آریا بانو

آخرين مطالب

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟ گوناگون

آیا هوش مصنوعی شریک عاطفی مناسبی است؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / روانشناسان مسائل اخلاقی مرتبط با روابط انسان و هوش مصنوعی از جمله پتانسیل آنها برای برهم زدن روابط انسان با انسان و ارائه توصیه‌های مضر را بررسی می‌کنند.
ایجاد روابط صمیمی و طولانی مدت با فناوری‌های هوش مصنوعی برای مردم به میزان قابل توجهی عادی شده است. مردم با همراهان هوش مصنوعی خود پیوند عاطفی برقرار می‌کنند. این موضوع تا حدی پیش رفته است که تاکنون حداقل دو نفر به دنبال توصیه هوش مصنوعی جان خود را گرفته‌اند.
به نقل از نیوز مدیکال، «دانیل شانک» (Daniel Shank)، نویسنده ارشد این مقاله و متخصص در روانشناسی اجتماعی و فناوری از دانشگاه علوم و فناوری «میزوری»(Missouri) می‌گوید: توانایی هوش مصنوعی که اکنون مانند یک انسان عمل می‌کند و وارد ارتباطات بلندمدت می‌شود، باعث دردسرهای جدیدی شده است. اگر مردم درگیر روابط عاطفی با ربات‌ها بشوند، ما به روانشناسان و دانشمندان علوم اجتماعی نیاز پیدا می‌کنیم.
به گفته محققان پیوند عاطفی یا همراهی با هوش مصنوعی در اثر داشتن مکالمات مکرر است. هوش مصنوعی از طریق هفته‌ها و ماه‌ها گفتگوهای عمیق می‌تواند به همراه قابل اعتمادی برای کاربر تبدیل شود. به نظر می‌رسد آنها کاربران یا شرکای انسانی خود را می‌شناسند و به آنها اهمیت می‌دهند و از آنجایی که این روابط می‌تواند ساده‌تر از روابط انسان با انسان به نظر برسد، محققان می‌گویند که هوش مصنوعی می‌تواند در «پویایی اجتماعی» (social dynamics) انسان تداخل ایجاد کند.
همچنین این نگرانی وجود دارد که هوش مصنوعی می‌تواند توصیه‌های مضر ارائه دهد. به گفته محققان، حتی داشتن مکالمات کوتاه مدت با هوش مصنوعی با توجه به تمایل هوش مصنوعی به داشتن توهم به معنای جعل اطلاعات و داشتن سوگیری‌های پیشین می‌تواند گمراه کننده باشد و این موضوع می‌تواند در روابط بلندمدت با هوش مصنوعی نیز مشکل‌ساز باشد.
«شانک» می‌گوید: مسئله این است که در رابطه با هوش مصنوعی، این ربات، موجودی است که مردم احساس می‌کنند می‌توانند به آن اعتماد کنند. این موجود کسی است که نشان داده‌ است که به کاربر خود اهمیت می‌دهد و به نظر می‌رسد که فرد را عمیقاً می‌شناسد و انسان بر این باور است که کسی که وی را بهتر و بیشتر می‌شناسد، توصیه‌های بهتری نیز ارائه می‌دهد.
وی افزود: اگر انسان به این دید به یک هوش مصنوعی نگاه کند، شروع به باور این موضوع خواهد کرد که آنها حامی منافع وی هستند. در حالی که درواقع آنها می‌توانند موضوعات را جعل کنند یا با توصیه‌های بسیار بدی به انسان داشته باشند.
خودکشی‌ها نمونه‌ای بارز از این تأثیرات منفی هستند، با این وجود محققان می‌گویند که این روابط نزدیک انسان و هوش مصنوعی می‌تواند افراد را در برابر سوءاستفاده، بهره‌کشی و کلاهبرداری آگاه کند.
«شانک» می‌گوید: اگر هوش مصنوعی بتواند مردم را وادار کند که به آنها اعتماد کنند، افراد دیگر می‌توانند از آن برای سوءاستفاده از کاربران استفاده کنند. این موضوع شبیه به داشتن یک مامور مخفی در وجود این چت‌بات‌ها است.
وی افزود: هوش مصنوعی در حال وارد شدن به روابط انسانی و ایجاد یک رابطه است. هدف آنها از ایجاد رابطه، اعتماد کردن انسان به آنهاست، اما در واقع وفاداری آنها نسبت به گروه دیگری از انسان‌هاست که سعی در دستکاری ذهنی کاربر دارند.
این تیم خاطرنشان کرد که اگر افراد، اطلاعات شخصی خود را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهند، این اطلاعات می‌توانند فروخته شوند و برای سوءاستفاده از آن شخص استفاده شوند.
محققان همچنین استدلال می‌کنند که رابطه با هوش مصنوعی می‌تواند به طور مؤثرتری نسبت به «ربات‌های توییتر» یا منابع خبری دارای سوگیری برای تحت تأثیر قرار دادن نظرات و اقدامات مردم استفاده شود، اما از آنجایی که این مکالمات در حریم خصوصی انسان اتفاق می‌افتد، مهار کردن آنها بسیار دشوارتر خواهد بود.
«شانک» می‌گوید: این هوش مصنوعی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بسیار خوشایند و دل‌پذیر باشند. این موضوع می‌تواند منجر به تشدید مشکلات شود، زیرا آنها بیشتر از در نظر داشتن حقیقت یا امنیت، بر داشتن یک مکالمه خوب متمرکز هستند. بنابراین اگر شخصی مسئله خودکشی یا نظریه‌ توطئه را مطرح کند، هوش مصنوعی به عنوان یک شریک موافق در مورد آن صحبت خواهد کرد.
«شانک» می‌گوید: درک این فرآیند روانی می‌تواند به ما کمک کند تا از پیروی از توصیه‌های مخرب هوش مصنوعی جلوگیری کنیم. از آنجایی هوش مصنوعی بیشتر و بیشتر شبیه به انسان می‌شود، روانشناسان روز به روز برای مطالعه آن آگاه‌تر می‌شوند، اما برای کاربردی بودن نتایج خود باید تحقیقات بیشتری انجام دهیم و با فناوری همگام باشیم.
پژوهشگران خواستار تحقیقات بیشتر برای بررسی عوامل اجتماعی، روان‌شناختی و فنی هستند که افراد را در برابر تأثیر روابط عاطفی انسان و هوش مصنوعی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
این مقاله در مجله Cell Press منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1387352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنجالی که نقی با ارسال عکس بهتاش آفرید!

دوراهی انتخاب بهترین فیلم با «شکیب شجره»

بازیگر «یوسف‌ پیامبر» سکانس معروف سریال را بازسازی کرد

شهاب حسینی: فیلمسازان باید بدون ترس از ممیزی کارهایشان را بسازند

نسخه کپی نوید محمدزاده را هر چه زودتر نجات دهید!

سریال «وحشی»؛ درام جدیدی که نیامده سروصدا به‌پا کرد

توصیه های شهاب حسینی برای بهتر شدن جشنواره فیلم فجر

نظر بامزه نعیمه نظام دوست درباره مهران مدیری وایرال شد

نظر شما درباره سکانس پرحاشیه سریال «پایتخت» چیست؟

چطور بفهمیم کودک آزار جنسی دیده؟/ اینفوگرافیک

افزایش قیمت این داروها دوباره رکورد زد

«آتش عشق» را از سالار عقیلی بشنوید

ماجرای شکل‌گیری چایخانه‌های حرم امام رضا(علیه‌السلام)

ناگفته‌های پرونده قتل همسر ناصر محمدخانی؛ شهلا جاهد همدست داشت؟

نوجوانان کامیون‌سوار به مراجع قانونی معرفی شدند

سازمان غذا و دارو: مشکل تأمین شیرخشک نداریم

دستگیری سرشاخه‌های یک شرکت هرمی در تبریز

فوران چاه فاضلاب در وسط خیابان!

شوخی فرمانده انتظامی کشور با سردار حسینی رئیس پلیس راهور درباره منازل سازمانی

200 گوسفند از ترس پلنگ تلف شدند

رفیق کشی درسحرگاه مستی!

معبدی شبیه به مار در هند

در نگاه دین ظلم‌پذیری خوب نیست

عواقب نافرمانی از پیامبر (ع) و فداکاری امیرالمؤمنین علیه‌السلام در جنگ احد

پلنگ مغرور زیبای ایرانی در جنگلهای هیرکانی

تشی بزرگ‌ترین جونده ایران

لحظه‌ی ورود گردباد شدید به استان هبی چین

تصاویری حیرت انگیز از فلامینگوهای دریاچه‌ی مهارلو

سالمترین کالباس خونگی؛ طعم خوش زندگی

دستور پخت اصل کوفته تبریزی اینجاست

توی این هوای گرم؛ لیموناد خونگی از واجباته

چگونه وزن اضافه شده خود در ایام عید را کاهش دهیم

خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند

مسمومیت 48 نفر در کشور با قارچ وحشی

فواید مصرف آب لیمو با معده خالی

خاموش‌کردن افکار مزاحم قبل از خواب

چرا در نگاه اول جذب برخی افراد می‌شویم؟

ازدواج خوب چه ازدواجی است؟

این بازوی رباتیک، ماهواره‌ها را در مدار زمین تعمیر می‌کند

کدام قسمت بدن مسئول رمزگذاری انواع مختلف درد است؟

«هوش اپل» به طور محدود به اپل‌واچ می‌رسد

صحبت های شنیدنی سروش صحت درباره عطار نیشابوری

زادروز «هه‌ژار موکریانی»؛ یادبودی از اسطوره‌ی شعر و ادب کُردی

توصیه حجت الاسلام قمی به مطالعه کتاب «ماجرای فکر آوینی»

دو نکته مهم درباره شکست تیم ملی نوجوانان

تولد 19 سالگی جوان‌ترین بازیکن تیم ملی!

نظر خدیرا درباره مدعیان اصلی قهرمانی اروپا

آلکاراس از مرز 40 میلیون دلار جایزه گذشت

گزارش سایت لهستانی از تیم قلی زاده؛ لخ پوزنان خوش شانس بود

پورعلی‌گنجی: دوست دارم با لباس پرسپولیس خداحافظی کنم