طرز تهیه مرغ کردی؛ مرغ خاص و لذیذ
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - فرارو / مرغ کردی نوعی روش خاص برای طبخ مرغ است که طی آن مرغ با رب انار تهیه میشود و بافت بسیار نرم و لطیفی دارد.
به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ میکند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، میتواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزهتر هم باشد. اگر از درست کردن مرغهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفتزده خواهید شد. مرغ کردی نوعی روش خاص برای طبخ مرغ است که همراه با رب انار طبخ میشود و بسیار نرم و لطیف است. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه و خاص را با روشی آسان در منزل برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه مرغ کردی همراه ما باشید.
مواد لازم
ران و سینه مرغ: به تعداد لازم
پیاز: 2 عدد
گوجه فرنگی: 3 عدد
رب انار ملس: 2 قاشق غذاخوری
نمک، پاپریکا، پولبیبر، پودر کاری، ادویه مرغ: به میزان لازم
آب جوش: 1 لیوان سرخالی
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا تکههای مرغ را داخل آب و نمک خیس کنید و بگذارید 2 ساعت بماند، سپس مرغها را آبکش کنید و روی حوله تمیز قرار بدهید تا آب اضافه آن کشیده شود. در مرحله بعد کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و دو طرف مرغ را داخل روغن سرخ کنید. حالا پیاز خرد و خلالی شده را همراه با پاپریکا، پولبیبر، پودر کاری و ادویه مرغ اضافه کنید. دو تا سه قاشق روغن مایع و آب جوش اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید و صبر کنید مرغ حدود 1 ساعت بپزد. در آخر رب انار را اضافه کنید و حدودا 20 دقیقه دیگر اجازه بدهید مرغ با رب انار بپزد. گوجه فرنگی را حلقه کنید و داخل یک ماهی تابه جداگانه بچینید. کمی روغن و نمک اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید تا گوجه بپزد. این مرغ خوشمزه را در کنار گوجه و همراه با کته زعفرانی سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه غذا سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایمتری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذاها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جاهایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمتها زودتر مشخص میشود. اگر این قسمتها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغهایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغهای بستهبندی استفاده میکنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خونآبه نداشته باشد.
بازار ![]()
-
سه شنبه ۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶:۵۹
-
۱۳ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1378888/