آریا بانو

آخرين مطالب

مستمری یک معلول به یک میلیون تومان نمی‌رسد! خانواده

مستمری یک معلول به یک میلیون تومان نمی‌رسد!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - جمعی از معلولان مستمری بگیر می‌گویند: بازنشستگان معلول این روز‌ها در کف هرم معیشتی دریافت کنندگان مستمری قرار دارند و مشکلات آنان بیش از پیش شده است.

افشاری (از بازنشستگان معلول سازمان تامین اجتماعی و فعال حقوق بازنشستگان) گفت: وضعیت معیشتی ما بازنشستگان معلول و ازکارافتادگان مشخص است.
در روز‌های اخیر بازنشستگان بسیاری از جمله افراد زیر حداقل بگیر، از کار افتاده و به ویژه بازنشستگان معلول، از مشکلات گسترده خود می‌گویند. این بخش از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی که عمدتاً تحتانی‌ترین و فرودست‌ترین بخش جامعه بازنشستگی و سالخورده کشور محسوب می‌شوند، با مشکلاتی حاد و عدیده در زمینه معیشتی، درمانی و رفاهی مواجه هستند.
در روز‌های اخیر نیز البته احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در دیدار با فعالان حوزه بهزیستی و در دیدار دیگری با موسسات مردم نهاد و خیریه‌های مربوط به معلولان، به مشکلات گسترده افراد سالخورده معلول کشور اشاره و نظرات خود را درباره کاهش بار فشار و فرودستی بر این بخش از بازنشستگان ارائه کرد. با این وجود خود این بازنشستگان معلول و از کار افتاده با همه مشکلات پیگیر حقوق خود هستند و گاهی این پیگیری را تا سطح تجمع در مقابل نهاد‌های مسئول مثل سازمان برنامه و بودجه با همان حال جسمی ادامه می‌دهند.
افشاری (از بازنشستگان معلول سازمان تامین اجتماعی و فعال حقوق بازنشستگان) با اشاره به اینکه «در سال‌های اخیر با همت برخی فعالان پیگیر بازنشسته معلول، مشکلات این بخش از جامعه سالخوردگان کشور توسط مسئولان شنیده شده» گفت: وضعیت معیشتی ما بازنشستگان معلول و ازکارافتادگان مشخص است. اینکه در سال‌های اخیر بعد از سال 1396 قیمت بسیاری از کالا‌ها تا 400 درصد افزایش یافته بر کسی پوشیده نیست و اینکه ما بازنشستگان معلول و از کارافتاده از بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی نسبت به سایر بازنشستگان چقدر دریافتی داریم نیز قابل بیان است.
وی افزود: از سال 59 تا سال 63 هیچ نوع اضافه حقوقی به کارگران انجام نشد. در این دوره کارگران بخاطر آنکه کشور در شرایط جنگ است، با همراهی نخست وزیر وقت و تشکل‌های کارگری، ایثار کردند و از حق خود برای همترازی مزد و تورم گذشتند. اما مزد این ایثار را هرگز متقابلا از دولت‌های پس از جنگ دریافت نکردند.
افشاری تاکید کرد: این روند تا سال 1396 ادامه داشت. همواره افزایش مزد که براساس آن مستمری بازنشسته و از کارافتاده تعیین می‌شود، به میزانی کمتر یا کسری از نرخ تورم افزایش یافت. اما پس از سال 96 فاصله مزد و حقوق از معیشت شکاف عجیبی پیدا کرد. اوج این روند دو سال پیاپی بود که در دوران وزارت آقای صولت مرتضوی صورت گرفت. در یکی از این دو سال افزایش مزد و حقوق نصف نرخ تورم اعلامی بود! این فاصله بی‌سابقه در نوع خود باعث شد که به شکل عجیبی سفره‌ها خالی شود. این موضوع آنقدر موضوعی روشن بود که بدنه کارفرمایی نیز قبول داشت.
این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: در این دوره این میزان از رنج معیشتی را فقط کارگران حداقل بگیر و بازنشستگان کف و زیر کف بگیر با گوشت و پوست خود کامل حس کرد. در این میان بازنشستگان معلول و معلولین نیز فشار زیادی تحمل کردند. تعداد قابل توجهی از معلولان کشور ما بازنشسته هستند. در ماده 27 قانون جامع معلولین آمده است که دولت باید حداقل باید پایه حقوق تامین اجتماعی را برای معلولین شدید و خیلی شدید، ایجاد کند، اما همین میزان هم پرداخت نمی‌شود.
این بازنشسته معلول سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: بسیاری دیگر از معلولین از کار افتاده سازمان تامین اجتماعی هستند که در محیط کار و در اوج دوران خدمت خود ناچار خانه‌نشین شدند و به همین دلیل وضعیت مالی نامناسبی نیز دارند. ضمن اینکه جمع قابل توجهی از دیگر معلولین نیز افراد آسیب دیده در تصادفات رانندگی هستند که اغلب قربانی ناایمن بودن خودرو‌های تولیدی خودمان هستند.
در واقع حتی اگر برای شرکت‌های خودروساز داخلی هم مسئولیت اجتماعی تعریف می‌شد تا از معلولان و از کار افتادگان ناشی از حوادث خودرویی حمایت شود، امروز بسیاری از ما در معیشت جلوتر بودیم. در هر جای دیگر دنیا عامل معلول کردن افراد غرامت می‌داد، اما خودروسازان ما راحت و آزادند!
افشار با بیان اینکه بازنشستگان معلول و از کار افتاده ما ازکارافتادگی و معلول بودن را انتخاب نکردند که بابت انتخاب خود سزاوار فقر بسیار زیاد باشند، گفت: ما جرمی نکردیم که با معلول بودن بابت آن محکوم به نادیده گرفته شدن از سوی موسسات و وزارتخانه‌های شویم. ما سال‌هاست که ندیدیم در این حوزه از مسئولین قدمی برداشته شود. در این شرایط تنها قدیمی که از سوی خودمان مدنظر داریم، پیگیری حقوقی و صنفی است و یکی از راهکار‌های آن ایجاد تشکل صنفی برای خودمان است. این امر در حوزه صنفی است و طبق قانون اساسی یک حق است.
وی تاکید کرد: ما انتظار داریم تجمعات، انتقادات و نظرات ما در رسانه‌ها انعکاس یابد و کم کاری در این حوزه صورت نگیرید. ما بیش از 30 بار در چند سال اخیر در چندین نقطه کشور بابت موضوع معلولان تجمع داشتیم که کمترین میزان پوشش خبری روی آن به وجود آمد و گویا موضوع جذابی برای پیگیری نبوده که تا این حد مسکوت باقی مانده است.
مستمری یک فرد دارای معلولیت 970 هزار تومان است!
در ادامه این گفتگو کولیوند (دیگر نماینده بازنشستگان معلول و فعال صنفی حقوق معلولان) گفت: در حدود دو میلیون نفر معلول که در سازمان بهزیستی ثبت شده در کشور داریم. درجات معلولیت این افراد البته متفاوت است. اما وضعیت بسیاری از این معلولین که بخش قابل توجهی از آنان بازنشسته یا در سنین سالخوردگی هستند، اصلا مناسب نیست.
برای مثال «حق پرستاری» که برای جانبازان عزیز ما که البته حق ایشان است کمک هزینه ماهانه 22 میلیون تومانی است، اما این مبلغ برای معلولان شدید و خیلی شدید ثبت شده در بهزیستی، شامل یک کمک هزینه 2 میلیون و 200 هزار تومانی است که در عمل یک دهم آن و تقریبا بی‌تاثیر است. کمترین میزان حق پرستاری برای کمترین آسیب جانبازی 7 میلیون تومان تخمین زده می‌شود. با این وصف ما می‌گوییم درست است که بسیاری از این معلولین جانباز نیستند، اما آنان نیز حقوقی در جامعه دارند و نیازمند توجه بیشتری نسبت به اکنون هستند.
کولیوند ادامه داد: در طی دو سال اخیر جامعه معلولین توسط سازمان بهزیستی رها شدند. عملاً بدترین دوره برای معلولین، دوسال اخیر بود که مدیرعامل این سازمان تغییر کرد. بسیاری تصور می‌کنند که، چون 30 تا 40 درصد پایه حقوق را دریافت می‌کنند، پس اوضاع بد نیست، اما نمی‌گویند که ما 30 یا 40 درصد چه پایه‌ای را دریافت می‌کنیم! اکنون مستمری یک فرد دارای معلولیت حدود 970 هزار تومان است! یعنی حقوق مستمری یک فرد معلول هنوز به یک میلیون تومان نرسیده است.
وی با اشاره به مشکلات درمانی بازنشستگان این حوزه گفت: هزینه‌های معلولیت دو سه برابر افراد عادی است. ما هزینه‌های درمانی بسیار زیادی می‌دهیم. برای مثال به ما یک ویلچر داده می‌شود که، چون در عرض یک ماه خراب می‌شود و کیفیت نداشته و شهر‌ها نیز برای معلولان مناسب‌سازی نشده است، لذا باید با قیمت نازلی فروخته شده و معمولا بازنشستگان بعد از فروش ویلچر خارجی حدودا 20 میلیون تومانی را باید تهیه کنند. این درکنار انبوه هزینه‌های درمانی و پرستاری است. هزینه‌های حمل و نقل معلولان نیز بسیار بالاست. اما در حوزه درمانی و هزینه‌های آن این قشر خاص (یعنی معلولان) بطور کلی رها شدند. 
این فعال حقوق بازنشستگان ادامه داد: بسیاری از دولت‌ها به اسم بار مالی کمکی به معلولان بازنشسته نکردند. ما خانوار‌هایی را داریم که بیش از 4 معلول در درون خود دارند. عملا شغل و زندگی سرپرستان آن خانواده وقف پرستاری می‌شود و از کار باز می‌مانند. دولت چه کمکی به این افراد کرده و می‌کند؟ یک معلول اوتیسمی یا یک معلول حرکتی عملاً زندگی یک خانوار را مختل می‌کند.
او تصریح کرد: طبق ماده 27 قانون جامع معلولین، گفته می‌شود که معلولین شدید و بسیار شدید فاقد شغل و درآمد باید حداقل حقوق پایه وزارت کار را دریافت کنند. اما چنین چیزی رخ نمی‌دهد. ما بیش از 600 هزار نفر معلولین شدید و بسیار شدید فاقد شغل در کشور داریم که مشمول این قانون هستند، اما این قانون اجرا نمی‌شود. اما سازمان بهزیستی بجای 600 هزار نفر، به 240 هزار نفر تنها مبلغ 270 هزار تومان می‌دهد. یعنی الان که پایه حقوق 7.5 میلیون تومان است، پرداخت پایه حقوق از نزدیک به یک میلیون نفر معلول در کشور دریغ شده است.
کولیوند خاطرنشان کرد: ما معلولان و معلولان بازنشسته در راستای اجرای قانون به دیوان عدالت اداری بابت این تصمیم دولت و عملکرد سازمان بهزیستی شکایت کرده و منتظر نتیجه‌ایم. همچنان پیگیری حقوقی و صنفی خود را ادامه خواهیم داد، زیرا این وضعیت برای این بخش از جامعه ما قابل تحمل نبوده و نیست. وقتی شما با این حجم از هزینه‌های درمانی و دارویی مواجه باشید، قطعاً کمرتان زیر فشار معیشتی خم می‌شود. در شرایطی که مجلس و دولت به داد ما نمی‌رسد، چه می‌توان انجام داد؟
وی اضافه کرد: برخی از دوستان معلول ما در سال‌های اخیر از دیوان عدالت اداری موفق به اخذ رای شدند. جالب است که بهزیستی در حال اعتراض زدن به این رای است تا همین میزان مستمری ناچیز و شرم‌آور را نیز ندهد! این دیگر بسیار عجیب است. این درحالی است که هنوز یک ریال بابت گرفتن آن رای از سوی معلولی دریافت نشده است. سوال ما این است که مگر ما خودمان انتخاب کردیم که با پر کردن فقط ده سال سابقه بیمه بازنشسته شده و بدون سنوات ارفاقی بسیار کمتر از حداقل دریافت می‌کنیم؟
کولیوند با اشاره به این موضوع که «ما از سازمان تامین اجتماعی نیز انتظار کمک و حمایت داریم» گفت: ما همه می‌دانیم که سازمان تامین اجتماعی یک نهاد بیمه‌ای اقتصادی بوده و نهاد حمایتی نیست. اما این سازمان نیز در حمایت از معلولان و درمان بازنشستگان معلول که تحت شمول قانون آن هستند، وظایفی دارد که نه در حوزه معیشتی و نه در حوزه از کار افتادگی و درمان این سازمان محقق نشده است.
این فعال حقوق معلولان در پایان تاکید کرد: حدود دو تا 6 سال به معلولان سنوات ارفاقی به معلولان و از کار افتادگان ما می‌دهند که البته ما معتقدیم سنوات ارفاقی در بخش خصوصی که بازنشستگان آن ذیل سازمان تامین اجتماعی هستند هم باید انجام بگیرد. اما هنوز چنین چیزی رخ نداده است. معلولی که 40 تا 50 درصد کارایی دارد، با مشقت فراوان شاغل شده و کار می‌کند.
در این میان قرار بود سهم یا درصدی (بیش از دو درصد) از مشاغل طبق قانون به معلولین اختصاص یابد که خود دستگاه‌های دولتی با اجرا نکردن آن و عدم جذب نیروی معلول، اولین ناقضان این قانون هستند و بخش خصوصی نیز با وجود آنکه حرکات داوطلبانه‌ای هم دارد، از روی دست دولت نگاه می‌کند. ما می‌گوییم این نوع نگاه به معلول باید تغییر کند و در این زمینه به صدای رسانه‌ها نیازمندیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1287409/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به صدای وزش باد در مریخ گوش دهید

ریشه کلمه " کلاهبردار " در زبان فارسی از کجا آمده است؟

هالند: قبول دارم به اندازه کافی خوب نبوده‌ام

رویاپردازی‌های ملوان به کابوس تبدیل شد!

سروش رفیعی: اماده نبودن استادیوم آزادی و تعداد کم هواداران بهانه است باید از خودمان شروع کنیم و بهتر شویم

فرشید باقری: یک برد شیرین و دلچسب کسب کردیم

عذرخواهی آقا کریم: حرفی برای گفتن نداریم!

امیری: از شعارهای هواداران تراکتور ناراحت نشدم

رفیعی: هواداران هر چیزی بگویند حق‌مان است!

گفت و گو با میثم تیموری، بازیکن مس رفسنجان پس از پیروزی سه بر یک مقابل پرسپولیس

مهدی شریفی بازیکن مس رفسنجان: حرف‌های بین من و کالدرون بهتر است بیان نشود

بهترین دروازه‌بان دنیا از دعوا نمی‌ترسد!

سرنوشت مغضوبان رضاشاه؛ از بستری در تیمارستان تا خودکشی

«بیست‌ویک هفته بعد» از اسپانیا جایزه گرفت

رونمایی از لوگوتایپ یک عاشقانه پاییزی

چهره ها/ استوری تند «کامبیز دیرباز» علیه گاریدو

حرکت زیبا و فرهنگ‌سازی قشنگ مردان آهنین در پخش زنده

قطعه شنیدنی «چشای تو» با صدای علیرضا عصار

آهنگ «سماع مستان» با اجرای حسام الدین سراج

تمدید مهلت ثبت نام در آزمون جذب اختصاصی تصدی منصب قضا سال 1403

کشف 31 هزار لیتر سوخت قاچاق با بارنامه جعلی

صدور مجوز استخدام 24000 نیروی جدید در وزارت بهداشت تا هفته آینده

تناقض آماری مسئولان از تعداد فوتی‌های سقوط اتوبوس به دره

سایه سرقت بر فصل خانه‌تکانی/ پلیس: مراقب نظافتچی‌ها باشید

پریدنِ هیجانی چند پارکورکار را ببینید

استوری/ دوستت دارم مادر...

امیرالمومنین(ع) صحنه تاریخی را در جنگ بدر رقم زدند

استوری/ دلیل تبسم رسولِ خاتم

فشفشه ای که حادثه ساز شد

ثبت تصاویری از گردباد عظیم در آرژانتین

عملیات ترسوندن پدر خوب پیش نرفت!

استوری/ هر فرشته به تو یک نام بهشتی می داد

بازیگوشی دلفین با حباب های عجیب زیر آب

اساوری/ أم الکرمی أم الحسنی

طرز تهیه خورش بوقلمون

کمک های اولیه برای خونریزی بینی

آقایان وظیفه دارند معیشت همسرشان را تامین کنند

اولین داروی رشد مجدد دندان

نسکافه تو با خنده می نوشی!

ضربه خدابنده لو به تیر دروازه مس برخورد کرد

شعار هواداران پرسپولیس علیه درویش

«گندوز» 4 کارته شد و دیدار بعدی پرسپولیس مقابل خیبر را از دست داد

بدون گل در استادیوم زیبا !

پنالتی پرسپولیس پس از یک بار تکرار توسط علیپور گل شد

تیر خلاص مس به دروازه‌ی خالی پرسپولیس گل سوم مس به پرسپولیس

ماشین گلزنی فوتسال در یک قدمی رکورد تاریخی

پرسپولیس تعارف بالا نشینان را پس زد! برد بزرگ مس در تهران، برای فرار از قعر

مروری بر همه خبرهای سینما و تئاتر

تصویری از نقی، هما و فهیمه در پشت صحنه سریال پایتخت

من چه می‌دونستم مهر بی‌بان این‌جوری ریشه کرده تو دلش