آریا بانو

آخرين مطالب

هوش مصنوعی آینده «اوپن‌ای‌آی» بهترین نمونه در نوع خود خواهد بود اقتصادی

هوش مصنوعی آینده «اوپن‌ای‌آی» بهترین نمونه در نوع خود خواهد بود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /«اوپن‌ای‌آی» در تلاش است تا مدل هوش مصنوعی باز آینده خود را به بهترین نمونه در نوع خود تبدیل کند.
شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) اواخر ماه مارس اعلام کرد که قصد دارد اولین مدل زبانی باز خود را از زمان عرضه «GPT‑2» در سال جاری منتشر کند. اکنون انتشار جزئیات مربوط به این مدل از جلسات این شرکت با جامعه توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی آغاز شده است.
به نقل از تک کرانچ، منابع آگاه گفته‌اند که «آیدان کلارک»(Aidan Clark) معاون بخش پژوهش اوپن‌ای‌آی، سرپرستی روند توسعه این مدل باز را بر عهده دارد که در مراحل بسیار اولیه است. اوپن‌ای‌آی زمان انتشار این مدل را در اوایل تابستان هدف قرار داده است و قصد دارد آن را که یک مدل استدلالی در راستای مدل‌های سری o شرکت است، در میان سایر مدل‌های استدلالی باز در صدر جدول قرار دهد.
براساس گفته‌های این منابع آگاه، اوپن‌ای‌آی در حال بررسی یک مجوز بسیار سهل‌گیرانه برای این مدل با محدودیت‌های کاربردی یا تجاری کمتر است. مدل‌های باز مانند «لاما»(Llama) شرکت «متا»(Meta) و «جما»(Gemma) گوگل به دلیل تحمیل الزامات طاقت‌فرسا مورد انتقاد قرار گرفته‌اند و ظاهرا اوپن‌ای‌آی به دنبال اجتناب از این انتقادات است.
اوپن‌ای‌آی با فشار فزاینده‌ای از سوی رقبایی مانند شرکت چینی «دیپ‌سیک»(DeepSeek) روبه‌رو است که رویکرد باز را برای راه‌اندازی مدل‌ها اتخاذ کرده‌اند. برخلاف راهبرد اوپن‌ای‌آی، این رقبا مدل‌های خود را برای آزمایش و در برخی موارد تجاری‌سازی در اختیار جامعه هوش مصنوعی قرار می‌دهند.
این راهبرد برای برخی از شرکت‌ها بسیار موفقیت‌آمیز بوده است. شرکت متا که سرمایه‌گذاری زیادی را روی خانواده‌ مدل‌های هوش مصنوعی متن‌باز لاما انجام داده، در اوایل ماه مارس اعلام کرد که لاما بیش از یک میلیارد دانلود داشته است. در همین حال، دیپ‌سیک به سرعت پایگاه کاربری بزرگی را در سراسر جهان ایجاد کرده و توجه سرمایه‌گذاران داخلی را به خود جلب کرده است.
منابع به تک کرانچ گفته‌اند که اوپن‌ای‌آی قصد دارد مدل باز خود را که «ورودی متن، خروجی متن» خواهد بود، روی سخت‌افزارهای رده بالای مصرفی اجرا کند و احتمالا به توسعه‌دهندگان امکان دهد تا استدلال آن را فعال و غیر فعال کنند؛ مشابه مدل‌های استدلالی که اخیرا توسط «آنتروپیک»(Anthropic) و شرکت‌های دیگر منتشر شده‌اند. استدلال می‌تواند دقت را بهبود ببخشد اما این به قیمت افزایش تأخیر خواهد بود.
اگر عرضه این مدل با استقبال خوبی روبه‌رو شود، اوپن‌ای‌آی ممکن است کار خود را با ارائه مدل‌های بیشتر که احتمالا شامل مدل‌های کوچک‌تر هستند، دنبال کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1394754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت یک ایرانی به کشور پس از تحمل 18 سال حبس در چین

آخرین وضعیت سند راهبردی فضای مجازی

استوری/ خدا نکنه زندونی شه تو قفس کبوتر...

چگونه مغز ما فریب می‌خورد؟

ملاقات مجازی با پزشک، سیاره ما را نجات می‌دهد

دو خط کتاب/ جای خالی سلوچ

هرگز قصدم تحقیر ژوائو فلیکس نبود

دیدار وزیر ورزش با اعضای تیم فوتسال بانوان

مشخص شدن رقبای جودوکاران ایران در قهرمانی آسیا

مربی گوانگژو: الهلال شایسته قهرمانی در آسیاست

رسمی؛ نبرد حساس مدعیان لیگ یک با VAR

امیدواری تاج به فوتسال زنان ایران

ستاره محبوب پرز قهرمانی را از رئال می‌گیرد!

واکنش یک اصولگرا به توهین به اهل سنت در سیمای خانواده

نخستین تجربه کارگردانی سینا رازانی در تئاتر

عکس تازه نعیمه نظام‌دوست با یک استایل بهاری

راز سلامت قلب در یک بشقاب غذا

نماهنگ سریال «مهیار عیار» با آواز محمد معتمدی

آرامش و تکبیر گفتن خطیب مسجد تاریخی فاتحِ استانبول هنگام زلزله

دلجویی مدیرکل آموزش و پرورش ایلام از معلمان مسموم‌شده در ملکشاهی

هشدار نارنجی وقوع گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا در تهران

استوری/ کلام آخرش نماز، تقوا، حسین...

کافیه یک بار این کیک رو درست کنی،تا عاشق عطر و بافتش بشی

میخوای پوست و موی سرت دچار خشکی نشن؟

ارتش عوامل سلولی زنده برای درمان آلزایمر راه‌اندازی می‌شوند

مجموعه‌ علمی «کاوش در فضا» باز نشر شد

مورد باورنکردنی خیرونا؛ از لیگ قهرمانان تا سقوط!

انریکه: حاضرم رکوردم را بدهم ولی به فینال برویم

آرزوی موفقیت مربی استقلال برای مجتبی و هادی

داوید لوئیز غیرقابل شناسایی شد!

زلزله در سوسیداد؛ ایمانول رفتنی شد

حریف استقلال، هجومی‌ترین تیم لیگ یک!

یامال: باورم نمی‌شود جای نیمار و مسی ایستاده‌ام

تنها بازیکن قهرمان با استقلال، پرسپولیس و شاید تراکتور!

دلیل اصلی افسردگی و فوت بیتا فرهی

بازیگر خارجی سریال ناریا: عاشق کار با تلویزیون ایران هستم!

بازداشت چهار نفر از عوامل برنامه سیمای خانواده

از علیرضا طلیسچی «بی پناهی» را بشنوید

سخنگوی آموزش‌وپرورش جواب تلفن نمی‌دهد

آیا تهران واقعا دوست‌داشتنی شده است؟

توقف در میانکاله؛ اینبار رئیس‌جمهور صراحتاً حکم داد

بازداشت عوامل اصلی پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در شبکه یک سیما

فیلمی عجیب از حماقت سه کارگر ساختمانی در مشهد بر روی تیرآهن‌های یک ساختمان نیمه کاره

حکمت/ کاری که دلت را به شک اندازد

دیویس آینده مدیر بایرن را به خطر انداخت!

رد درخواست لالیگا؛ اولمو در ال‌کلاسیکو بازی می‌کند

پوکر، سورپرایز لواندوفسکی برای رئالی‌ها

20 سال پیش در چنین روزی؛ موشک وین رونی 20 ساله در منچستریونایتد به زیر طاق دروازه نیوکاسل

گواردیولا ستاره محبوبش را کنار گذاشت

تراژدی در فوتبال ایتالیا؛ فیزیوتراپ لچه مرده پیدا شد