آریا بانو

آخرين مطالب

ساخت کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرم با قابلیت حمل انسان گوناگون

ساخت کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرم با قابلیت حمل انسان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / رئیس سازمان فضایی ایران از طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی جدید در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم خبر داد و گفت: فاز طراحی کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.
دکتر حسن سالاریه در گفت‌وگو به بیان فعالیت‌های سازمان فضایی در حوزه کپسول‌های زیستی و پروژه اعزام انسان به فضا پرداخت و گفت‌: این پروژه‌ها با همکاری مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در حال پیگیری است که سبقه طولانی و نسبتا موفقی در این حوزه دارد. در سال 1402 برای اولین بار کپسول زیستی500 کیلوگرمی پرتاب شد و نمونه‌های بعدی این کپسول در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم با قابلیت‌های بالاتر در دستور کار قرار گرفت.
وی کپسول‌های زیستی جدید را در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم دانست و با تاکید بر اینکه این پروژه در فاز طراحی قرار گرفته است، گفت: به زودی کار طراحی آن به پایان می‌رسد، همچنین ساخت نمونه‌های اولیه آزمایشگاهی-تحقیقاتی کپسول 500 کیلوگرم با قابلیت‌های ارتقاء یافته باید در سال 1404 به اتمام برسد.
وی از پرتاب نمونه اولیه کپسول زیستی 1500 کیلوگرمی در سال 1405 خبر داد و خاطر نشان کرد: فاز طراحی کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.
سالاریه یادآور شد: این پروژه یک پروژه بسیار مهم برای کشور در حوزه‌های علوم و اکتشافات فضایی، اعزام انسان به فضا و پرتاب‌هایی با قابلیت حمل انسان محسوب می‌شود، ضمن آنکه موضوع بسیار حساس و ضروری برای توسعه فرایندهای فضایی و اقتصاد و توسعه صنعت فضایی کشور است، چرا که نگاه به آینده دارد؛ از این رو همکاری با کشورهایی که در این حوزه صاحب صنعت هستند، از موضوعات مهمی به شمار می‌رود که به طور جدی به آن توجه داریم.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های کپسول‌های کلاس جدید 500 کیلوگرمی، قابلیت‌های هدایت و کنترل و سیستم ناوبری است تا امکان هدایت‌پذیری این کپسول‌ها ارتقاء یابد، علاوه بر آن باید قابلیت‌های مربوط به بازگشت آن به جو و ورود و فرود آرام به سمت زمین را دارا باشند که باید نسبت به کپسول قبلی 500 کیلوگرمی ارتقاء یابند.
سالاریه با بیان اینکه در کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی قابلیت‌های حفظ موجود زنده ارتقای جدی می‌یابند، یادآور شد: علاوه بر توضیحاتی که دادم، ویژگی دیگری که باید در کپسول‌های زیستی اضافه شود، فناوری‌های هدایت پذیری و کنترل این کپسول‌ها است که باید رشد پیدا کند.
وی اضافه کرد: در کنار آن باید در مورد حامل کپسول و قرارگیری آن در مدار، ارتقاء و توسعه فناوری ویژه‌ای صورت گیرد؛ چرا که شتاب وارد شده به کپسول‌ زیستی و سرنشینان آن باید شتاب کنترل شده‌ باشد تا موجود زنده بتواند آن را تحمل کند و در این حوزه در حال کار هستیم.
توسعه هوش مصنوعی و صنعت فضایی
سالاریه با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت فضایی، گفت: صنعت فضایی مثل سایر صنایع و حتی بیشتر از سایر صنایع، بیش از پیش نیاز به بهره‌گیری از هوش مصنوعی و استفاده از ابزارهای پردازشی بسیار قوی دارد؛ به طور نمونه هوش مصنوعی می‌تواند سرعت تشخیص و کیفیت تشخیص و سهولت کار در حوزه کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای را ارتقاء دهد.
وی با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در تهیه نقشه‌ها، شناسایی تغییرات سطح زمین در حوزه‌های مربوط به زمین خواری و مسائل مربوط به پنجره واحد زمین، برآورد سطح زیر کشت، برآورد خسارت ناشی از حوادث، ادامه داد: هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌هایی که مورد استفاده قرار می‌دهد و با استفاده از داده‌هایی که در اختیارش قرار می‌گیرد و آموزش‌هایی که می‌بیند، می‌تواند این فرآیند را خیلی سریع‌تر انجام دهد، البته ممکن است با خطا همراه باشد، اما روند انجام کارها را تسریع و کمک می‌کند.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در توسعه ماهواره‌ها و صنعت پرتابگرها، خاطر نشان کرد: در حال حاضر پردازنده‌های با کیفیت بسیار بالا در صنعت فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند و این قابلیت را می‌دهند که بتوانیم الگوریتم‌ها و نرم‌افزارهای مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی را در صنعت فضایی به صورت فراگیرتری استفاده کنیم و این یعنی افزایش کیفیت سیستم‌های کنترل کیفیت، سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی، سیستم‌های مدیریت توان و سایر زیر سیستم‌ها و کنترل دما.
وی تاکید کرد: وقتی این زیر سیستم‌ها، ارتقاء و استفاده از آنها گسترش یابند، طبیعتا عمر ماهواره‌ها و عملکرد پرتابگرها بهتر خواهد شد و این امر هم به لحاظ اقتصادی، موجب می‌شود ساخت و پرتاب ماهواره‌ها به صرفه‌تر شود و هم به لحاظ کارکردی، سیستم‌های پیشرفته‌تری در ماهواره‌ها مورد استفاده قرار گیرد و مثلا این امکان را می‌دهد که بخشی از پردازش تصاویر، بر روی خود ماهواره‌ها انجام شود و بسیاری از مزایای فنی دیگر که بیان آن به فرصت و زمان مفصلی نیاز دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1392227/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پلیس راهور: 91 درصد موتورسیکلت‌ها فرسوده‌اند

چگونگی محاسبه «تاثیر مثبت معدل» در کنکور

حضور کوسه‌های گاوی در آب‌های جزیره کیش

عاقبتِ اعتماد به تبلیغات دروغی

برداشت عسل وحشی از صخره‌های هیمالیا

پیاده‌روی‌های экстремальный در ژئوپارک دانشیای چین

کشف شهر طلایی 3500 ساله مصر باستان: رازهای فراعنه در خیابان‌های مدفون آشکار شد

حضور کوسه‌های گاوی در در آب‌های جزیره کیش

کشک بادمجان مجلسی باید اینجوری درست بشه

اعضای گوارشی انسان و بیماری‌های مزمن مرتبط

مقایسه، زخم پنهانِ رابطه والد و فرزند

وقتی کودکت رو میذاری زمین بیدار میشه؟ پس این کلیپ رو ازدست نده!

کفی هوشمند کفش که پارکینسون را تشخیص می‌دهد

داستانک/ ادیسون و مادر

روی جهان را ببین!

شکست دختران والیبال سایپا در لیگ قهرمانان آسیا

جشن تولد 28 سالگی در رختکن تراکتور

وینگر آلومینیوم در تیررس سپاهان

خروجی‌های پرسپولیس پس از ناکامی در چهار جام

علی اینانلو؛ 24 ساعت تا سرپرستی باشگاه پرسپولیس

اتفاق امیدوارکننده برای هندبال؛ کلنگ کمپ تیم‌های ملی زده شد

بدهی یک میلیارد یورویی چهار باشگاه مطرح ترکیه‌

مقدم: سوال مردم این بود که چرا «پایتخت» پخش نمی‌شود؟ نمی‌دانستند مشکلات چیست

نخستین بازی صابر ابر در سینما

قطعه «چه ها که بر سرِ ما رفت» با آواز استاد شجریان

سانحه رانندگی در مصر 33 کشته و زخمی برجای گذاشت

رودخانهٔ هندوانه در بوشهر!

آغاز انتخاب رشته دکتری از فردا

نجات کودک پیش‌دبستانی با اقدام سریع مدیر مدرسه

فیلم گفتگو با اوباش 18ساله که دستگیر شد

نمایی از ابهت کرگدن

کل قوانین فیزیک رو زیر سوال برد

لقب خوشمزه ترین فینگر فود میرسه به ایشون !

روش های درمان بیماری های مربوط به پروستات

این اشتباهات مغز شما را 10 سال پیرتر می‌کند

تقصیرات مغفول والدین در تنبیه دانش‌آموزان توسط معلم

تابلوی رنگارنگ شکارچی در دل آسمان

سخنان ارزشمند دکتر کاکاوند

پاسور سابق تیم ملی والیبال به پیکان پیوست

ناکامی مربی والیبال ایران در روسیه

شزنی در بارسلونا ماندنی شد

ورمزیار: سرمایه‌های استقلال نباید به راحتی از دست بروند

گل قیچی برگردان ژوائو پگلو، مهاجم برزیلی دی‌سی یونایتد مقابل نیویورک ردبول

ویدیوی باشگاه فولاد برای هوادارانش

فدراسیون جهانی والیبال 78 ساله شد

چهارمین برد پیاپی کارترون مقابل پرسپولیس و واکنش جالبش به گل‌های زودهنگام تیمش

2 بازیکن استقلال بازی با هوادار را از دست دادند

رافینیا: داشتم از بارسلونا می‌رفتم، فلیک مرا نگه داشت!

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدا و جانبازان استان مرکزی

چهره ها/ دورهمی هومن سیدی با گلاب آدینه و رامبد جوان