آریا بانو

آخرين مطالب

از این به بعد در خوردن تخم مرغ احتیاط کنید پزشکي

از این به بعد در خوردن تخم مرغ احتیاط کنید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بهداشت نیوز /آیا به طور معمول تخم مرغ می‌خورید؟ نتایج یک مطالعه جدید ممکن است شما را کمی در خوردن این ماده غذایی محتاط کند. این مطالعه نشان داده که تخم مرغ می‌تواند در سرطان نقش داشته باشد.
 محققان در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و رشد سرطان هستند، به ویژه در مورد اینکه چگونه برخی چربی‌ها ممکن است باعث اشکال تهاجمی سرطان سینه شوند. به گزارش تامیز آف ایندیا، این مطالعه جدید که در نشریه «ساینس» انتشار یافته نشان داده است که اسید لینولئیک، نوعی چربی که معمولا در تخم‌مرغ و سویا و همچنین در رژیم غذایی غربی یافت می‌شود، می‌تواند مسیر رشد کلیدی را در سرطان سینه فعال کند.
چگونه رشد سرطان با مواد مغذی ارتباط دارد؟
بازار
همشهری در خبری نوشت:همه سلول‌ها، از جمله سلول‌های سرطانی، باید رشد خود را بر اساس مواد مغذی موجود تنظیم کنند. یک بازیگر کلیدی در این فرآیند یک شبکه سیگنالینگ سلولی به نام mTORC1 است که مانند یک حسگر و تنظیم کننده برای ارتقاء رشد سلول در هنگام وجود مواد مغذی عمل می کند. این مسیر به ویژه در زیست شناسی سرطان، که در آن رشد غیر طبیعی یک ویژگی تعیین کننده است، اهمیت دارد. در سرطان سینه، سیگنال دهی mTORC1 تقریبا در نیمی از موارد مختل می شود.
در حالی که محققان عمدتا بر چگونگی تأثیر اسیدهای آمینه و گلوکز بر این مسیر متمرکز شده‌اند، سایر مواد مغذی مانند اسیدهای چرب ضروری مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.
دو اسید چرب برجسته هستند: اسید لینولئیک امگا 6 (LA) و اسید آلفا لینولنیک امگا 3 (ALA). بدن نمی‌تواند این اسیدهای چرب را به تنهایی تولید کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. چربی‌های امگا 6 تمایل به تحریک التهاب دارند، در حالی که امگا 3 به طور کلی اثرات آرام بخش و ضد التهابی دارند. با این حال، در نتیجه مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته، محققان به وضوح نشان نداده بودند که چگونه چربی‌های امگا 6 ممکن است باعث رشد سرطان در سطح مولکولی شوند.
این اسید سوخت یک نوع سرطان خاص را تامین می‌کند
این مطالعه اخیر اما نشان می‌دهد که اسید لینولئیک، که در روغن‌های دانه مانند گلرنگ و روغن سویا، و همچنین در محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ یافت می‌شود، می‌تواند مسیر mTORC1 را فعال کند، اما فقط در سلول‌های سرطان سینه سه‌گانه منفی. این فرآیند شامل پروتئینی به نام FABP5 است.
FABP5 به عنوان یک انتقال دهنده اسید چرب عمل میکند و در تومورهای سه گانه منفی، سلول ها مقادیر بالایی از این پروتئین را تولید می کنند. محققان کشف کردند که اسید لینولئیک به FABP5 متصل میشود و یک واکنش زنجیره‌ای را ایجاد می‌کند که در نهایت مسیر mTORC1 را فعال می کند. در نتیجه، سلول‌های تومور با سرعتی سریع رشد می‌کنند.
دکتر جان بلنیس، نویسنده ارشد این مطالعه، استاد تحقیقات سرطان در بخش فارماکولوژی و عضو دپارتمان سرطان ساندرا و ادوارد مایر در مرکز پزشکی ویل کورنل، گفت: اکنون می‌دانیم که اسید لینولئیک رشد سلول‌های سرطانی را به روشی بسیار خاص تغذیه می کند. این کشف رابطه بین چربی‌های غذایی و سرطان را روشن می‌کند و به شناسایی بیمارانی که ممکن است از توصیه‌های تغذیه‌ای خاص به شیوه‌ای شخصی‌شده بهره ببرند، کمک می‌کند.
چرا این اسید برای بیماران مهم است؟
اسید لینولئیک رایج‌ترین چربی غیراشباع در رژیم‌های غذایی در بسیاری از کشورها است، به‌ویژه کشورهایی که مصرف زیاد غذاهای فرآوری‌شده و سرخ‌شده دارند. از دهه 1950، همانطور که استفاده از روغن دانه افزایش یافته است، مصرف اسید لینولئیک نیز افزایش یافته است. برخی از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند آیا این روند ممکن است با افزایش نرخ سرطان مرتبط باشد یا خیر.
این تحقیق جدید با شناسایی مکانیسم مستقیمی که به طور خاص برای یک زیرگروه سرطان خاص اعمال می شود، وضوح بیشتری نسبت به تحقیقات قبلی ارائه می دهد. این نشان می‌دهد که رابطه بین رژیم غذایی و بیماری ممکن است عمیق تر از آنچه قبلا درک شده بود، باشد.
نظر کارشناسی چه می‌گوید؟
مصرف تخم مرغ در میان مردم به دلیل خواص و خوشمزگی در میان مردم رواج دارد، بنابراین به نظر نمی‌رسد بتوان با یک مقاله یا نتایج یک تحقیق در باره مصرف آن حکم کلی داد. برای بررسی بیشتر نتیجه تحقیقات انجام گرفتنه درباره سرطان زا بودن یا نبودن تخم مرغ و دقت آزمایش انجام شده در این باره با دکتر منصور رضایی گفت و گویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.
دکتر رضایی درباره دقت این آزمایش و نتایج آن می‌گوید: این مطالعات در حد کارهای سلولی و آزمایشگاهی است و هنوز آزمایش‌های بالینی روی این موضوع انجام نگرفته است. ما نمی‌توانیم به این راحتی به نتایج مطالعات آزمایشگاهی استناد کنیم. این مطالعات قابل تعمیم برای کل بدن نیست. در این باره مثالی می‌زنم سال‌هاست گفته‌اند نیترات سرطان زاست اما اخیرا ثابت شده که نیترات برای عروق و عضلات ما بسیار مفید است. در مقابل اما نیتروزامین برای سلامت بد و خطرناک است. محکم صحبت کردن در دنیای علم درباره یک خوراکی یا یک عنصر به این راحتی نیست.
او سپس به مراحل دیگر آزمایش و تفاوت میان آزمایش‌های حیوانی و انسانی اشاره می‌کند و می‌افزاید: باید این نکته را بدانیم که در ابتدا برای اثبات یک مورد مطالعات حیوانی و سپس انسانی انجام می‌گیرد و مطالعات حیوانی با انسانی نیز متفاوت است. به عنوان مثال دز سمی که به موش آزمایشگاهی تزریق می‌شود امکان دارد برای انسان خطر جانی داشته باشد و باید انسان دز مناسب ان سم زده شود تا برای وی خطر نداشته باشد. به همین دلیل است که می‌گوئیم آزمایش‌ًهای حیوانی با آزمایش‌های انسانی متفاوت است و نتایج آن‌ها نیز با هم فرق می‌کند. مثال دیگری نیز در این ارتباط می‌زنم به طور مثال در مورد شیرین کننده ساخارین که می‌گویند سرطان زا است. آن دوزی که به موش تزریق می‌کنند اگر انسان مصرف کند دچار استفراغ می‌شود. به همین علت نباید نتایج آزمایش‌های حیوانی را برای انسان‌ها نیز تعمیم داد. ساخارینی که شما مصرف می‌کنیذد به اندازه سر سوزن است که شما با آن یک چای می‌خورید اما آن دوز ساخارینی که به موش داده‌اند دوزی است که بدن شما به دلیل انرژی زیادی که می‌دهد نمی‌تواند تحمل کند.
دکتر منصور رضایی به دقت و اهمیت مطالعات علمی در برابر نظریات عوامانه درباره مسائل مرتبط با علوم پزشکی و تغذیه می‌پردازد و می‌گوید: در علم تغذیه می‌گویند سمیت همه چیز بستگی به مقداری دارد که مصرف می‌کنیم، ما باید یاد بگیریم چه وقت و چه گونه وکجا و چه مقدار از هر ماده غذایی بخوریم. بنابراین به این راحتی نمی‌توان درباره سرطان زا بودن یا خطرناک بودن یک ماده غذایی برای سلامت بدن نظر داد. اما در دنیای عوام با دو ادله ساده راحت می‌توان علم را زیر سوال برد. در علم موضوع بحث و جدل و مستندات مطرح است. مستندات باید با هم یکجا جمع شوند. مطالعه‌ای که روی موش انجام می‌گیرد قابیل استناد به انسان نیست. مطالعه‌ای که روی سلول در لوله آزمایشگاه انجام گرفته نیز قابل استناد به انسان نیست. این‌ها صرفا یک سری مطالعات اولیه هستند. تنها با یک ادله و یک مقاله تحقیقاتی نمی‌توان خوردن نوعی از غذا را ترک کرد.
او با اشاره به نکات مطرح شده درباره امگا 3 و امگا 6 در این تحقیق می‌گوید: البته در علوم پزشکی به این مساله استناد شده که عدم تعادل امگا 3 و امگا 6 در بدن امکان دارد التهاب را بالا ببرد که خود می‌تواند باعث بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان شود. اگرچه امگا 6 ضروری است اما دریافت بیش از حد آن به ویژه در مقابل امگا می‌تواند شانس Inflamation (التهاب) را افزایش دهد که همانطور که گفته شد خود التهاب نقطه آغاز داستان بیماری‌های مزمن است.
این متخصص تغذیه درپایان این طور نتیجه گیری می‌کند که به خاطر یک آدم بی نماز در مسجد را نمی‌بندند یا به خاطر فلان عارضه که در یک مقاله تحقیقاتی نوشته شده، خوردن تخم مرغی را که اشرف گوشت‌هاست منع نمی‌کنند. در واقع به خاطر یک مورد کل مساله زیر سوال نمی‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1386208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر خوش برای رانندگان؛ راه‌اندازی صندوق بیمه رانندگان در انتظار تصویب

حمام های حرارتی زحل در ایتالیا

حال و هوای حرم امام رضا (علیه‌السلام)

کیک دارچینی یک ترکیب جادویی!

مهم‌ترین مواد مغذی در دوران بارداری

پیدا شدن موجودات زنده در سنگ‌های 2 میلیارد ساله

به یادِ یار و دیار آن چنان بِگِریَم زار

فلیک جشن قهرمانی مقابل رئال را ممنوع کرد!

پاشو من چند سالی باهات حرف دارم! قسمت بیست‌ و نهم فان 360 با ابوطالب

علاقه ملکه تپانچه به ادامه ورزش قهرمانی

اعلام لیست تیم ملی جودو برای اعزام به مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا

خروج اجباری 2 بازیکن من‌یونایتد از اولدترافورد

20 هزار بلیت فروش‌ رفته برای پرسپولیس - سپاهان

علی شجاعی خطاب به حامد لک پس از سیو دو پنالتی: لعنتی تو دیگه کی هستی!

پانته آ پناهی ها: هیچ‌وقت موهایم را رنگ نمی‌کنم!

شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن

چهره ها/ ارزشمند‌ترین پُست صحرا اسداللهی منتشر شد!

بابک حمیدیان: نمیخواستیم مردم بفهمن که ما ازدواج کردیم

همراه شوید با آهنگ «دلخورم» از رضا صادقی

مجوز استخدام 750 نفر در وزارت کار اخذ شد

دزدی موتور در روز روشن!

تصادف دنا و پراید، 2 سکه دوره هخامنشی را لو داد

نبرد نفس‌گیر میمون و پلنگ

توضیحات شیخ اسماعیل رمضانی در مورد حضرت علی اکبر(ع)

غروب زیبای خورشید در فتحیه ترکیه

طبیعت زیبای هزار دره ترکمن‌صحرا

با کوکی نوتلا، روزت رو شیرین کن!

برای داشتن حال خوب لازم نیست کار خاصی انجام دهید

استوری جالب شمس‌آذر برای اهواز

داستان سریالی فحاشی به بیرانوند

شانس بارسا برای فتح سه‌گانه از دید داوید ویا

فولاد امشب منتظر شکست پرسپولیس است

والورده: یونایتد تیمی در سطح لیگ اروپا نیست

ترخیص یکی از بازیکنان مصدوم ذوب‌آهن از بیمارستان

نیکو: از کودکی رؤیایم بازی در اولدترافورد بود

هواداران ملوان میهمان تراکتور شدند

آقایی‌پور‌‌ به دنبال شکست طلسم مقابل پرسپولیس

واکنش هومن برق‌نورد به کم‌رنگ‌شدن حضورش در سینما و تلویزیون

آهنگ «شبی که ماه کامل شد» با صدای محسن چاوشی

استاندار خوزستان: برای از بین رفتن ریزگردها باید برخی سدها تخریب شوند

تیراندازی‌های مکرر در آمریکا

بهشت پنهان در قلب سوادکوه

امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در جنگ اُحُد

بهار بدون نفخ؛ 4 ترفند برای داشتن شکمی آرام

شب و روز من و توی سفری تا نیاید سوار، برعکس است

پیروزی دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران مقابل میزبان مسابقات آسیای میانه

گریه دیویس مقابل دوربین پس از حذف تلخ بایرن

واکنش دبیر جشنواره «قهرمان ایران» به انتقاد‌ها از انتخاب طارمی به عنوان مرد سال 1403 ورزش

کنایه طنز پیمان یوسفی به حساسیت بازی پرسپولیس و سپاهان

AFC میزبانی تیم ملی ایران در مشهد را تأیید کرد