توصیه به بانوان در سنین باروری؛ مشاوره بارداری بگیرید
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو - مهر /مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تمامی بانوان در سنین باروری توصیه کرد یک سال قبل از تصمیم به بارداری برای دریافت مراقبتهای لازم به واحدهای بهداشتی مراجعه کنند.
به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حورا آستانه گفت: در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاهها و خانههای بهداشت مراقبتهای قبل، حین و پس از بارداری، مشاورههای شیردهی و مراقبتهای نوزادی به مادران، نوزادان و کودکان زیر پنج سال، طبق بسته خدمتی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه سلامتی نخستین گام به سمت آیندهای روشن است، به تمامی بانوان در سنین باروری توصیه کرد یک سال قبل از تصمیم به بارداری برای دریافت مراقبتهای لازم به واحدهای بهداشتی مراجعه کنند.
آستانه، مراقبت پیش از بارداری را به عنوان مراقبتی پیشگیرانه برای کاهش عوارض احتمالی بارداری و زایمان عنوان کرد که با هدف حفظ باروری و ارتقای سلامت مادر و جنین ارائه میشود.
به گفته وی، در اولین مراجعه ضمن انجام مراقبتهای اولیه و ویزیت ماما و پزشک، آزمایشهای مورد نیاز برای فرد درخواست شده و در صورت وجود بیماری زمینهای به متخصص ارجاع داده میشود.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مادران در طول دوران بارداری حداقل هشت بار توسط ماما ویزیت میشوند و مراقبتهای لازم را دریافت میکنند.
وی افزود: با مثبت شدن تست بارداری در واحدهای بهداشتی برای مادر پرونده بارداری تشکیل میشود و در صورت بروز شرایط خاص و نیاز به پیگیری و مراقبت ویژه، مراقبتهای بیشتر و ویژهتر به مادر ارائه میشود.
آستانه، برگزاری کلاسهای آمادگی زایمان را از دیگر خدمات واحدهای بهداشتی عنوان کرد که با هدف ارتقای آگاهی مادر و خانواده و همچنین آمادگی مادر برای انجام زایمان در هشت جلسه از هفته 20 تا 37 حاملگی برگزار میشود.
وی، زایمان طبیعی را روش ارجح برای سلامت مادر و کودک برشمرد و افزود: درکلاسهای آمادگی زایمان علاوه بر ارائه خدمات مشاورهای و آموزشهای آمادگی برای زایمان؛ تمرینهای کششی، تن آرامی، ماساژ و الگوهای تنفسی برای زایمان و پس از زایمان نیز آموزش داده میشود.
آستانه، مشاوره برای پیشگیری از سقط عمدی جنین را یکی دیگر از خدمات ارائه شده ذکر کرد و یادآور شد که مشاوره و معرفی به گروههای حمایتگر مردمی مانند نفس، حسنا و…، برای مادرانی که قصد سقط دارند انجام میشود.
به گفته وی برای اطمینان از سلامت مادر و نوزاد، سه مرحله مراقبت از مادران تازه زایمان کرده پیشبینی شده است. این مراقبتها در روزهای اول تا سوم، دهم تا پانزدهم و 30 تا 42 روز پس از زایمان انجام میشود.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در این واحدها بر اساس راهنمای مراقبتهای ادغام یافته کودک سالم؛ همه نوزادان از بدو تولد تا 30 روزگی و کودکان از یک تا 59 ماهگی با انجام ویزیتهای برنامهریزی شده ارزیابی و طبقهبندی میشوند و در صورت نیاز، اقدامات مداخلهای مناسب به آنان ارائه میشود.
آستانه، مراقبتهای مذکور را شامل پایش رشد، تغذیه با شیر مادر و تغذیه تکمیلی برای کودکان بالای شش ماه، بررسی وضعیت بینایی، شنوایی، دهان و دندان، تکامل، واکسیناسیون، مکملهای دارویی و غربالگریها برشمرد.
وی با تاکید بر نقش تغذیه با شیر مادر در سلامت مادر و نوزاد اظهار کرد: کارشناسان مجرب و آموزش دیده در واحدهای بهداشتی همواره آماده ارائه خدمات مشاورهای و کمک به مادران هستند تا به آنان برای تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر تا پایان شش ماهگی و تداوم آن تا دو سالگی کمک کنند.
آستانه، ارزیابی تکاملی کودکان را از دیگر خدمات واحدهای بهداشتی برشمرد و یادآوری کرد: مراقبان سلامت در صورت مشاهده هرگونه تأخیر در رشد و تکامل، کودک را برای بررسی تکمیلی به مرکز جامع تکامل کودکان ارجاع داده میدهند.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با رویکردی جامع، تسهیلات و حمایتهای ویژهای برای کودکان و مادران در مراحل مختلف بارداری، زایمان و شیردهی در نظر گرفته شده است تا ضمن کاهش دغدغههای مالی خانوادهها، دسترسی آسان مادران به خدمات تخصصی در این دوران حساس را تضمین کند.
مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اعطای مرخصی زایمان 9 ماهه با حفظ حقوق و مزایا برای مادران شاغل، استفاده از دو هفته مرخصی با حقوق توسط پدران برای کمک به همسر و مراقبت از نوزاد، پوشش بیمه رایگان کودکان تا سن پنج سالگی، تسهیلات مالی نظیر وامهای کمبهره فرزندآوری و بستههای حمایتی برای خانوادههای دارای فرزند را بخشی از حمایتها و تسهیلاتی عنوان کرد که در قالب قانون و در راستای ارتقای سلامت و رفاه مادران و کودکان ارائه میشود.
آستانه در خاتمه، از تلاش همه فعالان عرصه سلامت مادر و کودک در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قدردانی کرد.
-
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۲:۵۸
-
۱۰ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1396428/