آریا بانو

آخرين مطالب

طرح محقق دانشگاه تهران برای ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر گوناگون

طرح محقق دانشگاه تهران برای ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /«ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوب‌های چندفلزی» عنوان رساله دکتری سیدعلی موسوی است که با راهنمایی مهدی مهرپویا به پایان رسانده است و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.
سیدعلی موسوی که درحال‌حاضر محقق پسادکتری دانشگاه تهران است، با مدرک دکتری تخصصی مهندسی سیستم‌های انرژی - فناوری‌های انرژی از دانشگاه تهران درباره اهداف انجام این طرح توضیح داد: هدف اصلی از این تحقیق، ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه‌بعدی مشتق شده ازچارچوب‌های آلی فلزی بر اساس لانتانیدهای چندفلزی برای دو کاربرد واکنش احیای اکسیژن و ابرخازن است. بدین منظور، ابتدا با تحقیقاتی گسترده، نوع و نسبت مناسب یون‌های فلزی، لانتانیدها، لیگاندهای آلی و پایه کربنی مشخص می‌شود.
وی افزود: همچنین، به‌منظور جلوگیری از خودتجمعی، ادغام برگشت‌ناپذیر و اکسیداسیون سطحی نانوذرات فلزی در حین عملیات حرارت‌دهی، از پوشش سیلیکونی استفاده می‌شود.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همچنین از اهداف مهم دیگر این کار تحقیقاتی می‌توان به پیدا کردن مقادیر بهینه برای غلظت یون‌های فلزی مورد استفاده، دمای عملیاتی پیرولیز، نسبت جرمی لانتانیدها نسبت به فلزهای آهن و مس، ضخامت پوشش مورد استفاده در عملیات پیرولیز و غلظت الکترولیت در آزمون‌های الکتروشیمیایی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: ازآنجاکه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یک راه‌حل بسیار کارآمد برای غلبه بر این مشکلات است، در این طرح به آن پرداخته می‌شود. انرژی‌های تجدیدپذیر که پایان‌ناپذیر هستند، شامل انرژی‌های خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی، زیست‌توده، برق‌آبی و هیدروژن هستند.
موسوی اضافه کرد: همچنین پروتکل بهینه ساخت هر الکتروکاتالیست بر اساس دانش فنی محققان تیم اجرایی و سعی و خطاهای آزمایشگاهی به دست می‌آید. الکتروکاتالیست‌های ساخته شده در قسمت آند و کاتد پیل‌های سوختی و همچنین در سیستم‌های ذخیره‌ساز همچون باتری‌ها و ابرخازن‌ها کاربرد دارد. اکثر کامپوزیت‌های ساخته شده قابلیت تولید در مقیاس بالا را دارند و می‌توانند کاربرد صنعتی نیز داشته باشند.
به گزارش روابط‌عمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، موسوی درباره چالش‌های پیش‌روی طرح توضیح داد: چالش‌ها و محدودیت‌های حاکم بر این تحقیقات آزمایشگاهی شامل گران بودن برخی مواد اولیه، تقلبی و دارای ناخالصی بودن برخی مواد اولیه و گران بودن یا در دسترس نبودن برخی از آزمون‌های مشخصه‌یابی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به علت جدی نگرفتن فرایند تعمیر و نگهداری تجهیزات و همچنین طولانی مدت بودن تعمیر برخی از دستگاه‌های موجود در ازمایشگاه مانند سانتریفوژ، کوره تیوب‌دار و فریزدرایز، در صورت بروز خرابی، پروژه به صورت قابل توجهی به تعویق می‌افتاد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385847/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرسپولیس پر پرواز ستاره سپاهان!

فرمین لوپز: بهترین گلم را مقابل رئال در دالاس زدم

6 راز بسیار ساده برای اینکه عمرتان زیاد و باکیفیت شود

تکذیب خبر تعرفه 100 درصدی واردات خودرو

منچستریونایتد 5-4 لیون؛ تیم سرالکس زنده شد

اشتباه مدافعان؛ گل سوم لیون توسط رایان چرکی در دقیقه 104

گل چهارم لیون توسط الکساندر لاکازت از روی نقطه پنالتی در دقیقه 109

گل سوم منچستریونایتد توسط برنو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 114

گل چهارم منچستریونایتد به لیون توسط کوبی ماینو

گل پنجم منچستریونایتد به لیون توسط هری مگوایر

خلاصه بازی چلسی 1 - لژیا 2

خلاصه بازی آینتراخت فرانکفورت 0 - تاتنهام 1

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

فرار از تله آفساید؛ الفتح 2-0 الاتحاد

گل مردود کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

آموریم: بازیکنان جلوی لیون باید مراقب اونانا باشند!

گل دوم منچستریونایتد به لیون توسط دالو

گل اول تاتنهام توسط سولانکه از روی نقطه پنالتی در دقیقه 43

آیا تمدید قرارداد با صلاح عاقلانه بود؟

واکنش روا به حواشی دیدار ایران - ازبکستان

اونانا از هواداران لیون انتقام گرفت!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

کشف مجسمه‌ای 7 هزار ساله شبیه به فرازمینی‌ها در کویت

شاهکار یانی در قطعه ای بیکلام به نام «بلبل»

استوری/ صلی الله علیک یا اباعبدالله

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

«شله کینه» شیرینی سنتی ایلام

دیسک قابلیت جا انداختن ندارد!

گل های رونده ای که دیوار حیاط و بالکن را رویایی می کنند

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

راز قهرمانی مورینیو در چمپیونزلیگ؛ تنبلی ممنوع!

هشدار دقیقی به بازیکن‌های خیبر؛ موهایم سفید شد!

هواداران خیبر در پشت فنس ها دقیقی در خیبر بمان!

پیش‌بینی گلر ذوب از قهرمان؛ سپاهان یا تراکتور!

روایت روا از تغییر مربی‌ها در لیگ برتر