آریا بانو

آخرين مطالب

اعتیاد به اینترنت و موبایل را جدی بگیرید! روانشناسي

اعتیاد به اینترنت و موبایل را جدی بگیرید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اکثر ما امروزه دچار اعتیاد به اینترنت ، گوشی همراه ، انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات شده ایم ، اگر می خواهید تا شادتر باشید باید سعی کنید اعتدال را رعایت کنید ،مراحل زیر را برای ترک اعتیاد به اینترنت و زندگی غنی تردنبال کنید.
ما واقعا از تکنولوژی سپاسگزاریم ، تکنولوژی زندگی ما را متحول کرده جهانی نو برای ما ساخته است ، می توانیم کارهای شگفت انگیزی انجام دهیم که تا چندی پیش شبیه رویا بودند ، اینترنت همیشه همراه ماست ، هرچیزی که بخواهیم را جستجو می کنیم و یاد می گیریم ، پاسخ پرسش هایمان را به راحتی در چند دقیقه پیدا می کنیم ، زندگی ما راحت تر و منظم تر شده ،حالا هم با وجود اپلیکیشن ها برای همه چیز کارمان راحت تر هم شده است .
می توانیم خرید کنیم ، از لباس و غذا گرفته تا لوازم خانه ، بازی کنیم ، ویدئو تماشا کنیم و از اخبار همه جهان آگاه باشیم ، شبکه های اجتماعی دوستان بیشماری برای ما ساخته اند دوستانی که شاید بیشتر از دوستان واقعی با آنها در ارتباط باشیم. خوب اما همه اینها هزینه ای دارد ،همه ما از چیزی رنج می بریم که به آن اوردوز اطلاعات گفته می شود !!
اما چطور می توانیم اطلاعات اضافی را بدون اینکه مسایل مهم را از دست بدهیم فیلتر کنیم ؟ چطور می توانیم زندگی خود را ازحجم زیاد اپ ها و سایت ها و اطلاعاتی که روزانه به سمت ما می آیند سم زدایی کنیم ؟ و چطور می توانیم روی چیزهایی که برای ما ضروری هستند تمرکز کنیم ؟ در واقع چطور باید تعادل را برقرار کنیم و دچار اعتیاد به موبایل ، اینترنت و ... نشویم.
چندی پیش مطلبی در این مورد خواندم که اخبارا سترس زای جهان باعث می شود تا درمورد زندگی شخصی خود احساس بدی داشته باشید، این در مورد من درست بود چرا که با خواندن این خبرها ، می خواستم کاری انجام دهم ، به دیگران اطلاع رسانی کنم و یا اینکه به فکر تثبیت موقعیت خودم می افتادم می خواستم تبدیل به کسی شوم که به این مسایل توجهی ندارد ،حس می کردم که در اینصورت آدم بی قیدی خواهم بود که به دیگران اهمیتی نمیدهد ، اما متوجه شدم کسانی که این کار را می کنند بی قید نیستند بلکه آنها میدانند چطور اطلاعات را فیلتر کنند و روی چیزهای مهم تر تمرکز کنند ، آنها یاد گرفته اند چطور در زمان حال بهترین کاری که از دستشان بر می آید را انجام دهند نه اینکه بی تفاوت باشند .
من عادت داشتم روزانه بارها فیسبوک و توییترم را چک کنم و صدای خودم را اینطور به گوش همه برسانم ، درباره همه چیز احساس نگرانی می کردم ، درباره گرم شدن هوای کره زمین ، جنگ در نقاط مختلف دنیا ، مسایل سیاسی کشورم و حتی وقایع کشورهای دیگر ، مطالبی درباره خوردن غذاهای ارگانیک ، توصیه های سلامتی و غذای سالم ، مطالب روانشناسی، مطالب علمی ، پیچیدگی های علم فیزیک و حتی نکاتی در مورد زیبایی و مد را به اشتراک می گذاشتم .تنها وقتی یک روز گوشی موبایلم را در خانه جا گذاشتم فهمیدم که چقدر از وقتم را در شبکه ای اجتماعی می گذرانم !
همچنین متوجه شدم اکثر کارهایی که در شبکه های اجتماعی انجام می دهم علی رغم اینکه صادقانه بود ، حس خوبی به من نمی داد و تنها مرا ناراحت می کرد از خودم پرسیدم آیا تنها دیدن لایک دیگران به عکس یا مطلبم مرا خوشحال می کند ؟ آیا من واقعا تغییری ایجاد می کنم ؟ آیا لزومی دارد که من همه آن اخبار را بخوانم و بدانم ؟ آیا لازم است همه آن چیزهایی که مرا ناراحت می کند را به اشتراک بگذارم ؟ پاسخ این بود: نه واقعا !!
وقتی دیدم اکثر عکس هایی که دوستانم از من گرفته اند در حال کار با گوشی و لپ تاپ است فهمیدم که واقعا معتاد به اینترنت هستم و تصمیم گرفتم این را تغییر دهم و بیشتر در زمان حال زندگی کنم!!
خوب حالا برای ترک وسواس فکری ام چه کار کردم؟
1- اول از همه دیگر تا آخر شب پای لپ تاپ و گوشی ننشستم ، وقتی قبل از رفتن به رختخواب با لپ تاپ یا گوشی کار می کنید و یا تلویزیون تماشا میکنید ، در کار ملاتونین اختلال ایجاد می شود ، ملاتونین هورمون خواب است ،و این خوابیدن را سخت می کند و خواب شب را آشفته می کند. خواب برای یک جسم و ذهن سالم ضروری است .مغز شما به شدت تلاش می کند تا اطلاعات را پردازش کند و ممکن است تمام شب نتواند آرام شود
خیلی خوب است اگر قبل از خواب کمی مدیتیشن کنید یا با همسرتان وقت بگذرانید تا بتوانید آرامش بیشتری کسب کنید.

آریا بانو

2- گوشیتان را تنها در زمان های خاص و به مدت کوتاهی چک کنید . و حواستان باشد وقتی در حال صحبت با دیگران هستید این کار را نکنید ، مردم این کار را دوست ندارند چون این کار به معنی اینست که حواستان جای دیگریست .
3- وقتی آنلاین هستید هدفمند باشید ،و تنها وبسایت ها و اپ ها و شبکه های اجتماعی را با این هدف مرور کنید و اگر می خواهید خرید اینترنتی کنید بدانید که چه می خواهید ، قبل از اینکه تعداد زیادی خرید بیهوده کرده باشید .
4- آلارمی برای یادآوری زمان مورد نظر ماندن در اینترنت داشته باشید چرا که به راحتی ممکن است زمان را از یاد ببرید
5- گوشی هوشمندتان را در خانه بگذارید وقتی میخواهید با دوستان و خانواده وقت بگذرانید .وقتی گوشی همراهتان نباشد وسوسه چک کردن گوشی در هر 5 دقیقه نیز ا ز بین می رود
6- اپهای شبکه های اجتماعی را از گوشیتان پاک کنید . اینطوری از شر یادآوری های مکرر آنها برای لایک کردن خلاص می شوید
7- چیزی که بهره وری مرا بیشتر می کند نوشتن لیستی از کارهایی است که باید انجام دهم و انجام تک تک آنهاست .
با لیست کارها کار من پشت کامپیوتر مثمر ثمرتر می شود .اینطوری دیگر از زیر کار در نمی روم و وقت تلف نمی کنم و یک عالمه مطلبی که مورد نیاز نیست را نمی خوانم !!
من نیاز دارم تا روی زندگی ام متمرکز شوم و درحال کار روی این موضوع هستم .من نیاز دارم جوری زندگی کنم که بتوانم به آن افتخار کنم ،با تمرکز روی چیزهایی که برایم مهم هستند!
همچنین سعی کردم تا هر روز کار جالبی انجام دهم مثلا پختن غذاهای خوب و انجام کارهایی که دوست دارم د رکنار دوستانم ، کارهایی که قبلا برای آنها اصلا وقت نداشتم .بدون وسواس تکنولوژیکی من زمان بیشتری دارم و شادتر هستم.

آریا بانو

حقیقت اینست که ما نمی توانیم به تنهایی جهان را تغییر دهیم اما می توانیم زندگی خود را تغییر دهیم و بوسیله آن الهام بخش دیگران برای تغییر باشم .ما باید از اطلاعات و تکنولوژی برای پیشرفت استفاده کنیم اما نباید اجازه دهیم که تمام زندگی ما را به خود اختصاص دهد .
ما باید در زمان حال زندگی کنیم ، چرا که این حال است که وقتی گذشت دیگر هرگز باز نمی گردد .
منبع:آی بانو

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189363/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گام مهم دانشگاه مینه‌سوتا در مقابله با آنفلوانزای پرندگان ‏

دانشمندان یک لرزه‌نگار با شن و ماسه ساختند

اعلام برگزیدگان جایزه ادبی «نِرو»

اتفاق عجیب در فوتسال زنان؛ دو دقیقه گم شد!

اسماعیل صفیری: داوران ما با پول داوری زندگی خود را نمی‌چرخانند

حکم میلیاردی کاپیتان علیه مس

معمای خریداران واقعی صندلی‌های VIP نوکمپ!

اعزام بزرگ فدراسیون تکواندو به تورنمنت فجیره امارات

بازیکنان بدون تیم در حسرت قرارداد

حرکات عجیب گواردیولا با دروازه‌بان تیمش

واکنش صریح گواردیولا به ادعای فودن

بنیادی‌فر: اگر داور فاسد داریم، اسمش را ببرند

ستایش فن‌پرسی از جهان‌بخش

ماجرای زمین‌هایی که به نام سپاهان نیست اما پولشان را داده‌اند!

چهار گزینه سرمربیگری پرسپولیس مشخص شد

مجری تلویزیون هم شجریان را عذاب داد و هم ما را!

تعطیلی چندساعته سینماها در روز پنجشنبه

واکنش جبلی به حواشی برنامه‌ای که به هادی عامل کفن هدیه داد

یک کاربر راز جوانی مهدی کوشکی را لو داد!

پاسخ آکادمی به احتمال لغو مراسم «اسکار» 2025

بازدید «رضاخان و محمدرضا پهلوی» از تخت جمشید

لحظات دلنشین نیلوفر استخری با مردان مهربان زندگی‌اش به مناسبت روز پدر / کلیپی جذاب از همسر، برادر، پدر و پدرشوهر خانم بازیگر

لحظاتی از اجرای شاد و مفرح محسن شریفیان در چابهار

دف‌نوازان، «سماع ضربی‌» هوشنگ کامکار را اجرا می‌کنند

خودروها برای ورود به قشم صف کشیدند

واکشن جبلی به حواشی برنامه جعبه سیاه با حضور هادی عامل: بی‌سلیقگی بود

سانحه برای هواپیمای آموزشی فراجا؛ 3 نفر به شهادت رسیدند

وزیر بهداشت: تغییر قیمت دارو قطعی نشده است

«فِرسته» رسما جایگزین «پُست» شد

توضیحات وزیر علوم درخصوص آخرین تصمیم درباره مصوبه لغو محرومیت از کنکور پذیرفته شدگان 1403

پلیس راهور: 85 درصد پیامک اولیه جریمه‌های رانندگی به ثبت نهایی نمی‌رسند

شکوه اعتکاف به بیان آیت الله جوادی آملی

مرغی عجیب با چهار پا!

تصاویری از کل و بزهاى با شکوه البرز مرکزى

بررسی تاثیر فست فودها بر چاقی کودکان

تولید قرص کلسیم نانویی برای پیشگیری از پوکی استخوان

در سوگ رضا قلاجوری؛ شاعری که ستاینده زندگی و عشق بود

نسخه صوتی «حماسه سرآغاز» منتشر شد

ستاره سابق کره‌ای‌ها بازنشسته شد

بحث خروج صلاح داغ شد

گولسیانی به بازی با سپاهان می‌رسد

گفتگوی رسانه باشگاه سپاهان با صالح حردانی و حسین گودرزی

گفتگوی رسانه باشگاه سپاهان با برایان دابو و نیما میرزازاد

دستیار سابق کی‌روش در اسلامشهر آفتابی شد

مظلومی: مهدی اولاد هیچ هماهنگی نکرد

قضاوت داوران ایرانی در انتخابی جام ملت‌های فوتسال بانوان آسیا

برنامه پرسپولیس برای سفر به اراک اعلام شد

جریمه یک میلیاردی استقلال، خیبر، تراکتور!

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

تغییر مود عجیب جناب خان!