آریا بانو

آخرين مطالب

دیده می‌شوم حتی به غلط! خانه داري

دیده می‌شوم حتی به غلط!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرهیختگان / رشد قارچی انواع و اقسام دیت‌های اینترنتی در یک‌سال اخیر و همچنین وایرال شدن ویدئوهای مختلف از آن‌ها باعث این سؤال شد که چرا آنقدر این برنامه‌ها میان مردم پرطرفدارند و چرا با وجود حواشی‌های مختلف درباره آن‌ها دختران و پسران مختلفی علاقه‌مندند در آن‌ها شرکت کنند؟
اواخر سال 89 بود که تلویزیون سریالی تحت عنوان «شمس‌العماره» پخش می‌کرد که داستان آن از این قرار بود. کاراکتر اصلی فیلم «لیلا» که در یک عمارت بزرگ به نام شمس‌العماره زندگی می‌کرد به وصیت پدرش باید ازدواج می‌کرد و مخاطبان هر قسمت شاهد خواستگارهای مختلف لیلا در هر قسمت بودند. در قسمت‌های پایانی سریال یک نظرسنجی هم شکل گرفت که مخاطبان اگر جای «لیلا» بودند کدام یک از خواستگارها را انتخاب می‌کردند و در آخر هم نتایج آن اعلام شد. اینجا بود که بسیاری روزنامه‌ها و مجلات و کارشناسان اجتماعی نقد و بررسی‌های مختلفی انجام دادند که هرکدام از آن‌ها چه ویژگی‌هایی داشتند که مورد تحسین یا تقبیح مردم قرار گرفت و چرا مردم به برخی روی خوش نشان دادند و یا بعضی را اصلاً تحویل نگرفتند. دسته آخر هم لیلا زن هیچ‌کدامشان نشد و روز آخر هُری دلش برای یک نفر ریخت و کار به خوبی و خوشی تمام شد.
بازار
قصه دیت‌های دخترانه و پسرانه که یک‌سالی می‌شود اینترنتی آن بسیار پرمخاطب شده ‌است، قصه تازه‌ای نیست. سال‌ها قبل سایت‌های دوست‌یابی متعددی در خارج از ایران وجود داشت که نسخه داخلی آن به نام همسریابی معرفی شد و اتفاقاً یکی از نهادها نیز اپلیکیشنی در راستای کمک به ازدواج ایجاد کرد که با حواشی متعددی همراه بود. اما اولین دیت اینترنتی ایرانی با نام بلایند دیت‌، حدود یک‌سال قبل توسط یک یوتیوبر ایرانی به نام «مهدی هاشمی» با نام مستعار «وینی» منتشر شد. ویدئوهایی که میزان بازدید هرکدام از آن‌ها بیش از 3 میلیون بازدید بود و حتی به 5 میلیون بازدید هم رسید و هرکدام از شرکت‌کنندگان این برنامه را تبدیل به سلبریتی‌های چندصدهزارتایی اینستاگرام کرد.
بلایند دیت و بازدیدهای میلیونی آن، همچنین وایرال شدن ویدئو کلیپ‌های کوتاه آن در اینستاگرام در موج اول خود مدتی باعث بسته شدن صفحات شرکت‌کنندگان و طراح آن شد. اما خبر همین بسته شدن با موج رسانه‌ای همراه شد تا بعد از باز شدن شرکت‌کنندگان آن با شهرتی چندبرابری به کار خود در شبکه‌های اجتماعی ادامه دهند.
رشد قارچی انواع و اقسام دیت‌های اینترنتی در یک‌سال اخیر و همچنین وایرال شدن ویدئوهای مختلف از آن‌ها باعث این سؤال شد که چرا آنقدر این برنامه‌ها میان مردم پرطرفدارند و چرا با وجود حواشی‌های مختلف درباره آن‌ها دختران و پسران مختلفی علاقه‌مندند در آن‌ها شرکت کنند؟
کارخانه سلبریتی‌سازی ویدئو دیت‌ها
بازدیدهای میلیونی هرکدام از قسمت‌های بلایند دیت از روز نخست توانست شرکت‌کنندگان آن را در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یکی از پرفالوورترین اکانت‌های اینستاگرام کند و زندگی تازه‌ای برایشان بسازد و یا جای پایشان را در صنفی که در آن مشغول هستند محکم‌تر کند و به عدد قراردادشان اضافه کند یا اینکه پایشان را به آن باز کند. مانند صنف مدلینگ که برخی از این چهره‌ها را در آن‌ فعال می‌بینیم.
یک کارخانه سلبریتی‌سازی تمام‌عیار که می‌تواند زندگی سازنده و شرکت‌کننده‌ها را زیر و رو کند و حتی می‌تواند با قراردادی پیش از پخش از شهرت‌های ادامه‌دار سلبریتی‌های ساخته شده در برنامه‌اش تا مدت‌ها بهره ببرد.
نرمالایز می‌کنیم
چند وقت پیش ویدئویی از یک دختر 20 ساله شرکت‌کننده در یکی از ویدئو دیت‌ها منتشر شد که به شکل عادی نشان داد خرید گوشی توسط آقاپسر در یک رابطه عاطفی برای دخترخانم امر عادی و توقع به‌جایی است. ویدئویی که اگرچه روز اول به خاطر بالا بودن توقع حسابی سوژه شبکه‌های اجتماعی شد، اما این دست ویدئوها به راحتی می‌توانند مسائلی را که پیش از این اصلاً عرف نبوده ‌است، به شکل کاملاً ساده‌ای عادی‌سازی و یا به اصطلاح مجازی نرمالایز کند. به گونه‌ای که شما اگر جای دیگری مشابه این حرف را بشنوید دیگر برایتان تازگی ندارد و نمونه‌اش را قبلاً شنیده و دیده‌اید.
این عادی‌سازی می‌تواند جنبه‌های مختلفی داشته باشد، از توقعات در رابطه عاطفی میان پسر و دختر تا ظاهرهای نامتعارف و یا دست‌کاری شده‌ای که بسیار در این قبیل برنامه‌ها شاهد آن بوده‌ایم. افراط در استفاده از فیلر و بوتاکس، تتوهای مختلف در بدن شرکت‌کنندگان و حتی نوع پوشش شرکت‌کنندگان می‌تواند نوعی عرف‌سازی را برای نسل جوان جامعه شکل دهد که ربطی به ضوابط فرهنگی کشور ندارد.
دیده می‌شوم حتی به غلط!
مشهور شدن دختر و پسرهای حاضر در ویدئو دیت‌های اینترنتی باعث شده افراد زیادی بخواهند خودشان را به این برنامه‌ها برسانند و در آن شرکت کنند. اما طبق پرس‌وجوهای مختلف متقاضیان باید قبل از شرکت در برنامه تست دهند تا عوامل برنامه آن‌ها را دست‌چین کنند و بهترین انتخاب‌ها را داشته باشند. انتخاب‌هایی که قرار است ویدئوهای آن‌ها را حسابی پربازدید کند. نکته جالب توجه این است که با اینکه بسیاری از دختران و پسران شرکت‌کننده در این برنامه توسط طرف مقابل یا مجری تحقیر می‌شوند و حتی پس می‌خورند، با این حال به علت به وجود آمدن شهرت برایشان حاضرند در این برنامه شرکت کنند تا مورد توجه مخاطبان قرار بگیرند و یک گروه هواداری از دختران یا پسران بد برای خودشان دست و پا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1390971/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش سوزی قایق در کنگو؛ 148 نفر کشته شدند

معمای مرگ دختر جوان در جنگل های عباس آباد

حکمت/ اهمیت کوتاه سخن گفتن

با دسر کارامل و شکلات، به مهمانی مزه ها بروید

اختلال رایجی که احتمال سکته مغزی را 70 درصد افزایش می‌دهد

ساخت شمع دریایی شیک و زیبا

یادگیری چگونه در مغز شکل می‌گیرد؟

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی

سرمربی السد: قهرمان شدیم، این بهترین حس است!

رکورد تاریخی سپاهان چگونه ثبت شد

طاهرزاده: مدیران پرسپولیس بازیکنان تاریخ مصرف گذشته را به خدمت گرفته‌اند

بنظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

5 نکته از «پایتخت» که احتمالا برایتان غریب باشد

چرا برخی داروها دچار کمبود می شوند؟

اجرای زنده بسیار زیبای حمید حامی در هزار و یک

«وحید تاج» از حضور بر صحنه اجرا منع شد

تفال/ ای دل آن دم که خراب از می گلگون باشی

ورزش سنگین در شب، به خواب آسیب می‌رساند

سفر در زمان؛ «فوزیه در یک مهمانی رسمی در مصر»؛ دهه 30/ عکس

سفر در زمان؛ «صیاد شیرازی در مراسم عروسی اش»؛ سال 1348/ عکس

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

یعقوب لیث صفاری؛ آهنگری که شاه شد / وقتی عیاران، علیه خلفای عباسی بسیج شدند

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ