آریا بانو - نمناک / شربت جلاب یکی از شربت های خوشمزه و پرخاصیت است که در فرهنگ های مختلف به شکل متفاوتی وجود دارد، طرز تهیه خوشمزه ترین شربت جلاب خانگی را در این مطلب برایتان آماده کرده ایم.شربت جلاب چیست؟آیا تا به حال به نوشیدنی ای فکر کردهاید که علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از خاصیتهای شگفتانگیز باشد؟ جلاب، این شربت سنتی و پرخاصیت، قرنهاست که در فرهنگ های مختلف جایگاهی ویژه دارد؛ اما چه چیزی این نوشیدنی را تا این حد خاص می کند و چگونه میتوان از فواید بی نظیر آن بهرهمند شد؟جلاب، معرب یا عربی شده گلاب است که در طرز تهیه آن معمولا از عسل یا نبات سفید و زعفران زیادتر استفاده میشود.شربت جلاب نه تنها در ایران، بلکه در دیگر کشورهای خاورمیانه مخصوصا کشورهای اردن، سوریه، فلسطین، لبنان و دیگر کشورهای عربی بسیار محبوب است.
طبع جلاب جلاب طبیعت معتدل و گرمی دارد و برای افرادی که فعالیتهای ذهنی و جسمی بالایی دارند، یک منبع انرژی بخش روزانه می باشد. تهیه شربت جلاب با نبات همانطور که گفتیم برای تهیه شربت جلاب از عسل استفاده می شود اما شما می توانید از نبات ، شیره انگور، شیره خرما به جای عسل استفاده کنید. برای تهیه شربت جلاب با نبات مراحل زیر را دنبال کنید. مواد لازم برای تهیه شربت جلاب در خانه نبات سفید یا زعفرانی 1 کیلوگرمگلاب دو آتیشه 3 کیلوگرمزعفران نیم مثقالمراحل تهیه شربت جلاب خانگیبرای درست کردن شربت جلاب، عرق گلاب و نبات را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.درب قابلمه را باز بگذارید.کفهای روی مایه شربت را با قاشق جدا کنید.بعد از غلیظ شدن مایه شربت و رسیدنش به اندازه نصف مقدار اولیه، زعفران را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.چند دقیقه دیگر جوشاندن را ادامه دهید و سپس حرارت را خاموش کنید.شربت جلاب را پس از سرد شدن در بطریهای شیشهای بریزید و در یخچال نگه دارید.2 یا 3 قاشق از شربت جلاب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و هم بزنید تا کاملا با هم حل شوند.چند تکه یخ به آن اضافه و آن را سرو کنید.میتوانید به شربت مقداری تخم ریحان یا تخم شربتی از قبل خیس داده شده اضافه کنید.