آریا بانو

آخرين مطالب

سیا از ترور کندی خبر داشت؟ سیاسی

سیا از ترور کندی خبر داشت؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اسناد طبقه بندی شده دولت نشان می‌دهند که سازمان «سیا» پیش از آنکه «لی هاروی اسوالد»، «جان اف. کندی» را ترور کند، او را تحت نظر داشت.

دونالد ترامپ اسناد محرمانه مربوط به ترور «جان اف. کندی» را منتشر کرد. این اسناد شامل گزارش‌های اطلاعاتی درباره «لی هاروی اسوالد»، نقش احتمالی «سیا» و تنش‌های آمریکا با «فیدل کاسترو» است.
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، اسناد محرمانه‌ای را درباره ترور «جان اف. کندی» در سال 1963 منتشر کرد. نخستین بخش از این اسناد در وب‌سایت آرشیو ملی ایالات متحده منتشر شده است و انتظار می‌رود بیش از 80 هزار سند دیگر نیز در آینده‌ای نزدیک منتشر شوند.
این اسناد شامل یادداشت‌های طبقه‌بندی‌شده، گزارش‌های تحقیقاتی و مکاتبات دولتی درباره ترور «کندی» است. وکلای وزارت دادگستری آمریکا ساعت‌ها این اسناد را بررسی کرده‌اند تا تصمیم بگیرند که کدام بخش‌ها را می‌توان علنی کرد.
نظریه‌های توطئه و نقش «لی هاروی اسوالد»
یکی از مهم‌ترین بخش‌های این اسناد، نظریه‌های مختلفی درباره «لی هاروی اسوالد»، فردی که به‌عنوان قاتل «کندی» معرفی شده، ارائه می‌دهد. برخی از این اسناد ادعا می‌کنند که «اسوالد» پس از ترک اتحاد جماهیر شوروی در سال 1962، قصد داشته «کندی» را ترور کند.
اما اسناد دیگر احتمال ارتباط «اسوالد» با اتحاد جماهیر شوروی را کم‌رنگ جلوه می‌دهند. در یک گزارش مورخ نوامبر 1991، یک استاد دانشگاه آمریکایی به نام «ای. بی. اسمیت» اشاره می‌کند که در مسکو با «اسلاوا نیکونوف»، مأمور اطلاعاتی شوروی، صحبت کرده است.
«نیکونوف» در بررسی پنج پرونده مرتبط با «اسوالد» به این نتیجه رسیده که: «اسوالد در هیچ مقطعی عامل سرویس اطلاعاتی شوروی نبوده است.»
نقش «فیدل کاسترو»
در میان اسناد، گزارش‌هایی از وزارت دفاع آمریکا در سال 1963 نیز وجود دارد که نشان‌دهنده اوج تنش‌های جنگ سرد و سیاست‌های ایالات متحده در آمریکای لاتین است.
این اسناد نشان می‌دهند که آمریکا در آن زمان به‌دنبال سرنگونی «فیدل کاسترو»، رهبر کوبا، بود و از گروه‌های ضدکمونیستی حمایت می‌کرد.
«عملیات نمس» (NORTHWOODS Operation)، که در سال 1961 با موافقت «کندی» آغاز شد، شامل اقدامات مخفیانه سازمان «سیا» برای بی‌ثبات کردن حکومت «کاسترو» بود. اما اسناد نشان می‌دهند که «کاسترو» در آن زمان تمایلی به جنگ مستقیم با ایالات متحده نداشت.
«ترامپ» پس از روی کار آمدن، دستور انتشار این اسناد را صادر کرد. وزارت دادگستری آمریکا به‌سرعت به بررسی این اسناد پرداخت و برخی از آنها را که مرتبط با امنیت ملی بودند، همچنان محرمانه نگه داشت.
روایت رسمی دولت آمریکا همیشه این بوده که «لی هاروی اسوالد» به‌تنهایی «کندی» را ترور کرده است. اما نظرسنجی‌های مختلف نشان می‌دهند که بسیاری از آمریکایی‌ها همچنان به این روایت رسمی شک دارند و بر این باورند که ماجرا پیچیده‌تر از آن است که دولت اعلام کرده.
«لری ساباتو»، مدیر مرکز سیاست‌گذاری دانشگاه ویرجینیا، که کتابی درباره این ترور نوشته است، می‌گوید: «کسانی که انتظار افشاگری‌های بزرگ دارند، احتمالاً ناامید خواهند شد. بسیاری از این اسناد، اطلاعاتی هستند که قبلاً منتشر شده‌اند یا بخش‌هایی از آنها حذف شده است.»
آیا سازمان «سیا» در ترور «کندی» نقش داشت؟
«رابرت کندی جونیور»، برادرزاده «جان اف. کندی»، معتقد است که سازمان «سیا» در این ترور دست داشته است. وی همچنین ادعا کرده که پدرش، «رابرت کندی»، که در سال 1968 ترور شد، نه یک، بلکه چندین مهاجم داشته است.
اما سازمان «سیا» این اتهامات را «کاملاً بی‌اساس» خوانده است. یکی از اسنادی که قرار است در آینده منتشر شود، نشان می‌دهد که «سیا» بیش از آنچه قبلاً فاش شده، درباره «لی هاروی اسوالد» اطلاع داشته است.
سؤالات بسیاری درباره سفر «اسوالد» به «مکزیکو سیتی»، شش هفته پیش از ترور «کندی»، مطرح شده است. او در آنجا به سفارت شوروی مراجعه کرده بود.
«ترامپ» در پایان گفت: «مردم دهه‌ها منتظر این اسناد بودند. این موضوع بسیار جالب خواهد بود.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376433/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قرائت دعای جوشن کبیر در مسجد جمکران

خوابیدن جالب فوک‌ها

حرکت سوخو Su-57 در باند، ژوهای 2024

خطرات ناشی از کمبود خواب

دعوا بر سر یک تعریف دقیق از «عامل هوش مصنوعی»

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

هفت سینِ نمادین و مفهومی موزه ملی ورزش

لطف بزرگ به راموس؛ فقط یک جلسه محرومی!

کادیلاک در فرمول یک؛ ضرر یا منفعت برای تیم‌ها؟

روایت دختر المپیکی ایران از میزان دستمزدش در بوندسلیگای آلمان

افطار کردن بازیکن تیم ملی فوتبال آلمان در کنفرانس خبری

تنش رودیگر با یک هوادار: به من دست نزن!

درخششی که از سوی پیاتزا بی‌جواب نماند

رئال خط دفاعش را یک دهه بیمه می‌کند!

برگزاری مراسم شب قدر در اردوی تیم ملی فوتبال

آرزوی سال جدید احمد نجفی خطاب به مسئولین

تصاویر هوایی از خیل عظیم جمعیت در حرم رضوی در لحظات تحویل سال 1404

حافظیه شیراز لحظاتی مانده به تحویل سال 1404

«هفت سین» از چه زمانی وارد فرهنگ ایران شد؟

برکت شب قدر در کلامِ استاد رفیعی

موج عاشقان در حرم مطهر امیرالمومنین(ع) در اولین شب از لیالی قدر

تبدیل فرش به میز، هنر رزین در دستان خلاق!

کوه هزار کرمان با ارتفاع 4501 متری در زمستان 1403

شاهکار تلاوت خاص نوجوان اندونزیایی در برنامه محفل

یک شیرینی خوشمزه برای نوروز اما بدون شکر

پیشنهادهایی برای هدیه‌های ساده و ارزان

چرا برای درک سلامت پروازهای فضایی به فضانوردان زن بیشتری نیاز داریم؟

خواندن شعر زیبای خانه پدری برای مولا علی (ع)

اولین هت‌تریک رونالدو در لیگ قهرمانان با پیراهن رئال مادرید

تیر خلاص امباپه: دوست دارم زیدان سرمربی شود

دیدار ماشاریپوف و کوجو پیش از بازی ازبکستان و قرقیزستان

بازگشت مسی؛ 5 پیشنهاد برای یک وداع بزرگ

پخش برنامه زنده شبکه قرآن برای تحویل سال از حرم امام رضا(ع)

پرونده اکران نوروزی در 1403 با فروش 100 میلیاردی بسته شد

توصیه‌های شنیدنی دکتر انوشه در ویژه برنامه تحویل سال نو

عشق داریوش ارجمند به ایران زمین

یادی از لحظه تحویل سال خانواده معمولی در «پایتخت 6»

هشدار مرگ: این 3 میوه خردشده را از سوپر مارکت ها نخرید

«نگو برگرد» با صدای احسان خواجه امیری؛ خداحافظ برای همیشه

آخرین وضعیت ترافیکی مسیرهای منتهی به بهشت زهرا

درد و دل سالمندان یکی از مراکز نگهداری در شرق تهران

معلم بازنشسته‌ای که تاکنون 250 بار خون اهدا کرده است

ضریح مطهر امیرالمومنین (ع) در شب ضربت خوردن

دعای مستجاب حضرت امیرالمومنین(ع) در شب نوزدهم رمضان به روایت رهبر انقلاب

نماهنگ؛ ایام قدر، قله ماه رمضان

نلاوت سوره قدر توسط رهبر انقلاب

بزرگترین مظلومیت بشریت از دست دادن امام علی (ع) است

خبر پیامبر اکرم(ص) از شهادت امیرالمؤمنین(ع)

اجرای سرودی زیبا در وصف امیرالمومنین (ع)

ضربت خوردن امیرالمونین علیه‌السلام