آریا بانو - فرارو / حلوای به نوعی حلوای
سنتی استان گیلان است که به دلیل داشتن
میوه به در ترکیباتش بسیار خوشرنگ و خوشبو است.
حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و
سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای
مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک
دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود. حلوا به نوعی حلوای اصیل و خوشمزه استان گیلان است که بافتی نرم و
عطر و طعم بینظیری دارد. این حلوای خوشمزه در کنار چای بسیار میچسبد و برای سفره افطار نیز یک انتخاب مناسب است. این حلوا به دلیل داشتن
میوه به دارای رنگ و
عطر فوقالعادهای است. اگر
دوست دارید این حلوای خوشمزه را در
منزل و با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه حلوای به همراه ما باشید.
مواد لازم
به: 1 کیلو
![]()
شکر: 700 گرم
آب: 3 لیوان
پودر هل: 2 قاشق چایخوری
نشاسته گندم: 1 لیوان
کره: 30 گرم
پودر گل سرخ: 2 قاشق چایخوری
مغز گردو خرد شده: 1 لیوان
طرز تهیه
برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا بهها را
پوست و از وسط نصف کنید. تخمهای به را خارج کنید و بهها را به صورت مکعبی خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب (ترجیحا مسی یا رویی) بریزید. سه لیوان آب سرد و شکر را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید، سپس دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید. حدودا 2
ساعت زمان بدهید تا به با شکر بپزد و تغییر رنگ بدهد. بعد از اینکه بهها به غلظت رسید و قرمز رنگ شد، با گوشتکوب برقی یا گوشتکوب دستی بههای پخته را بکوبید تا کاملا میکس شود. نشاسته ذرت را با 1 لیوان آب سرد مخلوط کنید و به قابلمه به اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا باید حلوا را به مدت نیم
ساعت دیگر با حرارت کم هم بزنید تا کم کم نشاسته جذب و آب حلوا کشیده شود. در مرحله بعد کره، پودر هل و پودر گل سرخ را اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب شود. 5 دقیقه بعد مغز گردو را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی حلوا از قابلمه جدا شود دیگر آماده سرو است. حلوا را داخل ظرف مخصوص سرو بکشید و روی حلوا را به دلخواه با پودر گردو و پودر گل سرخ تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ این حلوا ذاتا شل است و باید با قاشق سرو شود. اگر
دوست دارید حلوا را قالب بزنید، میتوانید در مرحله آخر پخت 1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را با دو قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط و به روش بن ماری حل کنید و بعد به مایه حلوا اضافه کنید.
ـ
میوه به یکی از میوههای خوشبو و بهشتی است که طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد و دارای خواص بیشماری برای بدن است. به سرشار از
ویتامین A، B و املاح آهکی است؛ همچنین به دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئید، گلوسید و لیپید است که برای
سلامت قلب،
معده و دستگاه گوارش و آرامش اعصاب مفید است. در
ایران به در استانهای فارس، اصفهان، کرمان و اردبیل تولید میشود. برای تهیه
دسر و حلوا به بهتر است از بههای سالم، بدون لکه و زدگی استفاده کنید.
ـ نشاسته حاوی فیبر، گندم، کلسیم و
ویتامین بی است که در عین حال بسیار کم کالری است. نشاسته در بدن به قند تبدیل میشود و به همین دلیل برای تأمین انرژی مناسب است. نشاسته برای تنظیم قند خون، تقویت معده، و بهبود سرفه و گرفتگی صدا بسیار موثر است. منبع اصلی نشاسته گندم، ذرت و
سیب زمینی است. نشاسته گندم با نشاسته ذرت متفاوت است و بافتی به نرمی آرد گندم دارد. نشاسته گندم همچنین با نشاسته گل متفاوت است و بهتر است آن را با نشاسته گل جایگزین نکنید.
ـ حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید
عطر بیشتری دارد و برای تهیه
دسر و
شیرینی مناسبتر است.
http://www.banounews.ir/fa/News/1364400/طرز-تهیه-حلوای-به؛-حلوای-خوشمزه-و-سنتی-گیلانی