آریا بانو

آخرين مطالب

سخنگوی فراکسیون زنان مجلس

پاسخ به نگرانی‌ها درباره تبعاتِ بخشنامه دورکاری زنان معاونت امور زنان و خانواده

پاسخ به نگرانی‌ها درباره تبعاتِ بخشنامه دورکاری زنان
  بزرگنمايي:

آریا بانو -

سخنگوی فراکسیون زنان مجلس به نگرانی‌ها درباره تبعات بخشنامه دورکاری زنان شاغل دارای فرزند کمتر از شش سال پاسخ داد.
سارا فلاحی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی فراکسیون زنان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به صدور بخشنامه استفاده از امکان دورکاری برای زنانی که فرزند کمتر از شش سال دارند و در پاسخ به این سوال آیا این بخشنامه به کمرنگ شدن حضور زنان در جامعه و حذف آنان از فعالیت‌های اجتماعی،‌ اقتصادی و سیاسی منجر نمی‌شود، گفت: این بخشنامه برای زنانی است که خودشان طالب این موضوع هستند و خودشان تحت فشار بوده و نگهداری از کودکان‌شان در اولویت است. این بخشنامه به این منظور نیست که همه زنان شاغل را وادار به دورکاری کنند.
وی ادامه داد: تضادی که بین ایفای دو نقش مادری و اشتغال برای زنان ایجاد می‌شود دغدغه ما نیز است، از همین‌رو ما باید در مجلس در این خصوص در سطح کلان‌تری بیندیشیم و قوانین را در حوزه زنان به گونه‌ای بنویسیم که تضاد نقش بین مسئولیت اجتماعی زنان و مسئولیت آن‌ها در قبال خانواده ایجاد نشود و زن مجبور نشود یکی را فدای دیگری کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حضور اجتماعی زنان بسیار مهم است، تصریح کرد: این دغدغه را با وضع قوانین درست و همه‌جانبه و شفاف می‌توانیم برطرف کنیم، چراکه تضاد این دو نقش برای زنان یک مسئله اساسی است. ما از یک سو می‌خواهیم زنان‌مان مسئولیت اجتماعی داشته باشند و از طرف دیگر شرایطی را برای آن‌ها فراهم نمی‌کنیم که با استفاده از قوانین درست خانواده دچار مشکل نشود.
فلاحی ادامه داد: باید این مسئولیت اجتماعی به گونه‌ای باشد که هم خانواده دچار مشکل نشود و همچنین مسئولیت در قبال خانواده به گونه‌ای باشد که مسئولیت اجتماعی زنان نادیده گرفته نشود. با این بخشنامه سعی شده است که بخشی از مشکلات زنان را در شرایط کرونا حل کنیم.
وی تاکید کرد: اما باید توجه کنیم که وقتی یک بخشنامه را می‌نویسیم باید پیوست اجتماعی، فرهنگی و ... را برای آن در نظر بگیریم و بخشنامه‌ها تک بعدی نباشد. در فراکسیون زنان ما به دنبال رفع این تضاد نقش زنان در جامعه و خانواده هستیم و تلاش می‌کنیم این موضوع را مدیریت کنیم و جلساتی در این خصوص قرار است، برگزار شود تا ببینیم چه اقدام مناسبی را می‌توانیم انجام دهیم تا هم از خانواده حفاظت شود، چراکه خانواده اساس جامعه است و هم حضور اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زنان به گونه‌ای نباشد که زنان حذف شوند.
سخنگوی فراکسیون زنان با تاکید براینکه زنان یک بال توسعه هستند، تصریح کرد: نیاز است که زنان در جامعه حضور داشته باشند، چرا که توانمندی و حضور زنان در جامعه به کارآمدی سیستم و توسعه کشور کمک می‌کند، بنابراین ما در فراکسیون زنان به دنبال حل این تضاد نقش هستیم و آن بخشی که مربوط به مجلس است را ما در فراکسیون زنان مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم.
فلاحی در پاسخ به این سوال که با توجه به این بخشنامه این امکان وجود دارد که نقش و حضور زنان به واسطه دورکاری در جامعه کمرنگ‌تر شود، خاطرنشان کرد: فکر نمی‌کنم این چنین باشد. ما با زنان جلسات مختلفی داریم زنان کارمند در حال حاضر به واسطه بیماری کرونا طالب دورکاری هستند. قبل از این مقوله هم زمانی که من در دانشگاه حضور داشتم بانوان کارمند نیز خواستار این بودند که توجه بیشتری به آن‌ها شود و فرجه‌های بیشتری به آن‌ها داده شود تا بتوانند به خانواده رسیدگی بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: رسیدگی به خانواده نیز به این معنا نیست که حتما زن را به داخل خانه بفرستید. زمانی که ما در دانشگاه بودیم زنان خواستار این بودند که به طور مثال مهدکودکی در دانشگاه باشد یا زمانی برای این زنان در نظر گرفته شود مانند ساعت شیردهی تا بتوانند به کودکان‌شان رسیدگی کنند. این موضوع لزوما به این معنا نیست که دادن امکانات به زنان که حق آن‌ها نیز هست به معنی خانه نشینی زن باشد همانطور که گفتم لازمه توسعه اجتماع، حضور توامان زن و مرد در اجتماع است و این بخشنامه به معنی این نیست که حضور فیزیکی زنان را در جامعه نادیده بگیریم و می‌توان از مسیرهای مختلف و متفاوت از جمله رشد امکانات و استفاده از تکنولوژی این تضاد و دوگانگی را حل و این دو را به هم نزدیک کرد.
او در پاسخ به این سوال که چه تدابیری اندیشیده شده است که کارفرمایان با توجه به این بخشنامه‌ها از حضور زنان کمتر استفاده نکنند و مشکلی برای اشتغال زنان ایجاد نشود، خاطرنشان کرد: وقتی ما می‌گوییم که باید قوانین همه جانبه نگریسته شود، منظور این است که قانون باید به این موضوع نیز توجه کند و مسئولیت‌هایی برای کارفرما در قبال زنانی که دورکاری می‌کنند و یا برای حفاظت از خانواده مجبور می‌شوند ساعات کمتری کار کنند، باید تعریف شود. ما باید ارزش‌گذاری کنیم و وقتی روی کار و حضور زنان در خانواده ارزش‌گذاری می‌کنیم نباید حقوق و مزایای زنان را به واسطه اینکه ساعات کمتری در اداره هستند، کمتر کنیم، چراکه وقتی این کار را می‌کنیم عملا این سیگنال را می‌فرستیم که حفاظت از خانواده برای ما ارزشی ندارد و زن را مجبور می‌کنیم که خانواده را رها کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قوانین را تصحیح نکنیم قطعا زنی که در خانه دورکاری می‌کند حضور اجتماعی‌اش کمرنگ تر می‌شود و باعث می‌شود ما از این طرف بام بیفتیم از همین رو باید قوانین شفاف، مصرح، بدون ابهام و توسعه یافته نوشته شود و برای هر کسی مسئولیت خاص خود را در نظر بگیریم تا مشکلی در جامعه برای افراد ایجاد نشود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/693342/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف جسد یک مرد در کنار رودخانه

ابوسعید ابولخیر که بود؟

پیامبری که اولین خیاط عالم بود؟

با علی(ع) کار را تمام کن!

طرز تهیه کیک سیب خامه ای

اقدامی که سن قلب و عروق را 6 ماه کاهش می‌دهد

دلیل علاقه بچه ها برای بازی با پدر

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

سفر به تاریخ؛ «محمدرضا پهلوی و صدام حسین در الجزایر»؛ سال 53

احمدی پرسپولیسی است یا استقلالی؟

نماهنگی زیبا از قطعه «پرواز قوها» با صدای علیرضا قربانی

قتل کارمند بانک در تهران توسط شوهرش

سقوط یک هواپیما حین اجرای حرکات نمایشی در استرالیا

ماجرای جالب خواستگاری یک رزمنده از همسرش

این لقمه مرغ خیلی راحت و خوشمزه است

طرز تهیه تاکوی مکزیکی

با شوهر پرسپولیسی/استقلالی چه کنیم؟

ایده بامزه ترین هدیه برای کسی که عاشقشی

فلیک: قهرمانی‌های بیشتری می‌خواهیم

قرارداد 2 ساله تیم بسکتبال نیویورک با بازیکن 39 ساله

سریال پایتخت 7 ؛ از تبلیغ خرید طلا تا گم شدن هویت خانواده ایرانی! / خانواده نقی معمولی غیر معمولی شد

اجرای دیالوگ معروف میرطاهر مظلومی در سریال قهوه تلخ

«موسی کلیم‌الله» 30 میلیاردی شد؛ دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی

آهنگ احساسی «ما دو نفر» با صدای حامد برادران

پلیس با عاملان هرگونه هنجارشکنی احتمالی برخورد قاطع می‌کند

گوناگون/ بازی‌های خاطره‌انگیز و آیین‌های کهن در سیزده‌بدر

آتش‌سوزی یک خط لوله گاز در مالزی

داور برنامه محفل: پخش قرآن از مناره مسجد من رو قاری کرد

گوناگون/ تاریخچه سیزده بدر را می‌دانید؟

چهار خاصیت فوق‌العاده خیار برای سلامتی

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

گواردیولا: هالند را پنج تا هفت هفته نداریم

مسی با امباپه و هیچ بازیکنی قابل مقایسه نیست

مس رفسنجان بدون سرمربی تمرین کرد

حسرت چپ استقلال برای گل و پاس گل

رد تماس مومنی با سیروس پورموسوی

خاطره بهترین روز زندگی مسی تکرار شد

ذوب‌آهن رابین‌هودِ تیم‌های مدعی و قدرتمند

جباری راه بردن تراکتور را به استقلال نشان داد

فلیکس در پایان فصل از میلان می‌رود

ولورهمپتون به دنبال دروسی

توضیح بهروز گرانپایه درباره تصویرش با عباس عبدی در دادگاه/ ماجرا چه بود؟

جوک های بی مزه مهران غفوریان و رامین ناصر نصیر در شب خوش

هتل ترانسیلوانیا یا پایتخت؟

سیزده‌بدر هوای تهران چه وضعیتی دارد؟

آتش سوزی هولناک در یک پمپ بنزین مالزی

آموزش درست کردن نخودآب

مواد غذایی که احتمال مرگ را افزایش می‌دهند