آریا بانو

آخرين مطالب

گوشتابه؛ غذایی که اراکی‌ها برای شب عید آماده می‌کنند خانه داري

گوشتابه؛ غذایی که اراکی‌ها برای شب عید آماده می‌کنند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / گوشتابه اراکی یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای اراکی است. این خوراک لذیذ با گوشت چرخ کرده را بیشتر در ایام خاص مانند شام عید نوروز تهیه و سرو می‌کنند.
گوشتابه اراکی یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای اراکی است. این خوراک لذیذ با گوشت چرخ کرده را بیشتر در ایام خاص مانند شام عید نوروز تهیه و سرو می‌کنند. برای مطالعه جزییات و مراحل طرز تهیه گوشتابه اراک در این مقاله از سرویس آشپزی با ما همراه باشید.
روش طرز تهیه گوشتابه اراک در یک نگاه
برای تهیه گوشتابه به روش اراکی ابتدا باید پیاز داغ آماده کنید. سپس به پیاز داغ آرد، سبزیجات معطر خشک و ادویه‌های لازم را اضافه کنید. بعد از آنکه خامی آرد گرفته شد و عطر سبزی‌های معطر بلند شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و حسابی با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد و سرخ شود.
حالا مقداری آب به ترکیب گوشتابه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس دو عدد تخم مرغ در آن بشکنید. زمانی که تخم مرغ‌ها بستند گوشتابه اراکی شما آماده است. رسپی کامل این غذای اراکی را در ادامه مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه گوشتابه اراکی
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز (برای پیاز داغ): 2 عدد متوسط
آرد سفید: 100 گرم
سبزیجات معطر خشک دلخواه: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
تخم مرغ: 2 عدد
آب جوش: 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
نان و سبزی خوردن: برای سرو خوراک گوشتابه
مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت گوشتابه اراکی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه گوشتابه به روش اراکی
گوشتابه اراکی به مواد اولیه بسیار ساده‌ای نیاز دارد. علاوه بر این، این غذای گوشتی لذیذ را در مدت زمان بسیار کوتاهی می‌توانید تهیه کنید.
مرحله اول: پیاز داغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه گوشتابه اراکی، دو عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن مقدار کافی از روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.
مرحله دوم: آرد را اضافه کنید
زمانی که پیازها سبک و طلایی شدند 100 گرم آرد سفید را به آنها اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا آرد نسوزد. سپس آن را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. آرد را در نهایت با پیاز داغ مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: ادویه‌ها و سبزی معطر را اضافه کنید
در ادامه درست کردن این گوشتابه اراکی لذیذ، ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در گوشه‌ای از تابه و در روغن تفت دهید تا خامی آنها گرفته شود. سپس سبزی خشک معطر را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آنها بلند شود.
از آنجایی که سبزی خشک سریع می‌سوزد حواستان باشد که آنها را روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.
مرحله چهارم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید
در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه روی حرارت اضافه کنید. گوشت را با یک کفگیر چوبی یا قاشق چوبی کاملا باز کنید تا هنگام پخت گوله گوله نشود. گوشت چرخ کرده را در روغن تفت دهید تا رنگ آن برگردد و به تیرگی متمایل شود. سپس آن را با پیاز داغ هم بزنید تا به صورت یکدست مخلوط شوند.
مرحله پنجم: آب را اضافه کنید و مایه گوشتابه را بپزید
برای تهیه گوشتابه اراک نیاز است تا به مایه آن حدود یک لیوان دسته‌دار فرانسوی آب اضافه کنید. اجازه دهید تا محتویات تابه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا گوشتابه کاملا بپزد. حدود ده دقیقه زمان نیاز است تا مایه گوشتابه کاملا بپزد.
مرحله ششم: تخم مرغ را به گوشتابه اضافه کنید
دو عدد تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن مطمئن شدید به تابه حاوی گوشتابه اضافه کنید. حرارت را کم کنید. درب تابه را نیز بگذارید و اجازه دهید حدود ده دقیقه دیگر گوشتابه اراکی روی حرارت بماند تا تخم مرغ‌ها بپزند و خوراک به غلظت مناسب برسد.
مرحله هفتم: گوشتابه اراک را سرو کنید
بعد از گذشت 10 دقیقه و زمانی که گوشتابه غلیظ شد و تخم مرغ کاملا پخت می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید. گوشتابه را در یک ظرف مناسب سرو کنید و با نان و سبزی خوردن تازه آن را نوش جان کنید.
نکات مهم در طرز تهیه گوشتابه اراکی به روش سنتی
اگر از گوشت چرخ کرده فریزری استفاده می‌کنید، حتما صبر کنید تا یخ آن کاملا باز شود سپس آن را در تهیه گوشت آبه به کار ببرید.
از هر نوع سبزی معطری که به آن دسترسی دارید و مطابق با ذائقه شماست می‌توانید استفاده کنید؛ سبزی‌هایی مانند نعنا خشک، شوید خشک، شنبلیله خشک، سبزی‌های محلی معطر و … .
تخم مرغ را می‌توانید به صورت درسته به گوشتابه اضافه کنید یا آن را هم بزنید و به صورت همزده استفاده کنید.
این غذا با گوشت چرخ کرده شباهت زیادی به واویشکای شمالی با گوشت چرخ کرده دارد با این تفاوت که در خوراک واویشکا از آرد و سبزی معطر استفاده نمی‌شود.
آرد را در حدی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شود. نیازی به تغییر رنگ آن نیست.
آرد و سبزی معطر را حتما روی حرارت ملایم تفت دهید. حرارت بالا باعث می‌شود که این دو ماده غذایی به سرعت بسوزند و گوشتابه طعم تلخی به خود بگیرد.
گوشتابه اراک یک غذای نونی است برای همین باید به صورت غلیظ و کم آب آماده و سرو شود.
استفاده از رب گوجه فرنگی و زعفران در دستور پخت گوشتابه وجود ندارد؛ اما شما می‌توانید مطابق با ذائقه خود و برای اینکه غذا رنگ بهتری داشته باشد از زعفران یا رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
بهتر است آرد سفید را پیش از اضافه کردن به غذا الک کنید تا دانه‌های درشت آن وارد غذا نشوند.
گوشتابه در شهرهای دیگری مانند ملایر و بروجرد با اندکی تفاوت در جزییات طبخ می‌شود.
فوت و فن‌ خوشمزه شدن گوشتابه مخصوص اراکی
چرا گوشتابه طعم سوختگی می‌دهد؟
اگر خوراک گوشتابه شما مزه سوختگی می‌دهد چند دلیل مهم ممکن است داشته باشد:
آرد را زیاد و روی حرارت بالا تفت داده‌اید.
سبزی خشک را زیاد و روی حرارت بالا تفت داده‌اید.
آب خوراک گوشتابه روی شعله زیاد گاز کاملا کشیده شده و مایه گوشتابه ته گرفته است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376507/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترافیک سنگین در خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران

روایتی غم‌انگیز از شرایط سخت و دردآور زندگی در غزه

چهار عادت غذایی برای سبک زندگی سالم

هشدار درباره مصرف کنسروها در سفرهای نوروزی

ابزاری آسیب‌زا به نام تبلت و موبایل

آثار به جا مانده از پروژه ی آپولو در سطح ماه

خواندن شعر شنیدنی درباره شب ضربت خوردن امیرالمومنین (ع)

برای بار اول به ورزشگاه می آیم؛ دو یک میبریم

واکنش عالی خالد عیسی روی ضربه محمد محبی

اشتباه عجیب گزارشگر دیدار ایران و امارات؛ بازی به دلیل روزه دار بودن بازیکنان دو تیم قطع شده است!

داور با توجه به قانون 15 دقیقه‌ زمان برای رفع مشکل و گذشت این زمان، اعلام کرد بازیکنان به رختکن بروند

بازیکنان بعد از وصل شدن پروژکتور ورزشگاه وارد زمین شدند

سکوهای زشت ورزشگاه آزادی پوشانده شد!

ضربه خطرناک لوکاس کایو با فاصله‌ای کم از کنار دروازه ایران به بیرون رفت

ضربه علیرضا جهانبخش فضای بالای دروازه امارات را شکافت

حرکت خوب قائدی و در ادامه ضربه چشمی در دستان خالد عیسی قرار گرفت

واکنش جالب پزشکیان بعد از از دست دادن موقعیت گل ایران

چهره ها/ جایزه بهترین گل آرایی هفت سین می رسد به آقای «محمدرضا فروتن»

اجرای فن ووشو به روش جدید توسط یک روحانی در تلویزیون!

چرا تجربیات بعد از مرگ قابل توصیف برای ما نیست؟

رکورد آزادسازی زندانیان توسط یک خیر رامهرمزی شکسته شد

ترانه عاشقانه "عاشقت می‌مانم" با صدای فرزاد فرخ

روشن ماندن شمع هفت‌سین، منزل مسکونی را خاکستر کرد!

در شب‌های قدر بنده خدا شویم

ترتیل خوانی حافظ فلسطینی

پیشرفت چشمگیر بارسلونا در بازسازی نوکمپ

گزارش زنده؛ ایران 0- امارات 0

عذاب دردناک و طاقت فرسای برزخی بخاطر عمل سقط جنین

بازنشر ویدئوی تبریک نوروزی زنده یاد «داریوش مهرجویی»

ثروتمندان عالم برزخ دارای چه علمی هستند؟

چهره ها/ ترلان پروانه با این پیام سوژه خنده ملت شد!

رونمایی از قطعه جدید محمد معتمدی به مناسبت نوروز 1404

"شب سیاه" را با صدای دل‌انگیز همایون شجریان بشنوید

دستگیری باند آدم‌ربایان حرفه‌ای در تهران

لحظه نجات یک خانواده فلسطینی از زیر آوار

اینجا خانه ماست؛ ایران

طرز تهیه متفاوت‌ترین زرشک پلوی مجلسی

مهم‌ترین علل خواب آلودگی روزانه

آموزش دوخت دامن فون

محققان آمریکایی؛ داشتن خواهر می‌تواند شما را به فرد بهتری تبدیل کند

ترکیب تیم ملی ایران اعلام شد

ترکیب امارات مقابل ایران با ستاره برزیلی!

پنج بازیکن از لیست تیم ملی خط خوردند

پیام عیدانه بوژوویچ برای استقلالی‌ها

کاپیتان ژاپن: بی‌دردسر صعود کردیم ولی آسان نبود

همسر جاستین بیبر از سلنا گومز شکایت می‌کند؟

زمان اکران فیلم جدید اصغر فرهادی مشخص شد

چهره ها/ سیدعلی صالحی و مادرش در سال نو

آواز خوانی چند بیتی از حافظ توسط محمد معتمدی

آهنگ محلی/ ترانه بختیاری «گل ناز داروم مه شو تاروم» با صدای مسعود بختیاری