آریا بانو

آخرين مطالب

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟ اقتصادی

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بر اساس گزارش جدید نهادهای بین‌المللی بهداشت، موارد ابتلا به سل (TB) در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی در مقایسه با سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است، که نگرانی‌های جدی درباره سلامت عمومی را به همراه دارد.

بر اساس گزارش جدیدی که از سوی نهادهای بین‌المللی بهداشت منتشر شده، موارد ابتلا به سل (TB)، کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان، در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی نسبت به سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش که داده‌های آن مربوط به سال 2023 است، منطقه اروپا همچنان درگیر پیامدهای همه‌گیری کرونا است. این گزارش توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها (ECDC) و دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) تهیه شده است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که کاهش کمک‌های بین‌المللی می‌تواند به بازگشت گسترده سل در سراسر جهان منجر شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال 2023 بیش از 172 هزار نفر در منطقه اروپا به سل مبتلا شده یا دچار عود بیماری شده‌اند. این آمار تقریباً مشابه سال 2022 است. با اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از سل کاهش یافته، اما این روند نسبت به قبل از بحران کرونا بسیار کندتر شده است.
بر اساس گزارش، این موضوع نشان می‌دهد که بسیاری از افراد مبتلا به دلیل اختلال در خدمات درمانی در دوران کرونا، تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگرفته‌اند و اکنون تأثیرات آن در حال نمایان شدن است.
همچنین به نظر می‌رسد که میزان ابتلا در میان کودکان رو به افزایش است. در سال 2023، حدود 7500 مورد ابتلا به سل در میان کودکان زیر 15 سال در منطقه اروپا ثبت شده که 9.6 درصد بیشتر از سال قبل است.
بیش از 2400 مورد از این آمار مربوط به کودکان زیر 5 سال است که بیشتر در معرض خطر بیماری شدید و مرگ قرار دارند.
هانس کلوگه، مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه‌ای در این رابطه می‌گوید: «بار فعلی بیماری سل و افزایش نگران‌کننده موارد ابتلا در میان کودکان یادآور این موضوع است که پیشرفت در برابر این بیماری قابل پیشگیری و درمان، همچنان شکننده است.»
این یافته‌ها نشان می‌دهند که سل همچنان در حال گسترش در اروپا است و اقدامات فوری بهداشت عمومی باید برای کنترل آن انجام شود.
سل یک عفونت باکتریایی است که عمدتاً ریه‌ها را درگیر می‌کند اما می‌تواند به سایر اندام‌ها نیز سرایت کند. بسیاری از افراد آلوده ممکن است هرگز علائم بیماری را تجربه نکنند، اما اگر بیماری در آن‌ها فعال شود، می‌تواند خطرناک باشد و سالانه حدود 1.25 میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند.
این بیماری اغلب با سایر مشکلات بهداشتی همراه است. طبق گزارش، در منطقه اروپا 15.4 درصد از افراد مبتلا به سل جدید یا عودکننده، همزمان به ویروس HIV نیز مبتلا هستند، که در صورت عدم درمان می‌تواند به ایدز منجر شود.
بیماران باید روزانه به مدت شش ماه داروهای سل را مصرف کنند تا درمان مؤثر واقع شود. قطع زودهنگام درمان می‌تواند باعث مقاوم شدن باکتری‌ها به داروها شود و هم درمان بیماری را سخت‌تر کند و هم موجب گسترش عفونت در جامعه شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که داروهای اولیه برای 75.5 درصد از بیماران در منطقه اروپا مؤثر بوده اما در بیماران مبتلا به سل مقاوم به چند دارو، این میزان به 59.7 درصد کاهش می‌یابد.در اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن‌اشتاین و نروژ، مقامات بهداشتی اعلام کرده‌اند که مشخص نیست یک‌پنجم کودکان مبتلا به سل درمان خود را کامل کرده‌اند یا نه.
پاملا رندی-واگنر، مدیر ECDC، در بیانیه‌ای در این خصوص می‌گوید: «با افزایش سل مقاوم به دارو، هزینه بی‌توجهی امروز را همه ما فردا خواهیم پرداخت.»
هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کاهش کمک‌های بین‌المللی، تلاش‌ها برای ریشه‌کنی سل را در 27 کشور، عمدتاً در آفریقا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام غربی، با مشکل مواجه کرده است. در 9 کشور، مردم برای دسترسی به داروهای سل با مشکل روبه‌رو هستند.
اما کلوگه هشدار داد که برنامه‌های مقابله با سل در اروپا و آسیای مرکزی نیز ممکن است تحت تأثیر این کاهش بودجه قرار بگیرند.
کلوگه گفت که این کاهش بودجه به این معناست که «انتقال سل ممکن است بدون شناسایی ادامه یابد و باعث افزایش موارد مقاوم به درمان شود که کنترل آن‌ها دشوار است.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1379414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر و توضیحات پلیس درباره واقعیت ماجرای تحصن غیرقانونی مقابل مجلس

تعریف بهاییت در یک کلام

تلاش جالب مار برای بالا رفتن از درخت

عشق به سیدالشهدا دستمو گرفت

ظهور استعداد جدید در اصفهان

تمساح سرگردان با حوله و بالش به دام افتاد

تلاوت اعجوبه اصفهانی

المان های نوروزی شهر گرگان

طبیعت زیبای کوه تنگوان در شمال خوزستان

نقشه کشیدن برای حذف حاج احمد

تلاوت نوجوان لنگرودی

مکمل‌های مفید برای پیشگیری از سرطان

رکورد جدید؛ ایجاد طولانی‌ترین پیوند کوانتومی جهان بین چین و آفریقای جنوبی

کتاب "نهر تا بحر"؛ اشعار سه‌زبانه در حمایت از آرمان فلسطین

حرکت انفرادی زیبای کوشکی و شوت این بازیکن که از کنار دروازه به بیرون رفت

وضعیت عجیب اسکوربرد ورزشگاه آزادی

اعتراض و عصبانیت چشمی روی سکو‌های ورزشگاه آزادی

شوت مهاجم خیبر به تیر دروازه استقلال برخورد کرد

ضربه ایستگاهی رامین رضاییان از کنار دروازه خیبر به بیرون رفت

آینده‌ راسل در مرسدس و پایان شایعه فرستاپن

گل‌محمدی به نشست خبری نرسید

مدیران استقلال دقیقه 80 بازی ورزشگاه آزادی ترک کردند

حرکت دیدنی ماشاریپوف و موقعیت گلی که جوما از دست داد

حرکت انفرادی تماشایی و گل اول یوونتوس به جنوا

روزی که حرم امام رضا (ع) به توپ بسته شد / روسها چرا حرمت حرم را نگه نداشتند؟

طرز پخت سبزی پلو ماهی؛ مدل رستورانی

بدنم داشت از روح پر میشد و درد زیادی داشتم

تبدیل ارسطو در سریال « پایتخت» به فی‌فی

نزدیکترین و عزیزترین کسم با قمه و چاقو از من پذیرایی کرد

آهنگ عاشقانه علی یاسینی به نام «خنده هامو دوست داشت»

فردا در این کشورها عید فطر اعلام شد

تصاویر فراجا از واقعیت ماجرای تحصن غیرقانونی مقابل مجلس

شمار قربانیان زلزله میانمار به یک هزار و 644 نفر رسید

اطلاعیه دفتر آیت‌الله سیستانی درباره عید فطر

با محبت همه را فریب می دهند

روزه مال من است و جزایش خودم هستم!

تهدید و تطمیع های بهاییت

شیوه‌های فریبنده بهاییت

بهایی‌ها رو به اسراییل نماز می‌خوانند!

شلوغی مسجد نصیرالملک شیراز

بهاییت تشکیلاته نه دین!

نبرد بچه آهو و گور خر

Mexico City  پایتخت زیبای کشور مکزیک

تلاوت سیدحسنین الحلو

سوسیس بندری با صفا و خوشمزه

فواید جادویی این عصاره برای کاهش وزن

ساخت اسباب بازی های متنوع برای کودک دلبندتان

فوت و فن زندگی مشترک؛ دو حقیقتی که باید برای یک زندگی زناشویی شاد بپذیرید

زعفران، راه‌حلی طبیعی برای بی‌خوابی

جایزه‌ای که بازی دوران قرنطینه به ارمغان آورد