آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه عدسی لذیذ و لعابدار بهتر از رستوران خانه داري

طرز تهیه عدسی لذیذ و لعابدار بهتر از رستوران
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / در فرهنگ غذایی ایرانی، مجموعه‌ای از خوراک‌ها وجود دارد که می‌توان آن را به عنوان صبحانه و غذای اصلی سرو کرد. عدسی یکی از این نوع خوراک‌های مقوی و خوشمزه است که ممکن است تا الان برای پختن آن، دستور مخصوص به خود را امتحان کرده باشید.
مواد لازم برای عدسی لعابدار رستورانی
عدس2 پیمانه
پیاز بزرگ1 عدد
رب گوجه‌فرنگی1 قاشق غذاخوری
سیب‌زمینی1 عدد
آرد سفید1 قاشق غذاخوری
آب4 پیمانه
کره یا روغنبه مقدار لازم
نمکبه مقدار لازم
فلفلبه مقدار لازم
زردچوبه1 قاشق چایخوری
طرز تهیه عدسی لعابدار رستورانی
1- آماده کردن عدس
عدسی یک غذای نونی بسیار خوشمزه است که برای درست کردن آن به زمان زیادی احتیاج نداریم و حتی می‌توان آن را از یک روز قبل آماده کرد تا هنگام سرو، نیازی به پختن نباشد. بهتر زمان برای خوردن عدسی، صبح است زیرا انرژی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
مرحله اول در طرز تهیه عدسی، پاک کردن و خیساندن عدس حداقل به مدت چهار ساعت است. ابتدا عدس را پاک کنید و خوب بشویید تا اگر سنگ در آن باشد، وارد غذا نشود. پس آن، عدس را در یک کاسه خیس کنید. آب باید به اندازه یک بند انگشت بالای سطح عدس‌ها باشد. در این مدت، سه بار آب عدس را عوض کنید. این کار غیر از این که نفخ عدس را می‌گیرد، کمک می‌کند تا عدس پس از پختن تغییر رنگ ندهد.
2- سرخ کردن پیاز و سیب‌زمینی
در مرحله بعدی باید پیاز، سیب‌زمینی و ادویه‌ها را آماده کرد. پس از چند ساعت که عدس خیس خورد، آن را آبکش کنید و آن را کنار بگذارید. حالا پیاز و سیب‌زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه‌ای که می‌خواهید عدسی را بار بگذارید، پیاز را سرخ کنید تا سبک و کمی رنگ آن شفاف شود. برای سرخ کردن می‌توانید از کره استفاده کنید تا عدسی طعم و مزه‌ فوق‌العاده‌ای داشته باشد. وقتی پیاز سبک شد، رب گوجه را به همراه زردچوبه و فلفل با پیاز تفت دهید. حالا سیب‌زمینی را نیز اضافه کنید تا کمی سرخ شود. سیب‌زمینی به لعابدار شدن عدسی کمک می‌کند. در این مرحله نباید نمک را اضافه کرد.
3- بارگذاشتن عدسی
در این مرحله، مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا ادویه و رب‌گوجه خوب حل شوند. سپس عدس را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید تا مواد بجوشند و عدس پخته شود. عدس به نسبت باقی حبوبات، زودتر پخته می‌شود به همین خاطر زمانی که خوراک روی گاز در حال پختن است هر چند دقیقه به آن سر بزنید. تا این مرحله نمک را اضافه نکنید.

آریا بانو


4- اضافه کردن نمک و لعابدار شدن عدسی
مرحله چهارم، مهم‌ترین بخش طرز تهیه عدسی لعابدار و خوشمزه است. در واقع این بخش، فوت کوزه‌گری این خوراک است.
بعد از اینکه حدود یک ربع از جوشیدن و پختن عدسی گذشت، مقداری نمک و آرد سفید یا نشاسته ذرت را به غذا اضافه کنید. دلیل اینکه نمک را در چند دقیقه‌ آخر اضافه میکنیم این است که عدس خوب پخته شود. نمک باعث می‌شود حبوبات دیرپز شوند.
برای لعاب انداختن عدسی می‌توانید از آرد یا نشاسته ذرت استفاده کنید. هر دو باعث می‌شوند که عدسی به غلظت مناسبی برسند اما توجه کنید که نشاسته ذرت به نسبت آرد، غلظت بیشتری به خوراک می‌دهد پس اگر می‌خواهید نشاسته ذرت اضافه کنید، ابتدا نصف قاشق بریزید. بعد از دو دقیقه اگر عدسی به لعاب و غلظت مورد نظرتان نرسید، دوباره نشاسته اضافه کنید.

آریا بانو


بسیاری از افراد از خوردن خوراک‌های مختلف برای وعده شام لذت می‌برند زیرا غیر از اینکه بسیار مقوی هستند، سریع نیز آماده می‌شوند. خوراک لوبیا چیتی مانند عدسی یک خوراک خوشمزه و پرطرفدار است که معمولا به صورت آماده قابل تهیه است اما آن را می‌توانیم به راحتی در منزل درست کنیم تا کودکان از یک غذا یا میان وعده سالم لذت ببرند.
عدسی خوشمزه و لعابدار بدون رب

آریا بانو


در بخش قبلی، طرز تهیه عدسی لعابدار خوشمزه رستورانی با رب را خواندیم. چون ذائقه افراد با هم متفاوت است، روش‌های متنوعی نیز برای پختن غذاها وجود دارد. بعضی افراد از طعم رب گوجه خوششان نمی‌آید یا به آن حساست دارند. به همین دلیل در این بخش می‌خواهیم روش متفاوتی را برای عدسی امتحان کنیم که به خوشمزگی عدسی اول است. حالا برای روش دوم، طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار بدون رب را قدم به قدم می‌خوانیم.
مواد لازم برای عدسی خوشمزه و لعابدار بدون رب
عدس2 پیمانه
پیاز بزرگ1 عدد
آب4 پیمانه
زردچوبه1 قاشق چایخوری
نمکبه مقدار لازم
فلفلبه مقدار لازم
زیرهبه مقدار لازم
روغن یا کرهبه مقدار لازم
آرد1 قاشق غذاخوری
سیر (اختیاری)1 حبه
جعفری تازهبه مقدار لازم
طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار بدون رب
1- آماده کردن عدس
برای طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار بدون رب گوجه ابتدا باید از چند ساعت قبل عدس را خیس کنید. برای این کار عدس را پاک کرده و در یک کاسه بریزید. چندبار آب از روی آن رد کنید تا شن و خاک عدس گرفته شود. سپس مقداری آب روی عدس بریزید و حداقل چهار ساعت صبر کنید. فراموش نکنید که در این مدت یه بار آب عدس را عوض کنید.
اگر می‌خواهید عدسی را خیلی سریع درست کنید، می‌توانید آن را خیس نکنید. خیساندن انواع حبوبات برای نرم شدن و از بین رفتن نفخ آن‌ها است. پس در مواقعی که زمانی کمی برای غذا درست کردن دارید، اشکالی ندارد که از این مرحله عبور کنید چون عدس نسبت به سایر حبوبات نرم‌تر است.

آریا بانو


2- سرخ کردن سیر و پیاز
برای مرحله دوم، سیر را خوب له کرده یا رنده کنید. پیاز را نیز به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه تقریبا بزرگ بردارید. کمی روغن یا کره در آن بریزید و پیاز و سیر را سرخ کنید تا طلایی شوند. زردچوبه، فلفل و زیره را نیز اضافه کنید تا حدود سی ثانیه حرارت ببینند.

آریا بانو


3- پختن عدسی
عدس را آبکش کرده و در قابلمه بریزید. حالا مقداری آب به ظرف اضافه کنید. عدس زود میپزد به همین دلیل تا جایی آب بریزید که به اندازه‌ی یک بند انگشت بالاتر از سطح عدس باشد. هنوز در این مرحله نباید نمک اضافه کنید. اجازه دهید عدس به مدت نیم ساعت بپزد. حالا وقت اضافه کردن نمک به عدسی است. در این طرز تهیه چون از سیب‌زمینی استفاده نشده، برای لعابدار شدن خوراک از آرد استفاده کنید. بعد از اضافه کردن نمک، آرد را با یک قاشق آب حل کنید و به قابلمه اضافه کنید.
حدود پانزده دقیقه دیگر عدسی باید بپزد تا لعابدار و خوشمزه بشود. وقتی عدسی خوب جا افتاد و به غلظت مورد نظرتان رسید، آن را در کاسه بریزید.

آریا بانو


4- تزیین عدسی
تزیین غذاها یک مرحله جذاب است که شاید اکثر اوقات آن را فراموش کنیم اما باعث می‌شود تا اشتهایمان باز شود و سفره زیباتر شود. برای تزیین عدسی، مقداری جعفر تازه را ریز خرد کنید. هنگام سرو مقداری جعفری داخل هر کاسه بریزید. به همین سادگی. اگر می‌خواهید جلوه‌ای خلاقانه به میز غذای مهمانی‌های خود بدهید، به تزیین کشک بادمجان با بیش از 50 ایده خلاقانه سر بزنید.

آریا بانو


سوالات متداول
در هنگام پختن غذا و پس از آن ممکن است نکات ریز و سوالاتی برایتان ایجاد شود که در ادامه به چند سوال متداول درباره طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار جواب داده‌ایم تا با پختن آن، تجربه بی‌نظیری را با عزیزانتان داشته باشید.
عدسی تا چه مدتی در یخچال می‌ماند؟
حبوبات نسبت به باقی مواد غذایی ماندگاری بیشتری در یخچال دارند. شما می‌توانید عدسی را تا پنج روز در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید. هنگام گرم کردن، یک چهارم لیوان آب اضافه کرده و روی گاز قرار دهید.
برای خوش طعم شدن عدسی می‌توان آب‌لیمو اضافه کرد؟
بهتر است که هنگام پخت عدس، آب‌لیمو اضافه نکنید بلکه هنگام سرو مقداری لیموترش تازه را برش بزنید و در کنار ظرف قرار دهید. راه دیگری که می‌توان به عدسی طعم متفاوت‌تری بدهید این است که به جای آب، از آب مرغ یا سبزیجات استفاده کنید.
اگر عدسی شور شد چه کار کنم؟
اگر مقدار نمک عدسی زیاد بود و غذای شما شور شد، یک عدد سیب‌زمینی را رنده کرده و در قابلمه بریزید. سیب‌زمینی رنده شده زودتر می‌پزد و مزه‌ غذا را متعادل می‌کند.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1388582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ هر‌جا که روی زود پشیمان به درآیی

علیرضا دبیر: انتخاب فدراسیون‌ کشتی به عنوان یکی از بهترین فدراسیون‌های سال 1403 کمترین حق کشتی بود

هادی طباطبایی: رفتارهای مدیریتی امسال در استقلال کمکی به این تیم نکرده است

صحبت های هادی طباطبایی پیشکسوت باشگاه استقلال درباره اوضاع فعلی این باشگاه

سرمربی استقلال: وقتی با تمام قدرت حمله می‌کردیم، طبیعی است که اشتباهاتی هم رخ دهد

میودراگ بوژوویچ: من فکر می‌کنم تصمیم VAR در خصوص گل دوم ما صحیح نبود

پاسخ نبی به شایعه حضور جادوگر در دستگردی

اهدای جایزه خاص توسط رئیس جمهور به شکلی خاص!

بوژوویچ: نمی‌دانم چرا VAR همیشه به سمت حریفان استقلال است!

جلالی: بیماری مادربزرگم کیفیت بازی‌ام را پایین آورده بود

فخرالدینی: حردانی چون بازیکن استقلال بود اخراج نشد

تصاویری از نقش روحانیت در سریال پایتخت

مچ باباش رو گرفتِ!

عظیمی نژاد: آهنگ سازی در پایتخت برای من مثل یک رازگشایی است

گزارشی از حال و هوای برج میلاد برای پخش قسمت آخر سریال پایتخت

حضور بازیگران نقش سارا و نیکا در مراسم اکران مردمی قسمت آخر سریال پایتخت

بازدید مردم از پراید پرنده سریال پایتخت

پشت‌ صحنه خرس سریال پایتخت که بدون حضور بازیگران گرفته شده!

پای «کلید روحانی» به جوکر بانوان باز شد!

تصاویری از بازیگر نقش محمدجواد پسر اوس موسی

شمارش معکوس برای آغاز فصل هشتم پایتخت

حضور عوامل سریال پایتخت 7 در برج میلاد

تصاویری از نقش روحانیت توسط سیروس مقدم در سریال پایتخت

حضور هما و جمیله در اکران مردمی سریال پایتخت

اجرای زیبایی از ساز «ویولن» را تماشا کنید

نگهداری گرگ در یک مغازه!

صدور کیفرخواست 4 پرونده کلاهبرداری خودرویی

پزشکی قانونی: در حوزه علمی از هیچ کشوری عقب نیستیم

درخواست قصاص برای مردی که با هل دادن مردی به قتل متهم شد

چرا همدلی به بهبود حال افراد کمک می‌کند، اما دلسوزی نه؟

حادثه ترسناک سقوط درخت روی خودروی شاسی بلند

بال مرغ طعمی فراموش‌نشدنی با سس‌های متنوع

شیک طالبی سرشار از ویتامین و طراوت

دمنوش‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند

نگاه دانشمندان به عشق؛ چهار مدل عشق وجود دارد/ شما از کدام دسته‌اید؟

نسل مصرف‌گرا!

تصویری حیرت انگیز از یک جریانِ پلاسما در سطح خورشید

رئال و بایرن به دنبال جبران بازی رفت و حضور د رنیمه نهایی لیگ قهرمانان

حواشی فوتبال جهان؛ از تلاش رئال برای جذب سرمربی صاحب نام آلمانی تا تصمیم یونایتد برای فروش اونانا

فقط تیم دوچرخه سواری بانوان به مسابقات قهرمانی آسیا در چین اعزام می‌شود!

بدون تعارف با استاد شیرخدا مرشد معروف ورزش‌های زورخانه‌ای

پیمان جبلی رئیس رسانه ملی: 7.5 میلیون نفر در انتخاب قهرمان ایران رای دادند

حضور رئیس جمهور در مراسم اختتامیه قهرمان ایران

ساره جوانمردی با رأی مردم به عنوان بانوی سال 1403 پارالمپیکی ایران انتخاب شد

پیام مهدی طارمی برای مراسم قهرمان ایران

یادبود وزیر ورزش از شهید رئیسی به رسم مشی پهلوانی

ملی‌پوش استقلال محروم شد!

کامبک در سیرجان تکمیل نشد؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

نمایش قسمت پایانی پایتخت در برج میلاد تهران

قسمت آخر ستایش کلی گریه کردم!