناشی از همهگیری کووید-19 بوده است. سازمان تحقیقات فضایی هند در آن زمان برخی از منابع خود از جمله مخازن اکسیژن مایع و تجهیزات پزشکی را برای کمک به سیستم مراقبتهای بهداشتی تحت فشار کشور تغییر کاربری داد.
پرواز بدون سرنشین آینده موسوم به «G1»، ماژولهای سرنشیندار و خدماتی، ورود مجدد، استقرار چتر نجات و فرود ایمن در خلیج بنگال را آزمایش خواهد کرد. اگرچه G1 سرنشین ندارد اما یک ربات انساننما را به نام «ویومیترا»(Vyomitra) -در زبان سانسکریت به معنای دوست فضایی- برای اعتبارسنجی فناوری حمل خواهد کرد.
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲:۳۸
-
۴۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1299192/