آریا بانو

آخرين مطالب

گوناگون/ کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته گوناگون

گوناگون/ کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / این صدای آخرین پرنده از گونه عسل خوار کایوایی است که می شنوید این پرنده نر است که برای جنس ماده آواز می خواند غافل از آنگه دیگر هیچ پرنده‌ای از گونه آن به غیر از خودش باقی نمانده بود.
به گزارش ایسنا، ‌ باستان‌شناسان با کاوش در «پمپئی» دو مجسمه به شکل زن و مرد با ردای کلاسیک کشف کرده‌اند که در اندازۀ واقعی انسان ساخته شده‌اند و در طاقچه، روی دیوار مرزی یک مقبره باستانی بزرگ قرار داشتند.
طبق گزارشی که درباره این اکتشاف در یک مجله منتشر شده است، «ظرافت و جزئیات این مجسمه‌ها چشمگیر است. ما می‌توانیم نقش‌برجسته دست‌ها، انگشت‌ها و ناخن‌ها را که با دقت حکاکی شده‌اند، مشاهده کنیم. همچنین می‌توانیم جزئیات کار روی چین‌های لباس و تزئینات را ببینیم.»
این مجسمه‌ها در جولای 2024 در محوطه قبرستان «پورتا سارنو» (Porta Sarno) کشف شدند که از دوران «سامنیت» در قرون چهارم و سوم پیش از میلاد مورد استفاده قرار می‌گرفت. محققان بر اساس کیفیت و سبک حکاکی‌ها، معتقدند که این مقبره به دوره «جمهوری روم» (133 ـ 31 پیش از میلاد) تعلق دارد. این قبرستان پس از تخریب پمپئی توسط فوران کوه وزوو در سال 79 میلادی دیگر استفاده نشد.
مجسمه زن، برگ‌های برگ‌بو را در دست دارد و به گوشواره‌ها، حلقه‌ها، دستبندها و گردنبندی با آویز هلال ماه مزئین شده است. این نوع تزئینات، که به نام «lunula» شناخته می‌شود، تصور می‌شد که نیروهای شیطانی را دفع می‌کند. او همچنین یک تور و یک شنل روی پیراهن خود به تن دارد. بنابراین، اگرچه هویت دقیق او مشخص نیست، اما محققان مطمئن هستند که این زن عضوی از طبقه اشراف بوده است.
مجسمه مرد نیز به شکلی ساخته شده است که تکه‌ای از یک ردای بی‌آستین پوشیده است و از این رو می‌توان هویت او را به عنوان یک شهروند رومی شناسایی کرد.
گزارش جزئیات کشف می‌گوید که این زوج ممکن است «یک زوج جوان و مرفه متاهل» باشند، اگرچه نمی‌توان از این موضوع مطمئن بود. گابریل زوشتریگل (Gabriel Zuchtriegel)، مدیر پارک باستان‌شناسی پمپئی به گاردین گفت: «ممکن است این مرد شوهر او باشد، اما ممکن است پسر او هم باشد. هیچ نوشته‌ای وجود ندارد، بنابراین ما نمی‌دانیم.»
بازار
یکی از فرضیه‌های مطرح شده این است که شاید مجسمه زن تصویرگر یک کاهن باشد. برگ‌هایی که در دست دارد و گاهی به نام «اسپرژیلوم» نیز شناخته می‌شوند، ممکن است توسط کاهنان برای پاک‌سازی و تقدیس فضاها با پخش دود بخور یا گیاهان معطر سوزانده شده در مراسم مذهبی استفاده شده باشد.
آویز هلال ماه یا «lunula» نشان می‌دهد که زن ممکن است کاهنه‌ای از فرقه سرس، الهه رومانی کشاورزی و باروری بوده باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1384534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات کارگر جوان از طبقه منفی یک ساختمان در حال ساخت توسط آتش‌نشانان

افزایش هزینه‌های درمان و اقدامات بیمه برای کاهش بار مالی

حریق یک درمانگاه در پایتخت؛ فوت 2 نفر و نجات 12 نفر توسط آتش‌نشانان

قتل هولناک مرد جوان با دعوت سرایدار جنایتکار

بیانیه میراث فرهنگی درباره شایعات حفاری در بهشت زهرا

گلفروش تبر به دست به خاطر قتل 3 نفر محاکمه می‌شود

علت حادثه مرگبار معدن دامغان چه بود؟

سخن بزرگان/ ممکن نیست خدا دست رد بزند

تواضعی که برای دینداری انسان خطرناک است!

4گوشه دنیا/ اسرار جنایت 50 ساله از زبان قاتل سریالی آمریکایی!

4گوشه دنیا/ نویسنده معروف آمریکایی آزارگر کودکان بود!

چیپس و پنیریک شام خوشمزه و متفاوت

میزان مجاز مصرف روزانه آجیل

به‌خاطر رفیق‌بازی زندان رفتم اما آدم نشدم

شاعرانه/ تازه شد باغ و آن نگار نیامد

آثار مصدومیت روی گردن مربی سپاهان

اینزاگی: بایرن و رئال شانس‌های قهرمانی هستند

کری خاص مدیرعامل تراکتور با گاتزتا ایتالیا

تیپ خاص بلینگام؛ تامی شلبی مقابل آرسنال!

دیدار احساسی ستاره وستهم با ناجیان زندگی‌اش

هشدار کورتوا به آرسنال؛ لیورپول هم شکست ناپذیر بود!

15 سال پیش در چنین روزی؛ پاس گل زیبای ریبری در جشن تولد 27 سالگی‌اش

از حواشی برخی مسابقات لیگ برتر فوتبال تا قهرمانی که پهلوانی برایش ثبت شد

فیلم‌برداری «هدیه ای برای مادرم» تمام شد

انتشار پوستر سریال «وحشی» با بازی جواد عزتی

به خاطر خواهرزاده مدیر از شرکت اخراج میشه

نخل طلای افتخاری کن برای رابرت دنیرو

چهره ها/ استوری دردناک مهران غفوریان برای دختربچه فلسطینی

از لواکو «در چشم باد» تا شمشیرِ «پایتخت»

«مرا به خاطر دل شکسته ام ببخش...»؛ عاشقانه ای از علیرضا قربانی

دونوازی ویولن و ضرب در یک ویدئوی قدیمی

تهران گرم می‌شود

آتش‌سوزی جنگل‌های حاشیه رود ارس مهار شد

کشف گوشت اسب در یک منزل مسکونی

واژگونی اتوبوس 15 مصدوم برجا گذاشت

مصوبه کنکور فردا در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می‌شود

با قرآن هم بیگانه هستند!

بارش شدید باران و ظاهر شدن آبشاری در برزیل

لحظات پراسترس بازنشدن چتر تکاور ایرانی هنگام پرش تمرینی

تا حالا کوکو بادکوبه ای خوردین؟

طرز تهیه چیزکیک توت فرنگی

هرگز در هواپیما چای ننوشید!

آیا آمپول نوروبیون عامل ایجاد سرطان است؟

چرا دوران نوزادی‌مان را به یاد نمی‌آوریم؟

تصویر روز ناسا؛ کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهر کُرکی

پیشرفته‌ترین تراشه جهان معرفی شد

حافظ تحت تاثیر خیام بود!

داستانک/ عتیقه فروش و مرد باهوش

یک احتمال ترسناک برای باشگاه پرسپولیس

راموس به روش سنتی رو آورد؛ رفع خستگی تضمینی!‏