محققان: سالمندانی که از گوشی هوشمند استفاده میکنند، کمتر به زوال شناختی مبتلا میشوند
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو - محققان دانشگاه تگزاس دریافتند افراد بالای 50 سال که معمولاً از دستگاههای دیجیتال استفاده میکنند، نسبت به افرادی که کمتر با این دستگاهها سروکار دارند، کمتر به زوال شناختی مبتلا میشوند.
برخی نگراناند استفاده از گوشی هوشمند، تبلت و سایر دستگاههای دیجیتالی منجر به زوال عقل در پیری شود اما محققان در تحقیقات جدید دریافتند زوال شناختی در افراد مسنتری که از این فناوریها استفاده میکنند، نرخ پایینتری دارد.
براساس گزارش گاردین، محققان دانشگاه تگزاس دریافتند افراد بالای 50 سال که معمولاً از دستگاههای دیجیتال استفاده میکنند، نسبت به افرادی که کمتر با این دستگاهها سروکار دارند، کمتر به زوال شناختی مبتلا میشوند.
مشخص نیست این فناوری از زوال شناختی جلوگیری میکند یا افرادی که مهارتهای شناختی بهتری دارند، بیشتر به سمت این فناوریها میروند اما محققان ادعاهای موسوم به «زوال عقل دیجیتالی» را زیر سؤال میبرند که میگوید هرچه زمان استفاده از گوشی افزایش یابد، افراد در پیری بیشتر به زوال شناختی مبتلا میشوند.
ارتباط زوال عقل با استفاده بیشتر از گوشی هوشمند

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان در پژوهش حاضر مطالعات قبلی را که به ارتباط استفاده از گوشی هوشمند و زوال شناختی پرداخته بودند (مجموعاً حدود 400 هزار شرکتکننده با میانگین سنی 69 سال) تجزیهوتحلیل کردند. آنها هیچ شواهدی برای فرضیه زوال عقل دیجیتال پیدا نکردند. درعوض، دریافتند استفاده از کامپیوتر، گوشی هوشمند، اینترنت یا ترکیبی از آنها با کاهش خطر اختلال شناختی مرتبط است.
محققان میگویند: «برای اولین نسل [مسنی] که در معرض ابزارهای دیجیتال قرار گرفتهاند، استفاده از آنها با عملکرد شناختی بهتر مرتبط است. باتوجهبه نگرانیها درمورد پوسیدگی مغز و زوال عقل دیجیتال، این پیام امیدوارکنندهتر از چیزی است که انتظار میرفت.»
محققان برای توضیح یافتههای خود میگویند: «سه C ممکن است در این امر مهم باشند: پیچیدگی (Complexity)، ارتباط (Connection) و رفتارهای جبرانی (Compensatory behaviours).» به گفته آنها ابزارهای دیجیتال میتوانند به افراد کمک کنند در فعالیتهای پیچیده شرکت و ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنند که به نظر میرسد هر 2 برای مغز افراد سالخورده مفیدند.
همچنین محققان میگویند افراد مسن به کمک این فناوریها میتوانند پیامدهای زوال شناختی را جبران کنند و زندگی راحتتری داشته باشند؛ برای مثال GPS برای یافتن مسیر یا تنظیم آلارم برای پرداخت صورتحساب یا مصرف
دارو به آنها کمک زیادی میکند.

محققان در مقاله خود نوشتهاند تأثیرات گوشیهای هوشمند و سایر دستگاهها بر مغز در پیری بستگی به نحوه استفاده از آنها دارد. استفاده از دستگاههای دیجیتال به شیوهای که ما از تلویزیون استفاده میکنیم، چه از نظر فیزیکی چه از نظر ذهنی احتمالاً سودمند نیست. از سویی این ابزارها میتوانند از نظر ذهنی مفید باشند، روابط اجتماعی را تقویت کنند و تواناییهای شناختی ما را در پیری بهبود دهند.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۸:۴۸
-
۱۰ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1388966/