آریا بانو

آخرين مطالب

گزارش یک بیماری مسری در ایران؛ سرخک دوباره برگشت!

گزارش یک بیماری مسری در ایران؛ سرخک دوباره برگشت!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /سرخک به عنوان یک بیماری مسری و خطرناک شناخته می شود که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده این بیماری را در سراسر دنیا، کنترل و ریشه کن کند.
دو سال پیش بود که نامه قدردانی سازمان جهانی بهداشت به وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران بابت ریشه کنی سرخک در کشورمان، در صدر اخبار حوزه سلامت قرار گرفت.
این موفقیت در شرایطی برای کشور ما حاصل شد که هنوز بسیاری از کشورهای اروپایی، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت در خصوص ریشه کنی سرخک و سرخجه را دریافت نکرده اند .
اما، حالا بعد از گذشته دو سال از چنین خبر خوشایندی برای نظام سلامت کشور، گزارش‌هایی از بازگشت این بیماری مسری داریم؛ به طوری که فروردین 1404، خبر 70 مورد ابتلاء به سرخک در هرمزگان اعلام شد و در روزهای گذشته نیز سه مورد ابتلاء در یزد تأیید شده است.
در استان هرمزگان، 283 مورد بیمار مشکوک به سرخک شناسایی شده بود که از این تعداد، 70 مورد به طور قطعی به بیماری سرخک مبتلا بوده‌اند. این موارد در شهرستان‌های بندرعباس، جاسک، قشم، میناب، بشاگرد ، بندرخمیر و رودان گزارش شده است. بیشترین مبتلایان از جمعیت حاشیه‌نشین و افرادی هستند که فاقد سابقه واکسیناسیون بوده‌اند. تنها دو کودک با سابقه دریافت واکسن ضد سرخک به این بیماری مبتلا شده‌اند.
در همین حال، مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد، عنوان داشته است که در روزهای اخیر افرادی با علائم سرخک به واحدهای درمانی و بهداشتی استان مراجعه کرده بودند که بعد از شناسایی اولیه، نمونه خون آنها اخذ و به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد.
وی افزود: بر اساس آزمایشگاه‌های انجام شده، ابتلای سه مورد یاد شده در استان قطعی است و مبتلایان هم ایرانی و هم اتباع غیر ایرانی هستند.
هر بیمار مبتلا به سرخک می‌تواند موجب ابتلای 8 تا 10 نفر دیگر شود. بنابراین، واکسیناسیون مهم‌ترین سد حفاظتی در برابر این بیماری است و باید پوشش واکسیناسیون در سطح بالایی باقی بماند تا از شیوع و گردش ویروس جلوگیری شود.
این در حالی است که قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، دی ماه 1403 عنوان کرده بود که دانشگاه علوم پزشکی چابهار، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را با هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی 6 ماه تا 5 سال در دست اقدام دارد.
از سوی دیگر، موارد ابتلاء به سرخک در کشور همسایه افغانستان رو به افزایش گزارش شده است که می‌تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور ما باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1391900/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمار بیشترین و کمترین داوطلبان گروه‌های آزمایشی کنکور اعلام شد

آیین سوگواری مردم بندرعباس پس از حادثه بندر شهید رجایی

شمع روشن کردن بندرعباسی‌ها به یاد جان‌باختگان حادثۀ بندر شهید رجایی

قدردانی فرزند یکی از مفقودان حادثهٔ بندر شهید رجایی از حضور فرمانده سپاه هرمزگان

روایت تلخ مصدوم نجات یافته حریق بندر شهید رجایی از لحظه اولیه حادثه

تمرین سگ‌های هلال احمر برای روز حادثه

طبیعت همیشه‌ زیبای سوادکوه

جزیره مادیرا در پرتغال

کوفته تبریزی یک غذای خوش طعم و لذیذ

این پیکسل با نمک رو میتونی برای روز دختر بسازی و هدیه‌ش کنی

سومین تراشه نورالینک در مغز انسان قرار گرفت

گزینه غیرمنتظره برای هدایت رئال‌ در جام جهانی باشگاه‌‌ها!

کلیولند با شکوه‌ترین برد تاریخ پلی‌آف NBA را رقم زد!

ستاره مسلمان یک تنه بارسلونا را قهرمان اروپا کرد

تکلیف جذب بازیکنان جدید استقلال در نقل و انتقالات مشخص شد

سفر به تاریخ؛ «دار و دستۀ درویش‌ها» در ایران عهد قاجار؛ 130 سال قبل

عذرخواهی آقای خواننده به‌ خاطر اقدام صداوسیما

حامد همایون به‌خاطر اقدام صداوسیما عذرخواهی کرد

کنسرت احساسی محسن ابراهیم‌زاده در اردبیل به یاد مردم بندرعباس

مهلت دریافت کارت کنکور فردا پایان می‌یابد

پرچم متبرک حرم امام رضا(علیه‌السلام) به میان مردم داغدیده بندرعباس رسید

وداع با تازه دامادی که در حادثه بندر شهید رجایی جان باخت

آبگیر قارقچال، یک جای بکر و قشنگ نزدیک ساری

طبیعت شیرگاه سرسبز و بهاری

کیک مرغ یخچالی، خوراک عالی برای روز‌های گرم

1تا2 درصد سرطان ها شامل کودکان میشود

و تو هم روزی پیر می شوی!

تغییری که استقلال با سرمربی جدید پیدا کرد

مرادی: اگر مس جادوگر دارد، چرا همه بازی‌ها را نمی‌برد؟!

گل زیبای فران تورس به رئال در فینال جام حذفی از زاویه پشت دروازه

دیدار نساجی و هوادار با حضور هواداران خانم

پاداش برای بازیکنان استقلال بابت صعود به نیمه نهایی جام حذفی

انتقاد تند جواد زرینچه: خودتان ضعیف هستید!

سفر در تاریخ؛ «غلامحسین محسنی اژه‌ای در دوران نوجوانی»؛ دهه 40

صدای دختران ایران از رادیو شنیده می‌شود

برد پیت به فیلم «سوارانِ» ادوارد برگر پیوست

تکذیب فیلم‌سازی اصغر فرهادی درباره حمله داعش

کنسرت ستاره‌های موسیقی جهان در کیش!

قتل تاجر ایرانی به دست یک شیطان‌پرست

آخرین وضعیت بندر شهید رجایی؛ لکه گیری تا پایان شب به اتمام می رسد

روستای استخرگاه یکی از آبادی های معروف گیلان

هر روز به یکی از اهل بیت سلام کن!

دوچرخه سواری در شهر بالن ها

گل آرایی ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در شب ولادت ایشان

کیک مرغ یخچالی خنک خوراک عالی برای روز‌های گرم

روش های درمان و پیشگیری بیماری میگرن

کشف فرمول «یک روز عالی»

خالی‌شدن ذهن؛ پدیده‌ای رایج با دلایل ناشناخته

شاعرانه/به شادی رخِ گل بیخ غم ز دل بر کن

چلسی به استادیوم راگبی کوچ می‌کند

ویکی پدیاجستجو