آریا بانو

آخرين مطالب

رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت تشریح کرد

خطر سرطان پستان برای مردان و زنان خانواده

خطر سرطان پستان برای مردان و زنان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت، سرطان پستان را یکی از شایع ترین سرطان ها در کشور دانست و بر تاثیر مصرف الکل و سیگارهای الکترونیک در بروز سرطان در افراد جامعه هشدار داد.

دکتر لیلا مودب شعار با اشاره به برگزاری پویش سرطان پستان اظهار داشت: در این پویش، تشخیص، غربالگری، آموزش و خودمراقبتی سرطان پستان به افراد جامعه را دنبال می کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در بین همه سرطان ها در سطح کشور است؛ بطوری که از هر 100 هزار نفر، 45 نفر در ایران به طور متوسط مبتلا به سرطان می‌شوند.
خطر سرطان پستان برای مردان
او سرطان پستان را شایعترین سرطان در بین زنان قلمداد می‌کند و در همین‌باره توضیح داد: این بدین معنی نیست که مردان به این نوع از سرطان مبتلا نمی‌شوند بنابراین باید آقایان و زنان در مورد این سرطان آگاهی های لازم را کسب کنند و خودمراقبتی را جدی بگیرند.
مودب شعار گفت: یکی از اولین مراحلی که درباره کنترل سرطان پستان به مردم توصیه دارد این است که همه باید با روش های مختلف معاینه و خود مراقبتی سرطان پستان و علائم خطر و عوامل خطری آن آگاهی و آشنایی پیدا کنند.
سیگارهای الکترونیک و خطر بروز سرطان
این متخصص رادیوانکولوژی سبک زندگی (life style)، تغذیه و آگاهی افراد از سبک زندگی را یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری سرطان پستان دانست و در همین خصوص اضافه کرد: مصرف دخانیات، مصرف الکل، مصرف مواد مخدر و حتی سیگارهای الکترونیک می تواند در افراد سبب ایجاد سرطان شود.
تاثیر 30 دقیقه ورزش روزانه در جلوگیری از سرطان
مودب شعار تاکید کرد: فعالیت های منظم ورزشی به طوری که حداقل روزانه 30 دقیقه افراد بتواند به گونه‌ای ورزش کند که سبب افزایش ضربان قلب شود، در پیشگیری از بروز سرطان بسیار موثر است.
سه اصل مورد نیاز برای جلوگیری از سرطان پستان
وی درباره سرطان پستان به همه افراد جامعه توصیه کرد که باید نسبت به بافت پستان خودشان آگاهی داشته باشند و معاینه "مکرر، مداوم و منظم" را در زندگی خود به عنوان یک اصل دنبال کنند چرا که معاینه پستان و شناختن علائم خطر می تواند در تشخیص و مراجعه فوری به پزشک کمک کند و این در روند درمان بسیار موثر است.
تاثیر تشخیص زودهنگام سرطان پستان در درمان قطعی
رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ از سرطان وزارت بهداشت در همین رابطه افزود: اگر سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار موثرتر خواهد بود؛ بطوری که سبب می شود بیمار تا آخر عمر دیگر مشکلی نداشته باشد.
مودب شعار با بیان اینکه سرطان پستان لزوما به معنی مرگ نیست، گفت: اگر افراد در اولین مراحل بیماری شناخت به موقعی داشته باشند و درمان را سریعا آغاز کنند بدون شک نتایج درمان اثربخش‌تر و هزینه‌های کمتری را تجربه خواهند کرد.
وی گفت: اینکه سرطان پستان به یک سرطان شایع در کشور تبدیل شده یک خطر اما اینکه این سرطان قابل پیشگیری و قابل تشخیص زودهنگام نیز هست، یک فرصت محسوب می‌شود چرا که تشخیص و درمان زودهنگام آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
ابلاغ دستورالعمل تشخیص زودهنگام سرطان پستان به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور
رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه در خصوص سرطان پستان و سرطان روده بزرگ در معاونت های مختلف وزارت بهداشت اعم از بهداشت، درمان و آموزش اقدامات همسویی صورت گرفته است، گفت: برای آموزش نیروی انسانی جهت پیشگیری و غربالگری این سرطان اقدامات حائز اهمیتی انجام شده است و دستورالعمل تشخیص زودهنگام سرطان پستان بعد از 9 ماه بررسی های علمی که توسط اساتید انجام شد، تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.
مودب شعار درباره جزئیات دستور العمل سرطان پستان گفت: این دستورالعمل به شدت بر این مهم تاکید دارد که در مراکز بهداشتی اعم از پایگاه های بهداشتی و مراکز جامع خدمات شهری و روستایی، تمامی افراد چه افرادی که در شهر و روستاها زندگی می کنند، می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی آموزش خودآزمایی را فرا بگیرند و توسط پزشک یا مراقبین سلامت بررسی شوند.
به گفته این متخصص رادیوانکولوژی، در صورتی که مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی علائمی دال بر سرطان پستان داشته باشند و نیاز به پیگیری باشد با هماهنگی درون دانشگاهی می توانند به معاونت درمان و مراکز تشخیصی مثل ماموگرافی یا سونوگرافی در بخش های رادیولوژی ارجاع شوند و اقدامات مورد نیاز صورت گیرد.
سرطان پستان و توصیه به زنان بالای 40سال
وی به خانم های بالای 40 سال توصیه کرد که حتما هر 2 سال یکبار ماموگرافی و غربالگری انجام دهند و در صورتی که تغییری یا مشکلی ایجاد شده باشد، فرآیندهای تشخیص درمان در سطوح مراکز تشخیص زودهنگام سرطان در معاونت درمان انجام خواهد شد.
رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت افزود: به دنبال پویش سرطان پستان که سازمان جهانی بهداشت هم به شدت بر کاهش 2.5 درصدی سالیانه سرطان پستان تاکید دارد، ابلاغیه ای برای این پویش به سطوح مختلف دانشگاه های علوم پزشکی کشور جهت انجام فرآیند آموزش، پیشگیری و غربالگری سرطان پستان به صورت گسترده‌تر در سطح شهرستان‌های تحت پوشش ابلاغ شد.
مودب شعار همچنین در ادامه به برخی مباحثی که در جامعه در مورد ارثی بودن سرطان پستان مطرح می‌شود اشاره کرد و گفت: نمی‌توان اینگونه قضاوت کرد چرا که بسیاری از سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند. سرطان ها به شدت وابسته به عوامل محیطی هستند و زیر 10 درصد از سرطان ها ژنتیکی محسوب می‌شوند. هرچند افرادی که سابقه سرطان پستان یا روده در خانواده یا فامیل دارند بهتر است به پزشک مراجعه کنند اما در عین حال بسیاری از سرطان ها به عوامل محیطی بستگی دارد که برای کنترل عوامل محیطی نیز باید سایر دستگاه ها با وزارت بهداشت همکاری مشترکی داشته باشند.
رئیس گروه کنترل و پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت تاکید کرد: آموزش‌ها در خصوص سرطان پستان به صورت مجازی و حضوری به تمامی ماماها و مراقبین سلامت در سطوح دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته و این آموزش ها در آینده به صورت کلیپ در اختیار مراکز بهداشتی با توجه به تغییراتی که در دستورالعمل تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان وجود دارد، قرار خواهد گرفت.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، مودب شعار در همین رابطه به اهمیت آموزش همگانی و اطلاع رسانی به مردم به ویژه از طریق رسانه ملی اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند آموزش‌های مرتبط را به مردم ارایه دهند.
وی همچنین از تجهیز مراکز تشخیص زودهنگام سرطان به دستگاه ها و تجهیزات ماموگرافی و سونوگرافی خبر داد و گفت: این اقدامات سبب می شود تا دسترسی مردم در استان ها و شهرستان‌ها تسهیل یابد.
وی همچنین به زنان زیر 40 سال نیز توصیه کرد که ابتدا معاینات لازم را انجام دهند و فقط در صورتی که مشکلی ایجاد شد، سونوگرافی سینه انجام شود. به زنان زیر 40 سال خیلی توصیه به ماموگرافی نمی کنیم مگر اینکه توسط پزشک متخصص درخواست شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1298963/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحریک عمیق مغز، یک مرد فلج را درمان کرد

هیچ گاه دیگر هیچ چیز، جایش را پر نخواهد کرد…

«پیروزی بر شب»؛ داستان انگشتانی که می‌دیدند

نگاهی به جدول لیگ نخبگان و شرایط استقلال وپرسپولیس برای صعود

پرداخت هزینه‌ دادرسی بیرانوند توسط فدراسیون نقض اساسنامه بود

مصدومیت دوباره؛ شب تلخ ستاره لورکوزن!

صعود 5 تکواندوکار زن ایران به فینال بازی‌های آسیایی

بازیکن سابق پرسپولیس به پاختاکور ازبکستان پیوست

اصلاحات تکمیلی پیتسو در سومین اردوی بلند مدت استقلال

میزبانی از استقلال در قلعه عقاب‌ها!

ایرج طهماسب: پایه هنر بر اساس دروغگویی هم می شود

ایرج طهماسب: خیلی مهمه که خواسته های جامعه‌ حاضر را بدانیم

رکورد 5 ساله فروش سینما شکسته شد

بهترین سریال‌های سال 2024

موتور سواری دو نفره اکبر عبدی و همسرش در قلب اروپا / تصاویری دیدنی از سفر هیجان‌انگیز بازیگر محبوب و همسرش

نزله یا زکام چیست؟

آهنگ «عاشق شدم» با صدای ایوان بند

وزیر ارشاد: هنوز قانون حجاب ابلاغ نشده است

سلطان صخره های ارتفاعات جنگل های هیرکانی

دستگاه‌های «لاک خشک کن» سرطان‌زا هستند؟

مهم‌ترین توصیه‌تون به پدر و مادرهای جوان

اولین ویدئو از عاملان آزار دختر جوان یاسوجی

نوار مغزی با خالکوبی حسگرها روی سر!

مراسم تجلیل از تیم ملی فوتبال 7نفره

رامین رضائیان مقابل فولاد بازی می‌کند

مهاجم کنیایی مدنظر استقلال در انتظار پاسخ تست‌های پزشکی

مدال برنز تیم تنیس روی میز ناشنوایان در بازی‌های آسیایی

سیدحسین دوباره بهترین دروازه‌بان آسیا شد

حمله سارقان به خانه بازیکن جوان سویا

پیگیری حقوقی پرسپولیس برای رفع مشکل در سامانه فیفا

غیبت ملایی، جاور و نوروزی در اولین اردوی روئینگ

تحلیل ناگلزمان از اخراج نویر

جوکر یک تنه مقابل جنجگوها ایستاد

ضرورت همکاری بر رفع دغدغه‌های درمانی جامعه ایثارگری مازندران

طرح پایش تخصصی سلامت ویژه جانبازان و والدین معظم شهدا  برگزار شد

دفتر سوم و پنجم مجموعه کتاب های «وصیت نامه کامل شهدای» استان‌های «آذربایجان شرقی» و «زنجان» منتشر شد

ایرج طهماسب: بچگی من با نقاشی سپری شد

ویژه‌برنامه موزه سینما به مناسبت زادروز داریوش مهرجویی

قاب زیبای دو نفره مهسا طهماسبی بازیگر “جوکر” کنار پدرش / ژن‌های قوی پدرانه و شباهت‌های خیره کننده‌ای که او را خاص کرده

دستگاه های «لاک خشک کن» سرطان زا هستند؟

نظر جالب امیر مقاره درباره «محسن یگانه»

ترافیک نیمه سنگین در 5 جاده کشور

دستگیری متهمان آزار و اذیت دختر جوان یاسوجی

اختصاص 74 هزار میلیارد تومان در قالب طرح دارویار در کشور

جان باختن 4 نفر در آتش‌سوزی کارخانه روغن نباتی

خانواده‌ پلنگ ایران در طبیعت استان سمنان

اولین دادگاه قیامت

طرز تهیه حلوا شعریه

علائم ابتلا به مسمومیت با مونوکسید کربن چیست؟

صعود 10 تکواندوکار ایران به مرحله نیمه نهایی