آریا بانو

آخرين مطالب

تلویزیون سکوتش را نسبت به چهره‌های علمی شکست اقتصادی

تلویزیون سکوتش را نسبت به چهره‌های علمی شکست
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / کارگردان سریال «ذهن زیبا» با اعتقاد بر اینکه تلویزیون سال‌ها سکوت عجیبی نسبت به چهره‌های ماندگار علمی داشت، در این زمینه اظهار کرد: این سکوت با تولید و پخش سریال «ذهن زیبا» شکسته شد.
محمدرضا خردمندان ـ کارگردان «ذهن زیبا» که در ایام رمضان از تلویزیون پخش شد، درباره اهداف ساخت این سریال که روایتی ساده از زندگی یک شخصیت‌ علمی و نخبه کشور را به تصویر می‌کشید و مورد توجه مخاطبان هم قرار گرفت، اظهار کرد: یکی از اهداف ساخت «ذهن زیبا» این بود که سکوت عجیبی که در رسانه ملی سال‌ها نسبت به چهره‌های ماندگار و بزرگ علمی کشور حاکم بود، شکسته شود. نیاز است که این جنس شخصیت‌ها هم دیده شوند؛ شخصیت‌هایی به‌جز شخصیت‌های همیشه معروف و شخصیت‌هایی که همیشه دیده شدند.
خردمندان با بیان اینکه نیاز است شخصیت‌هایی که الهام‌بخش‌ و از جنس خود مردم هستند هم دیده شوند، گفت: این شخصیت‌های علمی باید مورد توجه قرار بگیرند؛ شخصیت‌هایی که واقعاً الهام بخش‌اند، افرادی از جنس خود مردم هستند، مثل خود دکتر بهاروند که از کف جامعه بلند می‌شوند و در واقع با هیولای فقر، سختی، مسائل اقتصادی، اجتماعی و ... می‌جنگند و در نهایت می‌توانند سری در سرها دربیاورد و به یک چهره بین المللی تبدیل شوند. شخصیت‌هایی از این دست ما در کشور بسیار داریم.
او درباره اثرات تولید و پخش سریال «ذهن زیبا» گفت: فکر می‌کنم این، یک اتفاق مثبتی تلقی شود و امیدوارم سریال «ذهن زیبا» شروع مسیری باشد که در ادامه هم همین مسیر ادامه پیدا کند. یعنی کارگردانان دیگری بیایند و شخصیت‌های مهم‌مان را معرفی کنند و فیلم و سریال باکیفیت ساخته شود.

آریا بانو


تلویزیون باید از فضای تولید محور کمی به سمت کارهای کیفی حرکت کند
این کارگردان درباره اینکه معرفی شخصیت‌های برجسته همچون پروفسور بهاروند تا چه میزان دغدغه شخص او بوده است؟ توضیح داد: یکی از دغدغه‌های همیشگی من این است که بتوانم در قشر نوجوان با زبان سینما تاثیرگذار باشم. خیلی از کارهایی که انجام دادم همگی در این حوزه بوده است. فکر می‌کنم که این سریال یک کار نوجوان‌پسند بود که وقتی به من پیشنهاد شد، احساس کردم که از این طریق می‌توانم به هدفم برسم. «ذهن زیبا» خوب دیده شد، اگرچه انتقاد هم دارم نسبت به اینکه به نظرم تلویزیون باید از فضای تولید محور کمی به سمت کارهای کیفی حرکت کند؛ یعنی به جای اینکه ملاکش این باشد که یکسری تولیدات را به صورت روتین داشته باشد که خیلی آسیب زننده است، به این سمت برود که واقعاً زمان و وقت، هزینه و پژوهش بیشتری را برای کارهایی از این دست صرف کند؛ به‌خصوص کارهایی که درباره یک چهره ملی است؛ چراکه فقط یک بار فرصت داری این کار را بسازی و دیگر آن فرصت از دست می‌رود. حتما به خودم و سریال نقدهایی دارم و معتقدم این سریال می‌توانست با کیفیت بهتری ساخته شود اگر زیرساخت‌های لازم اتفاق می‌افتاد. اگر زمانی بخواهم دوباره در این زمینه کار کنم، خیلی سختگیرانه‌تر خواهم بود.

آریا بانو

عکسی واقعی از چهره دکتر بهاروند که در صحنه ای از سریال استفاده شد
روایتی از دیدار بازیگر نقش دکتر بهاروند با خود دکتر بهاروند
این کارگردان درباره تاثیرگذاری انتخاب هنرمندان مطرح در نقش شخصیت‌های برجسته کشور و همچنین انتخاب امیرعلی دانایی به عنوان بازیگر نقش پروفسور بهاروند، توضیح داد: از ابتدا قرار بود آقای امیرعلی دانایی انتخاب شوند و ایشان جزو گزینه‌های اصلی ما بودند. آقای دانایی به این دلیل انتخاب شد که فیزیک چهره‌شان به خود دکتر بهاروند شباهت داشت و هم اینکه نمی‌خواستیم چهره‌ای باشد که خیلی در تلویزیون شناخته شده نیست. آقای دانایی سال‌ها بود که در تلویزیون کار نکرده بود. در سینما کار کرده بود و من کارهایش را دیده بودم. در کار آقای مهرجویی، در کار آقای افخمی، در فیلم انزوا ساخته مرتضی علی عباسی میرزایی و سبک کارش را دوست داشتم. به نظرم امیرعلی دانایی بازیگر تیزهوشی است. زمانی که گپ‌های اولیه را می‌زدیم و می‌خواستیم به دیدن خود دکتر بهاروند برویم، خیلی اصرار کرد که با ما بیاید و آمد و تمام زمانی که ما در حال صحبت با دکتر بهاروند بودیم، در حال اسکن کردن دکتر بود و سعی می‌کرد زبان بدن دکتر بهاروند را پیدا کند. فکر می‌کنم خیلی هم موفق بود؛ ضمن اینکه میمیک صورت امیرعلی دانایی یک رازآلودگی دارد که به چهره علمی و رمزآلود دکتر نزدیک بود.
او درباره انتخاب دیگر بازیگران سریال ذهن زیبا افزود: خیلی تلاش کردم که از بازیگران تئاتر استفاده کنم. همیشه این تلاش را دارم که هر جایی که بتوانم افرادی که در تئاتر کار کردند و در عین حال زبان تصویر را بلدند را پیدا کنم که بتوانم با چنین استعدادهایی در کارهایم باورپذیری ایجاد کنم.
خردمندان که آثاری چون «بیست و یک روز بعد» و «از سرنوشت» را در حوزه کودک و نوجوان در کارنامه دارد، در پایان درباره روایت قصه زندگی دکتر بهاروند و اینکه چه میزان از داستان سریال روایتی واقعی داشت، اظهار کرد: فکر می‌کنم زوایای زندگی و شخصیتی دکتر بهاروند همه در جذابیت کار موثر بودند، در اینکه ما بتوانیم یک روایت غیرخطی تاثیرگذاری را داشته باشیم. ما از واقعیت الهام می‌گرفتیم و سعی می‌کردیم واقعیت‌هایی که در بیوگرافی خود دکتر وجود داشت را دراماتیزه کنیم و وجهه نمایشی به آن بدهیم.

آریا بانو


فیلمنامه «ذهن زیبا» برداشتی آزاد از کتاب «سلول‌های بهاری» است. این کتاب مشتمل بر خاطرات حسین بهاروند از تولید و توسعه سلول‌های بنیادی، توسط بهنام باقری نوشته شد.
مجموعه «ذهن زیبا» که مقاطع مختلف زندگی حسین بهاروند را به تصویر می‌کشید، از حضور چهار بازیگر برای ایفای نقش اصلی استفاده کرد. حسین شهبازی بازیگر 10 ساله‌ای که با سریال «دودکش 2» شناخته می‌شود، در قسمت اول این مجموعه، نقش خردسالی دکتر بهاروند را ایفا کرد و سپس نوبت به دانیال جعفری، بازیگر نوجوان فیلم «باغ کیانوش» رسید که تنها در چهار سکانس همان قسمت نخست، نقش این دانشمند را بازی کرد. از اواخر قسمت اول تا انتهای قسمت ششم نیز مهدی مهاجری ایفاگر نقش نوجوانی تا ابتدای دوران دانشجویی حسین بهاروند شد و از قسمت هفت تا انتها، امیرعلی دانایی بازی در این نقش را بر عهده گرفت که با تغییر گریم، نقش جوانی و میانسالی او را بازی کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1387920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سارق مسلح مکان‌های خصوصی دستگیر شد

آتش گرفتن خودروی پژو در اتوبان مدرس تهران

جدیدترین خبر درباره پرونده معلمی که به دانش‌آموزان ابتدایی تعرض کرده بود

تفاوت قطار سریع السیر و عادی در چین

تصاویری زیبا از قوچ اوریال در پارک ملی گلستان

تصاویری خیره کننده از موج سواری در بزرگترین و ترسناک ترین امواج دریا

کته مخلوط با عطر و طعم بینظیر

سحابی زیبای reflection

شوره سر دارید؟ شاید دلیلش کمبود این ویتامین باشد

افسردگی بهاری چیست و چه زمانی اتفاق می افتد ؟

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

در انتظار تصمیم سرنوشت‌ساز کارتال در پست ایوب

پسر جای پدر؛ نسل جدید فن‌نیستلروی در آیندهوون

اتفاق خوب برای استقلال در سفر به سیرجان

کاشته‌های غیرمستقیم عجیب لیگ برتر؛ هرج‌ومرج در محوطه!

وقتی تری کروس بازیگر سعی میکند خنده های تیری آنری را تقلید کند!

کریستیانو جونیور درست مثل پدر

برگزاری نشست تخصصی کمیته المپیک و وزارت ورزش با 4 فدراسیون

همه را ول کنید دِیورسون را بگیرید؛ شادی بعد از گل قرن!‏

جدال‌های پاری سن ژرمن با تیم‌های انگلیسی

خاطره‌انگیز؛ سوپر گل استثنایی کریستیانو رونالدو به پورتو

شهاب حسینی: یکی از مریدان بازیگری «بهروز وثوقی» هستم

ساترا به کدام طرح‌های نمایشی و غیر نمایشی امسال مجوز داد؟

صحبت‌های احساسی «شهاب حسینی» درباره وثوقی و فردین

چرا «باباپنجعلی» الگوی مناسبی برای سالمندی نیست؟

آهنگ دلی «نفس» با اجرای حمید هیراد

اعتراف کارمند شرکت به قتل مدیرعامل

بحران اصلی کشور در سال 1410

منشاء توده گرد و غبار غرب کشور کجاست؟

گزینش آموزش‌وپرورش: سلامت روان معلمان را بررسی نمی‌کنیم

جاعل حرفه‌ای با 500 هزار دلار تقلبی به دام افتاد

برخورد تریلی و پراید، دو کشته برجای گذاشت

هنر گل آرایی با دو شاخه لیلیوم قرمز

مناظر رویایی بهار لرستان؛ مسیر ریلی صالح حمید

حرم مطهر رضوی غرق در باران الهی

درگیری مار و کروکودیل؛ صحنه‌ای جالب در حیات وحش

لحظه هولناک خارج شدن اتوبوس از مسیر جاده

گوناگون/ این تست آزاردهنده ترین ویژگی شخصیتی تان را آشکار می‌کند!

سوپ بادمجان؛ یک پیش غذای خوشمزه

‌‎این رسپس کیک شکلاتی، مثل معجزه ست

طعم لذیذ و خاص قلیه مرغ

چربی‌هایی که برای مبتلایان به کبد چرب مفیدند

ارتباط بین مزاج و شخصیت؛ همه چیز درباره سردترین طبع بدن

یک ایده برای شینیون شیک و دخترونه

بابا گفتن نی نی های کشورهای مختلف!

ساخت گلدان بامزه با لوازم ساده

احتمال وقوع 2 فوران خورشیدی در روز 16 آوریل

تولید نانوذرات پلیمری با قابلیت هدفگیری مستقیم تومور سرطانی

100 رمان ژرژ سیمنون دوباره منتشر می‌شود

نامزدهای جایزه «بیستون» معرفی شدند